Dr. Haydar Dümen Hayatınız renklenecek
HABERİ PAYLAŞ

Hayatınız renklenecek

Gençlikte kavak yelleri esiyor, kan damarlarda çağlıyor. Her konu cinselliğe çıkıyor, bir an önce ilişkiye girmek istiyorsunuz. Gençler, sağlam adımlar atın. Ayaklarınız yere sağlam basana kadar bekleyin. Zamanı gelince hayatınız renklenecek, çok şey göreceksiniz ama sıranızı bekleyin.

Ne yapmalıyız?

18 yaşındayım. Kız arkadaşımla ilişkiye girmek istiyoruz ama zor durumda kalmasını istemiyorum. Sizce ne yapmalıyız?

CEVAP

Değerli okurum, dediğini yapacaksın oğlum. Bak “Zor durumda kalmasın” diyorsun. Eğer yaparsan zor durumda kalacak. O senin pırıl pırıl, ülkeye gelecek vaat eden, bilgiyle donandığında seni çok önemli bir noktalara getirecek beynin şu anda benimkisi ile aynı frenkasta çalışıyor, sevgilerimle.

Haberin Devamı

Ellerim terliyor

18 yaşındayım. Okulda kızla konuşurken ellerim terliyor, heyecanlanıyorum. Kendimi kontrol edemiyorum. Bu yüzden ona daha hiçbir şey belli etmedim. Yardım edin.

CEVAP

Yavrum, o heyecanların tadını bir gün arayıp bulamayacaksın. Öyle zaman gelecek ki kızı ve kadını çok bulacaksın ve içinden “Heyecan” diyeceksin. Bak ikinci yarı yıl başladı, derslerine iyi çalış. Bu sene geçsin, yeni yılda sana öyle şifreler vereceğim ki çözemediğin problem kalmayacak.

Gebe kalır mı?

23 yaşındayım. Kız arkadaşım bakire ve hiç ilişkiye girmedik. Bazen yakınlaşıyoruz. O anlardan birinde kendimi tutamayıp sevgilimin vajinasının üstüne boşaldım. Gebelik tehlikesi var mı?

CEVAP

Değerli okurum, böyle bir ihtimal var. Biz sonrakilere bakalım. Ya tümüyle önlem alırsınız ya da size göre bir şanssızlık olursa olayın çıkış kapıları var mı diye bakarsınız. Akılcı ve vicdani çıkış yollarını ararsınız.

Neden kan gelmedi?

19 yaşında kızım. Bir kere ilişkiye girdim. Üç saat seviştik, kızlığım bozulmadı. Daha önce ilişkiye girmemiştim, kendimden eminim ama niye kan gelmedi?

CEVAP

Sevgili okurum, esnek diye yazıp duruyoruz. Duymayan kalmadı, demek ki sen bizim sayfayı okumuyorsun. Vallahi çok kırıldım. Bugünden itibaren başla okumaya, dersini al.

Bozuldu mu?

Kız arkadaşım daha önce ilişkiye girmiş ama zarı yırtılmamış. Geçenlerde ilişkide zarı hissettiğini ve iç çamaşırında damlalar gördüğünü söyledi. Penisim uzun değil, kalın. Kızlık zarı bozulmuş olabilir mi?

Haberin Devamı

CEVAP

Değerli okurum, kız doğru söylemiş. Bu kadar doğruya rağmen başı yine dertte. Onun hakkını yeme. Ne yapalım, zedeledin ya da bozdun. Bozmasan ne yazardı, bu işi yaptın ya? Sen kendini vicdanen aklamak mı istiyorsun yoksa kızı suçlamak mı?

Benimkinin suçu ne?

22 yaşındayım, milli olmadım. Benimkine kimsenin eli değmedi. Evlenmeden de kimseyle ilişkiye girmem. Benimkinin suçu ne? Yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, suçu sensin. Bu yol seçiminde her şeyi göğüsleyeceksin. İnsan bir bütündür. Tek parça ile motor işlemez. Bu nedenle bu bütünlük içinde doğruları bulmaya çalışırsan ileride mutlu olursun, saklaya saklaya da küstürürsen çare için çok kapı çalarsın haberin olsun.

Kızım olur mu?

40 yaşındayım. 20 yıldır evliyim. İki erkek çocuğum var, bir de kızım olsun istiyorum. Pozisyonların cinsiyette rolü nedir? Var ise kızımın olması için hangi pozisyonu seçeyim?

Haberin Devamı

CEVAP

Değerli okurum, hiçbir pozisyonun bu konuda rolü yok. Erkeğin spermindeki kromozomlarla ilgili. Bu kromozomlardan biri X öteki Y’dir. Senden giden Y ise çocuk erkek olur, X ise kız olur. Ee yani milyonlarca spermin içinde hangisi var, tespit etmek mümkün değil. Her şeyi şansa bırakacaksın.

Zardan mı geldi?

Kız arkadaşımla sürtünme yoluyla ilişkiye giriyoruz. Son ilişkimizde penisin vajinasına biraz girdiğini söyledi ama kan gelmedi. Sonradan kan geldi, ama o gün adetinin son günüydü. Acaba o adet kanı mıydı yoksa zardan mıydı? Penis içeri girer girmez mi kanama olur yoksa sonradan mı olur?

CEVAP

Değerli okurum, kızlık zarı kanıydı. Çünkü kızlık zarı vajinanın girişinde, kapı gibidir. Yani odanın kapısı neredeyse o da öyledir. Bu nedenle taze taze kan geldi. Şimdi geçmiş olsun. Kıza manevi borcunu öde, hırpalama. İçini yiyip kabuğunu çöpe atar gibi kızı bir kenara atma.

Erken boşalıyorum

26 yaşındayım ve erken boşalıyorum. Sevgilimi kaybetmek istemiyorum. Bu yüzden iş parmaklarıma kalıyor. Kız çığlıklar atıyor, zevk alıyor mudur? Yoksa ben üzülmeyeyim diye rol mu yapıyor?

CEVAP

Değerli okurum, 10 parmağında 10 marifet olan biri yapılan numaraları yutmaz. Kızın numara yaptığı yok, zaten ne mecburiyeti var? Ayrıca sen bulunmaz Hint kumaşı mısın ki hem orgazm olmayacak hem de seni kaybetmeyecek. İşi ruhsal alana taşısanız diyorum. Sevgi, özveri, aşk devreye girse.

Ya kendimi tutamazsam

18 yaşındayım. Hiç ilişkiye girmedim. Kızların hareketleri beni kötü etkiliyor, kendimi tutamamaktan korkuyorum. Yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, senin için korkmuyorum. Çünkü sen otokontrolünü kullanıyorsun. Bu nedenle sağlam basacağına inanıyorum. Ne var ki bir fettan kızın tuzağına düşme. Şöyle bir 20’li yaşlara gelin. Bitmek tükenmez fırsatlarla hayatın renklenecek. Hadi yavrum, biraz sabır, biraz ders, biraz irade.

Zararı var mı?

18 yaşındayım, her gün mastürbasyon yapmak istiyorum. Acaba zararı olur mu?

CEVAP

Değerli okurum, zararı olmaz ama kârı hiç olmaz. Karsız emeğe de gönül razı olmaz. Hadi gün aşırıya inelim, birbirimizin hatırını sayalım. Doğru yolda ilerleyelim.

BÖYLE SORU YOK!

23 kere yapıyorum

Günde 23 kere mastürbasyon yapıyorum. İleride çocuğumun olmama ihtimali var mı?

CEVAP

Vallahi de billahi de bilemem okurum. Önce senin spermlerinin anatomik ve biyolojik yapısı buna uygun olmalı. İkincisi bu tempoyla marazlaşmış organ ve akıldan da sorun çıkmazsa yine de garantide değilsin. Yaratılış özünü de bilmiyoruz. Ne var ki aklın yolu birdir.

Buna göre evet, ileride zarar da görebilirsin. Partnerinin anatomisi ve psikolojisi nasıl? Bu da şimdilik meçhul. Bu bir resimdir, testlerde nasıl bir yapıya sahipsin, onu da bilmiyoruz. Bildiğim şey derin rüyalar içindesin. Uyan, elini yüzünü yıka. Dişlerini de fırçala. Bize öyle danış, bir çözüm bulacağız elbet.

GÜNÜN SORULARI

Karım hep başımda

34 yaşındayım, gün boyu çalışıyorum. Akşam sadece uyumak istiyorum. Ama karım 2 gecede bir birlikte olmak istiyor. Ne yapayım?

CEVAP

Okurum, yorgun ve bitkin eve gelirken bakkala uğrayıp eşinin siparişlerini aldın. Yemekten sonra uyku çöktü ama hanımın başına dikilmiş “Bey uyan” diye dürtüyor. İşte reçeten: İlişkiyi 3 günde 1’e indirin. İki metre kumaş al. Ver eline, “Kendine bir elbise dik ya da diktir” de, oyalansın. Ya da dizi filmlere sığın, “Arkadaşlardan eksik kalıyorum. Sen seyret, bana anlat” diye alıştırdın mı tamam. Bunları yapamazsan, haftada 3’e razı ol.

Ayrılmak istiyorum

26 yaşında kadınım. Erkek arkadaşımın cinsel organı çok ufak, zevk almıyorum. Evlenmekten vazgeçmek üzereyim. Ne yapayım?

CEVAP

Sevgili okurum, sanırım sevgilinin penisi 12 santimden aşağı değildir. Kadınlar için büyük penis önemli olmuyor. Penisin işlevi ya da sertleşmesi konusunda sorun varsa, bu giderilir. Öteki koşullar yerindeyse evlenin.

Sorun olursa onları da biz çözeriz. Evlilik sözleşmesi penisle kadının cinsel organı arasında yapılmıyor. İki insanın bütünü ve kimi zaman bulunduğu çevreyle uyum üzerine kurulup yapılıyor. Bunları da göze alarak bir karar verin.

GÜNÜN SÖZÜ

Aklımla irademi barıştırabilseydim dünyanın en büyük adamı olurdum. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder