Dr. Haydar Dümen Hazırlamadan olmuyor
HABERİ PAYLAŞ

Hazırlamadan olmuyor

Kadınların cinsellik konusunda tedirgin olmaları çok normal. Çünkü aile ve toplum baskısı altındalar. Bu yüzden nişanlınıza, eşinize kızmayın. Onu yavaş yavaş hazırlayın, sabırlı olun. Gerekirse birkaç gün bekleyin. Kadının önce kalbini sonra bedenini keşfe çıkın. Romantik olun ki yatak odanızda sorun çıkmasın.

Karıma saklasam

18 yaşındayım. Çok çabuk boşalıyorum. Sizce bu normal mi? Bir de nerede kız görsem ona ilgim artıyor. Aslında sadece evlendiğim kişiyle ilişkiye girmek istiyorum. Yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, evlendiğin kişiyle olup olmama kararın seni ilgilendirir. Bu bir hayat görüşüdür. Ama çok acemilik de bazen oyunu bozuyor. Erken boşalman mastürbasyonlarla ilgili ve bunu gençlik heyecanları tetikliyor. Erken boşalmanın tedavisi var. Bunun için evlilik koşullarının olması gerekir. Şimdilik mastürbasyon yaparken kendini tut. Zamanı iyi kullan. Kısa aralıklar vererek uzatmaya bak.

Haberin Devamı

Hanım zevk almıyor

25 yaşındayım. Hiç sorunum yoktu, birden erken boşalma çıktı. Eşimle 2 yıldır beraberiz ama o hiç zevk almıyor. Sorunuma çözüm bulabilir misiniz?

CEVAP

Değerli okurum, sorununun çözümü var. İlaç alacağın için, bu da bünyeye göre olduğundan uzaktan da şu ilacı al demem tıbba ve etik değerlere uygun değil. Konuyla ilgili bir uzmana başvurman gerekir.

Hastalık kapar mıyım?

18 yaşındayım. Geçenlerde bir hayat kadınıyla ilişkiye girdim. Ama prezervatif kullanmadım. Acaba hastalık kapmış olabilir miyim?

CEVAP

Değerli okurum, ortaya çıksaydı şimdiye kadar çıkardı. Geç ortaya çıkan bir mikrop almışsan ona da yapılacak bir şey yok. Bir şeyle karşılaştığında uzmana gider, tedavi olursun.

Canım yandı, kanamadı

20 yaşında kızım. İki yıldır birlikte olduğum bir erkek arkadaşım var. Onunla ilişkiye girdim. Ama şimdi çok pişmanım. Sürekli tartışıyoruz ve beni deli ediyor. İlk birleşmede canım yandı ama kanama olmadı. Acaba bazı kızlar gibi benim de kızlık zarım geride mi?

CEVAP

Sevgili okurum, kızlık zarın enek olduğu için kanamadı. Ama sen ruhunu kanatıyorsun. Yakında çok daha büyük yaralar açılacak ama onarılmayacak. Bu kadar kıskanç bir erkekle hayat paylaşılmaz. Hayatın zehir olur. Bence düşün. Önünde uzun yılların var. Uyum içinde olmayan evliliklerin de herkese zararı var. Bu varlara bir de mutsuzluk ve depresyonu katarsan hayat çekilmez olur.

Haberin Devamı

İlk gece korkusu var

10 aydır nişanlıyım. Nişanlımın ilk gece korkusu var. Öpüşmekten hoşlanmıyor. Sadece elini tutabildim. Ben zaten evlenmeden ilişkiye girmek istemiyorum. İkimiz de 26 yaşındayız. Onu bu korkularından nasıl kurtarırım?

CEVAP

Değerli okurum, birçok kadın, kız nişanlın gibi. Aşılacak tüm bunlar. Ne var ki zor aşılacak. Sen sabırlı olacaksın. Ama hep onun dediğine bırakmayacaksın. Bütün bunlar evlilik koşullarında olur. Belki bir süre ilk gece sorunu yaşayacaksın. Kadının vajinismus çıkarsa onu çözeceğiz. Şimdilik yumuşak ve sabırlı bir geçiş süreci dilerim. Beklemede kalın derim.

İkinciyi niye yapamadım?

26 yaşındayım. Sevgilimle önceki gün ilişkiye girdik. Daha önce birlikte olmuştuk. Bir de o gece ben alkol almıştım. İlk boşalmadan sonra ikinciyi yapamadım. Benim ufaklık sanki ölmüş gibiydi. Sorun nedir, anlayamadım. Bana yardım edin.

Haberin Devamı

CEVAP

Değerli yavrum, sorun yok ki bilgi vereyim. Doğal olan bu. Sen bu durumu içine sindiremiyorsun. Bu nedenle de kendi kendine sorun yaratıyorsun. Tedirginlik ve kuşkuyla üzerine düşersen bu alışkanlık haline dönüşebilir. Kendi haline bırak ve takma.

Sevgilim gebe kalır mı?

18 yaşındayım. Sevgilimle sürtünme yoluyla seviştik. Ben vajinanın üzerine boşaldım. Kız arkadaşım vajinasını yıkarken alt tarafta biraz sperm görmüş. Onu da sildi. Acaba kız hamile kalır mı?

CEVAP

Değerli okurum, kalacağını sanmıyorum.

Bir kere yetmiyor

20 yaşındayım. Haftada 4 kere mastürbasyon yapıyorum ve bir kerede tatmin olmuyorum. Hemen ikinciyi de yapıyorum. Acaba ileride sorun olur mu? Bir de “Mastürbasyon yapmak ilişkiye girmekten daha çok enerji harcatır” diyorlar. Sizce hangisini yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, haftada 3-4 kere mastürbasyonu yap. Birinci mastürbasyonun kısa sürdüğünü sanıyorum. Bu da seni erken boşalmayı hazırlar. Üst üste boşalmalar elbette yorucu olur. Ama tek formül her şeyin ortası, iradenin rotası.

Ne kadar kan gelecek?

20 yaşında kızım. İki yıldır bir erkek arkadaşım var. Sevgilim beni eliyle tatmin etmişti. Adetim biteli 2 gün olmuştu. Hiç acı hissetmedim. Ancak iç çamaşırımda 1-2 damla kan gördüm. Kızlık zarım zarar gördü mü? Kızlık bozulduğunda ne kadar kan gelir, ne kadar acı olur?

CEVAP

Sevgili okurum, sorularının tümü kişiden kişiye değişir. Hiç acı duymayan da olur, az ya da çok acı duyan da. Bu bünye sorunu. Sen benden çok kapalı bir kutu içindeki bilmeceyi çözmemi istiyorsun. İç çamaşırında gördüğün kan adet kanıyla da kızlık kanıyla da ilgili olabilir. Ama tahminim zarla ilgili değil. Zar yerinde duruyor.

Yeter mi?

21 yaşındayım. 1.96 boyunda, 63 kiloyum. Penisimin ereksiyon halindeki boyu 13 santim. Sizce bu kızlık zarını bozmak için yeterli mi? Partnerimi tatmin eder miyim?

CEVAP

Yavrum, dert etme. Cinsel organın her şey için yeterli. Partnerini tatmin edersin. Öteye bile geçersin.

Böyle soru yok!

Erkeklere güvenemiyorum

25 yaşında kızım. Hiç erkek arkadaşım olmadı. Aslında ben erkeklerden korkuyorum. Evlendiğim erkek bana kötü davranırsa diye endişeleniyorum. Ne olacak?

CEVAP

Çiçek kızım, belli ki hayatındaki rol modeller güven verici olmamış. Ancak Tanrı sana beyin, vicdan ve akıl vermiş, tek başına ayakta durabilesin diye. Bunları yaşam boyu kullanmak elinde. Ben de endişeli uyanıyorum sabahları, günün ne sunacağını bilememekten ama vazgeçiyor muyum uyanmaktan? Asla.

Çünkü biliyorum ki hayat ne getirirse getirsin, mücadele edecek gücüm ve donanımım var. Hayat, henüz gerçekleşmemiş tatsız olasılıkları düşünüp kozalarımıza saklanamayacak kadar değerli yavrum. Cesaretini topla, yaşama karış. Bak yıllar akıp gidiyor. Sonra boşa harcadığın yıllarına hayıflanma.

Günün soruları

Hamile kalır mıyım?

Erkek arkadaşımın spermi bana bulaştı. Ertesi gün hapı kullandım 2-3 gün sonra adet gördüm. Bu ay adetim gecikti. Hamile kalma şansım var mı?

CEVAP

Yavrum, insana mikrop bulaşır, virüs bulaşır, bakteri bulaşır ama sperm bulaşmaz. Mavi anahtar, pembe kilide girer, erkeğin meni kesesinde biriken spermler fışkırtılarak içeri atılır yani tohum ekilir. Kadının da yumurtlama zamanıysa görev tamamlanır. Yumurtlama zamanı ise, adet kanamasının başladığı günden sonra gelen 14’üncü gün dolaylarında görülür. Gebelikten korunma yöntemleri çeşitlidir, ertesi günü hapı kullanmak kazaları önlemek için son çaredir.

Sevgilim çok kıskanç

Kız arkadaşım diğer kızları kıskanıyor. Benimle gizli kapaklı yerlerde ilişkiye girmek istiyor. Sevişirken çok hırçın. Bunun önüne geçmek için ne yapmam gerekiyor?

CEVAP

Kaç oğlum kaç, kız aşırı kıskanç. Gelecekte öyle bir çorap örer ki başına, dünyayı zindan eder sana. Neresi bu kuytu yerler? Merdiven girişleri mi, kapı arkası mı? İşte ikinci bela kapını çalıyor. Kız buna da aldırmıyor. Hırçınlığı ise tuzu biberi. Azıp tepene mi çıkıyor? Ne yapıyor? Oradan herkese kuşbakışı mı bakıyor? Kaymadan hayat omurgandan bir disk, kaç. Ama “Ben belalalara dalarım” dersen, söylemedi deme, Dimyat’a pirince giderken evdeki bulgurdan olursun.

Günün sözü

Güzel bir ruh, güzel bir beden var mı buna itiraz eden? Hüner, onu bulmada bulunca da soldurmama da. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder