Dr. Haydar Dümen Her şeyin ilki zordur
HABERİ PAYLAŞ

Her şeyin ilki zordur

Erkeklerin cinsellikle ilk tanışmaları çoğu zaman genelevde oluyor, bir kısmı kendine güvenini kaybediyor. Beyler, bu korkuyu üzerinizden atın. Cinsellik uygun koşullarda, sevdiğiniz biriyle yaşandığında sorun çıkmaz. Bunun için hazır hissetmeniz önemli, yanlış zaman işleri karıştırabilir.

Erken boşalıyorum

Kız arkadaşımla ilişkiye girdiğimde boşalamıyorum. Ama mastürbasyon yapınca kolay boşalıyorum. Acaba neden?

CEVAP

Değerli okurum, yaşını bilmiyorum ama herhalde 20’nin üzerindesin. Ortalama 5 yıldır mastürbasyon yaptığını düşünüyorum. Yani mastürbasyona koşullanmışsın. Bunun kadına transfer olması gerekiyor. Olacak ama senin de sürekli partnerin ve eşin olacak. O zaman bu sorunla baş edebilme şansımız artacak. Şimdilik mastürbasyonu biraz azalt.

Haberin Devamı

Kan sonradan gelir mi?

23 yaşındayım, güzel bir ilişkim var. İlk defa ilişkiye giren birinden kan 6-7 saat sonra gelir mi? Ya da kızlığı bozulduğu için adet günü değişir mi?

CEVAP

Sevgili okurum, kızlık zarı bozuldu mu kan o anda gelir. Kızlarımız bu sırada büyük heyecan yaşadığından adet düzeni bozulabilir, öne kayabilir. Bazılarında da “Gebe kaldım” korkusuyla geriye atar. Her neyse neden kuşkulandığını anlayamadım. Gereksiz kuşku ve suçlamalara kendini kaptırman olmaz.

Erkekler beni etkilemiyor

20 yaşında kızım. Erkeklere karşı istek duymuyorum. Sevgilim var ama ona aşık olamıyorum. Erkekler beni hiç etkilemiyor. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

CEVAP

Sevgili okurum, sanırım beklemen gerekiyor. Bu aileden aldığın eğitimle ilgili olabilir. Yaratılışın doğası gereği çevreden ya da kendine olumsuz telkin olmazsa o masallardaki beyaz atlı prens karşına çıkacak, beklemede kal, erkeklere cinsel değil, duygusal bak.

Zevk almıyorum

Bir yıldır evliyim ve ilişkide karım beni tatmin etmiyor. Ben ise elimden geleni yapıyorum. Ama ben bir türlü zevk alamıyorum. Ne yapmam lazım?

CEVAP

Değerli okurum, sanırım mastürbasyona şartlanmış birisin. Yaşını yazmadığın için daha net bir şey söyleyemiyorum. Eşinle fanteziler keşfedin. Ve sen de kaçamak mastürbasyon yapıyorsan bunu eşinden gizleme. Belki aranızda ortak bir çözüm bulabilirsiniz.

Haberin Devamı

Zararı olur mu?

Eşimi çok seviyorum. Eşimle adet dönemindeyken ilişkiye girdik. Bu durum ona veya bana zarar verir mi? Çocuk olmasını engeller veya tetikler mi?

CEVAP

Değerli okurum, olmuş bitmiş. O durum çocuk olmamayı etkilemez. Siz de bundan böyle cinselliğinize paniğe kapılmadan, kendinize göre yön verirsiniz. Yatak odasının o kadar mahremiyetine giremeyiz. Genel olarak adet döneminde cinsel birleşme yapılmaması uygundur.

Rüyamda boşalıyorum

18 yaşındayım. Rüyamda erotik şeyler gördüğümde boşalıyorum. Uyandığımda gerçekten boşaldığımı görüyorum. Bu arkadaşlarımda da oluyor. Neden böyle?

CEVAP

Değerli okurum, herkesin rüyaları, heyecanları, coşkuları farklıdır. Seninkisi öyleyse öyledir. Zamanla normal, fizyolojik yollara geçiş yapacaksın. Ne kendini kapıp koyuver ne de frenle. Ama doğru ilişkilerin yolunu belirle.

Zar yırtılır mı?

25 yaşında kadınım. Başımdan evlilik geçti ama zarım bozulmadı. Doktor “Zar çok esnek. Doğumda bozulabilir” dedi. Şimdi yeni bir ilişkim var. Kızlık zarı bozulur mu? Adet dönemimde geçirdiğim şiddetli sancıların nedeni bu olabilir mi? Doğum dışında kızlık zarımın bozulma ihtimali var mı?

Haberin Devamı

CEVAP

Sevgili okurum, doktorun yorumuna katılmam gerekir. Ama doğum olmadan da çap bakımından daha büyük bir penisle kanama olabilir. Bunları doğanın ve senin dokunun özelliklerine bağlayalım. Adet sırasında sancıların bununla ilgili değil. Çünkü ortada bir şey yok ki, sancı çekesin. O sancılar ve ağrı çekmemek için bu konuyla ilgili ağrı kesici haplar alabilirsin. Ya da en doğrusu bir kadın doğum uzmanına başvurabilirsin. Sevgilinle ilişkilerini de sen bilirsin.

Cinselliği etkiler mi?

Genital bölgenin temizliği için tüy dökücü krem kullandım. Ama talimatları okuyunca fark ettim ki önerilmiyor. Sorun yaratır mı? Cinsel yaşamı olumsuz etkiler mi?

CEVAP

Okurum, cinselliğini etkilemez, sorun da yaratmaz. Yaratırsa gel, köşemize misafir ol. Çözeriz evladım. Yeter ki sen üzülme.

Kanatları yukarıda

Genelevde girdiğim ilişki kısa sürüyor, kuşum hemen bayılıyor. Ama kız arkadaşımla saatlerce ilişkiye girebiliyorum ve kanatları devamlı yukarıda duruyor. Neden böyle oluyor?

CEVAP

Değerli okurum, senin kuş hem akıllı hem seçici. Eğer ailenizde gen kalitesi üstün biri varsa, kuş ona çekti. Merak ediyorsan araştırma yaparız. Değilse kuştan ne istiyorsun? Ağzı var, dili yok. Hem canlı hem sadık. Hem iblis hem vefalı. Böylesi az bulunur. Çünkü çoğu oburdur. Obur değilse mızmız ya da arsızdır. Bunlar hiç çekilmez. Aralarında seninkisi madalyonluk. İstersen alçıdan bir modelini yaptır, sevgiline ver. Evlenirseniz onu odanızda bir köşeye koyarsınız.

İki gündür geçmedi

23 yaşındayım. O çok bilinen ilaçlarından aldım, ishal oldum, 2 gündür cinsel organım sertleşmiş halde. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, söylediğin ilaçla penisinin iki gün süreyle ereksiyon halinde kalmasıyla bir bağlantı yok. Ama insanız her şey olur. Eğer penis 4-6 saat arasında yumuşamamış yani sertleşme bitmemişse mutlaka bir üroloji uzmanına gitmen gerekir. Yoksa bundan zarar görürsün.

Böyle soru yok!

Maillerini okudum

Kız arkadaşımın telefonunu karıştırırken mail kutusunda eski sevgilisinden mesajlar buldum, biraz açık saçıktı. Biz sevgili olmadan 6 ay önceki konuşmalar. Kendisine sorduğumda sadece sürtünme yoluyla ilişkileri olduğunu söyledi, biraz kan gelmiş. Sevgilimin kızlık zarı bozulmuş mudur veya anlattığı olayın doğru olma ihtimali nedir?

CEVAP

Şimdi yavrum sen kendini milyonların önünde ihbar ettin. Suçun büyük, özel hayatın gizliliğini ihlal ettin. Farkında değilsin ama epey de cezası var. Kendi mail ve mektupların dışında kimseninkini okumaya hakkın yok delikanlı. Acaba kız arkadaşın, ona karşı işlediğin bu suçu kabullenebilecek mi? Kaldın mı şimdi onun ağzından çıkacak bir söze? Hayatın doğal akışında normal bir yasa, bıraktı mı aklında tasa?

Günün soruları

İlişkiye geç mi kaldım?

19 yaşındayım, ilişkiye girmedim. Acaba ilişki için geç kaldım mı? Canım istiyor. Birkaç kez geneleve gitmeyi düşündüm, yapamadım. Askere gitmeden cinselliği yaşamalı mıyım?

Değerli okurum, yazdıklarını okuyunca aldım sazımı elime. Aman çaresiz, canım çelimsizim ben sana ne diyeyim, cebinde yok metelik, düşünde hep askerlik. Ananın dilleri duada, ileride senden medet bekliyor. Aç karnına ne yersen hoş, işte hedef, koş oğlum koş. Okurum, bekle yavrum, hiçbir şey için geç kalmış değilsin. Cinsel ilişki düşleriyle yaşama ama önüne fırsat çıkarsa göz ardı etme.

Başarısız oldum

21 yaşındayım. İlk ilişkide heyecan, endişe yüzünden başarılı olamadım. Artık penisim sertleştiği gibi sönüyor. Mastürbasyon yapsam bile ilişkiye giremiyorum. Canım istemiyor. Yardım edin.

Okurum, ilkler hep zordur. Doğru zaman, doğru kişi, doğru yer bir araya gelmeli ki düzelsin. Diyelimki keman çalmayı öğrenmek istiyorsun. Eğer alışık değilsen, arşeyi nasıl tutman gerektiğini bilebilir misin? Yoksa yanlış tutup çirkin sesler mi çıkartırsın? Asıl nokta, birkaç denemede başarısız olduğun için pes etmemekte. Şartlar yerine oturunca, sevdiğin bir kadınla da yaşanınca her şey yoluna girer.

Günün sözü

Herkesin bir hedefi vardır. Ama bir de şu hedefler aldatıcı olmasa. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder