Dr. Haydar Dümen Hayallerden korkmayın
HABERİ PAYLAŞ

Hayallerden korkmayın

Kadınların çoğunun dert yandığı orgazmda destek eşten gelir. Eşiniz ruhunuzu anlar, bedeninizin hassas noktalarını keşfetmek için çaba harcar ve ustalığını konuşturursa mutluluğu ulaşmak o kadar uzun sürmez. Ayrıca fanteziler kadına yardım eder. Hayal kurmaktan çekinmeyin.

BÖYLE SORU YOK!

İstekliyim ama korkuyorum

19 yaşındayım. Sevgilim de 18 yaşında. Benimle ilişkiye girmek istiyor. Ben de isteksiz değilim ama korkuyorum. Ne yapmamı tavsiye edersiniz?

CEVAP

Değerli okurum, elbette biraz daha büyümenizi tavsiye ederim. Kız komşunun bahçesindeki elma değil ki kopardın, dişleyip atasın. Onun için bile sahibinden izin almalısın. Kızın babasını tanıyorsun değil mi? Vallahi o saçlarını teker teker yolarsa ben bile seni elinden kurtaramam. Sevgilin daha çocuk sayılır ama şeker pınarından su içmeye hevesli. Oysa o topuklu ayakkabı giyince bileği burkulan, kuaförde otururken bile canı sıkılan, sadece magazin haberlerini okuyan o kız var ya, kaç ondan uzaklara.

Haberin Devamı

GÜNÜN SORULARI

Kızdan sıkılır mıyım?

24 yaşındayım. Penisim 18 santim. Nişanlımla ilişkiye giriyoruz. Ama ilk ilişkiden sonra gözlerimi kapatıp hayallere dalarak boşalıyorum. Bu beni boğuyor. İleride sıkılır mıyım?

Zaten sıkılmışa benziyorsun. Nişanlın evde 24 saat yanında değil. Yokluğunda hayalini kurar, özlersin. Biraz sıkıntılı ve disipline gelemeyen birisin. Evlilik için de yeterince olgunlaşmamış gibisin. Bunun için çok düşünmeli, bu uzun yola dikkatli adımlar atarak çıkmalısın ki kızın başını yakmayasın. Tutmuşsun bir yol, ne çok hayal et de mal bulmuş mağribi gibi kendince düşün, bayram et. Adımlarını ona göre at ve ömür boyu yatağında rahat yat.

Hep orgazm oluyorum

22 yaşında kızım. Erkek arkadaşların yanında, okulda, yemek yerken bile orgazm oluyorum. Ne yapacağım?

Hooppa bir yaşıma daha girdim. Nasıl oluyor böyle orgazm? Okulda, yemekte, odada orgazm mı oluyorsun? Herkes alkışlayıp “Bir daha, bir daha” diye tempo mu tutuyor? Yemekte anan, otobüste yanında oturan adam, okulda hocan anlayınca ne yapıyorsun? Seni hastaneye mi kaldıralım yoksa evlendirelim mi? Ama kocan 6 ayda mum gibi erirse ne yaparız? 15 kocalı evlilik de olmayacağına göre geriye kalan tek seçenek; sana ciddi bir tedavi gerek.

Haberin Devamı

***

Başarısızlık sürer mi?

28 yaşındayım. Birkaç kez cinsel deneyimim oldu ama kadın karşısında ereksiyon olamıyorum. Porno film izlesem oluyor ama ilişkide ereksiyon geç gerçekleşiyor. Bu yüzden kadınlardan çekiniyorum. Evlenince sorun devam eder mi? Bir de penisimin boyu 14 santim. Acaba kısa mı?

CEVAP

Değerli okurum, hiçbir sorun yok, her şey normal. Penisin de, çizdiğin tablo da normal. Artık yavaş yavaş düzenli beğendiğin, iyi koşullarda evlilik gibi bir birliktelik ya da evlilik yaparsan hiçbir şeye ihtiyacın olmayacak. Olayın su gibi akıp gidecek. Göreceksin ki her şey yolunda girecek.

Eşim korkuyor

27 yaşındayım. Sorunum penisimin 19 santim olması. Eşimle ilişkiye giremiyoruz. Daha doğrusu o korkuyor. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, penisin normal sınırların üzerinde. Ama pek çok erkeğin penisi bu ölçülerde. İlişkiye girememe korkusu bir tür vajinismus kapsamına girer. Onu da çözeriz.

Haberin Devamı

Gebelik ihtimali var mı?

22 yaşındayım. Kız arkadaşımla ön sevişme yaşarken vajinasına boşaldım. Adetinin son günleriydi. Hamile kalma olasılığı var mı?

CEVAP

Değerli okurum, çok zayıf.

Orgazm olamıyorum

35 yaşında, 3 yıllık evli kadınım. Cinsel ilişkide orgazm olamıyorum. Evlendiğimden beri hiç olmadı. Kendi kendime daha çok tatmin oluyorum. Bu fiziksel bir rahatsızlık mı? Doktora gitmeli miyim?

CEVAP

Sevgili okurum, vajina böyle. Sinirsel donanım bakımından biraz zayıf. Bir de üzerine yetişme koşullarının ağır baskısını eklersek, orgazm güçlüğü kapıda bekliyor. Ancak yabancı kadınlarda da orgazm güçlüğü var. Buna karşılık elinizin altındaki duyarlı bölge yani ufak çıkıntı klitoris bu eksikliği gideriyor. Ama ondan da geçiş yapmak zor oluyor. Burada galiba iş kocanın ustalığına ve fantezileri iyi kullanmaya kalıyor.

İktidarsız mı oluyorum?

18 yaşındayım. 1 ay önce bir kadınla ilişkiye girdim. İlişkimiz 3 saat sürdü, geç boşaldım. O günden sonra kadınlara karşı bir soğuma oldu. Acaba iktidarsız mı oluyorum?

CEVAP

Değerli okurum, erken ya da geç boşalman sinir sisteminin istem dışı bir mekanizmasıyla oluşur. Sanırım zamanla alışacaksın. Çünkü kafaya takarsan iş uzar. Kadınlardan uzak durman, soğuman senin soğuk ülkelerin iklimlerine taşıyabilir. Doğal yola devam.

Kaslara zararlı mı?

18 yaşındayım ve yakışıklıyım. Kaç günde bir mastürbasyon yapmanın zararı olmaz? Ben boksa gidiyorum. Çok mastürbasyon yapmanın kaslara ve kemiklere bir zararı olur mu?

CEVAP

Değerli okurum, yakışıklı, genç delikanlım. Zararını, yararını düşüneceğine şu işi haftada 3’e indiriver. Hem iraden güçlenir, hem de keyfin yerine gelir. Gerisini doğaya havale et. O işini bilir.

Zarar verir mi?

25 yaşındayım. Bazen günde 3-4 defa mastürbasyon yaptığım oluyor. Sizce zarar verir mi? Vücutta herhangi bir bozulmaya neden olur mu? Bu bir hastalık mı?

CEVAP

Değerli okurum, hastalık değil, iradesizlik. Vücutta sanıldığı gibi bozukluk yaratmaz. Ama kişide aşağılık ve suçluluk kompleksi yaratır. ‘Neden böyleyim?’, ‘Neden engelleyemiyorum?’ pişmanlıkları ortaya çıkar. Yine psikolojik olarak kimliği zedeler. Sayıları ılımlı ortada tutun.

Kızlık zarım esnek mi?

Erkek arkadaşımla birlikte oldum, kan gelmedi. Kızlık zarımın esnek olduğunu düşündüm. Sonraki ilişkilerde yırtılır mı?

CEVAP

Sevgili okurum, kızlık zarın esnek, kanama olmadı. Hepsi bu kadar.

Neden sertleşmiyor?

25 yaşındayım. Eskiden bir defa ilişkiye girince 5 dakika bekleyip ikinciye giriyordum. Ama şimdi çok zorlanıyorum. Sertleşme sorunu yaşıyorum. Sizce ne yapmam lazım? Arkadaşlarım dalga geçiyor.

CEVAP

Değerli okurum, arkadaşlarından sana ne? Sen kendi arabana bak. Onunla uzlaş ve barış. Hayatının sonuna kadar seni rahatlıkla taşır. Bence 5 dakika kısa bir süre. Kendini zorlama. Arabanın yağını kurutma.

Kan vardı

Adetimden önce iç çamaşırımda biraz kan gördüm. 5 gün sonra da adetim başladı. Acaba neden böyle oldu?

CEVAP

Sevgili okurum, hormonal bir olay. Olur böyle ekstralar. Ama sürekli olduğunda bir kadın doğum uzmanına gitmen gerekir.

Kuşum ötmüyor

18 yaşındayım. Kuşum uçmuyor. Uçmaya çalışıyor ama ötmüyor. Ölçtüm; 8.5 santim. Gerçekten çok utanıyorum. Ne yapmalayım?

CEVAP

Değerli okurum, kilon varsa zayıfla. Bu konuda üroloji uzmanları karar verecek. Sabırlı ol. Bir kere yüz yüze uzman arkadaşla görüş. Ne söylediyse bana da bildir. Seninle ortak karar verelim.

Evlenince ne olur?

21 yaşındayım. Penisim 13 santim. İleride evlendiğim zaman sorun yaratır mı? Bir de mastürbasyon yaparken penisimin boyu ve kalınlığı değişiyor. Acaba neden?

CEVAP

Değerli okurum, her şey normal ve işler yolunda. Ama gereksiz şüpheleri aklında. Kov onları, çık yola, bak sağa, sola. Bir kız arkadaşın olsun, ruhun mutlulukla dolsun.

GÜNÜN SÖZÜ

Umut sofraya düşmüşse ortada ciddi bir sorun var demektir. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder