Dr. Haydar Dümen Günün birinde olacak
HABERİ PAYLAŞ

Günün birinde olacak

Kadınlar eşlerini ve cinselliği seviyor, orgazm olamıyorlar. Bunu ne kadar dert ederseniz orgazmı öğrenmeniz o kadar gecikir. Kendinizi sorgulamayın, her şeyi zamana bırakın. Cinselliğe önce ruhunuz ardından da bedeniniz uyum sağlayacak ve mutluluk sizi bulacak.

BÖYLE SORU YOK!

Galiba ayrılacağız

42 yaşındayım. Son zamanlarda eşimle ilişkiden zevk almıyorum. İlişkide heyecanlanıyor, eskisi gibi ereksiyon olmuyorum. Eşimle galiba ayrılacağız. Ne yapayım?

CEVAP

Değerli okurum, ayrılmayacaksınız bu bir. Evliliğin yıl ve yaş dalgalanmalarını yaşıyorsunuz bu iki. Anlamayadığım kaç yıllık evli olduğun hanıma karşı bu heyecan neden? Nasıl bir heyecan? Aşk ise alkış. Başaramama heyecanı ise, korku cinsel organa yansır, performansını olumsuz etkiler. Ayrılmayı eşin mi istiyor sen mi istiyorsun? Sen istiyorsan gözün dışarıda, sanırım kendine itiraf edemiyorsun. Eşinse, kadınlar genellikle cinsel nedenlerden ayrılığa gitmez. Onu yordun ya da onuruyla oynadın mı? 6 ay bekle. 6 ayın sonra konuşalım.

Haberin Devamı

GÜNÜN SORULARI

Kızın canı yanıyormuş

24 yaşındayım. Kız arkadaşım 26 yaşında. Biz 1 günde 12 kez birlikte olduk. Erken boşalıyorum. Kız en son ilişkide orgazm oldu. Bir de penisim çok büyük. Ne yapmalıyım?

Değerli okurum, hep diyorum büyük penis kadına acı verir. Bunu kanıtladın. Kızın 12’nci birleşmede orgazm olması biraz acıdan ama daha çok erken boşalmadan. Evlenince düzelecek. Düzelmezse, düzeltiriz. Ama yavrum, bir hazineyi yağmalıyor gibisin. Bu kadar birleşme size uyku uyutmamıştır. Bu fizik ve ruh bakımından açgözlülük gösterisi. Sen o gece sevgilinin koynunda mışıl mışıl uyuyup huzura kavuşmak yerine, onu cinsellik adına kurban vermişsin.

Kız neden utanıyor?

18 yaşındayım. Kız arkadaşım cinsel ilişkiye girmeye utanıyor. Bu yüzden cinselliği yaşayamıyoruz. Ne yapmam lazım?

Değerli okurum, bu yaşta ne yapacak, utanacak? Zaten utanmazsa sen onu bırak, kaç git. Atalarımızın bir sözü vardır ‘Ar damarı’ derler. O patlarsa ne yazık ki dikiş tutmuyor. Sevgilinin damarları sağlam gibi. Sen de ona balon yaptırma. Araba lastikleri bile balon yaptığına göre güzel bir pikniğe giderken patlıyıverirse ortada kalırsınız. Bu yollara erken çıkmayın. Benden uyarması. Erken, erken, erken.

Haberin Devamı

Titreme tutuyor

29 yaşında kadınım. 1 yıllık evliyim. Orgazm olamıyorum. Eşimle çok zevk aldığım anlarda bile sadece titreme oluyor, boşalamıyorum. Ne yapabilirim?

CEVAP

Sevgili okurum, hiç tedirgin olma, orgazm olacaksın. Kendi kendine sormadın mı ‘Ben neden titriyorum?’ diye. İyiye işaret. Elbette günün birinde orgazmı yaşayacaksın. Daha zamanı var, bekle. Kadınlarda doğrusu böyledir. Önce ruh alışacak sonra beden. Kendini sorgulama. Zamanı gelince orgazm kapını çalacaktır.

Bozuldu mu?

20 yaşındayım. Kız arkadaşımla 1 yıldır ilişkiye giriyoruz ama hiç kan gelmedi. O eve gittiğinde iç çamaşırında 1-2 damla pembemsi bir leke varmış. Acaba neden kan gelmiyor? Daha önce biriyle ilişkiye mi girdi?

CEVAP

Değerli okurum, 1-2 damla kan geldiğini kız sana söylemiş. Neden yalan söylesin? Seviyorsun, aşıksın anladık. İleride evlenme ihtimalin bana göre zayıf. Evleneceksen, tamam. Ama evlenmeyeceksen ben onun kızlık zarının bekçisiyim. Bu haksızlık olmuyor mu? Kaldı ki ben kızın dediğine inanıyorum, kanamış. Esnekti ya da çok az kan geldi. Siz fark etmediniz.

Haberin Devamı

Hamile mi?

20 yaşındayım. Kız arkadaşım 18 yaşında. Sürtünme yoluyla ilişkiye girdik. Onun vajinasına çok az meni geldi. O akşam bana adet gördüğünü söyledi. Sizce gebe kalma ihtimali var mı? Ne olur yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, yok oğlum yok. Arkadaşın gebe değil. Bu konuda dikkatli olun. Kadın cinsel organının üzerine birleşme olmadan meni akmış olsa bile gebe kalma ihtimali var.

Adetim gecikti

25 yaşında kızım. Geçen ay erkek arkadaşımla ilişkiye girdik. 2 gün sonra adet gördüm. Bir daha da ilişkiye girmedik. Ancak bu ay adetim gecikti. Acaba hamile kalmış olabilir miyim?

CEVAP

Sevgili okurum, adetinin gecikmesi psikolojine bağlı. Yüzde 99 gebe kalmadın. Bu iş kapalı kutu bilmece gibidir. Şimdilik rahat et. Ama 1 ay sonra adet görmezsen test yaptır.

Penisim küçük

18 yaşındayım. Penisim küçük; ereksiyon hali 5 santim. Kafayı yiyeceğim. Yardım edin.

CEVAP

Değerli yavrum, kafayı yemeden önce babana söyle, seni doktora götürsün. Tıbbın bunca ilerlediği bir dönemde önce teşhis sonra tedavi. Bir şeyler yapılacak sen de bu ülkeye yararlı biri olarak görevinin başında olmalısın.

7 aylık evliyim ama...

7 aylık evli kadınım ama eşimle 5 kez ilişkiye girdik. Eşime yaklaşamıyorum, kaçıyor. Daha önce psikiyatrik tedavisi görmüş, ilaç kullanmış. Onunla konuşamıyor, sohbet edemiyorum. Bu durumdan çok sıkıldım. Ne yapacağımı bilemiyorum.

CEVAP

Değerli okurum, önce ailenden yardım iste. Çünkü evliliğin sürerse en az 50-60 yıl birlikteliğin olacak. Bu birlikteliğin içinde her zaman aile bireyleri vardır. Eşinin yeniden bir psikolog ya da psikiyatri uzmanı tarafından görülmesi iyi olur. Eğer bir ihtimal seni istemiyorsa, o kararında direnirse sanırım bu olay ayrılığa gider. İkiniz için de kurtuluş olur.

Kızlığım bozulmadı

Erkek arkadaşımla 7 aydır ilişkiye giriyoruz. Ama kızlığımın bozulmasından korktuğum için yarım ilişki oluyor. Kızlığım bozulmadı. Çünkü ilişki sırasında vajinamın iç kısmı çok acıyor. Bu sancı kasıklarımı bile etkiliyor. Sizce ben hala kız mıyım?

CEVAP

Sevgili okurum, esnek kızlık zarı nedeniyle zar orada duruyor. Ona baktığımız zaman kızsın. Ama cinsel birleşmeler yaptığın için kadınsın. Karındaki kasıklara vuran ağrı, erkeğin cinsel organının boyuyla ilgili de olabilir. Vajinanın penisle uyumu sağlanacak. Ama ağrı, acı çekersen bunun da çaresine bakılacak.

Sevgilim çok istekli

19 yaşındayım. Kız arkadaşım her gün cinsel ilişkiye girmek istiyor. İleride sorun yaratır mı?

CEVAP

Değerli okurum, senin için bilmem ama kız arkadaşın için yaratır. Bu tür sorularda hep aklıma bir şey takılıyor. Nerede bu pazarın bolluğu? Her gün hangi mekanda, nasıl, zaman ve ortam bulunuyor, işte ben buna şaşıyorum. Asıl şaştığım 1) Kız arkadaşın gebe kalırsa 2) Kızla evlenmezsen. Onu da buna alıştırdın. O da bu yolda kendini frenlemeyez ve devam ederse işte asıl sorulması gereken soru bunlar.

Nasıl kurtulurum?

19 yaşındayım. Her gün mastürbasyon yapıyorum. Bunu engelleyemiyorum. Ne olur bana yardımcı olun.

CEVAP

Sevgili okurum, sadece ve sadece irade. Biraz da ilgiyi dışarıya kaydırmak. Yani işe, spora, uğraşılara, eğlenceye ve arkadaş gruplarına.

Nasıl memnun ederim?

24 yaşındayım ve bekarım. Cinsel ilişkiye girerken geciktirici kullanmanın zararı var mı? Evli birinin kullanması ne kadar doğru olur? Bir de ilişki sırasında partnerimi nasıl memnun ederim?

CEVAP

Değerli okurum, bekarsın madem evliler kısmını neden soruyorsun? Karşındaki insanı memnun edebilme koşulu ve yolu partnerinin ruhundan, beyninden ve teninden geçer. Bu nedenle bu sorunu tam olarak yanıtlayamayacağım. Ama geciktirici olarak kullandığın malzemelerin organik bir zararı olmaz. Yararını görürsen bir süre devam edersin. Sonuç alamıyorsan erken boşalmayı tedavi ettirirsin.

GÜNÜN SÖZÜ

Vicdanın iki rengi vardır. Ak ve kara. Ama insanların çoğunda gri renk hakimdir. H.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder