Dr. Haydar Dümen Her şey zamanında güzel
HABERİ PAYLAŞ

Her şey zamanında güzel

Hayatta her şeyin doğru zamanı var. Aceleci olmamak, iyi değerlendirme yapmak şart. Çocukluk ve gençlik olması gerektiği şekilde yaşanmalı ki ileride evlendiğiniz zaman içinizde yaşamadığınız, bastırılmış duygular kalmasın. Bunlar ilişkinize zarar vermesin.

Erken boşalma mı?

22 yaşındayım. Bir aylık ilişkim var. Önceleri boşalma sürem 10 dakikayı buluyordu, şimdi ise 1 dakika. Acaba bana neler oluyor? Kız arkadaşım yüzünden mi?

CEVAP

Sevgili okurum, geçici bir heyecan dalgasından sonra ‘Acaba yine mi erken boşalacağım?’ kuşkusu seni bugünkü duruma getirmiş. Bu uzun zaman devam ederse erken boşalmaya şartlanabilirsin. 1-2 ay sonra eski performansını yakalayamazsan işi uzatma ve uzmandan yardım al.

Haberin Devamı

Zorlanıyorum

18 yaşında kızım. 21 yaşında sözlüm var. Onunla ilişkiye girdik, ben zevk alamadım. Penisi vajinaya girer girmez boşalıyor. Acaba neden? 2-3 ay önce vajinamda aşırı kaşınma oluyordu. İlişkide de yanma oluyordu. Bu 1 hafta sürdü, geçti. Ne önerirsiniz?

CEVAP

Değerli okurum, cinselliğe çok erken başlamışsın. İkinizin de yaşı evlilik için erken. Çünkü evlilik sadece cinselliğe dayalı olduğunda yürümez. Evliliğin bir parçası cinsellik. Tabii ki para kazanmak, doğacak çocukların sorumluluğunu almak gibi görevlerin bulunduğu ciddi bir kurumdur evlilik.

Bunları neden yazıyorum? Çok hesaplı ve dikkatli davranmak gerekir. Sözlünün erken boşalması var. Onun heyecanlarından, psikolojik ve cinsel yapısından tabii ki biraz da senin gençliğinden kaynaklanıyor. Evlenince işler düzelir diye düşünüyorum.

Orgazm olamıyorum

2 aylık evli kadınım. Son zamanlarda orgazm olamıyorum. Bir de akıntım var. Acaba iltihap mı var? Orgazm olmam 2 saati buluyor, normal mi? Ne yapmalıyım?

CEVAP

Sevgili okurum, cinselliğindeki yanardağın patlamasıyla sönmesi bir olmuş. Ve çok erken başlamış bir ters tepme. Akıntının da olumsuz rolü olur.

Kendine güven duygunu yitirirsen, vajinadaki kayganlık oradaki sinirlerin algılama kapasitesini azaltmış olabilir. Herhangi bir olumsuzlukta geri çekilme yerine olayın üzerine giderek ona çözüm ara. Karamsarlığa kapılma, bir kadın-doğum uzmanına mutlaka git.

Haberin Devamı

Kızı unutamıyorum

20 yaşında kızım. Geçen yıl biriyle çıktım, onu çok sevdim. Onunla bir gece birlikte kaldık. Benim evleneceğini söyledi. İlişkiye girmedik ama sabaha kadar seviştik. Şimdi beni terk etti. Onu unutamıyorum. Bana yardım edin.

CEVAP

Sevgili yavrum, ne diyelim denedi, işine gelmedi. Ayakkabı bile alırken giyersin, dar ya da bol gelir. Ya da tam tersi ayağına iyi oturur. Ama şekli hoş, derisi yumuşak değildir. Gönül bu. Eskilerin deyimi ile ota da konar, .... konarmış. Herkes de kendi istediğini, dengesini arar.

Derdin ne yavrum? Evlendikten 6 ay sonra gitseydi daha mı iyiydi? Hele bir de çocuk yaptıktan sonra aynı şey olsaydı? Şanslısın, arkana dönüp bakma.

Şap varmış

Yurtta kalıyoruz, yemeklere şap koyuyorlarmış. Cinsel hayatımız azaldı, bu ileride sorun yaratır mı?

CEVAP

Değerli okurlarım, şap yok. Yurdun sizinle ne alıp veremediği var. Yurt müdürünün kızı var da onu sizlerden korumaya mı çalışıyor? Ama toplumsal bir hipnoz yaratarak kendi kendini telkinle etkiliyorsunuz. Yemeğe devam, gıdasız kalmayın. Sizinkiler işini bilir, onun da dinlenmeye ihtiyacı olabilir.

Haberin Devamı

Cinsellik sorun yaratır mı?

18 yaşındayım. Kız arkadaşımla ayrı şehirlerdeyiz, hep telefonla görüşüyoruz. Aramızda çok sıkı duygusal bağlar oluştu. Bir araya gelince duygusallık daha da artacak. Biz cinselliği de yaşayacağız. Cinselliğin duygusallığı öldürmesinden korkuyorum. Ne olur bana yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, cinsellik duygusallığı niye öldürsün ki? Bilakis güçlendirir. Duygusallık yemeğe duyulan istek gibidir. O yemeğin tabaktaki iştah açan güzel görünümü.

Cinsellik o yemeği yemek. Damağın, midenin doyumu, mutluluğu, bedenin de bundan enerji kazanmasıdır. Aslında biri ötekinden ayrılmaz. Tek başına cinsellik ya da tek başına duygusallık, moda deyimle çelik çomak oynamak gibidir. İkisini birleştirse anlamlıdır.

Yatakta mutsuzum

20 yaşında ilk kez bir kadınla beraber oldum. Genelevdeydi, kötüydü. Cinsel arzularımı hep kendimi tatminle giderdim. 36 yaşındayım, param var, yatakta mutsuzum. Evlenmeyi düşünüyorum ama endişeliyim. Ne yapayım?

CEVAP

Değerli okurum, kadınlardan bu denli uzak kalma. Güçlü ve dinlenmiş bünyenin idare edilmesi de güç olur. Spor yapmak, açık hava yürüyüşleri cinsel gücünün dışarıya atılmasına yardımcı olur.

Mastürbasyonu bırakmalısın. Her alışkanlık gibi kolay bırakılamaz. Ancak tek çıkar yol, iradeni kullanman. Mastürbasyonun yerini normal cinsel doyumların alması daha doğrudur. Beğeneceğin, seveceğin bir kadınla evlen.

Eşim rahatsız olur mu?

25 yaşında, bekar kızım. Mastürbasyon yapmasam da biraz tahrik olunca hemen boşalıyorum. Evlendiğimde çabuk boşalırsam ve akıntı olursa eşim rahatsız olur mu?

CEVAP

Sevgili okurum, sen tatmin olmayı yani orgazmı bilmiyorsun. O akıntıya halk “Zevk suyu” diyor. O akıntı olmazsa, cinsel birleşme zor olur. Çünkü akıntı kayganlık sağlar.

Bu da birleşmeyi kolaylaştırır. Ön sevişmede aynı akıntı yine olacak. Bu da erkeğin hoşuna gidiyor. Çünkü beğenildiğini anlıyor ve gurur duyuyor. Bazı şeyleri gereksiz dert etmeyin.

Anlaşılır mı?

23 yaşında kızım. Bir ilişkim var. Onu çok seviyorum. İlk ilişkide kan gelmedi. Doktor esnek olduğunu, kanama olmayacağını söyledi. Ben başkasıyla evlenmek zorunda kalırsam kan gelmediği için doktora gittiğimde önceden ilişkiye girdiim anlaşılır mı?

CEVAP

Sevgili okurum, böyle bir şey anlaşılmaz. Hayat senin ve kaptan sensin.

BÖYLE SORU YOK!

Kocamdan soğuyorum

26 yaşındayım, 3 yıllık evli ve bir evlat sahibiyim. Kocam çok duyarsız, ilişkide tek kendini düşünüyor, oldu bittiye geliyor her şey. Ondan soğuyorum. Ne yapmam lazım?

CEVAP

Sevgili okurum, bencil erkekler her zaman var ve olacaktır. Erkeklerin bir kısmı şunu anlamıyor. Ortada çok güzel, çilekli bir pasta var. Ağzın sulanıyor, iştah tam yerinde. Ortam ateşli, içte yangın. Cilve en estetiğinden kızımız daveti veriyor. Ah bir de ne görsün, seks oburu eşi pastanın tamamını yemiş.

Kızımızın da tadı damağında kalmış. Bu hep böyle sürerse bir gün mide kapısını kapatacak, verse de yemeyecek. Sevgili okurum, eşinle iletişim kur ve derdini ona anlat. Anlat ki aklı başına gelsin. Hakkın olan pastanın yarısını sana versin, durumunu bana yeniden yaz.

GÜNÜN SORULARI

Yapmam gerekir mi?

19 yaşında kızım, mastürbasyon yapmıyorum, doğru mu? Ya da yapmam gerekiyor mu? Bana yardım eder misiniz?

CEVAP

Sevgili okurum, bu köşede hem doktorum hem de aile bireylerinden biriyim. Burada hem bireyi hem de toplumu hedef alıyoruz. Biz aileyi, ailenin gelecek kuşaklarını, kişinin kompleksleri üzerinde dururuz.

Güzel kızım, bu konuda ben sana yap ya da yapma diyemem. Bu kararı sen verecesin. Eğer bedenin mastürbasyon yapmak istiyorsa akan nehri kimse durduramaz. Gönlüne göre davran.

Halsiz düşüyorum

Çok istekliyim ama ilk ilişkiden sonra halsiz düşüyorum, ikinci ilişkiye girsem bile boşalmakta zorlanıyorum. RUMUZ: TAHİR

CEVAP

Değerli okurum, heyecan kasırgasına yakalandığın kesin. Tahirciğim, odada kırmızı ışık, ipek çarşaf serilmiş, havada aşk kokusu, romantizm üst düzeyde, eşin seni bekliyor. Baktın ki 1 saat geçmiş. Eller yana düşmüş, dizlerde derman kalmamış, kan ter içindesin.

Bırak kendini ve gevşe. Sen de organ da yorgun. Eşine sarıl uyu ve uyut. Günler hep senin. Bu arada aklını da geliştir, film izle, kitap oku ve tiyatroya git, güzellikleri de gör.

GÜNÜN SÖZÜ

Aşk güneş gözlüğü gibidir. Mutlaka takılmalıdır ama güneş batınca işe yaramaz. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder