Dr. Haydar Dümen Her erkeğin başına gelir
HABERİ PAYLAŞ

Her erkeğin başına gelir

Haberin Devamı

İlk gece kadının olduğu kadar erkeğin de derdi. Hele tecrübe edinmemiş erkek için o an kâbusa dönebilir. Çünkü heyecandan, korkudan sertleşme bozukluğu yaşanabilir. Huzursuzluk çıkarmayın, ısrarcı olmayın. Zamanla işler yoluna girer.

BÖYLE SORU YOK!

Ufaklık nasıl çalışır?

25 yaşındayım, zıpkın gibi delikanlıyım. Ufaklık kızları görünce bir tuhaf oluyor. Ne yapsam ufaklık doğru dürüst çalışır?

CEVAP

Bak sen şu işe! Ecinniler düşmüş senin peşine değerli okurum. Kızları görünce ufaklık nasıl bir tuhaf oluyor? Sihirbaz değneği gibi bir görünüp bir kayboluyor mu? Ya da tam işe yarayacağı sırada büzüldükçe büzülüyor mu? Baş başa kaldığınızda arsız çocuk gibi durmadan “Şunu isterim, bunu isterim” diye başının etini mi yiyor?

Sonunda dediğini yaptırıyor, iş başa düşünce eline ihanet etmek istemiyor mu? Buna organın isyanı değil, alışkanlık kanunu derler. Bu duruma 10 yıldır alıştırdın onu. Şimdi önüne başka bir nimet koyunca şımarık çocuk gibi çekildi mi köşesine? Bunlar işin bilmece yanı. Gerçek olan mastürbasyona şartlanmış, sorunla başa çıkamayınca beni aramışsın. Evlilik şartları oluşunca düzelecek, düzelmezse devreye bir uzmana girecek.

Kendime engel olamıyorum

18 yaşındayım. Haftada 2 kere falan mastürbasyon yapıyorum ama 10 seferi buluyor. Çok mu yapıyorum? Kendime engel olamıyorum. Yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, söz birliği etmiş, tümünüzün başka sorunu yokmuş gibi sanki tek derdiniz cinsellik. Sıra sıra dertler sergiliyorsunuz. Ne var ki yüzde 70’inizinki boy ve boyut olayı. Bu koşullanmanın yüzde 70’in yüzde 99’unda organ doğal yapısına uygun.

Peki dert niye? Gelelim mastürbasyona. Hangi ruh hali ile bu zaafınıza diz çöküyor, tutsak oluyorsunuz? Ya da ona mahkummuş gibi boyun eğiyorsunuz? 10 kere demek ne demek? Ya siz mastürbasyonu bilmiyorsunuz ya da hayalinizdeki gücü arkadaşınıza falan gevezelik yaparak böyle gösteriyorsunuz? Sıra geldi kendine engel olamamaya; peki kim olacak? Bari onu da söyle ki yardım edelim, aracı olalım. Doğrusu ben de pusulayı şaşırmak üzereyim.

Ben fantezilere açığım ama...

2 aydır evliyim, 23 yaşındayım. Çok istekli yatağa giriyor, başarılı olamıyoruz. Ben fanteziye açığım ama o değil. İlişkide acı çekiyor, vajinası yanıyor. Ne yapalım?

CEVAP

Değerli okurum, maratona çıkmış biri 100 metre koşusuna çıkmış gibi başlarsa yarı yola varmadan tökezler. 2 aylık evlilikte eşin önce sana sonra organa daha sonra cinselliğe alışacak. Organ denince hep erkekler akla gelir. Kadınlar kapalı kutu gibidir.

Ancak onların da sorunları vardır; vajinada iltihap ya da mantar gibi. Bunlar gözle görülmez, uzmanının tanımlaması gerekir. Tedavisi kolaydır. Öyleyse kafana takma. Bu yaşta fantezilere başlamak kral sofrasına özenmek gibidir. Ona da sıra gelecek. İlk tanışman 10 yıl sonra olacak. Onun ivmesi evliliğinizin damak tadı sayılacak. 45’e geldiğinde (bu gidişle) sanırım fantezileri dışarıda arayacaksın. Aslında sorun olan budur. Bugün ise, kadını önce bir jinekoloğa götür, daha sonra yavaş tempoyla işini yürüt.


Karım beni terk etti

34 yaşındayım. 2 ay önce evlendiğim eşim beni terk etti. Penisim sertleşmiyor. Acaba bu yüzden olabilir mi?

CEVAP

Değerli okurum, evliliğin ilk aylarında böyle şeyler oluyor. Erkeklerde de ereksiyon bozukluğu görülüyor. Oranı çok yüksek düzeyde sorun psikolojik kaynaklır. Yeniden bir evlilik oluşsun. Evlenmeden önce tam bir tetkikten geç ki hem sen hem biz aydınlanalım.

Boyumun uzamasına engel olur mu?

17 yaşında kızım. Haftada 1 kez mastürbasyon yapıyorum. Bu boyumun uzamasına engel olur mu?

CEVAP

Sevgili okurum, hiçbir şeye engel olmaz.

Ya kan durmazsa?

23 yaşındayım. Sevgilimle ilişkiye girmek istiyorum. Zardan gelen kanın durmama ihtimali varmış. Kan durmazsa ne yaparım?

CEVAP

Değerli okurum, kızlık kanı belki kanamaz, belki durur. Asıl durmayacak kızın gözyaşları olabilir. Ondan kork. Hesabını denk yap. Adımlarını denk at.

Geceleri boşalmıyorum

26 yaşındayım, haftada 2-3 kere mastürbasyon yapmıyorum. Şimdiye kadar gece hiç boşalmadım. Sizce bu normal mi?

CEVAP

Değerli okurum, haftada 1-2 kere mastürbasyona devam et. Gece boşalmalarını unut. O bünyenin kendi düzenlediği mekanizma. Ama ne zaman kadınla ilişki kuracaksın? Asıl sorun burada düğümleniyor. Artık mastürbasyondan vazgeçip doğal yollara geçme zamanın gelmiş. Ama bu böyle sürerse, ileride kadına geçmekte zorlanacaksın.

Mastürbasyonda sorun olmuyor

Kız arkadaşımla cinsel ilişkiye girince boşalamıyorum. Ama mastürbasyon yaptığımda kolay boşalıyorum. Acaba neden?

CEVAP

Değerli okurum, yaşını bilmiyorum ama herhalde 20’nin üzerindesin. Ortalama 5 yıldır mastürbasyon yaptığını düşünüyorum. Yani beynin tatmin bölümünü mastürbasyona koşullandırmışsın. Bunun kadına transfer olması gerekiyor. Olacak ama senin de sürekli partnerin ve eşin olacak. O zaman bu sorunla başedebilme şansımız artacak. Şimdilik mastürbasyonu biraz azalt.

Hemen boşalıyorum

26 yaşındayım, cinsel deneyimim yok. Cinsel içerikli film izlediğimde boşalıyorum. Erken boşalma belirtisi midir?

CEVAP

Değerli okurum, sanırım gelen sıvıyı meni sanıyorsun. O tahrik sıvısıdır. Dediğin gibi gerçek bir boşalma oluyorsa bu heyecandan kaynaklanıyordur ve seni erken boşalmaya oturtur. Ama kadınla cinsel ilişkiye girme yaşın geçmek üzere. İleride acemilik çekersin. Öncelikli işin bu ilişkileri gerçekleştirmen. İleride erken boşalma durumu tedavi edilir.

Nasıl uzatabilirim?

22 yaşında, şişman bir erkeğim. Penisim 8 santim. Bu ileride sorun olur mu? Acaba uzaması için ne yapmam gerekiyor?

CEVAP

Sevgili okurum, öncelikle kilon her zaman sorun oluşturacak. Fiziksel biçimin itici olacak. Hareketlerinde zorluklar ortaya çıkacak. Yorulacak ve tık nefes kalacaksın. Şu anda yağlar 2 ya da 3 santim kasık yağını yutmuş durumda. Bak ona bile zararı var. Normal kiloya inersen penisin 10 santim olacak ve bu sana yetecek.

3 dakika sürüyor bana yetmiyor

24 yaşında kadınım ve 7 aylık evliyim. Cinsel ilişkiye girdiğimizde eşimin boşalması 3 dakika sürüyor, ben orgazm olamıyorum. Acaba bende mi bir sorun var?

CEVAP

Sevgili okurum, 3 dakika orgazm süresi olarak kadınlara yetmez. Heyecanlanmış olabilir. İlk gece bu heyecanı herkes yaşar. Merak etme, erken boşalmanın tedavisi var. Tedavi olduktan sonra zamanla cinselliğe alışacak ve orgazm olacaksın. Sevgilerimle.

Nasıl önüne geçerim?

21yaşındayım. Bugüne kadar çok kız arkadaşım oldu, çok kez ilişkiye girdim. Erken boşalma sorunum var. Mastürbasyon yaptığımda 1 dakika içinde boşalıyorum.

CEVAP

Değerli okurum, tedavisi var. Mastürbasyonu duraklayarak yap, biraz zamanı uzat. Değişik ilişkiler heyecan yüzünden erken boşalmayı tetikler. Sürekli bir partnerin varsa ve de tedavi olmak istersen o zaman yardım istersin.

40’tan sonra sorun olur mu?

19 yaşındayım, haftada 2-3 kere, gecede 8 ya da 10 kez orgazm oluyorum. Acaba ileride bir sorun yaşar mıyım? 40 yaşından sonra cinsel ilişkilerimde sıkıntı olur mu?

CEVAP

Değerli okurum, bataklıkta maden arar gibi gereksiz yorgunluklarla elin boş dönüyorsun. Nasıl oluyor bu gecede 8 kere boşalmak? Bir de 40 yaşını düşünmüşsün. Orgazmdan değil ama uykusuzluktan 40 yaşına ulaşamazsın. Uyu oğlum uyu. Uyu da büyü.

GÜNÜN SÖZÜ

Onurla açlık savaşa girmiş, akıl kıs kıs gülmüş. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder