Dr. Haydar Dümen Hazırlamadan olmaz
HABERİ PAYLAŞ

Hazırlamadan olmaz

Kadının ilişkiye alışması için eşinin sabırlı olması şart. Çünkü kadın zaten cinsellikten korkuyor, başına ne geleceğini bilmiyor. Belli bir süre sonra orgazm sorunu kendini gösteriyor. Beyler, anlayışlı ve hoşgörülü olun. Kadınınızı cinselliğe hazırlayın ki yatak odanızda soğuk rüzgarlar esmesin.

BÖYLE SORU YOK!

Kız istiyor, ben erteliyorum

26 yaşındayım, 1 yıldır sevgilim var; 21 yaşında. Kız ilişkiye girmek için ısrar ediyor. Ben erteliyorum. Bu yüzden aramız bozuk, kavga ediyoruz. Ne yapayım?

CEVAP

Haberin Devamı

Değerli okurum, işi şakaya vuralım. Kız obur, sen ya iştahsız ya da isteksizsin. İkisinin arasında fark var. İsteksize ne yapsan boş. İştahsız o yemeği beğenmiyorsa, koy önüne mangalda kıvırcık kuzu pirzolasını ya da acılı kebabı bakalım ne diyecek? Bir başka benzetme yapalım. Kız masrafa yönelik, senin gelir kasasının altı biraz delik. Yani idareli kullanıma şartlanmışsın. Ama sen doğru yapıyorsun. Zaten aranızda kavga da başladığına göre bir gün kavgayı bahane et, “Film bitti” deyiver. Benden sana nasihat: Sonra yumuşayıp geri dönme, başına çorap örme.

GÜNÜN SORULARI

Penisim küçüldü mü?

24 yaşındayım, 1.71 boyunda, 85 kiloyum. Son 4-5 ayda 11-12 kilo aldım. Penisimin küçüldüğünü hissediyorum. Acaba sebebi nedir?

Değerli okurum, kilodan biraz verelim, 70’e inelim. Cinsel organın küçülmedi. Penisin kaç santim yazsaydın kalemin mi kuruyacaktı? Böylece turnayı gözünden vuracaktık. Hislerim ve mesleğime göre cinsel organın 12 santim. Ne olursa olsun, iki kişi anlaşıyor, birbirini seviyorsa birkaç santimlik fark olsa ne yazar. Sevgilin varsa ve her şey uygunsa onu kaçırma ama 2 yıl sabret ki olgunlaşasın.

Orgazm olamıyor

21 yaşındayım. Kız arkadaşım var ve her gün ilişkiye giriyoruz. Kız orgazm olamıyor ve kasık ağrısı çekiyor. Ne yapmalıyız?

Kıza bak kıza. Hem doyacak hem sırt üstü yatıp uyuyacak. Hem sitem edecek hem isteyecek. Senin acemi olduğunu tahmin ediyorum. Kız arkadaşın da ön yargılı. Orgazm olamayacağım diye işe başladığı için azap çekiyor. Böyle devam ederse ilişkiniz çöker. Evlenmeye kalksanız yürümez biter. Hemen bir doktora gitmen gerekiyor. Asla birbirinizi suçlayıp birbirinizin kalbini kırmayın. Her şey düzelir ve ikinize zaman gerekir.

Haberin Devamı

***

Olgunları seviyorum

19 yaşındayım. Kadınlara bayılıyorum. Genellikle olgun kadınlardan hoşlanıyorum. Ne yapmam gerekiyor?

CEVAP

Değerli okurum, hiçbir şey yapman gerekmiyor. Olgun kadınlar konusu birazcık sorun olsa da büyüdükçe yaşıtlarına ineceksin. Ama 40’lı yaşlara gelince bu defa gözün 18’li, 20’li yaşlara takılıp kalacak. İnsanız olabilir yavrum. Kendinle hesaplaş.

Filmle boşalıyorum

22 yaşındayım. Cinselliği seviyorum ama kız arkadaşımla ilişkiye girdiğim zaman boşalamıyorum. Eve gelip film izleyince hemen boşalıyorum. Ne olur yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, mümkün olan en kısa zamanda filmden uzaklaş ki ruhuna daha da kök salmasın. Günün birinde kendi kendini tedavi etmeye karar verirsen kız arkadaşınla birlikte film seyret. Enerjini oradan al, öteki tarafa naklet.

Hamile kalır mı?

23 yaşındayım. Kız arkadaşımla birlikte olurken ben onun vajinasının üzerine boşaldım. Acaba hamile kalır mı?

Haberin Devamı

CEVAP

Değerli okurum, bir ihtimal kalmaz gözüküyor. Ama bu yaramaz, söz dinlemez spermlerin de ne yapacağını bilmiyoruz. Piyangodaki yöntemi uygulayacağız. Ya çıkarsa, ya tutarsa gibi. Oranı binde bir.

Yırtıldı mı?

21 yaşında kızım. Erkek arkadaşımla bir şeyler yaşarken, penisi cinsel organıma 4 santim girdi. Kız olduğum için yarıda bıraktık. Araştırdığıma göre kızlık zarı 1.5-2 santim içerideymiş. Zarımın bozulup bozulmadığı merak ediyorum. Bozulduğunda kan gelmeme olasılığı var mı?

CEVAP

Sevgili okurum, kızlık zarı barajı aşılmış. Ancak esnekliğinden kanama olmamış. Daha sonraki birleşmelerden zayıf da olsa kanama olabilir. Ama büyük oranda kanamayacak. Bunu böylece bilesin.

Cinsel organım eğri

23 yaşındayım, cinsel organım sol tarafa doğru 70 derece eğri. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, operasyonla düzeltiliyor. Bu konuyu iyi yapan doğru uzmanı bulmalısın.

Gebe kaldı mı?

Kız arkadaşımla ilişkiye girerken prezervatif içinde kaldı. Boşaldıktan sonra çıkardık. Acaba kız arkadaşım hamile kalmış mıdır?

CEVAP

Değerli okurum, bu kuşkuları ben nasıl bileyim? Biraz sabredin. Adetini görmezse 15-20 gün daha bekleyin. Sonra bir gebelik testi yaptırırsınız. Rahat olmaya çalışın. Çünkü sözünü ettiğin gebelik olasılığı zayıf.

İsteğim kaçıyor

20 yaşındayım. Seksi çok arzuluyorum ama yatağa girince isteksizlik oluyor. Sizce nedeni nedir? Ayrıca sık sık mastürbasyon yapıyorum. İsteksizliğimin sebebi bu mu?

CEVAP

Değerli okurum, mastürbasyondan vazgeç, yavaş yavaş haftada 1-2’ye indir. İkincisi, yatağa hazırlıksız girme. Duygusal olarak kendini hazırla, ön sevişme gibi tahrik öğelerine başvur. Sevgilin de öyle köşede beklemesin. Madem bir işe kalkıştınız, o da harekete geçsin. Yine eskilerin deyimiyle ölüyü canlandırsın. Ocakta yanan ateşe püf deyiverse alevleneceksin. Acemilik ve alışkanlık süreci yaşıyorsun. Ön yargılı olmazsan her şey kısa sürede çözülür.

Karım niye isteksiz?

3 yıldır evliyiz. Cinsel ilişkimiz sağlıklı değil. Bu nedenle aradan aylar geçiyor ama onda istek olmuyor. Ne yapmam gerekiyor?

CEVAP

Değerli okurum, eşini cinselliğe alıştıracaksın. Önce işe ruhundan başlayacaksın. Ve onu kazanacaksın. Tekniğini çok iyi bilip onu kullanacaksın. Asıl önemlisi zaman. Sabırlı olacaksın. Başka bilgiler edineceksin. Bütün bunlardan sonuç alamazsan, bir kere de uzmandan yardım isteyeceksin. Yani bir psikiyatriste gideceksin.

Bir şey olur mu?

18 yaşındayım. Penisimin boyu 10 santim. Bu normal mi? Kız arkadaşımla ilişkiye girdik, biraz kan geldi. Bir şey olmuş mudur?

CEVAP

Değerli okurum, penisinin boyu seni idare eder ama kız arkadaşına bir şey olmuşa benziyor. Geçmiş olsun. Bunu bil. Bir ihtimal yarı yırtılma ya da zedelenme söz konusu olduğundan daha da üzerine gitme, sonra altından kalkamazsın.

Niye başaramıyorum?

4 yıllık evli kadınım. Orgazm olamıyorum. Sürtünme yoluyla sevişirken oluyorum ama ilişkide başaramıyorum. Neden olabilir?

CEVAP

Sevgili okurum, vajinal orgazmı geçişi öğreneceksin. Bu bir teknik yöntem ama bunu sana nasıl anlatabilirim?

Kan nasıl akıyor?

20 yaşındayım, cinsellikle ilgili bilgim yok. Adet kanı nasıl oluyor da kızlık zarından geçiyor? Geçmiyorsa başka yol mu var?

CEVAP

Sevgili kızım, kızlık zarı duvar gibi orada kapalı değil. Çentiklisi, yarım ay şeklinde olanı, ortadan yarık ya da çift delikli türleri var. Gelen adet kanı o boşluktan akıyor. Ama boşluğun etrafında da kızlık zarının kendisi var. Yol tek kanal aynı, iki işlevi var.

Acı çekiyorum

23 yaşında kızım. 2 yıldır ilişkim var. İlk seferinde çok canım yandı. Sevgilim her gün ilişkiye girmek istiyor. Onu arzuluyorum ama canım yanacak diye endişeliyim. Ne yapayım?

CEVAP

Sevgili okurum, 3-5 ilişkiden sonra acı devam ediyorsa bir jinekoloji uzmanından yardım iste. Üzelme, acı sorunu çözülür.

GÜNÜN SÖZÜ

Aşk aklın alkolüdür. Etkisi ve süresi kişiye göre değişir. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder