Dr. Haydar Dümen Her çiçekten bal alınmaz
HABERİ PAYLAŞ

Her çiçekten bal alınmaz

Gençlik güzel şey. Kalpte çarpıntı, kızlar çevrenizde. Cinselliği hemen yaşamak istiyorsunuz. Doğru zamanda ilişkinizi yaşayacak, mutlu olacaksınız. Bu sırada kimsenin canını yakmayın. Her çiçekten bal almaya kalkar, hepsini koklamak isterseniz başınız derde girer, üzülürsünüz.

Zevk almıyormuş

Penisim sürekli ereksiyon halinde. İlişki sırasında 5 kez boşalabiliyorum. Buna rağmen partnerimi memnun edemiyorum, hiç zevk almıyor. Ne yapabilirim?

CEVAP

Değerli okurum, her kadın zevk alamaz. Bu bir yaratılış olayı yani bünye sorunu. Kadının zamana ihtiyacı var. Bir de senin onu duygusal bakımdan hazırlamana. Olayın mekanik düzeyden romantik ve sevgi düzeyine çıkarmanın da ustalığı sana bağlı.

Haberin Devamı

Sevgilim hamile mi?

Kız arkadaşımla sürtünme yoluyla ilişkiye girdik, boşalmadım. Kız arkadaşımın adeti 8 gün gecikti. 3 kez test yaptık, negatif. Sevgilim kanda gebelik testi yaptırmaya çekiniyor. Acaba hamile mi?

CEVAP

Değerli okurum, hiçbir şey yok. Testler “Yok” diye söylüyor. Ortada fol yok, yumurta yok. Ama panik çok.

Bebek istiyoruz

28 yaşındayım, 10 aylık evli kadınım. Eşimle aramızda 30 yaş fark var. Bebek istiyoruz, olmuyor. Eşimin sperm sayılarında azalma mı var? Bebek için nasıl bir yol izlemeliyiz?

CEVAP

Sevgili okurum, önce eşin sperm sayımı yaptıracak. Bir kere de sen jinekolojik muayeneden geçeceksin. Her şey tamamsa, yollar düz gidecek. Bana göre 1 değil, 2 çocuk olsun, kardeş kardeş büyürler. Size de can sunan neşe kaynağı olurlar.

İhanet olarak görüyorum

20 yaşındayım. Yüzeysel birçok ilişkim oldu ama ilişkiye girmedim. Uzun süredir kız arkadaşım var. Evliliğe kadar başka bir kadınla birlikte olmak istemiyorum. Çünkü bunu ihanet olarak görüyorum. Evlenince tecrübesizliğimle eşime rezil olur muyum?

CEVAP

Değerli okurum, yolun açık olsun. Bu konularda dışarıdan yönlendirmeler ters teptiğinden sorun yaratır. Kendini iyi tart, 2 yıla kadar evleneceksen karar ayrıdır, 5-6 yıl sonra evleneceksen o karar da farklıdır.

Zevk yok, orgazm yok

23 yaşında kadınım. Erkek arkadaşımla olurken zevk alamıyor, orgazm olamıyorum. Sadece acı hissediyorum. Bunun nedeni ne olabilir? Nasıl davranmam gerekiyor?

Haberin Devamı

CEVAP

Sevgili okurum, nedeninin yüzde 50’den fazlası arkadaşınla ilgili. Her bakımdan sert biri olduğu anlaşılıyor. Estetik, ince, deneyimli değil. Tabii sen de korkuyor ve ürküyorsun. Bunlar yan yana gelince bu sorun çıkar. Ama zevk alamama uzarsa gelecekte evliliğine olumsuz etkileri olur.

Sertleşme sorunu var

Nişanlım 29 yaşında ve sertleşme sorunu yaşıyor. Aslında sertleşiyor, hemen bitiyor. Bu durum evlenince sorun yaratır mı? Doktora gitmeyi düşünüyor. Ne olur bizi aydınlatın.

CEVAP

Sevgili okurum, önemli bir sorun çıkacağını sanmam. Psikolojik destek almasında yarar olabilir. Ayrıca satılan ilaçlardan deneyebilir. Zaten etkin 3 ilaç var. Onu da herkes biliyor.

Nasıl kurtulurum?

21 yaşındayım. Kız arkadaşımı aldatmak istemiyorum ama cinsel isteğime de karşı koyamıyorm. Sürekli yeni çiçekler koklamak istiyorum. Bu durumdan nasıl kurtulabilirim?

CEVAP

Değerli okurum, isteklerinin dozu kaçtı. Haydar Hoca’n da bu sorunların karşısında şaştı. Düşünüyorum ne yapabilirim diye. Bir şey yapamam ki. Sen çiçek koparma merakındasın. Ben sana ne diyeyim?

Haberin Devamı

Neden kan geldi?

23 yaşında kızım. Erkek arkadaşımla ilişkiye girdim. Bakire olmadığım halde benden kan geldi. Bunun nedeni ne olabilir?

CEVAP

Sevgili okurum, ikinci kere kanadı. Her iki organın uyumunda sorun yaşamış olabilirsin. Yani çap sorunu. Ortada dert yok.

Hormonal mi?

20 yaşındayım. Bugüne kadar pek çok birlikteliğim oldu. Artık hissizleştım. Hormonal bir sorun mu yoksa psikolojik mi?

CEVAP

Değerli okurum, tamamen psikolojik. İnsanlar azınca yollarını şaşırır, at izi kurt izine karışır. Yavrum, karıştırma. Sana da yiğitlik, erkeklik yaraşır. Bir süre perhiz, bol ders, gramajı az olmayan saygı, yola devam.

Adeti 3 gün gecikti

Nişanlımla adet günümden 1 gün önce birlikte olduk ama içine boşalmadım. Adeti 3 gün gecikti, acaba hamile midir?

CEVAP

Değerli okurum, nişanlının hamile olmadığını müjdeleyeyim. İçine boşalmazsan da gebelik olabilir diye kulağını çekeyim.

Hemen boşalıyorum

32 yaşındayım, 2 yıllık evliyim. Cinselliğe çok düşkünüm. İlişkiye girer girmez boşalıyor, isteğim azalıyor. Ne yapabilirim?

CEVAP

Değerli okurum, kesin tedavi olacaksın. Sadece doktorunu seçmek sana kalıyor.

Psikolojim bozuldu

19 yaşındayım. Penisim 18 santim ve eğri. Bu durum psikolojimi bozdu. Düzelir mi?

CEVAP

Değerli okurum, düzelmesi mümkün ama gerek var mı yok mu? Cinsel birleşmeye engel olacak kadar eğriyse ameliyatla düzeltiliyor. Fonksiyonu yerinde olanlar da sorun yaratmıyor. Her zaman dizginler organın elinde değil, moralin elinde.

Cinsel isteğim artıyor

18 yaşındayım. Cinsel isteğim her gün artıyor. Sizce ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, frene bas. Spor yap, dersine çalış. Ailenle daha yakın ol. Artan zamanda cinsel duygular da olacak o kadar.

BÖYLE SORU YOK!

O an soğuyorum

25 yaşındayım, ilişkiye girmeden önce çok istekliyim. Ama iş o noktaya gelince her şeyden soğuyorum. Bir şey olmamış gibi gidiyorum. Nedeni ne olabilir?

CEVAP

Eee ahbap, işleri biraz karıştırmışsın. Neden olacak? Acemilik fobisi. Her şey için bir alışkanlık biçim ve süresi vardır. Çünkü kişi kendisiyle hesaplaşır. Cinselliğin anarşik döneminde bazı aksamalar hep olur. Bu yaşlarda delikanlıya yollar asfalt gibidir.

İrade ve mantık dost olurlar, delikanlıyı doğru ve başarılı yola çıkarırlar. Gerisi kolay ‘Vur patlasın çal oynasın’ dönemidir. İster soğumak ister acemilik her neyse, problem yapmazsan, kendini de çok yargılamazsan eylem sular seller gibi olur. Hadi kolay gelsin. Zaten biraz zaman geçmiş, daha fazla geçmesin.

GÜNÜN SORULARI

Aldattığımı düşünüyor

7 aylık evli kadınım. Tatile gittim, 12 gün eşimle olmadık. Vajinamda genişleme ve şişlik vardı. Bu durum 2 kez oldu. Eşim başkasıyla birlikte olduğumu düşünüyor. Ne yapayım?

CEVAP

Ah benim sevgili okurum, genç kadınım. Daha evliliğin alfabesindesiniz. Özellikle erkeğine sesleniyorum: “Kendine, eş, çocuklarına ana seçtiğin kadına kara leke sürme.” Keşke yaşlarınızı yazsaydınız da yorum yaparken yararlansaydım.

Henüz 7 aylık evlisin, harcama güzel, nazik hanımefendiyi. Sevgili okurum, sen de başını dik tut. Cinsel arzuların artışında vajina fizyolojik olarak genişleyebilir, bunu da böyle bilin.

İkincisi olmuyor

6 yıllık evliyiz. Eşim ilişkide 10-15 kez orgazm oluyor. İlişkimiz 30-40 dakika sürüyor. Ben ancak bir kez ilişkiye giriyorum, ikincisi olmuyor. Haftada 5 gün ilişkimiz böyle. İkincisi için kendimi zorlasam sorun olur mu?

CEVAP

Değerli okurum, ılımlı, sevecen ve estetik örgütlenme ile mutluluk aşk fabrikasının sağlam bir duvarıdır. Sayısal değerlere takılmadan dengeyi de kurarak, iki taraflı ahenk en güzel cinselliktir.

Eşlerin zevk bahçeleri kadar ürün de önemli. Geleceğe, üremenin sağlıklı olmasına yarar. Bunlar bir yana, yorucu cinsellikten kaçının. Mutluluk dileklerimi kabul edin.

GÜNÜN SÖZÜ

Kötü gücün silahı zorbalıktır. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder