Dr. Haydar Dümen Hayat sizin, karar sizin
HABERİ PAYLAŞ

Hayat sizin, karar sizin

Cinsellik iki kişi arasında ve yatak odasının sınırlarında yaşanıyor. Orada olanlar için kimsenin bir şey söylemeye hakkı yok. Çiftler haftada kaç kez ilişkiye girmeleri gerektiğini soruyorlar. Hanımlar, beyler, hayat sizin, tercih sizin. Her iki taraf da zevk alıyor, sıkıntı yaşamıyorsa dilediğinizi yapın.

BÖYLE SORU YOK!

Adamda tık yoktu

23 yaşında kızım, erkek arkadaşım 35 yaşında. Yüzeysel ilişki yaşadık. Sevgilim ilkinde fırtınalar estirdi, birkaç saat sonra ikincisi için kendi sırnaştı ama tık yoktu. Ne yapsam olmadı. Kafasına bir şey takılmış. Aklıma geldikçe utancımdan ağlamak üzereyim. Ne olacak?

Haberin Devamı

CEVAP

Sevgili okurum, neden utanıp ağlıyorsun? Belli ki adamcağız görmüş karşısında gencecik kızı, "Ne yapsam da bu rüya bitmese" demiş. Demiş ama ilk seferde tüm hünerlerini sergilemiş. Ön elemeden alnının akıyla çıkmış ama önünde daha çeyrek final var, yarı final var ve final var. Ama değişik bir şey lazım. Çünkü seyirci aynı numarayı yemez ama adamın tek numarası oydu kızım. Koreografi yok, müzik yok. En iyisi yarışmadan çekilmek.

GÜNÜN SORULARI

Erken boşalıyorum

22 yaşındayım. Ne zaman mastürbasyon yapsam ya da biriyle birlikte olsam erken boşalıyorum. Zevk alamıyorum. Sorun olur mu?

Değerli okurum, yaşın çok genç. Henüz cinselliği mastürbasyondan ibaret zannedip karşı cinse yeni adapte olmaya çalışmandan dolayı ve aynı zamanda mastürbasyon yaparken 'yakalanmayayım, banyoda fazla kalırsam ailem şüphelenir' gibi dürtüler bugün erken boşalma sorununu ortaya çıkardı. Bunun için bir uzmandan yardım al. Ve unutma, cinsel sorun utanılacak bir şey değildir. Nasıl başka rahatsızlığın olduğunda bir uzmana görüyorsan bunun için de gecikmeden görünmelisin.

Kocam niye isteksiz?

10 yıllık evli kadınım. Eşim hep isteksiz. Her şeyi denedim, olmadı. Ben istemesem aylar geçer. Aslında kocamın sorunu yok. Ne yapayım?

Sevgili okurum, bazı insanlar cinselliği düşkün olmayabilir. Bunun altında çeşitli sebepler olabilir. Ama biz daha masum düşünelim. Eşin monotonluktan sıkılmış olabilir. Cinselliği mecburiyet gibi değil de oyun gibi, bir ödül gibi eşine lanse etmeye çalışırsan o da oyuna katılmak isteyecek, ödülünü alacaktır. Diyelim ki altında ağır nedenler yatıyor. O zaman eşini alıp bir uzmanla görüşmeye gidebilirsin. Belki kendine bile anlatamadığı sorunları vardır, kim bilir?

Haberin Devamı

Dertliyim

2 yıldır evliyim. Erken boşalmam düzelmedi. Eşim ve ben çok dertliyiz. Tedavisi var mı?

CEVAP

Değerli okurum, erken boşalmanın tedavisi var. Hekimlikte uzmanlık alanı olan doktorlar vardır. Örneğin; mide, prostat, kalp ameliyatları gibi. Bu konularda da uzmanını seçersen, sorunun çözümlenir.

Fanteziler normal mi?

18 yaşındayım. Hiç cinsel deneyimim olmadı. 2-3 günde 1 mastürbasyon yapıyorum. Yaşlı, genç her gördüğüm kadınla ilgili fanteziler düşünüyorum. Sizce bunlar normal mi?

CEVAP

Değerli okurum, normal olan iki şey var. Birincisi cinsel deneyiminin olmaması, ikincisi mastürbasyon sayın. Bu yaşta cinsel deneyim için erken. Kurduğun fantezileri sınırlı tut. Çarpıklıklara beyninde yer verme, bir de ileride seninle uğraşmayalım.

Haberin Devamı

4 saat sürüyor

32 yaşındayım, karımla seks yaparken 4 saatte boşalıyorum. Acaba neden böyle?

CEVAP

Değerli okurum, bazı bünyeler böyle. Eşinle birlikte bir uzmana gidersen alacağınız bazı önerilerin size yardımı olabilir diye düşünüyorum. Bu durum kadın için de işkence. Onun da cinsel yaşamını altüst edebilirsin. Sıradan bir konu değil, profesyonel bir yardım alın.

Zarar gelmiş midir?

19 yaşında kızım. Ergenlik zamanlarımda zevk almak için mastürbasyon yapardım. Kızlık zarıma zarar gelmiş midir?

CEVAP

Hayır kızım, kızlık zarına zarar gelmedi.

Sözlümü arzuluyorum

25 yaşındayım. Şimdiye kadar hiçbir kadınla ilişkim olmadı. 2 yıldır sözlüyüm. Sadece sözlüme karşı hislerim çok kuvvetli. Başka kızlara karşı bir şey hissetmiyorum. Neden bir tek sözlümle birlikte olmak istiyorum? Bu durum normal mi?

CEVAP

Normal yavrum, hayat senin, ruh senin, yol senin tercih senin. Ancak ben erken evlenmeye karşıyım ama bu konuda sen 27 yaşını da geçirme. Başka kilitlenmeler olmasın diye düşünüyorum.

Severek evlendik

37 yaşında, 2 çocuk annesiyim. Eşimle 7 yıl önce severek evlendik. Hiç orgazm olmadım. Zevk alıyor, eşimle birlikte olmak istiyorum ama orgazm olamıyorum. Yardım edin.

CEVAP

Sevgili okurum, vajinal orgazmı henüz yakalayamadın. Birçok kadın senin gibi. Bunun aşkla, sevgiyle ilgisi yok. O başka, bu başka. Bazı kadınlar klitoris orgazmdan vajinal orgazma geçemiyorlar. Vajinal orgazmın sorumluluğunun bir bölümü de eşinde. Birleşme süresi, ustalığı vs. Şimdilik buna kolay çare bulamıyoruz. Biraz bekleyelim, fantezilere devam edelim.

Sevgilim orgazm olamıyor

28 yaşındayım, kız arkadaşım da 25 yaşında ve bakire. Sürtünme yoluyla ilişkiye giriyoruz. Kız ilişkiden çok zevk almasına rağmen orgazm olamıyor. Partnerim ve ben rahatsız oluyoruz. Bunun tedavisi var mı?

CEVAP

Değerli okurum, evlenecekseniz yaşınız gereği de bu işi bir an önce gerçekleştirin. Çünkü bu tür ilişkiler ileride evliliği de olumsuz etkiliyor. Özellikle kadınlar vajinal orgazma geçemiyorlar. Onun dışında uzaktan kumandayla şu an için yapabileceğimiz bir şey yok. Psikolojik sınırları zorladığınız kanısındayım. Şimdilik bu kadar.

İlişkiye giriyoruz

26 yaşındayım. Yeni evliyiz ve her gün cinsel ilişkiye girmek sağlıklı mıdır?

CEVAP

Değerli okurum, bazı evliliklerde gördüğümüz bir olay. İki taraf da istiyorsa, engel olmak bize düşmüyor. Nasıl engel olabiliriz ki? İştah onların, sofra onların. Ama evliliğin 5’inci yılından sonra haftada 2-3 kez yapılan ilişkileri daha sağlıklı buluyor tıp bilimi. Ne var ki kişiye göre de bazı sayılar değişebilir. Yeter ki zorlamayın.

Prezervatif takınca

Ne zaman prezervatif kullanarak ilişkiye girmeye çalışsam sertleşme sona eriyor. Prezervatif kullanmadığımda ise sorun yok. Sebebi ne olabilir?

CEVAP

Değerli okurum, sebebi prezervatif olabilir. Senin nazlı koca bebek, arada engel istemiyor. Süper lükse alışmış anlaşılan. Ama zaman zaman da prezervatif zorunlu olabilir. Biraz ondan, biraz senden şimdilik böyle idare etmeye gayret edin.

Cinsellik aklıma gelmiyor

18 yaşında, 52 kiloyum. 1.70 boyundayım. Eskiden haftada 3-4 kere mastürbasyon yapardım. Son aylarda cinsellik aklıma gelmiyor. Bazı sıkıntılar nedeniyle göğsümde sıkışıklık hissediyorum. İleride bir sorun yaşar mıyım?

CEVAP

Değerli okurum, aklına cinselliğin gelmemesi şimdilik iyi bir şey. Sonunda yeniden gelecek. Biraz evhamlı, kuruntulu olduğunu sanıyorum. Kalbinde de bir şey olmadığına inanıyorum. Eğer öyleyse, spora ve beden geliştirmeye de zaman ayır. Biraz zayıfsın. Birkaç yıl sonra atletik bir vücutla çok kızın ilgisini çekersin.

Penisim 11 santim

24 yaşındayım ve çalışıyorum. Bu yaşıma kadar hiç sevgilim olmadı. Maddi gücüm yerinde, yakışıklıyım ama penisim 11 santim. Kızlarla yakınlaşmaktan korkuyorum. Ameliyata razıyım, ne olur yol gösterin.

CEVAP

Değerli okurum, her şey güzel, her şey normal. Penisin de normal. Ameliyata gerek yok. Sana göre, doğa sana her şeyi armağan etmiş de 1-2 santim kısa hesap etmiş. Ama doğaya göre normaldir. Espri yaparsak 'O kadar kusur kadı kızında da olur' demiş atalarımız.

GÜNÜN SÖZÜ

Duyguda özverinin fazlası verenin hayatını karartır. Alanı şımartır. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder