Dr. Haydar Dümen Hazır olmak önemli
HABERİ PAYLAŞ

Hazır olmak önemli

Birbirini seven, birlikte vakit geçirmekten hoşlanan kadın ve erkek ilişkiye girmek isteyebilir. Burada önemli olan karşınızdakinin hazır olup olmadığı. Çünkü insan kendini hem ruhen, hem de bedenen cinselliğe hazır hissetmeli. Acele etmeyin, ona fırsat tanıyın.

Eşim benden kaçıyor

Eşim 26 yaşında. Ben ise 24 yaşındayım. İki yıldır evliyiz, üç yıl flört ettik. Üç yıl ilişkimiz güzeldi ama evlendikten sonra aksaklıklar başladı. Dört ayda dört kere ilişkiye girmiyoruz. Sanki eşim benden kaçıyor. Evliliğim sallantıda. Siz ne dersiniz?

Haberin Devamı

CEVAP

Okurum, evlilik öncesi heyecanlar sizi doruklara taşımış. Evlilikten sonra genellikle bu heyecanların büyük bölümü yitirilir. Erkekler evliliği özgürlüğün kısıtlanması olarak görür. O heyecanların tekrar yakalanması gerekir. Bunun da tek yolu fantezilerden geçer. Fantezileri kullandığınızı sanıyorum. Bir süre doğru fanteziyi bulmaya çalış, çocuk yapma. Değişik ortamlar yarat, değişik mekanları kullan ama bu konuda eşinini üzerine giden sen olma. O sana gelsin.

Hazır değilmiş

27 yaşındayım. Kız arkadaşımla 7 aydır birlikteyiz. Sevgilim daha önce ilişkiye girdiğini söyledi. Biz bir şey yaşamadık. Bana hazır olmadığını söyledi. Niye böyle düşünüyor?

CEVAP

Okurum, kızın bir kere sütten ağzı yanmış, yoğurdu üfleyerek yemek istiyor. Seninle de bazı denemeler yapar, sonuç evliliğe gitmezse bu defa onun duyguları ve tabii ki, suçluluk kompleksi omuzlarına ağır bir yük olarak biner. Eğer seni istemeseydi, yanında olmaz, ilişkiyi bitirirdi. Biraz sabırlı ve anlayışlı ol. Bence ruhu cinsellikten yaralanmış. Bu kızın yaraları, senin engin hoşgörünle iyileşsin. Sonra bir şeye karar verirsiniz.

Süre ne kadar olmalı?

23 yaşındayım. Ortalama cinsel bir birleşmenin süresi ne kadar olmalı?

CEVAP

Okurum, ilişkide penisin vajinada kalma süresi 3.5-4 dakikanın üzerine çıkmalı. Ortalama 5 ila 15 dakika kalmak kadının da doyumu açısından da iyi bir süredir. Ama her şey iki kişinin karşılıklı uyumunda olmalı. Bu sağlandığında kadın da doyuma ulaşıyorsa bazen 3 dakika bile yeter.

Ama doyuma ulaşmıyorsa 30 dakika bile yetmeyebilir. Tam tersi işkence gibi algılanabilir. Bütün bunları partnerinizle, eşinizle birbirinize alışarak öğreneceksiniz. Şimdilik koordinatlar verildi. Geminin rotasını mutluluğa doğru çevir.

Haberin Devamı

Diktirsek mi?

22 yaşındayım. Evlenmeyi düşündüğüm bir kız arkadaşım var. Doktora gittiğimizde kız arkadaşımın zarında küçük bir yırtılma olduğunu söyledi. Bu yırtık sorun yaratır ya da kendi kendine büyür mü? İki gün oldu, kız arkadaşımın kanaması var. Bu küçük yırtığı diktirebilir miyiz?

CEVAP

Yavrum, ne olur biraz mantıklı, akıllı olun. Evlenecekseniz kime karşı kızlık zarını diktireceksiniz? Orada bir çatlak zedelenme olmuşsa kim yaptı? Sizin aranızda yaşadığınız bir olay. Tanığı da, kanıtı da sizsiniz. Yüreğinizle aklınız bir yerde tokalaşsın artık.

Boyum uzar mı?

18 yaşındayım. Haftada 1 kere mastürbasyon yapıyorum ve kendime dur diyemiyorum. Bu durum boyunum uzamasına engel mi?

CEVAP

Okurum, boyuna engel olmaz. Duygularına ‘Dur’ desen de durmaz. Haftada bir kez mastürbasyon da bu yollarda yalnız koymaz.

Zevk alır mıyım?

19 yaşında kızım. Kimseyle birlikte olmadım ama haftada 2 kere mastürbasyon yapıyorum. Bunun zararı olur mu? Evlendiğimde zevk alır mıyım?

Haberin Devamı

CEVAP

Kızım, önce zararı olmaz diye söze başlayayım. Ama mastürbasyona alışırsan ileride klitoris orgazmdan vajinal orgazma geçemeyebilirsin. Duygularını, iç gerilimlerini rahatlatmak için mastürbasyon paratoner gibi rol oynayabilir. Bu tempoda yola devam.

Sıkılıyorum

22 yaşındayım. Hoşuma giden her kızla konuşuyorum. Ayarlarsam sadece ilişkiye girmeyi düşünüyorum. Çoğunda başarılı da oluyorum. Ancak bir ya da iki kez ilişkiye girince sıkılıyorum. Birine bağlı kalamıyorum. Ben artık tek biriyle olmak istiyorum.

CEVAP

Ol be oğlum. Birisiyle birlikte olmak istiyorsan ol. Seni paralı asker gibi kim cepheye gönderiyor? Kumandan ve asker sensin. Senin elinde. Bana ne soruyorsun?

Hangisini seçeyim?

20 yaşındayım. Haftada 4 kez mastürbasyon yapıyorum ama bir kerede tatmin olmuyorum. Hemen ikinciyi de yapıyorum. Acaba ileride sorun olur mu? Bir de “Mastürbasyon yapmak ilişkiye girmekten daha çok enerji harcatır” diyorlar. Sizce hangisini yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, haftada 3-4 kere mastürbasyonunu yap. Birinci mastürbasyonun kısa sürdüğünü sanıyorum. Bu da sende erken boşalmayı hazırlar. Üst üste orgazmlar elbette yorucu olur. Ama tek formül her şeyin ortasıdır. Bu iradenin rotası olur.

Hamile kalır mıyım?

28 yaşında nişanlı kızım. Nişanlımla aynı yaştayız, çok iyi anlaşıyoruz. 15 gün önce birlikte olduk. Adetimin 5’inci günüydü ve nişanlım içime boşaldı. Hamile kalır mıyım?

CEVAP

Sevgili okurum, kesinlikle hamile kalmazsın.

Kıza yakınlaşamıyorum

21 yaşındayım. Kız arkadaşımla 1.5 senedir birlikteyiz. Onu çok seviyorum. Ona kıyamadığım için yakınlaşamıyorum. Ama yakınlaşamadığım için benden uzaklaşıyor. Çünkü o sürekli bir şeyler yaşamak istiyor.

CEVAP

Değerli okurum, duygularına göre hareket et. Yiğitliğini, delikanlılığını kendi geminin pusulasına göre bir rotada götür. Ama kız arkadaşın seni bırakıp gidecekse, seni sadece bir seks objesi olarak görüyorsa, zaten günün birinde gidecek. Kendi bilir. Gidenin yolu açık olsun. .

BÖYLE SORU YOK: 12’ncide çarpıntı başladı

Kız arkadaşımla bir günde kaç kere boşalabileceğimi denedik. 24-36 saatlik bir süreçte 11 kez boşaldım. 12’nciyi denerken kalbimde çarpıntı hissettim ve nefes darlığı çekmeye başladım. Normal midir?

CEVAP

Kaç yaşındasın? Guinness Rekorlar Kitabı’na mı girmek istedin? En aykırı, en aşırılıkların yaşandığı bu rekorda sana birincilik madalyasını ben veriyorum. Gerisi hikaye. Merak önemli ancak ‘Günde kaç kere boşalabilirim?’ savı çok yavan be yavrum.

Kalbinde bir şey yok. Kalbin “Zorlama beni” diye sinyal gönderdi. Sık sık buna devam edersen iflas edersin. Benden de çare bulamazsın. Kaldı ki durumun hiç inandırıcı değil. Sen günde 2-3 kez boşalmayı ve karşı tarafın da aynı zevkle orgazm olmasını sağla, şampiyon ol, rekorlar kır.

GÜNÜN SORULARI

Erken boşalıyorum

25 yaşındayım, kızlar beni yakışıklı buluyor. Partnerimi tatmin ediyorum ama erken boşalıyorum. Arkadaşlar yarım saat sürdürüyor. Ne olur bana yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, Allah’ın sopası yok. Ya bir de geç boşalsaydın? Kızları sıraya mı dizecektin? Ben uzaktan uzağa oh olsun diyorum. Ben doktorum, ortada durmam gerekir. Sen de benim hastamsın. Arka çıkmalıyım. Bu durumda kendini zorlamana gerek yok. Evlilik koşullarıyla erken boşalman düzelecek. Sen kendi rotanı düzeltmeye bak. Tek bir yöne yani cinselliğe saplanıp kalma.

Zevkten mi ibaret?

21 yaşındayım. Cinsellikle ilgili pek çok kitap okudum. Cinsellik tadına varılınca anlam kazanıyor. Cinselliğin zevkten ibaret olduğu doğru mu? Ben 1 yıldır sözlüyüm. Kendimi ondan başkasıyla düşünemiyorum. Siz ne dersiniz?

CEVAP

Okurum, ne güzel ne güzel. O sensin işte. İyi yakalamışsın. Cinsellik bir bütündür. İki insanın doruklarda yaptığı tablodur. Bu tablonun renkleri; sevgi, saygı, güven, estetik, duygusallıktır. Seks o tabloya atılan imzadır. Hepsi birlikte olunca tablo baş yapıt olur. İmza atılmış ise göze güzel gelir, insana huzur verir. Ama boş tuvale bir imza ne işe yarar? Onu da sen düşün.

GÜNÜN SÖZÜ

Gül dikensiz olmaz ama unutulmasın ki dikensiz de gül olmaz.H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder