Dr. Haydar Dümen Hedefe adım adım yürüyün
HABERİ PAYLAŞ

Hedefe adım adım yürüyün

Kadının orgazm sorununda en önemli destek eşten gelir. Eşiniz ruhunuzu anlar, sizi keşfetmek için çaba harcar, ustalığını konuşturursa mutluluğa ulaşırsınız. Ayrıca hayal kurmaktan çekinmeyin, hedefe adım adım yürüyün.

İstiyorum ama...

26 yaşında kızım. Eski erkek arkadaşımla ilişkiye girdim ve cinsellikten soğudum. Yeni sevgilim ilişkiye girmek istiyor. Ben istemeyince kızıyor. Aslında onu çok seviyor, ilişkiye girmeyi istiyorum. Ben gerçekleri anlatmaktan çekiniyorum. Ne yapacağım?

CEVAP

Sevgili kızım, geçmişteki ilişkini arkadaşına anlatmaya gerek yok ama karar senin. Gelelim yeni arkadaşına; iş zaten yoluna girmiş. Sıra ulaşılacak hedefe kalmış, bir zaman diliminde zaten onunla ilişkin başlayacak. Ama sadece cinsellikle verilen evlilik kararları loto gibidir. Genellikle büyük ikramiyenin çıkması şansa kalmıştır. Üstelik ne sorduğunu da çok iyi anlayamadım. Daha detaylı yaz istersen.

Haberin Devamı

Boyutları ne olmalı?

19 yaşındayım. Cinsel organım yaşıtlarıma göre küçük. Boyutları ne olmalı? Hangi doktorla görüşmem gerekiyor? Bir de evlilikte sorun olur mu? Yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, doktora gitsen, seni muayene edecek ve “Hiçbir şeyin yok, aslan gibisin” diyecek. Ben sana söylüyorum. Normaldir, eşini de mutlu edeceksin. Çünkü tedirginlik verecek kadar küçük olsaydı, bugüne kadar hem senden hem de ailenden feryatlar yükselirdi. Sertleşmiş halini ölç bakalım, 12-13 santimi buluyorsa idealdir.

İsteğim çok

28 yaşında kızım. Cinsel organım ve memelerim küçük. Cinsel isteğim fazla. Her erkeği beğeniyorum, onlarla evlenme hayali kuruyorum. Ne yapacağım?

CEVAP

Sevgili okurum, duyguların var ya, her kadına, kıza nasip olmayan büyük zenginlik. Ya hayat boyu erkeklerden hoşlanmayan, orgazm olmayan bir yapıda olsaydın. İşte o zaman sen de, kocan da, doktor olarak ben de yanmıştık. Erkekleri beğenmen aslında cinsel açlığından kaynaklanıyor. Ruhun canlı, ele avuca sığmaz, dışa dönük bir yapı. Bu psikolojik yapınla kocanı bulutlar üzerinde uçurursun. Zamanı gelmiş, aşık olduğun ve sevdiğin, beğendiğin biriyle hemen evlen, içeride yumurtalar sperm bekliyor, çocuk doğacak. Zamanıdır yavrum, zamanıdır.

Haberin Devamı

Dışarı çıkıyor

İlişki sırasında eşimin vajinasına boşaldıktan sonra meni vajinadan dışarı çıkıyor. Acaba bunun sebebi nedir?

CEVAP

Okurum, vajina çıkmaz sokak gibidir. Meni depolamaz. Rahim yolundan giden birkaç tane sperm yumurtayı döller. Amaç sona erer. Çünkü kadın gebe kalır. Bir çocuk doğar. Aradan 25 yıl geçer, o da evlenir. Bu defa aynı soruyu, o çocuk sorar. Bu bilgisizlik zinciri uzar gider. Umarım sonsuza kadar uzamadan bir yerlerde bilgi köprüsü kurulur.

Damla damla mı gelir?

23 yaşında kızım ve nişanlıyım. İlişkiye girildiğinde kızlık zarından şarşar kan mı gelecek yoksa az mı olacak? Yani damla şeklinde mi olacak?

CEVAP

Sevgili okurum, hiçbir zaman şarşar kan gelmez. Çok nadiren şıp şıp kan gelir. Ama genellikle sızıntı halindedir. Yani kurumuş bir kaynaktan son damlalar gibi. Bazen de zar esnek olur, kan gelmeyebilir.

Büyütür mü?

18 yaşındayım. Sık mastürbasyon yapmak penisi büyütür mü?

CEVAP

Değerli okurum, hayır büyütmez.

Orgazm olamıyorum

32 yaşında, 1.5 yıllık evli kadınım. İlişkide orgazm olamıyorum. Evlendiğimden beri hiç olmadı. Mastürbasyon daha zevkli geliyor. Doktora gitmeli miyim?

Haberin Devamı

CEVAP

Sevgili okurum, vajina sinirsel donanım bakımından biraz zayıf. Klitoris orgazma alışmış, vajinal orgazma geçemeyen kadınların da sayısı çok. Sanırım sen onlardan birisin. Burada iş kocanın ustalığına, fantezileri iyi kullanmaya kalıyor. Hayal et kızım, acele etme. Adım adım orgazmı öğreneceksin.

Gebelik olabilir mi?

20 yaşındayım. Kız arkadaşımla ilişkiye girdim. Hamile olduğunu iddia ediyor. İçine boşalmadım. Gebelik olabilir mi?

CEVAP

Okurum, gebe mi değil mi diye test yaptıracaksınız.

Karım zevk almıyor

32 yaşındayım. 3 yıllık evliyim. Karım zevk alamıyor. Bunun bir tedavisi var mı? Karım bundan çok kötü bir şekilde etkileniyor.

CEVAP

Değerli okurum, tedavisi kolay değil. Birtakım yöntem ve çareler aranır. Profesyonel yardım almanızda yarar var. Bu konuları bilen birini seçin.

Boşalamadım

21 yaşındayım. Kız arkadaşımla ilişkiye girdik ama boşalamadım. Neden böyle?

CEVAP

Değerli okurum, al sana mastürbasyonun zararı. Mastürbasyon alışkanlığını cinsel birleşmeye transfer edemedin. Mastürbasyona yanaşma, akışına bırak.

Tatmin olmuyor

Yedi senelik evli bir kadınım. Eşim sürekli mastürbasyon yaparak boşalıyor. İlişkiye girince tatmin olamıyor. Ne yapmalıyız?

CEVAP

Sevgili okurum, çocuğunuz var mı? Bir, iki sözcük daha ekleseydin keşke. Aile yapınız, dünya görüşünüz, karşılıklı sevginiz, yaşamı paylaşmanız her şey yerinde ve bunu da 30-50 yıl böylece yürütebiliriz inancınız varsa yola devam.

Ama cinsellik olmazsa olmaz ki diye düşünüyorsanız ben eşinin kolay düzeleceğine inanmıyorum. Düzelmesi için onun profesyonel bir yardım alması gerekir. İşte sizin haritanız çizildi. Bu uzun yolculukta umarım tökezleyip düşmezsiniz.

BÖYLE SORU YOK!

İsteksizlik başladı

18 yaşındayım. Dört ay önce ilk ilişkiye girdiğimde sorun yaşamamıştım. Daha sonra isteksizlik başladı. Sizce benim sorunum nedir? İlk yaşadığım olaydan etkilenmiş olabilir miyim?

CEVAP

Değerli yavrum, bu yaşta sizlerin hiç mi hedefi ve uğraşısı yok? Sadece cinsellik dolu aklınızın özü kof. Tüm enerjiniz ve çabalarınız tek yönde toplanmış. Siz arkadaşlığı, dostluğu bilmez misiniz? Bir kızla oturup dostane sohbet edemezsiniz.

Sanki onlar birer seks objesi, sizlerin cinsellik tarafından kuşatılmış aklınızın eğlencesi. Dünyadan kopmuş, daha şimdiden zombi olmuşsunuz. Elin gençleri, bilim ve uygarlık alanında basamakları atlayarak çıksınlar; bizim gençlerimiz cinsellik alanında talim yapsınlar. Lafla peynir gemisi yürütüp kafayı seksle bozsunlar.

GÜNÜN SORULARI

Bir ömür nasıl geçer?

23 yaşında kadınım, 3 ay önce görücü usulü evlendim. Kocamın rahatsız edici bir kokusu var. İlişkide hemen boşalıyor. Ondan kaçmaya başladım. Küçük bir yerde yaşıyorum, boşanmam mümkün değil. Bu adamla bir ömür boyu ne yapacağım?

CEVAP

Küçük hanım, evlilik şekli ne olursa olsun, yakın temas olmadan kokuyu alamazsınız. Yahu okurum, siz erkekleri ne sanıyorsunuz? Onların da ruhu, heyecanları, korkuları ve istekleri var. Otomatiğe takmıyorlar. Ayrıca sağlığımızla ilgili sorun olduğunda bize doktorlar yardım ederler. Umarım bunu biliyorsundur. Eğer kocanla anlaşmak niyetin varsa, çözümü sandığın kadar uzakta değil. Her olayın bir çözümü vardır. Yeter ki iste. Evliliğini yıkmamak için çabalarsan, bu sana kalmış bir şey.

Anlamıyorum

36 yaşında, 13 yıllık evli kadınım. Orgazm olduğumu hissetmiyorum. Ben zevk alamıyorum. Eşimi de mutlu edemiyorum. Ne olur bana yardım edin.

CEVAP

On üç yıldır kurak topraklarda, bir yudum suya muhtaç kalmış okurum. Ne sancılı, ne sıkıntılı bir durum. Yavrum, bu sancılara can mı dayanır? Her gün “belki bu sefer” diye hayale düşüp, kendini kandırdın. Sonunda gördün, bu işler öyle sihirli değnek değmiş gibi düzelmiyor. Orgazm güçlüğü, çoğu zaman aklı da hesabı da karıştırır. Tut kocanın kolundan, hemen bir psikiyatri uzmanının kapısını çal. En önemli ve tek çözümü; tedavi olmak okurlarım tedavi olmak.

GÜNÜN SÖZÜ

Dürüstüm demek kolaydır. Zor olan onu taşımaktır. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder