Dr. Haydar Dümen Hazır hissetmesi şart
HABERİ PAYLAŞ

Hazır hissetmesi şart

Kız arkadaşınızı çok seviyorsunuz. Sohbet etmekten, parklarda el ele dolaşmaktan keyif alıyorsunuz. Ama en büyük sorununuz cinsellik. Çünkü sevgiliniz erken olduğunu düşünüyor ve kaçıyor. Sakın onun üzerine gitmeyin. Hazır hissetmesini bekleyin, zamanından önce ilişki yaşayıp mutsuz olmayın.

Neden yanaşmıyor?

22 yaşındayım, 2 yıldır beraber olduğum kız arkadaşımla sorunum var. Her seferinde sevişiyoruz ama cinsel birleşmeye yanaşmıyor. Israr ettim, ikna edemedim. Yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, anlayışla karşıla. Kız arkadaşın korkuyor. O işi yaparsa başına gelecek sorunları düşünüyor. Sana güveniyor olabilir ama hem gelecek, iş durumu ve ailelerin yapısına göre ikilemde kalmış.

Haberin Devamı

Bütün bunlar aşılmışsa geriye bir tek korkusu kalır. Bu konunun altından büyük ihtimalle vajinusmus çıkar. Bence üzerine gitme. Eğer evlenirseniz sorun çözülür.

Hemen hareketleniyor

19 yaşındayım. Kız arkadaşımla buluşup onun elini tuttuğumda bana bir şeyler oluyor. Hiçbir kötü düşüncem yok. Böyle zamanlarda cinsel organım hareketleniyor, sıvı geliyor. Bu da pantolonuma yansıyor. Onu kapatana kadar şekilden şekile giriyorum. Yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, ne zamandan beri doktorlar güzelliklere ve normal olan şeylere yardım ediyor? Bir de onları üstlenirsek vallahi yandık. Daha ne istiyorsun? Her şey güzel ve olanlar doğal. Bırak kız arkadaşın başını omzuna koysun. İkiniz de harikasınız. Hadi bakalım, oldu da bitti maşallah. Yola devam.

Acaba benden mi?

Bir yıl önce bir kadınla ilişkiye girdim. Korunmadım, zaten ilk ilişkimdi. Şimdi çok utanıyorum, çünkü o kadın 8 aylık hamile. Çocuk benden olabilir mi merak ediyorum. Acaba bir kadın ilişkiye girdikten ne kadar süre sonra hamile kalır?

CEVAP

Değerli okurum, cinsel ilişkiye girdikten sonra kadın o ayki adetini görmüşse hamile değildir. Görmemişse hamiledir. O tarihten itibaren 9 ay sayacaksın. O günlerde doğmuşsa ve çocuğun ağırlığı 3 kilonun üstünde ise tarih uyuyor demektir. Ama 3-5 gün sonra bir başkasıyla birlikte olmuşsa tabii ondan da olabilir. Bu durumda çocuğun kimden olduğunu sadece DNA testi belirler.

Haberin Devamı

Çok ağrıyor

23 yaşında kızım. Sevgilimle 2 yıldır birlikteyiz. Benim seviştikten sonra her yerim ağrıyor. Memeler ve vajinamın üstü morarıyor. Partnerim sert mi sevişiyor?

CEVAP

Sevgili okurum, senin tenin, derin ve dokuların narin. O heyecan sırasında basıncı ya da olabilecek ağrı sebeplerini fazla hissetmiyorsun. Sonradan o heyecan dalgası gidince ve tabii ki biraz da doku yorgunluğu ortaya çıkıyor. İşte ağrılar bununla ilgili. Arkadaşın biraz yumuşak sevişmeyi öğrensin.

Bozuldu mu?

Erkek arkadaşımla yüzeysel birlikteliğimiz oldu. 10 dakika sonra lavaboda çamaşırımda 2 damla açık renkte kan gördüm. İki gün ağrım oldu. Kızlığım bozulmuş mudur?

CEVAP

Sevgili yavrum, sanırım tahriş oldu. Belki biraz zedelendi. Çok zayıf bir olasılık, senin deyiminle bozuldu. Bana göre ilk iki ihtimal çok büyük. Bundan sonra ne olacağına kesin karar ver. Verdiğin kararın sonuçlarını olumlu ya da olumsuz göğüsle.

Kan gelmedi

20 yaşında kızım. Erkek arkadaşımla ilişkiye girdim ama penisi tam olarak vajinama girmedi. Kan da gelmedi. Eve geldiğimde iç çamaşırımda bir et parçası vardı ve adet gördüm. Acaba zarım bozulmuş mudur? Erkek arkadaşım bozulmayacağını söyledi.

Haberin Devamı

CEVAP

Sevgili okurum, erkek arkadaşın doğru söylemiş. Bazen onlar doğruyu bilemiyorlar. Arada da bu kadar bilen birileri çıksın ki, karanlık koridorlarda kendinize yol aramayın. Ben de erkek arkadaşının düşüncesine katılıyorum. Kızlık zarının esnek olma ihtimali de var. Şimdilik sen keyfine bak, dikkatli ol, hesaplarını doğru yap.

Evlenemiyorum

25 yaşında kadınım. Bekaretimi nişanlıma verdim. Şimdi hayatıma yeni birini sokmak, yuva kurup çocuk sahibi olmak istiyorum. Ama bu kızlık meselesi yüzünden evet diyemiyorum. Ne olur bana yardımcı olun.

CEVAP

Sevgili okurum, evleneceksin. Geçmiş olsun. Aklı başında birini seçersen, o da seni et değil insan yerine koyarsa birinci aşamayı kolay atlatırsın. Ama zorluklar çıkarsa, zarın esnek de olabilir.

Bir adım ötesi, gerdek gecesinden 1-2 gün önce zarı diktirmek. O da her bakımdan hem sorun hem de benim aklıma hiç yatmıyor. Ben sana gereken malzemeyi verdim. Yol senin, sağlam dur. Çoluğun çocuğun olsun. Hayatı yaşayarak öğreneceksin.

Pişman oluyorum

20 yaşında kızım, bakireyim. Mastürbasyon yaptıktan sonra pişman oluyorum. Hem istekliyim hem de cinselliği seviyorum. Erkek arkadaşımla sevişiyoruz ama ilişkiye girmiyoruz. Sevgilim evlenince pişmanlığın biteceğini söylüyor. Ne dersiniz?

CEVAP

Sevgili okurum, erkek olsun, kız olsun yaptıkları mastürbasyondan pişmanlık duyanlar olur. Ama duygu ve enerji birikiminin zorlamasıyla tekrar yapmaktan kendilerini alamazlar. Bu doğaldır.

Sınırlı mastürbasyon yararınadır. Evlendiğinde olayın hem doğal yani fizyolojik ve psikolojik kurallara uygun olacak. Hem de aile ortamının güvencesinde normal bir hayat yaşacaksın. Orgazm olacağını ben sana müjdeliyorum.

Alay ediyorlar

18 yaşındayım. Turistik bir kentte yaşadığım için sürekli yabancı kızlar görüyorum. Onları çok arzuluyorum. Ama penisimin boyunun 13 santim olması buna engel oluyor. Sürekli alay konusu oluyorum. Çok zor durumdayım.

CEVAP

Değerli okurum, penisin normaldir. Anatomik, matematiksel ve tabii cinsel olarak normaldir. Belinde silahın varsa kullan. Öyle silahlar vardır ki namlusu bir karıştır. Ama namlusu dört parmak olan bir öteki silahın mermisi ondan daha etkilidir. Yani şu santimetrelerden kurtulun.

BÖYLE SORU YOK!

Nasıl küçültürüm?

21 yaşındayım, penisim 26 santim, geç boşalıyorum. Evlenmeye karar verdiğim kız arkadaşımla benimkinin büyüklüğü yüzünden ayrılma noktasına geldik. Acaba nasıl küçültebilirim?

CEVAP

Küçülmez değerli okurum. Eğer küçültecek bir şey varsa o da hareketlerin. Şişeden bardağa su doldurduğunda, bardak dolunca doldurmaya devam mı ediyorsun? Bardak dolu evladım, taşıyor, annen de terliği kaptı geliyor.

Ya bardağı doldurmayı keseceksin ya da terliği kafana yiyeceksin. Sen kız arkadaşına kibar davran. Bardakta da dudak payı bırak ki bu kusurunu görmezden gelsin. Yoksa bir şişe suyu dolduracak bardak bulamazsın.

GÜNÜN SORULARI

4-5 kere normal mi?

22 yaşında, bekar kızım. Sevgilimle ayda 1 kez görüşüyoruz, 4-5 kez cinsel birliktelik yaşıyoruz. Sizce bu normal mi? Sorun olur mu?

CEVAP

Sevgili okurum, önce sana sorayım, sen yaşadığın durumu uygun buluyor musun? Sosyal değerleri bir yana bırakırsak geleceğini de hesap edersen bu sorun olmaz da ne olur? Ayrıca topluma uymuyorsa ama bu işin sonunda yolun evlilik gibi bir kapıya dayanırsa ses çıkmaz. Sizce hesap öyleyse bu da böyledir. Toplum düzeni ona göre kurulmuştur. Size ne desem boş.

Sorunum hormonlardanmış

42 yaşındayım evliyim, 3 çocuğum var. Eşimle ilişkiye girerken birden boşaldım ve sertleşme bitti. Sabah denediğimde yine olmadı. Mastürbasyon yapmak istedim, olmadı. Doktora gittim, hormonlar zayıfmış. Bana ilaç verdi. Yardım edin. Değerli okurum, biraz sabırlı ol.

Hormonal sistemin, belki de psikolojik bir etki nedeniyle bozulmuş olabilir. Ben hekimin teşhisine uyuyorum. Bir üroloji uzmanına git. Tedavide sana neyi öneriyorsa ona uy. Daha gençsin, sorununun peşini sakın bırakma ve tedavi ol. Yuvan yıkılmasın, gözlerinden öperim.

GÜNÜN SÖZÜ

Akla dayalı olmayan güce bağımlılık tutsaklığa yol açar. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder