Dr. Haydar Dümen Hepsi bahane...
HABERİ PAYLAŞ

Hepsi bahane...

Haberin Devamı

Erkekler alıştıkları mastürbasyondan vazgeçemiyor. Bir de eşinden kısa süre ayrı kalanlar ya da hamilelik nedeniyle cinselliğe ara verenler hemen mastürbasyona yöneliyor. Beyler, hanımlar ne yaptığınızın farkında ve çok üzülüyorlar. En iyisi doğru yola gelin. Bahanelere sığınmakla işler yürümez...

BÖYLE SORU YOK!

Sürekli espri yapıyor

23 yaşındayım. Kız arkadaşım da aynı yaşta. Sevgilim sevişirken sürekli espriler yapıp beni güldürüyor. Partnerimin benim gibi ateşli ve kendinden geçmiş olmasını istiyorum ama olmuyor. Ne yapmalıyım?

CEVAP Çapkınım, vallahi bu karanlık dünyada senin başına devlet kuşu değil, devlet meleği konmuş, sen farkında değilsin. Şu sokağın haline bak, gazetelerdeki haberleri oku. Açlık, sefalet derken gülen bir sevgili. Paha biçilmez bir değer. Olayı kendi haline bırakıverseniz o dağları tepeleri aşarsınız. Kızın gülmesi, yarı mutluluktan yarısı da senin hal ve tavrından. Bir tek sözcük yetecek sana. Sakin ol yavrum. Telaş, heyecan biraz da korku ağzımızdan sular da akıtır, yüzümüzü gerer, elimiz ayağımız titrer, eğer böyleyse kız gülmesin de ne yapsın?

GÜNÜN SORULARI


24 saatte 12 defa birlikte olduk


22 yaşındayım, sevgilim ise 28. 24 saat içinde 12 defa birlikte olduk. Erken boşalmam olduğu için en sonunda kız arkadaşım orgazm olabildi. Ne yapabilirim? Bir de penisim 19 santim, sevgilim çok büyük olduğunu, canının acıdığını söylüyor. Gerçekten çok mu büyük?

CEVAP Değerli okurum, evet büyük. Kız arkadaşının 12’nci birleşmede orgazm olması biraz acıdan ama daha çok erken boşalmadan. Ama yavrum, bir hazineye girmiş, orayı yağmalıyormuş gibi bu 12 birleşme size uyku falan da uyutmamıştır. Bu hem fizik hem de ruh bakımından bir açgözlülük gösterisi. Sen o gece sevgilini koynunda mışıl mışıl uyutmak yerine onu cinsellik adına kurban vermişsin. O da sevgilin. Kadının ilk izlenimleri yüreğinde büyük yara açtı. Bir daha buluşma fırsatı bulursanız birliktelikten sonra deliksiz 8 saat uyku uyuyun. Uyandığınızda yeni bir dünyayı keşfedeceksiniz: Mutluluk.

Milli formayla sivilcelerim geçer mi?

18 yaşındayım, milli formayı henüz giymedim. Yüzüm sivilcelerle kaplı. Ne yaptıysam baş edemedim. Acaba milli formayı giysem bu dertten kurtulur muyum? Yoksa hastalığım dermansız mı?

CEVAP Forma için acele etme. Her çağrılan yere gitme. Kötü arkadaşlar seçme. Sivilce için kadın ve kızlarla eşleşme. Oranı buranı fazla elleme. Senin dersin ya da işin var. Önce onlara sarıl. Bir süre aynalara darıl. Sivilcenin cinsel etkinlikle ilgisi yok. Ergenlik değişimin, hormonların habercisi. Fındık, fıstık, çikolatayı fazla yeme, her gün kremsiz sabunla yüzünü iki kere yıka, 3 kere kolonya ile atuşman yap. Sakın sıkma, ellerini sık sık yıka. 5-6 ay sonra milli olmadan önce bu sorundan kurtulacaksın. Hala sonuç olumsuzsa, ana caddede bekliyor seni Cildiyeci Musa.

* * * *

Canım yanar mı?


Nişanlı kızım. Geçenlerde nişanlımla biraz ileri gittik ama ben korktum. Nişanlımın penisi çok büyüktü, canımın yanacağından korktum. Hocam canım yanar mı?

CEVAP Değerli okurum penis-vajina ilişkilerinde kapasite ve kalibre (penisin ölçüsü) tabii ki önemlidir. Ancak doğa da sistemi ona göre programlamış. Her kadının doğum yapabileceği kadar vajinasının esnekliğini ona vermiştir. Bu ilişki sırasında ne kadar kendinizi sıkarsanız, ne kadar korkarsanız, ne kadar eşiniz bu konuda aceleci olursa acı o kadar çok olur. Ama bunların tümü çözülecek sorunlardır. Evlendikten sonra bir ay geçtiği halde hâlâ bir sorun yaşanıyorsa olayınızı çözeriz.

Eşim mastürbasyon yapıyor

4 aylık hamileyim. Eşim ilişkiden korkuyor ve bebeğe zarar gelecek diye haftada 3 kez banyoda mastürbasyon yapıyor. Bilmediğimi sanıyor ama bunu ben hamile kalmadan önce de yapardı. Bildiğimi ona söylemeli miyim?

CEVAP Sevgili okurum, evli erkeklerin kimileri mastürbasyondan vazgeçemiyor. Neredeyse 10-15 yıl mastürbasyona alışmış bedenleri ve ruhları önlerine konan en lezzetli yemekleri bile istemiyor. Alıştıkları çorbadan daha çok zevk alıyorlar. Bazı kadınlar bunu kocalarında fark ettiklerinde dehşete kapılıyorlar. Gebeliğini eşin kendisi için bir bahane sayıyor. Eşinle kırmadan anlayışlı, ona yardımcı olmak için konuş. Önünüzde daha birlikte yaşayacağınız 50 yıl var. Çocuk olsun, aradan 1.5 ay geçsin ki doğumdan sonraki 1.5 ay cinsel birleşme yapılmaz. O zaman çözüm için el ele tutuşun bir uzmandan yardım isteyin. Çünkü teknik olarak yapılacak yardım ve çözüm var.

Acaba AIDS mi oldum?

1 ay önce biriyle ilişkiye girdim. Sonra ilişkiye girdiğim kadının AIDS olduğunu öğrendim. Ben de bu virüsü kapmış olabilir miyim?

CEVAP Bana göre AIDS virüsünü kapmamış olma olasılığı büyük. Ama bu virüs. Neredeyse iki hücre aralığından bile kana karışabiliyor.

Zevk almadığını söylüyor

24 yaşındayım. 2 yıldır nişanlıyım. Nişanlımla ilk ilişkimizi 1 yıl önce yaşadık. Tam birleşme istemediği için kendini kastı, 1-2 damla kan geldi. 2 aydır ilişkiye girmekten kaçıyor. Canının yandığını, zevk almadığını söylüyor. Bu ilk ilişki yüzünden mi oldu? Ne yapmamız gerekiyor?

CEVAP Nişanlın korkuyor ve kendini kasıyor. İlk ilişkide de bu böyle gerçekleştiğinden acı duydu. Acı da beynine bir hançer gibi saplandı. Acı duyacağı için kasılıyor. Kasıldığı için acı duyuyor. Bu bir kısır döngü haline gelmiş onda. Nişanlının vajinismus sorunu olduğunu sanıyorum. Nişanlının üstüne gitme, psikolojik olarak onu yumuşatmaya bak.

Sevgilim hamile kalır mı?

Kız arkadaşımla sürtünme yoluyla birlikte olduk. 20 yaşındayız. Pantolonlarımız vardı. Ben sevgilimin üzerine boşaldım. Şimdi kız arkadaşım çok tedirgin. Gebe kalmaktan korkuyor. Acaba böyle bir ihtimal var mı?

CEVAP Sevgili okurum, hiç yok, hiç yok, hiç yok.

Vajinam gevşedi nasıl önlem alabilirim?


30 yaşında, 2 kız çocuk annesiyim. 9 yıllık evliyim. 2 kere normal doğum yaptım. İlişkiye girerken acı çekiyorum. Çünkü vajinamın girişi biraz gevşek. Bunun için ne yapabilirim?

CEVAP Değerli okurum, bu kimi kadınların başına gelen bir olay. Çözümü estetik operasyonlar. Bunlar yapılarak daralma sağlanabilir. Bu işte yetenekli bir hekim, bir kadın-doğum uzmanı sorununu çözecektir. Ben yaptırmanı öneriyorum.

Sesim kalınlaşmadı

16 yaşındayım. Penisim 11 santim. Hala sesimde bir kalınlaşma olmadı. Bunun sebebi nedir?

CEVAP O sana yetecektir, biraz daha gelişecektir.

Olgun kadınlara bayılıyorum


19 yaşındayım. Karşı cinse çok ilgi duyuyorum. Genellikle olgun kadınlardan hoşlanıyorum. Rüyalandığım zaman sabah kalktığımda meni geldiğini görüyorum. Ne yapmam gerekiyor?

CEVAP Değerli okurum, hiçbir şey yapman gerekmiyor. Olgun kadınlar konusu birazcık sorun olsa da büyüdükçe yaşıtlarına ineceksin. Ama 40’lı yaşlara gelince bu defa gözün 18- 20 yaştakilere takılıp kalacak. Kendini yargılama.

Zevk almıyorum

39 yaşında, 14 yıllık evli kadınım. Bir çocuğum var. İlişkiye girdiğimde hiç zevk almıyorum ama eşim alıyor. Bu konuda ne yapmam gerekiyor?

CEVAP Değerli okurum, orgazm sorunu gerçekten zor. Örneğin, vajinal orgazm olayı tüm kadınlarda yüzde 50 oranında gerçekleşiyor. Ancak gerek klitoris orgazmı, gerekse cinsel zevklenmenin öteki boyutları, erkeğinizin ustalığı, fanteziler işe karışınca biraz zorlanıyoruz. Gerekirse bir psikiyatrdan profesyonel yardım alabilirsiniz.

Mastürbasyon yapmak kısırlığa yol açar mı?

22 yaşında kızım. Bugüne kadar hiç ilişkiye girmedim. Mastürbasyon yapıyorum ama kısır olurum diye de korkuyorum. Ne yapmalıyım?

CEVAP Değerli okurum, mastürbasyon aslında gerek hormonal gerekse fizyolojik yani bedensel cinsel işlevlerin antrenmanıdır. Her türlü antrenmanda organlar gelişir, en iyi görevlere hazırlanır. Cinsellikte de böyledir. Tek sorun antrenmanın dozunu kaçırmamak. Ayrıca kısır mısır olmadığın gibi belki de ilk günden gebe bile kalırsın.

GÜNÜN SÖZÜ

Bir deli kuyuya taş atmış kırk akıllı çıkaramamış. Kırk akıllı bulsak, yeni kuyular kazardık. H. D.

14

Sıradaki haber yükleniyor...
holder