Dr. Haydar Dümen Her erkeğin başına gelebilir
HABERİ PAYLAŞ

Her erkeğin başına gelebilir

Evlenen ve tecrübeli olmayan erkek için ilk gece sıkıntılı geçebilir. Bunu gözünüzde büyütmeyin. Beyler, o özel gecede bazen sertleşme sorunu görülebiliyor. Kadın korkulu, erkek heyecanlı olduğu için beklenen son gerçekleşmiyor.

Bahane uyduruyorum

18 yaşındayım. İlk defa kız arkadaşım oldu. Kız arkadaşım cinsel ilişkiye girmek istiyor. Ben de çok heyecanlandığım için çeşitli bahaneler uydurup sevgilimin yanından uzaklaşıyorum. Hiçbir şey yapamıyorum. Ne olur bana yol gösterin.

CEVAP

Değerli okurum, biraz daha bahane uydur. Kız arkadaşının isteklerine uymamak için, o kovalayan durumda olsun ama sen kaçışa devam et. Cinselliği belden aşağıya pek indirgemeyin. Sen kaçmaya devam ettiğin sürece ben her hafta bu kadar yol ve yöntem sayarım. Ama kaçarken bir ayağın takılır, yuvarlanır ya da bir bataklığa düşersen o zaman benden çare bekleme.

Haberin Devamı

Ağrı çekiyorum

18 yaşındayım, mastürbasyon yaparken ağrı çekiyorum. Ellerim uyuşuyor ve yorgun düşüyorum. Mesir macunu da işe yaramıyor. Menim akmıyor, ne yapayım?

CEVAP

Değerli okurum, ortada sorun görünmüyor gibi. Mastürbasyondan sonra böyle yorgunluklar olmaz, el-ayak uyuşmaz. Büyük olasılıkla psikolojik kökenli. Meninin akması da gerekirdi. Yumurtaların büyüklüğü normalse organik olarak iyi yoldasın. Bir üroloji uzmanına başvurmanda yarar var. Ama dediğim gibi büyük bir sorun çıkmayacak, merak etme.

Konuşurken boşalıyorum

26 yaşındayım. Ben daha cinsel ilişkiye girmeden, daha kadınla konuşurken boşalıyorum. Ne yapmam gerekiyor?

CEVAP

Değerli okurum, erken boşalman var. Kadıncağıza da yazık. Bu işin sonu iyi gelmez. Tabii ki tedavi olacaksın. Hatta hiç vakit kaybetmeyeceksin. Yaşın iyi bir noktada. Evlenmeyi düşünmeli, bir an önce normal cinsel yaşama geçiş yapmalısın.

Eşimden kan geliyor

Bir aylık evliyim. Eşimle ilişkiye girerken sanki ilk kez ilişki yaşıyormuşuz gibi kan geliyor. Eşim bundan rahatsızlık veya acı duymuyor, hatta kan geldiğini anlamıyor. Bunun nedenini öğrenebilir miyim?

CEVAP

Değerli okurum, ya senin penisinin boyutu biraz büyük ya da eşinin vajinasında kanamaya neden olan bir oluşum var. Kötü bir şey olduğunu sanmıyorum ama eşini lütfen bir kadın doğum uzmanına götür.

Haberin Devamı

İlişkiye giremedik

23 yaşındayım, 2 aylık evliyim. Karımla ilişkiye giremedim. Bunun sebebi de cinsel organımın sertleşmemesi. Tam ilişkiye girecekken sönüyor. Cinsellikten soğudum. Ne yapmam gerekiyor?

CEVAP

Değerli okurum, öncelikle evliliğinizi kutlarım. Yaşadığın bu durum birçok erkeğin başına gelir. Heyecan, önyargılar bu olayı tetikler. Kadının korkusu da üzerine tuz biber eker. Oğlum, okurum, olur böyle vakalar. Bu kadar gözünüzde büyütmeyin. Birbirinizi incitmeyin, hazır hissettiğinizde işler yoluna girer.

Orgazm olamıyorum

Düzenli seks hayatım var ama orgazm olamıyorum. Erkek arkadaşım da bu durumu anlıyor. Ne yapmamız gerekiyor?

CEVAP

Yavrum, kadınlar, kızlar genellikle böyle. Bu konunun şu an kesin tedavisi yok. Belki bir profesyonel yardım almanın yararını görürsün. Size teknik ve fizyoloji öğretilir.

Hamile miyim?

18 yaşında kızım. Erkek arkadaşımla prezervatif kullanarak ilişkiye girdik ama içimde kaldı. Prezervatifi çıkardığımda içinde çok az sperm vardı. Sizce hamile kalmış olabilir miyim?

Haberin Devamı

CEVAP

Sevgili okurum, bir ihtimal. Ben ne diyeyim? Ama o ihtimal de çok yüksek değil. Bari seni böyle teselli edeyim.

İlk gece tadım kaçacak

24 yaşında kızım. Düğünüm yaklaşıyor. Bizim burada çarşaf bekleme adeti var. Korkuyorum ve ilk gecemin tadını çıkarmak istiyorum. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Sevgili okurum, çok haklısın. İlk gece size kimsenin bakmaya hakkı yok. O aslında ahlaka uygun bir töre değil. Aslında bu sorgulanmalı. Hayatınız boyunca o gecenin tedirginliği ve acısı yaşanmamalı. Bunu bilir bunu söylerim. Kapınızı kilitleyin. Dışarıya da dik durun. “Bu gece bizim” deyin. Mutluluğunuzu koruyun.

Çok ağrım var

25 yaşında kızım. Erkek arkadaşımla ilişkiye girdik, kasıklarım ağrıyor. Ailem öğrenir diye doktora gitmeye korkuyorum. İlişkide korunduk ama yine de korkuyorum, hamile olabilir miyim?

CEVAP

Sevgili okurum, hamile değilsin. Bu tür ağrılar olabilir, doğaldır. Düz kasları gevşetici, ağrı giderici haplar kullanabilirsin. Bir dahaki sefere cinsel birleşmede bulunursanız hem sen kendini sıkmazsın hem de partnerin biraz daha yumuşak hareket etmeyi öğrenir. Aşılacak yollar bunlar. Ben bir sorun görmedim.

İsteğim yok oldu

18 yaşındayım. Geneleve gittim. Her şey çok güzeldi ama o günden beri cinsel isteğim kalmadı, şimdi korkuyorum.

CEVAP

Okurum, erken başladın. Oranın şartlarıyla senin ruhunun aşkları örtüşmüyor. Ruhun tomurcuk gül istiyor. Genelevde önüne ne olduğu belli olmayan bir yemek getiriliyor. Biraz sabırlı ol. Daha kaç yaşındasın ki?

Çok korkuyoruz

26 yaşındayım. Sözlümle ilişkiye girdik. Boşalma sırasında geri çekildim ama bana 1-2 damla vajinasına kaçtı gibi geldi. Gebe kalmaması için ne yapabiliriz?

CEVAP

Değerli okurum, sözlün gebe kalmışsa kalmıştır. Kalmamışsa kalmamıştır. Bekleyeceksiniz, başka çare yok. Sanırım kalmamıştır. En azından bu oran yüzde 95’tir.

BÖYLE SORU YOK!

12 saatte 11 kez boşalmak mümkün olabilir mi?

Bir erkek 12 saatte 11 kez boşalabilir mi?

CEVAP

Değerli okurum, hayırlı yolculuklar. Bu yolculuk nereye? Yavrum, sen onu bunu bırak, cinsel ilişkiyi denedin mi? Denediysen kaç dakika sürdü, sonucu nasıl oldu? Üstelik başarı durumun neydi? Yeter, artık patlama zamanım geldi. Bu ne açlık, ne aymazlık ne doymazlık. Başka şeylere ilgide sıfırdasınız.

Sanattan yana çoğunuz tam takır kuru bakırsınız. Hepinizin gündüz hayalinde, gece rüyanızda, her gün umutlar bir başka yarınlarda. Yazık sizlere. Bu yaşta nice güzel şeyler yapabilir, hayatınıza anlam katabilirsiniz. Neyse çenemi yormayayım. Durumunuzu yetkililere örneklerle sunayım. Bu gece rahat bir uykuya dalayım.

GÜNÜN SORULARI

Boşanmak istemiyorum

28 yaşındayım. Eşimle ilişkiye girmekten nefret ediyorum. Yedi yıldır evliyim ve hep böyleydi. Eşimle anlaşamıyoruz, onu sevmiyorum da. Ama 2 çocuğum var. Boşanmak da istemiyorum. Ne olacak benim halim?

CEVAP

Sevgili okurum, geçmiş olsun. Hayat boyu böyle devam edeceğe benzer. Ama işin önemlisi çocuklar. Bu birliktelikten zarar görecekler. Çünkü gerilim bir biçimde onlara yansıyacak. Yüzünüzde farkına varmadığınız mimikler gibi. Bu durumda çocuklarınız olmasaydı boşanma en iyi yoldu. Ama kolay değil. Ekonomik ve kültürel bağımsızlık, yani ayaklarının yere basması, mesleğinin olması gibi. Bu nedenle uzun sürecek yaşamda kızların meslek sahibi olmasını istiyoruz. Yollar uzun ve zor. Kolay gelsin.

Günde 4 mastürbasyon zararlı mı?

18 yaşındayım. Cinsel ilişkiye girmeye korkuyorum ama günde 4 kez mastürbasyon yapıyorum. Bunun sakıncası var mı?

CEVAP

Okurum, acelen ne ula? Günde 4 kez mastürbasyonla bir koşuya çıkmışsın. Şimdilik yollar düz gidiyor. Ayağın tökezlemeyecek. Ama bu at da bu çileyi çekmeyecek. Gün gelecek “Ben bu yoldan gitmeyeceğim” diyecek. Bu kadar derdi başına almana ne gerek? Haftada 3 mastürbasyon. Çözüm: Zamanını bekle.

GÜNÜN SÖZÜ

En cömert organımız akıldır, birikimini ölene dek dağıtır. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder