Dr. Haydar Dümen Her şeyi erkekten beklemeyin
HABERİ PAYLAŞ

Her şeyi erkekten beklemeyin

Cinsellik denince ipler erkeğin elinde gibi düşünülüyor. Ama her şeyi erkekten beklemek yanlış. Tamam onlar ilk adımı atmalı ama kadınlara da iş düşüyor. Kadın eşine güzel görünmek için bakımlı, güler yüzlü olmalı, saygı göstermeli. Böyle yapan kadın kazanır, mutluluğu bulur.

Kanama olmuyor

18 yaşında kızım. Erkek arkadaşımla sürtünme yoluyla ilişkiye giriyoruz, bende biraz kanama oluyor. Kızlık zarım bozulmuş olabilir mi? O kanamalar beni çok korkutuyor. Neden sürtünmeden sonra kanama oluyor?

CEVAP

Sevgili okurum, kızlık zarın bozulmadı, hiç üzülme. Bu tahriş kanamaları yüzünden hepiniz panik halindesiniz. Normal yaşamına devam et.

Haberin Devamı

Tüm isteğim gidiyor

İlişkiden önce çok istekli olmama rağmen tam başlayacakken isteğim gidiyor. Bu kız arkadaşımlayken başıma geliyordu. Bir de geneleve gideyim dedim ama aynı şey oldu. Kız arkadaşım “Niye böyle isteksizsin?” diye sormaya başladı bile. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Okurum, cinsellik acemiliği yaşıyorsun. Buna alışman lazım. Birçokların yaptığı yanlışı sen de yapmışsın. En azından yaşını yazmamışsın. Ancak kızla öpüşüp sevişirken ondan zevk alıp almadığını sen bilirsin. Zevk almalıydın. Bu ileride sorun yaratacak bir noktaya gelebilir. Belki yetişme tarzın, ailenin telkini ya da inançlarından dolayı böyle olabilir. Her şeyden önce sen varsın. Hep orta çizgiyi yakalamak zorundasın. Çünkü yaşamın içinde çok şey var.

Bağlı kalamıyorum

19 yaşında kızım. Cinselliğe çok meraklıyım. Erken yaşta ilk deneyimimi yaşadım. İyi bir ilişkim var ama bir erkeğe bağlı kalamadım, kalmak da istemiyorum. Evlensem ne olacak? Cinselliği istediğim gibi özgürce yaşayamıyorum. Yardım edin.

CEVAP

Sevgili okurum, erkek yaşta cinsel ilişkiye girmeye başlamışsın. Bazılarında sende olduğu gibi cinselliğe sınırsız bir tutku ve istek oluşuyor. Öyle bir noktaya varılıyor ki biz buna nemfomani diyoruz. Elbette bu yapınla bir evliliği sürdüremezsin. Zamanla sayısını azaltarak biraz sakinleşip durgunlaşacaksın. Gerekirse iradeni güçlendirecek ilaçlar alabilirsin. Sanıyorum 30’lu yaşlarda bu istekten bıkacaksın. Gittiğin yol dolambaçlı, sakıncalı, tehlikeli bir dağ yolu gibi. Ruh açlığı, bir parça ruh hastalığı sınırındasın. Üç ilaç yazıyorum: İrade, irade, irade. Her gün bir tane kullan.

Haberin Devamı

İlişkide sorun olur mu?

29 yaşındayım ve 3 yıldır evliyim. Eşim yurt dışına çalışıyor. Bir yıldır ayrıyız. Bir yıl daha orada kalması gerekiyor. Cinsel ilişkimizde bir sorun yaşar mıyız?

CEVAP

Sevgili okurum, iş, iştir. İş olmazsa, aş olmaz. Aş olmazsa, mutluluk olmaz. Mutluluk olmazsa her şey olur. Evliliğin ilk yıllarında her iki tarafın da sabırlı ve hoşgörülü olmak görevleri vardır. Evliliğin anlamı budur. Evlilik sadece cinsel birleşme üzerine kurulsaydı yuvalar kurup eşyalar almaya ne gerek vardı. Evliliğin başlangıcında yaşanan zorluklar, çileler aşılıp çocuklar da olduktan sonra bir düzen sağlandığında evlilik amacına ulaşır. En az 50 yıllık bir kenetlenme sağlanır. Boşuna korkuyorsun. Eşinle birlikte olduğun günleri dolu dolu yaşa.

İkincisi olmuyor

29 yaşındayım. 4 yıldır evliyim. İlk gece zor ilişkiye girdik ama sonrasında da ikinci kez birlikte olmadık. Bu problemim sürüyor. İlişkiye girdiğimiz zaman ilk seferinde erken boşalıyorum. İkinci kez denemek istediğim zaman penisim sertleşmiyor. Bana yardım eder misiniz?

Haberin Devamı

CEVAP

Değerli okurum, niye bu kadar dertlendin merak ettim. Çünkü hiçbir şeyin yok. Her gece bir kere birleşme yapabiliyorsan daha ne istiyorsun okurum? İkinci birleşmeye güvenmek doğru değil. Neden? Çünkü bir kere yemek yiyip karnımızı doyurmuşsak bazıları bir, iki saat içinde ikinci yemeği yiyemeyebilir. Bu mide sorunudur. Yiyebilen normaldir, yiyemeyen de. Senin bir tek sorunun var; erken boşalma. Bir birleşmeyi 10- 15 dakika sürdürebilsen iki taraf için de bu doyumla sonuçlansa. İki bardak buzlu limonatayı karşılıklı doyasıya içseniz ve ardından oh çekseniz.

Kaşınıyorum

20 yaşındayım. Cinsel ilişkiye girdiğim zaman aşırı istekli oluyorum. Ama boşaldıktan sonra kendimi halsiz hissediyorum, ikincisini istemiyorum. Bir de ilişkiye girdikten sonra çok kaşıntım oluyor. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Okurum, kaşıntın nereden başlıyor? Saç diplerinde mi yoksa sağ ayak parmağının ucunda mı? Yahu şunu iki kelime ile söylesen de ben de ona göre bir şeyler yazsam. Hiçbir şey yok. Kaşınıyorsa kaşın.

Yırtıldı mı?

Erkek arkadaşımla sürtünme yoluyla birlikte oldum. Elbiselerimiz vardı. 1-2 saat seviştik. Birkaç saat sonra ağrı başladı. Sabah kanamam vardı. Adet olmama 9-10 vardı. Gün boyu kasıklarımda ve midemde ağrı hissettim. Zarım yırtılmış mıdır?

CEVAP

Okurum, sonuç kadın-doğum uzmanı tarafından söylenebilir. Ama ben yüzde 99 zarın bozulmadığını düşünüyorum. Ağrıların cinsel dürtülere bağlı düz kasların kasılmalarından. Erken adet görmen psikolojik olabilir. Yapılacak hiçbir şey yok. Zaten ortada bir olay yok.

Romantizm öldü

Ben 26 yaşında kadınım. Kocam da 29 yaşındayım. İki yıllık evliyiz. Eşim yoğun çalışıyor. Ben cinselliğe istekliyim ama o değil. Çocuktan sonra aramızdaki romantizim öldü. Ne yapacağım? Evliliğim bitmesin istiyorum.

CEVAP

Sevgili okurum, niye boşanasınız, dur bakalım. Eşinin yorgunluğu doğrudur. Bir ihtimal savunma mekanizması da olabilir. Onu yola getirecek olan sensin. Bir, iki ufak hareket ona yorgunluğunu unutturabilirsin. Olayın nedenini bilemediğim için evliliğinizin sürmesini canı gönülden diliyorum. Sen hem kendin hem de çocuğun için biraz yumuşa. Sabırlı ol, akşamları hafif makyaj yap, kocana hoş görün. Onun cinselliğinden önce ruhunu okşa, gerisi kırmızı nokta.

Böyle soru yok!

Sevdiğimden emin değilim

29 yaşında, 3.5 yıllık evli kadınım. Bir oğlum var. Eşimle severek evlendim. Artık sevdiğimden emin değilim. İlişkiden keyif almıyorum. Bunları anlattım, her şey daha kötü oldu. Sevişmeyi uzun süreli tuttuk, işe yaramadı. Her defasında bu kez olacak diyorum ama olmuyor. Çok şey mi istiyorum?

CEVAP

Okurum, evliliğinizin cinsel yönü sarsılmış, temeli çatırdamış. Kadınların orgazm olma şansı yüzde 50 dolayında. Bu hem kendi cinsel kimliklerinden hem de erkeklerin cinsel konudaki bilgisizliğinden. Erkek sanıyor ki organ çalışıyor, görev tamam, cinsellik bu kadar. Fantezilerle eşinin seni keşfetmesi gerekir. Bedeninin her noktasını öğrenmeli. Hangi düğmeye basıldığında beden ve ruh elektrikleniyor, bulması eşin ustalığına bağlı. Bu öğretmekle olmuyor. Biraz daha deneyin, bol şanslar diliyorum.

Günün soruları

İki aydır sertleşmiyor

37 yaşındayım. Eşimle düzenli bir seks hayatım vardı ama son 2 aydır sertleşme tam olmuyor ve ilişkide tamamen yumuşuyor. Yardımcı olun.

Okurum, anlattığın sorun psikolojik kökenli gibi gözüküyor. Bir süre üstüne gitmeden, kendi haline bırak. Belki bir, iki ilaçla sonuca gidebilirsin. Sorun sürüyorsa, bu durumda penise gelen damarların ve oradan gelen kanın dönüş yolu üzerindeki sifonun çalışmalarındaki bozukluk var mı, yok mu bakmak gerekir. Bu arada kanda şekerin de ölçülmesinde de yarar var. Kısacası 1-2 ay sonra durum aynıysa araştırma yapıp teşhisi bilimsel yoldan koymak doğrudur.

Korkuyorum

28 yaşında kadınım. Bir evlilik geçirdim ama aslında kandırıldım. Yeni hayat beni korkutuyor. Bekar gibi hissediyorum. Ne yapayım?

Okurum, zaman kaybetmeden evlen. Kadının ana görevlerinden biri çocuk doğurmak. İleride yalnız kalmamak için gerekli. Duygusal ve beyefendi kimliği ağır basan biriyle evlilik niyetinle arkadaş ol. Kafana uygunsa evlen, değilse uzatma. Altı aylık deneme yeterli. Bu arkadaşlıkta cinselliği unut. Ama evlilik noktasına gelmişsen sen karar verirsin. Cinsel denemelerin iki sonucu vardır. Ya adam tam bağlanır ya da kaçar gider. Bunları da unutma.

Günün sözü

Aşk özgür bir kuş gibidir, onu tuzak ya da silahla yakalamaya çalışırsan yaralanır, ölür. Ama yüreğinin kapılarını açarsan, kendiliğinden gelip içine girebilir. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder