Dr. Haydar Dümen Gözünüzde büyütmeyin
HABERİ PAYLAŞ

Gözünüzde büyütmeyin

İlk gece korkusu tıpkı salgın hastalık gibi. Kız olsun, erkek olsun hepsinin korkusu aynı, panikteler. İlk gece ne yapacaklarını, nasıl davranacaklarını bilemiyorlar. Gençler, kendinize bu konuyu dert etmeyin. İlk geceyi de gözünüzde büyütmeyin. Her şeyi akışına bırakın ve lütfen birbirinizi sıkmayın, üzmeyin.

İlişkiyi istemiyorum

Kız arkadaşımla cinsel ilişkiye girmek istemiyorum. Fakat internette bu siteleri gezmekten büyük bir zevk alıyorum. Bu yüzden de kendime inanamıyorum. Sizce bunun sebebi ne olabilir?

CEVAP

Okurum, duygularınla, aldığın eğitim ve toplumsal psikolojik değer yargıların çatışıyor. Bu çatışmada ortada kal. İki tarafı uzlaştır. İki tarafın arasında arabuluculuk yap. Zaman, bazı şeyleri öne çıkaracak. Burada önemli olan senin hayatın cinsellik üzerine değil. Her gencin yaşadığı bir ortam bu. O dengeyi kuran kazanır.

Haberin Devamı

Acı çekiyor

21 yaşındayım, penisim epey büyük. Partnerim ilişkide acı çekiyor. Ne yapayım?

CEVAP

Değerli okurum, idareli kullan. Partnerinin de acı çekmesini bir ölçüde doktor olarak önleriz. Şimdilik böyle idare edin.

Çok korkuyorum

24 yaşında, 4 aydır evli kadınım. Eşimle severek evlendik. Ama ilişkiye giremiyorum ve kendimi çok kötü hissediyorum. Bu vajinismus olabilir mi?

CEVAP

Sevgili okurum, teşhisini kendin koymuşsun. Eşine de buradan benim sevgi ve selamlarımı söyle. Asla seni hırpalayıp gönlünü kırmasın. Biraz daha sabredin. Alışın birbirinize. Bu tarihten 2 ay sonra birleşme gerçekleşmemişse biz devreye girip çözeceğiz.

Farkına varmıyorum

Bir hayat kadınıyla cinsel ilişkiye girdim. O zamandan beri penisimin başında meni oluyor ve bazen idrarımı yaparken yanma meydana geliyor. Arkadaşım bel soğukluğu olabileceğini söyledi. İlaç aldım, etkisi uzun sürmedi. Meni geliyor ve farkına bile varmıyorum. Bu ne demek?

CEVAP

Değerli okurum, öyle eczaneden ilaç alarak tedavi olmaz. Üroloji uzmanına gideceksin, o seni laboratuvara gönderecek. Laboratuvarda bu mikrobun hangi antibiyotiğe duyarlı olduğunun testi yapılacak. Ondan sonra süresi ile dozunu yine doktor belirlemek koşuluyla hemen tedaviye başlayacaksın. Bu iltihap iyileşmez ve ilerleyerek prostata doğru yayılırsa bu kere tedavin ayları, yılları bulabilir. Zaman kaybetmeden yılanın başını küçükken ez.

Haberin Devamı

Ayrılmak istiyor

20 yaşındayım. Yaklaşık 1.5 yıldır kız arkadaşımla birlikteyim. İlişkiye girmek istedik ama kız penisimin çok büyük olduğunu söyledi. Benimle ilişkiye girmiyor hatta ayrılmak istiyor. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Okurum, kızın sorunu. Ama soruyu sen soruyorsun. Bu durumda her kim olursa olsun, alacağı malı, kumaşı ölçer, biçer, tartar, düşünür, hayaller kurar. Ona göre alır. Bir gün biri çıkar, o da seni tercih eder, mutluluk böyle yakalanır, zoraki olmaz.

Nasıl davranayım?

27 yaşındayım. Nişanlım ilk geceden çok korkuyor. Ama ben de nasıl davranacağımı bilemiyorum. Bana yardım eder misiniz?

CEVAP

Okurum, kızlarımızdaki korku salgın hastalık gibi. Ne yazık ki erkeklerde de ilk gece korkusu onları kendi karambolüne alıyor. Çünkü bir şey bilmiyorlar. İlk birleşmede bayılan erkek düşünebiliyor musun? Ben kaç kere gördüm. Ya kadının cinsel organına bakamayan, o sırada gözlerini kapatanı? Bunlar ülkemizden örnekler. Siz evlenmenize bakın. İlk geceyi de gözünüzde büyütmeyin.

Haberin Devamı

Güzelleri beğeniyorum

26 yaşındayım. Erkek arkadaşlarım bir kız gördüklerinde beğeniyorlar. Ben ise sadece güzeli beğeniyorum. Sorunum sizce nedir?

CEVAP

Değerli okurum, senin sorunun cinsellik değil, yetiştirilirken aldığın terbiye. Bana göre gelişmiş bir beyin, yani disipline edilmiş. Bu nedenle sen mi doğrusun, arkadaşların mı doğru sorusuna yanıtım hepiniz doğrusunuz. Onların beyinleri böyle çalışır, seninkisi de öyle. Ama sen beğeni açısından beyin bilgisayarına yeni yüklemeler yap. Beğen yeter. Zamanla beğendiğin kimileriyle de konuşma ortamı olursa, sohbet et, onlara yakın dur.

Zevk almıyorum

24 yaşındayım, bekarım. İki yıl öncesine kadar sorun yoktu. Geçen süre zarfında ilişkilerden zevk alamamaya başladım. Karşı cinse ilgim azaldı. Mastürbasyonda gerçek ilişkiden alamadığım zevki alıyorum. Bana yardımcı olur musunuz?

CEVAP

Değerli okurum, karmaşık bir tablo çizdin. Mastürbasyona alışan erkek kadına geçişte zorlanıyor. Ama senin cinsel yaşamında kadın da var. O kadınlar sanırım genelevde. Günü birlik ilişkilerden tensel ve cinsel zevk aldın, sevgi ve psikolojik bütünlük sağlayamadın. Gelip geçen zevk senin için zahmete dönüşmüş olabilir. Beyin bunu reddetmiş. Perhize gir. Sonra beğendiğin kız arkadaşınla karı-koca gibi değil, sevgili gibi ol. Ruhunun doyumu, cinselliğin doyumundan önce gelir ve kalıcı olur. O aşamadan sonra seni kale gibi korur.

Kız tepki gösteriyor

25 yaşındayım, bekarım. Üç yıldır sertleşme güçlüğü çekiyorum. Birçok doktora gittim, faydasını göremedim. İlaçlar kullandım. Ne zaman ilişkiye girsem başarısız oluyorum. Bir dakika sertleşiyor ama ondan sonra gevşeme başlıyor. Kız arkadaşım “Yine mi yumuşadı?” diye tepki gösteriyor. Kızla ilişkiye giremez hale geldik. Bu yüzden kızlar terk ediyor, alay ediyor. Kendime güvenim kalmadı. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, sertleşme penise gelen damarlardan akan kanın süngersi dokuyu doldurması yani damarların açık olması, dönüş yolunda da sifonun tutması yani venöz kaçağın olmamasıdır. Bunun için renkli penis dopleri yaptırman gerekir. Orada olabilecek en ufak bir bozukluk saptanıyor. Bence sağlam çıkacaksın. Ama yine de yaptır bunu, için rahat etsin. Kendine güven duygunu kazanırsan psikolojik olanı daha kolay atlatırsın.

Böyle soru yok!

Cinsellikten soğudum

21 yaşında kızım. İki kez ilişkiye girdim, çok acı çektim. Cinsellikten soğudum, erkeklerden tiksiniyorum. Kasılıyor, ilişkiye giremiyorum. Vajinismus olabilir miyim? C

EVAP

İlk birleşmeler acılı olabilir kızım. Acı uyandıran birleşmelerin nedeni; erkeğin sabırsızlığı, acemiliği ve dikkatsizliğidir. Kadının sevişmeye hazır olup olmadığını düşünmeden hareket eder, ön sevişmenin önemini anlamamıştır. Asıl eyleme geçmeden önce küçük dokunuşlar ve öpücükler vajinanın uzayıp nemlenmesine neden olur.

Böylece kadın sevişmeye hazırlanır. İki talihsiz ilişkinde, sende birleşmeye karşı acı korkusu yerleşmiş. Acılı ve zor birleşme senin tarafından direnişle karşılanıyor. Partnerinle bağlantını yitiriyor, tiksindiğini düşünüyorsun. Cinsel birleşmede yalnızca acı duymanın nedeni de, kavileşmiş acı duyma korkusudur.

Günün soruları

Neden 1 aydır sertleşmiyor?

47 yaşındayım, eşimden ayrılalı 3 yıl oluyor. Cinselliği seviyorum ama şimdilerde yani 1 aydır sertleşme olmuyor. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli orta yaşlı delikanlı. Yok canım bal gibi, çakı gibi tam delikanlısın. Sen orta yaşlı olursan ben ne yapayım değil mi oğlum? Neyse, yıllar utansın okurum. Önce bir üroloji uzmanına başvurarak prostat muayenesi olmalısın. Hazır hastaneye gitmişken randevu alıp kan şekerini de bir ölçtürüver. Tabii ki tansiyon denetimini de ihmal etme elin değmişken. Sonuçlarını bekliyorum. Merak etme, aşacağız bu sorunu.

Cinsel isteğim eskisi kadar kuvvetli ama

20 yaşındayım. Yaklaşık 1 aydan beri penisim eski sertliğine ulaşmıyor. Bir ay öncesine kadar hiçbir problem yoktu. Cinsel isteğim eskisi gibi yerinde ama o eski sertliği yakalayamıyorum.

CEVAP

Değerli yavrum, geçmiş olsun. Daha çok gençsin. Hayatının sonbaharı, kışı, ilkbaharı ve rengarenk yazları olacak. Biraz kendine zaman tanı, “Neden benimki sertleşmiyor?” diye gözünü ona dikme ve kendini koşullama, bu konuyu kafana takma. Bu sürede birkaç kitap oku, film izle, belgesel takip et, hayal gücünü ve derinliğini arttır. Sorunun yine devam ederse doktorlar bir telefon uzaklığında.

Günün sözü

Öfke çığ gibidir. Kükreyince kişiyi doruklardan eteklere indiriverir. H. D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder