Dr. Haydar Dümen Harekete geçme zamanı
HABERİ PAYLAŞ

Harekete geçme zamanı

Gençlerin cinsellik için acele etmesini hormonlara bağlıyoruz. Onların başında kavak yelleri esiyor. Bir de sınırı aşanlar var. Ergenlikte kendini mastürbasyona alıştıran erkek gittikçe ilişkiden korkuyor. Beyler, kızlarla arkadaş olup zamanında harekete geçin ki hayatın tadını çıkarıp mutlu olun.

BÖYLE SORU YOK!

Kız çok tatlı, penisimde tık yok

25 yaşındayım. Birçok ilişkim oldu. Şimdi yeni bir kız arkadaşım var. Onu görünce penisimde hiç hareketlenme olmuyor. Oysa çok tatlı bir kız. Neden olabilir?

Haberin Devamı

CEVAP

Çapkınlıktan gözü dönmüş okurum, kendin ettin, kendin buldun. Bir lafımız vardır; ‘Tadından yenmiyor’ derler. Öyle tatlıdır ki, yerken insanın boğazını yakar. Kimi güzelliğini müzelik gibi saklar, kimi çocuk gibidir, kaşının üzerinde gözün var desen ağlar. Daha saymayayım. Yatak odası da bu işte önemli rol oynar. Kadın güzelliğinden o kadar emindir ki, sanki balmumundan şaheser ama bir damla elektrik vermez. Okurum, kural değildir ama bunlar da olur. Yatak odasına renk katılmazsa, orada tüm çiçekler kurur.

GÜNÜN SORULARI

Macun kullanıyorum 45 yaşındayım. 2’nci kez evleneceğim, sertleşme sorunum var. Doğal bir macun kullanıyorum, sorun olur mu?

Değerli okurum, doğal bir problem olur mu bilmem. Çünkü içinde ne bulunduğu belli olmayan bir karışım daima yarar değil, zarar getirir. Bu konuda tıbbın izinden ayrılma, durup dururken sağlığından olma. Cinsel açıdan olgun ve verimli bir yaştasın. Sistem üroloji uzmanınca tetkik edilecek ve sanırım dopler araştırması yapılacaktır.

Hormon patlaması mı?

19 yaşındayım. Haftada 15-16 kere mastürbasyon yapıyorum. Bu hormon patlamasını nasıl durdurabilirim?

Değerli okurum, haftada 15-16 mastürbasyon. Her gün en az 2, arada bir 3. Hesaplar iyice karıştı. Zamanı buldun, yeri nerede buluyorsun? Bu tutkularını her yerde mi uyguluyorsun? Bir insan iradesine hakim olamıyorsa, freni patlamış kamyon gibi yokuş aşağı da gidiyorsa, kaza kaçınılmaz olur. Hormon patlamasıymış!!! Yanardağ patlaması gibi bir de havalısın. Hayır yavrum, fren patladı. Arkasından kendi kendine karşı ar damarın da patlarsa, felaket başlar.

Haberin Devamı

Daha milli olamadım

18 yaşındayım. Her gün mastürbasyon yapıyorum. Daha milli olamadım. Genelev konusunda kararsızım. Bana yol gösterin.

CEVAP

Değerli okurum, milli olunca başın göğe mi erecek? Hayvanlar çiftleşiyor, hepsi milli mi oluyor? Genelevde ne işin var? Mastürbasyonu azalt. Dersine ve işine bak. Hele bir 20 yaşına gel bakalım.

Kaç santim olmalı?

19 yaşındayım. Sertleşmiş penisin boyu en az kaç santim olmalı? Cinsel organım sertleşmiş hali 18 santim. Sizce boyu normal mi?

CEVAP

Değerli okurum, normalin üstünde. Kitaba göre 15 normal yazar. Ama 1-2 santim büyüğü ve küçüğü de iyidir. Yani 10 ile 18 arası normaldir.

Kabus görüyorum

38 yaşında, 13 yıllık evliyim. Erken boşalıyorum, adeta kabus gibi. Cinselliği yaşayamıyorum. Bir de penisimin dip kısmında et oluştu. Önceden ufaktı, şimdi leblebi kadar oldu. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, erken boşalman tedavi olur. Bunun için uzaktan ilaç verme yöntemimiz yok. Orada sözüne ettiğin et çıkıntısı, papilomdur. Onu oradan bir cilt hastalıkları uzmanı alsın ki çoğalmasın.

Haberin Devamı

Sperm az geliyor

25 yaşındayım. Bende silah var ama fişek yok. Spermim çok az geliyor. Ne yapsam çoğalır? Bu durum beni rahatsız ediyor.

CEVAP

Değerli okurum, sperm dediğin meni ise azlığı ya da çokluğu önemli değil. Ama spermlerin sayısından bahsediyorsan ortalama santimetre küpte 60 milyon dolaylarında olması gerekir. 20 milyonun altındaysa gebelik elde etme şansı azalır. Bu konuda ayrıntıları öğrenmek için bir sperm tahlili yaptırabilirsin.

İlişkiden utanıyorum

29 yaşındayım. Bugüne kadar ilişkiye girmedim. Çünkü çok utanıyorum. Yaşım geçtikçe bu korku daha da büyüyor. Ne olur bana yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, geç kaldın. 14-15 yaşındaki ergenlikten bu yana 15 yıl içinde büyük ölçüde mastürbasyona alıştın. Kendi tutukluğunu aşmak gerekiyor. Karşı cinsle ilişkilerinde cinsel ön yargıları başından atar, doğal olursan hem onlara alışacaksın hem de günün birinde uygun biriyle arkadaş olacaksın. Hele bir arkadaş ol bakalım. Gerisini düşünelim. Bu düzenini daha fazla uzatma. Harekete geç. Sonunda zorluk çekersin.

Hep boşalmak istiyorum

27 yaşındayım. Her gün 3-4 kez boşalma isteği duyuyorum. Boşalmadan uyuyamıyorum. İdrara çıkacağım zaman birkaç dakika geç kalsam cinsel organım hemen sertleşiyor ve boşalıyorum. Bazen boşaldığımı anlayamıyorum. Ne yapayım?

CEVAP

Değerli okurum, yavaş yavaş evliliğe doğru yol alman gerekiyor. Bu böyle sürmez. Erken boşalman tedavi edilecektir. Ancak mastürbasyon konusunda akşamları soğuk duş al. Biraz irade, belki biraz sakinleştirici ilaçlar işe yarar. Biraz fiziksel yorgunluk, bir parça da yaşamın acılarını düşünerek beyninin frenlerine bas. İşte sana oldu bir aşure. Bu saydıklarımın dozunu sen ayarla. 6 ay içinde de normal ritimlerle mastürbasyonu haftada 2-3’e indir. Dışardan yapılacak fazla bir şey yok.

Kız korktu

Kız arkadaşımla 1 yıldır birlikteyiz. İlişkiye girmeye korkuyor. Penisimi sordu, 16 santim olduğunu söyledim. 28 yaşındayım, penisimin boyu yaşıma göre normal mi?

CEVAP

Değerli okurum, kitapların yazdığı gibi normaldir. Bunun normal olduğunu, bu yazıyı okuyarak kız arkadaşına anlat. Ama her kız korkar. Kolay değil. Çünkü korkuyla büyüyorlar. Sen, cinselliği ön plana çıkarmadan önce onun ruhunu okşa, ruhuyla seviş. Kız yumuşasın. Eğer birleşme olursa mutlaka idareli kullan. Kızın dünyasını karartma.

Penisim yamuk

Penisim ereksiyon halindeyken sola doğru yamuk. Penisim ereksiyon halinde 11 santim. Bunu düzeltmenin yolu var mı?

CEVAP

Değerli okurum, tabii ki. Ancak bunun için üroloji uzmanına başvuracaksın. Uzman bu işleri bilen, güvenilir biri olacak ki doğru yapalım derken daha bozulmasın.

Adet düzensizliği başladı

20 yaşındayım. 3 ay önce erkek arkadaşımla birlikte olduk, kan gelmedi. Sonra adet düzensizliği başladı. Doktora gittim. Kızlığımın bozulmadığını söyledi. 1 ayda 2 kere adet gördüm. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Sevgili okurum, hiçbir şey yapmayacaksın. Adet düzensizliği genç kızlarda çok olur. Bir kadın doğum uzmanına yine gidersin.

Azaltmak istiyorum

18 yaşındayım. Her gün en az bir kere mastürbasyon yapıyorum. Bunu azaltmaya çalışıyorum ama olmuyor. Ne olur bana yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, yor kendini. Sokağa çık, spor yap. Babanın ve annenin sık sık yardımına koş, yalnız kalmamaya özen göster. Ellerine de hakim ol.

İlişkiye girebilir miyiz?

1 aylık hamileyim. Eşimle gebe kaldığımdan beri cinsel ilişkiye girmiyoruz. Hamile olmama rağmen ilişkiye girilebilir mi?

CEVAP

Sevgili okurum, doğuma 1.5 ay kala ve doğumdan sonra da 1.5 ay yani 3 ay perhiziniz var. 5’inci aydan sonra da fazla atraksiyonlar yok.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder