Dr. Haydar Dümen Hayatınız renklenecek
HABERİ PAYLAŞ

Hayatınız renklenecek

Gençlikte herkesin başında kavak yelleri esiyor. Her konu cinselliğe çıkıyor, bir an önce ilişkiye girmek istiyor, hayal kurmaya doymuyorsunuz. Gençler, ayaklarınız yere sağlam basana kadar sabredin. Zamanı gelince hayatınız renklenecek, çok şey göreceksiniz ama sıranızı bekleyin.

BÖYLE SORU YOK!

Badem yağı sürsem uzar mı?

18 yaşındayım, saçı uzatan badem yağı benim 8 santimlik ufaklığı da uzatır mı?

CEVAP

Değerli okurum, 18 yaşına girmeni evde, aranızda kutladınız mı? Kız arkadaşın varsa, bu konuda onun fikrini aldın mı? Çünkü bu karşı cinse sorulacak bir soru. Bunlar da zamanı gelince pazarlık yani aşkla, meşkle anlaşma döneminde yapılır. Ben kuaför değilim ama şu yağlar konusunu da bilirim. Badem yağını ister yemeklere katar, ister büyümesini istediğin yerlerine sürersin. Sonra da her ay ölçümünü yaparsın. 1 yıl sonra belki yaşın gereği organ 1 santim daha uzamışsa ters takla atar, meydanlara çıkar, “Bre var mı bana yan bakan” diye nara atarsın.

Haberin Devamı

GÜNÜN SORULARI

İkincisi olmuyor

24 yaşındayım, bekarım. Sevişiyorsam isteyince boşalıyorum. Ama ilişkide 10 saniye. Bir de ikinciye isteğim olmuyor. Ne önerirsiniz?

Düzelecek değerli okurum. Her kadın ve erkeğin cinsel kimliği ve yapısı vardır. Doymayan iştahlılar yanında bir de tam tersi olabilir. Pek çok adem kişide ilk boşalmadan sonra ikinciyi ara ki bulasın durumu normaldir. Bazlarında yılanın tıs sesi kadar ses çıkarmıyorsa bu da onun kimliğindendir. Kuyu kuyuya benzer de, suyu başkasının suyuna benzemez. Sevgilini bırakma, evlenirsen ne âlâ. Başkasıyla evlenirsen kaya gibi delikanlı, baş pehlivan gibi fırla er meydanına.

Kadın zevk almaz mı?

20 yaşındayım, kadınların çok zor orgazm olduğunu öğrendim. Peki cinsel ilişkiye girip de orgazm olamayan kadınlar ilişkiden zevk almıyor mu, merak ediyorum.

Değerli okurum, neden merak ediyorsun? Bula bula bunu mu merak ettin. Oysa merak edilecek neler, neler var. Örneğin; Dünyadaki gelişmeler neler? Şu fırtına bizi oradan oraya savurur mu? Sana ne kadınların orgazm sorunundan! Herkes sorumlu kendi organından. Bu konuda ‘Çin işi, Japon işi, bunu yapan iki kişi, biri erkek, biri dişi’ demişler. Senin gibiler de meraktan kafayı yemişler. Hadi sana iyi işler!

Haberin Devamı

2 gündür geçmedi

23 yaşındayım. O çok bilinen sertleşme ilaçlarından aldım ama ishal oldum, 2 gündür cinsel organım ereksiyon halinde. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, söylediğin ilaçla penisin 2 gün süreyle ereksiyon halinde kalması arasında bağlantı yok. Ama insanız her şey olur. Eğer penis 4-6 saat arasında yumuşamamış yani sertleşme bitmemişse mutlaka bir üroloji uzmanına gitmen gerekir. Yoksa bundan zarar görürsün.

Rüyamda boşalıyorum

18 yaşındayım. Rüyamda erotik şeyler gördüğüm zaman boşalıyorum. Uyandığım zaman gerçekten boşaldığımı görüyorum. Bu arkadaşlarımda da oluyor. Neden böyle?

CEVAP

Değerli okurum, herkesin rüyaları, heyecanları, coşkuları farklıdır. Seninkisi öyleyse öyledir. Zamanla düzeni normal fizyolojik yollara geçiş yapacaksın. Ne kendini kapıp koyuver ne de frenle. Ama doğru ilişkilerin yolunu belirle.

Haberin Devamı

Zar yırtılır mı?

25 yaşında kadınım. Başımdan evlilik geçti ama kızlık zarım bozulmadı. Doktor “Zar çok esnek. Doğumda bozulur” dedi. Şimdi yeni ilişkim var. Zarım bozulur mu? Adet döneminde geçirdiğim şiddetli sancıların nedeni bu olabilir mi? Doğum dışında kızlık zarımın bozulma ihtimali var mı?

CEVAP

Sevgili okurum, doktora katılmak gerekir. Ama doğum olmadan da çap bakımından daha büyük bir penisle kanama olabilir. Adet sancıların bununla ilgili değil. Çünkü ortada bir şey yok ki, sancı çekesin. Evlilik koşullarında, yani düzenli seksle o ağrılar sanki tedavi edilebiliyor. Sevgilinle ilişkini sen bilirsin.

Zevk alacak mıyım?

20 yaşında kızım. Bugüne kadar kimseyle tam anlamıyla birlikte olmadım ama haftada 2 kere mastürbasyon yapıyorum. Bunun bana zararı olur mu? Evlendiğimde zevk alır mıyım?

CEVAP

Sevgili okurum, önce zararı olmaz diye söze başlayayım. Ama mastürbasyona alışırsan ileride klitoris orgazmdan vajinal orgazma geçemeyebilirsin. Duygularını, iç gerilimlerini rahatlatmak için mastürbasyon paratoner gibi rol oynayabilir. Bu tempoda yola devam edebilirsin. Aşırıya kaçma yeter.

Ne yapmalıyız?

18 yaşındayım. Kız arkadaşımla ilişkiye girmek istiyoruz ama zor durumda kalmasını istemiyorum. Ne yapmalıyız?

CEVAP

Okurum, dediğini yapacaksın oğlum. Bak “Zor durumda kalmasın” diyorsun. Eğer yaparsan mutlaka zor durumda kalacak. O pırıl pırıl, ülkeye gelecek vaad eden, bilgiyle donandığında seni çok önemli noktalara getirecek beynin şu anda benimkisi ile aynı frenkasta çalışıyor, sevgilerimle.

Ellerim terliyor

19 yaşındayım. Bir kızla konuşurken ellerim terliyor, heyecanlanıyorum. Bu yüzden ona hiçbir şey belli etmedim. Yardım edin.

CEVAP

Yavrum, o heyecanların tadını bir gün arayacak ama bulamayacaksın. Öyle zaman gelecek ki kızı ve kadını çok bulacaksın ve içinden “Heyecan!” diyeceksin. Bak derslerine iyi çalış. Bu sene böyle geçsin, yeni yılda sana öyle güzel şifreler vereceğim ki çözemediğin problem kalmayacak.

Gebe kalır mı?

23 yaşındayım. Kız arkadaşım bakire ve hiç ilişkiye girmedik ama bazen yaklaştığımız oluyor. İşte o anlardan birinde kendimi tutamayıp sevgilimin vajinasının üstüne boşaldım. Acaba spermin bir kısmı vajinanın içine kaçmış olabilir mi? Gebelik tehlikesi var mı?

CEVAP

Değerli okurum, oranı düşük olsa da böyle bir ihtimal var. Biz bundan sonrakilere bakalım. Ya tümüyle önlem alırsınız ya da size göre bir şanssızlık olursa olayın çıkış kapıları var mı diye bakarsınız. Akılcı ve vicdani çıkış yollarını ararsınız.

Saçlarım dökülüyor

18 yaşındayım. Bazen her gün canım mastürbasyon yapmak istiyor ama saçlarım dökülmeye başladı. Yapmamak için kendimi zorluyorum, olmuyor. Ne yapabilirim?

CEVAP

Değerli okurum, saçların mastürbasyondan dökülmüyor, bünyen yağlı. Kilo almamaya bak. Saç dökülmesi konusunda kullanacağın sabunların çok özel olması lazım. Ancak bir cilt hastalıkları uzmanından fikir alsan iyi olur. Değerli yavrum, gel şunu haftada 3’e indir. Sen de, ben de işimize bakalım.

Penisim çok büyük

25 yaşındayım. Kızlarla beraber olamıyorum. Penisim çok büyük. 1 yıllık nişanlıyım. Nişanlıma bahsetmedim. Onu kaybetmekten korkuyorum. Ne yapmam gerekir?

CEVAP

Değerli okurum, durumun özel. Aslında evlilikte birçok şey formüle edilir. Nişanlına göstermenin yolunu nasıl bulursun, bilemem. Hayırlı olsun diyelim, mutluluk dileyelim.

Ölçüler normal mi?

20 yaşındayım. Kız arkadaşımla ilişkiye girmek istiyoruz ama penisimin kısa olduğunu düşünüyorum. Ereksiyon hali 11 santim. Acaba bu ölçüler normal mi?

CEVAP

Değerli okurum, normal. Yani tıp bilimine göre olabilir. Bir de kızın fikrini alıver. Belki de “Aradığım tam boyut budur” der. Bu gibi konularda deneme olmadan bir şey söylemek zordur. Renkler ve zevkler farklıymış. Bilime göre seninkisi de hiç tartışılmaz görevini yerine getirir.

GÜNÜN SÖZÜ

Aşkın mumu da söner ama aydınlığı daima ruhu besler. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder