Dr. Haydar Dümen Her ciçek koklanmaz
HABERİ PAYLAŞ

Her ciçek koklanmaz

Gençlik güzel şey. Heyecanlar, kalpte çarpıntılar, güzel kızlar çevrenizde. Her şeyi öğrenmek, cinselliği bir an önce yaşamak istiyorsunuz. Elbette zamanı gelince ilişkinizi yaşayacak, mutlu olacaksınız. Bu sırada kimsenin canını yakmayın. Her çiçekten bal almaya kalkarsanız başınız derde girer.

BÖYLE SORU YOK!

Bülbülün aklı hep gülde

32 yaşındayım, bekarım. Benim bülbülün aklı hep güllerde. Ama gülü gördüğü zaman kıpırdamıyor. Sokakta hep boynu bükük. Ne olacak böyle?

CEVAP

Değerli okurum, seninki başını uzatıp sokaktakilere bakmak istese bile senin beğendiklerinin yanında erkek arkadaşları vardır. Sende eller havada, dudaklar duada kalmış. Kızın biri gelip sana otobüsü sorsaydı, sen de “Zaten oraya gidiyorum” deseydin, binseydiniz otobüse. Yolda senin kahve kaynasaydı, organ da şıkıdım şıkıdım oynasaydı. Derken kız “Gölgesinden koktum” diye sana bol şanslar dileseydi! Yaşına göre ilişkiye geç kalmışsın. Hemen uygun bir evlilik yap. Düğün gecesi de eşinin başına bir taç tak.


GÜNÜN SORULARI

Kızlar korkuyor

Cinsel organım epey büyük. Kızlar korktuğu için ilişkiye girmiyorlar. Utandığım için doktora gidemiyorum. Ne yapmalıyım?

Değerli okurum, ne gam! Sen doktora gidemiyorsan işte doktorun sana geldi. Demek ki bunun büyüğü de “Aman aman” denilecek bir şey değilmiş. İşte sen tanıksın, ellisi, tellisi gözleri sürmelisi gören kaçıyor. İki şey ilgimi çekti. Acaba yaşın kaç ve nereden kaynaklanıyor bu bereket? Başın derde girmeden bu işe son ver. Şu avare günlerde gücünü, işini, geleceğini ayarlamaya bak.

Haberin Devamı

Erken boşalıyorum

25 yaşındayım, 3 yıldır ilişkide çok erken boşalıyorum. Ne yapmalıyım?

Değerli okurum, ister mastürbasyon ister ilişki hangisi olursa olsun, psikolojik huzur ve ortam uygun değilse, heyecan özgürlük bayrağını çeker, atını mahmuzlar, hedefe ayarlar ve basar düğmeye. Yaşın macera dönemlerini geride bırakmış. Partnerinin gözleri, dudaklarından çıkacak sözlere takılmış gibiyse heyecan fırtınasını yakaladın demektir. Erken boşalma tedavi edilir ama bina yapacağın yerin önce arsası tetkik edilir. Burada da evlilik koşulları aranır.


Sevgilim hamile olabilir mi?

20 yaşındayım. Kız arkadaşımla ilişkiye girdik. 1 dakika geçmeden sevgilim canının yandığını söyledi, bıraktım. Boşaldığımı fark etmedim ama emin de olamıyorum. Acaba kız arkadaşım hamile mi?

CEVAP

Değerli okurum, 1) Kız arkadaşın büyük ölçüde hamile değil. 2) Çok heyecanlıydı. 3) Mastürbasyona alışmışsın, 4) O yemeğin tadını anlayamamışsın. Ama zamanla her şey düzelecek. Antrenmanlar okları hedefine eriştirecek.

Haberin Devamı

Evlendim ama yürümüyor

20 yaşındayım. Aşık olup evlendim ama yürümüyor. Cinsel hayatımız çok güzel ve renkli. Ne yapacağımı bilemiyorum.

CEVAP


Değerli okurum, kesinlikle çocuk yapmayın. Senin kimlik yapından ve yerine oturmamış duygularından, cinselliğinden bu evliliğinin süreceğine pek inanmıyorum. Çünkü bu yaşta çok acele karar verilmiş. En azından kızın önünü kapatma. Kesin bir karara varmanı istiyorum. Eğer ayrılık olursa, 30 yaşından önce evlenmeni de öneriyorum.

Çiçek koklamak istiyorum

20 yaşındayım, nişanlıyım. Nişanlım uzakta yaşıyor. Gözüm hep kızlarda. Evlenmemize 2 yıldan fazla var. Kendimi kötü hissediyorum ama cinsel isteğime de karşı koyamıyorum. Sürekli yeni çiçekler koklamak istiyorum. Nasıl kurtulabilirim?

Haberin Devamı

CEVAP

Değerli okurum, isteklerinin dozu kaçtı. Düşünüyorum ne yapabilirim diye. Bir şey yapamam. Nişanlın uzakta. Sen çiçek koparma merakında. ‘Yap’ desem diyemem. ‘Yapma’ desem diyemem. Sen düşün taşın ama bu işler böyle gitmez, onu da unutma.

Pişman oluyorum

21 yaşındayım. Sevgilimle sevişince pişman oluyorum. 1 hafta geçince yeniden isteğim artıyor. Neden böyle oluyor?

CEVAP


Değerli okurum, işin doğasından kaynaklıyor. Acıkınca yemek yiyorsun, doyduktan sonra o iştah kapanıyor ve yiyemiyorsun. Taa ki yeniden acıkıncaya kadar. Kız konusunda bir pişmanlık toplumsal değerlerle ilgili olarak yaşanıyor. Kendini yargılama, ara noktayı bul.

Kızlığım bozuldu mu?

18 yaşında kızım. Sevgilimle sürtünme yoluyla seviştik. Çok az ve saniye süren acı duydum. Yarım saat sonra kan geldi. O günün sabahı adet gördüm. Gelen kan adetten mi? Kızlık bozuldu mu?

CEVAP

Sevgili okurum, sanırım zar bir zarar görmedi. Ama kesin incindi. Gelen kanın adet kanı olma olasılığı yüksek.

Sürekli zevk suyu geliyor

18 yaşındayım. Büyük tuvaletimi yaparken cinsel organımdan zevk suyu geliyor. Artık bu durumdan çok sıkıldım. Bu doğal mı yoksa tedavi gerektiren bir durum mu?

CEVAP

Değerli okurum, doğal bir olay.

Vajinadan dışarı çıkıyor

İlişki sırasında eşimin vajinasına boşaldıktan sonra meni, vajinadan dışarı çıkıyor, neden?

CEVAP

Değerli okurum, bunun sebebi öyle olması gerektiği içindir. Normalde doğaldır.

Nasıl kurtulurum?

19 yaşındayım. Her gün mastürbasyon yapıyorum. Bunu engelleyemiyorum. Ne olur bana yardımcı olun. CEVAP Değerli okurum, sadece irade. Biraz da ilgiyi dışarıya kaydırmak. Yani işe, spora, uğraşılara, biraz da eğlenceye yönel.

Başarılı olamıyorum

23 yaşındayım. 5 kez ilişkiye girdim. Hiçbiri yanlış ortamda ya da hayat kadınıyla değildi ama başarısız oldum. Mastürbasyon yaparken sorun yok.

CEVAP

Değerli okurum, tabii ki psikolojik. Elbette heyecanlandığın için oluyor. Heyecanın kökeni de psikolojik. Olumlu koşullarda ve bir kişiyle uzun süreli, güvenli bir ortamda buluştuğunda sorun çözülecek. Orada da bir takılma olursa, iştahsız atın önüne yem koyar gibi birkaç gün ilaç alırsın. Atını şahlandırırsın. Hiçbir derdin yok.

İsteksizlik başladı

29 yaşında, 3 yıllık evli kadınım. Eşimle cinsel hayatımız mükemmeldi. Doğum yaptıktan sonra bende isteksizlik ve ağrılar başladı. Birleşme sırasında acı duyuyorum. Ne yapmam gerekiyor?

CEVAP

Sevgili okurum, psikolojik olduğunu sanıyorum. Profesyonel yardım almalısın.

Kız beni terk etti

23 yaşındayım. Bir süredir birlikte olduğum bir kız arkadaşım vardı. Ama penisimin boyunu öğrenince büyük diye çekip gitti. Bu hep böyle mi olacak?

CEVAP

Değerli okurum, büyük penisler erkeklerin derdi. Ama erkekler dert çeken kimi insanlar gibi hem derdinden yakınır hem de aynı derdi yaratmak için o derdin peşinden koşar. Kızın kaçması doğaldır. Kendine uygun birini bulacaksın.

Zevk alamıyorum


26 yaşında, 7 aydır evli kadınım. Cinsel ilişkiden zevk almıyorum. Sebebi daha önce sık sık yaptığım mastürbasyon olabilir mi? Ne yapmam gerekiyor?

CEVAP

Sevgili okurum, tabii olabilir. Çünkü klitoris orgazma şartlanmışsın. Bunu da ancak eşinle el ele vererek çözebilirsin. Teknik bilgi yardımı alabilirsiniz. Daha yolunuz uzun. Her şey düzene girecek, bundan kuşkunuz olmasın. Ben buradan tek tek bilgi veremiyorum.

GÜNÜN SÖZÜ

Tedirgin aşklar kâbuslu bir uyku gibidir. Bitmesini isterken uyumaya da devam ederiz. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder