Dr. Haydar Dümen Her söylenene aldırma
HABERİ PAYLAŞ

Her söylenene aldırma

Kızlar yaptıkları her harekette zarın tehlikede olduğunu düşünüyorlar. Kızlar, zar öyle kolay bozulmuyor. Bunu takıntı yapıp çevrenin konuşmasından etkileniyor, kendinizi kasıyorsunuz. İlk gecenin tadını çıkarın. Evliliğiniz boyunca güzel anılarınız olsun, gülümseyin.

Eskisi gibi olmuyor

24 yaşındayım ve askerim. Kız arkadaşımla 5 yıllık ilişkim, 3 yıldır cinsel yaşamımız var. Eskiden birden fazla ilişkiye girebiliyordum. Şimdi ise ön sevişmeye özen gösteriyor ama ikinci kez ilişkiye girmek istemiyorum, neden?

Haberin Devamı

CEVAP

Değerli okurum, askersin, yorgunsun, olgunlaştın, sorumluluk aldın. Sonunda cinsel birleşme sayını ideal noktaya oturttun. Senin için haftalık 2-3 birleşme idealdir. Üstelik her gün birleşme yapıyorsan, bu da laf aramızda yüksek bir performanstır. Bence doğru yoldasın ama kendini korumasını bil.

Başkasıyla evleneceğim

19 yaşında kızım. Geçen yıl erkek arkadaşımın penisi vajinanım ucuna değdi, acı yoktu. Şimdi "Sen kız değilsin" diyor. Bir ay sonra başkasıyla sözleneceğim. Bana yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, kızsın. Ancak kızlık zarı kanar mı, kanamaz mı, bilinmez. Esnek olabilir. Sen bunları dert edersen evliliğinde ilk gecenin tadını çıkaramazsın. İleriki yıllara olumsuz başlayabilirsin. İyi ve güzel şeyler düşün. Yaşadığın olayı unut. Ondan bir zarar görmemişsin. Kanama da olmamışsa suçlu gibi başını önüne eğme. Zarın orada durduğundan emin olmanı istiyorum.

Bir şey anlamadım

22 yaşındayım. Bir kadınla birlikte oldum ve çok kötüydüm. İkinci ilişkide de aynısı olacak diye korkuyorum. Hemen boşaldım ve hiçbir şey anlamadım. Bu sorun ne zaman düzelir?

CEVAP

Değerli okurum, belli bir zaman sonra düzelir. Heyecanlı ve önyargılı olursan uzadıkça uzar. Ama heyecanını yenemezsen yine de kısa sürede biter. Evlilik koşulları oluştuğunda yani evlendiğinde ya da sürekli bir birlikte olabileceğin bir arkadaş yakaladığında tıbbi tedavisi var. Onu o zaman düşünelim. Ama sen şimdi mastürbasyon yaparken durarak, bekleyerek mastürbasyona başlamayla bitim süresi 10 dakikadan aşağı olmasın. Kendini ona şartla ki evliliğe sağlam gir.

Haberin Devamı

Nasıl önlerim?

28 yaşındayım. Kız arkadaşımla 3 yıldır ilişkiye giriyoruz. İlişkinin ilk başı çok kısa sürüyor. Ben daha önce çok mastürbasyon yaptım ama 2-3 yıldır yapmıyorum. Erken boşalmayı nasıl önlerim, tedavisi var mı?

CEVAP

Değerli okurum, tedavisi tabii ki var. Uzaktan sözle öneriyle olmaz. Bu konu için hekimle karşı karşıya gelmelisin. Ondan reçete ve öneriler almalısın. Bu haber seni rahatlatır.

3 kez kan geldi

20 yaşındayım. 2 yıllık ilişkim var. Geçenlerde kız arkadaşımla ilişkiye girdim. Vajinasından 3 defa kan geldi. Bunun nedeni nedir?

CEVAP

Değerli okurum, olumsuz bir şey düşünmüyorum. Ama yavrum bilemem ki adet kanı da olabilir, içeriden zedelenme de olabilir. Kanamalar sürerse bir kadın doğum uzmanına gitmenizde yarar vardır.

Benimki hep sert

23 yaşındayım. O çok bilinen sertleşme ilaçlarından aldım ama bağışıklık sistemim değişti. İshal oldum, 2 gündür cinsel organım ereksiyon halinde. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, söylediğin ilaçla penisinin iki gün süreyle ereksiyon halinde kalması arasında bağlantı yok. Ama insanız her şey olur. 4-6 saat arasında ereksiyon bitmemişse mutlaka üroloji uzmanına gidip görünmek, gerekirse penisten kan aldırmak durumu doğar. Yoksa bundan zarar görürsün.

Haberin Devamı

Uyuyamıyorum

18 yaşındayım. Her gece mastürbasyon yapıyorum. Yapmazsam uyuyamıyorum. Bu durum bana ileride sorun çıkarır mı?

CEVAP

Değerli okurum, çıkarır. Şartlanmalar insanı bir tür tutsak eder. Bir gece uyu, bir gece de az uyuyuver. Az uyuyacağın geceler yani mastürbasyon yapmadığında rahatlatıcı ve sakinleştirici bir ilaç alabilirsin.

Canı yanıyor

22 yaşındayım. Kız arkadaşımın her ilişkide canı yanıyor, benden uzaklaşıyor. Ona nasıl davranayım? İlk kız arkadaşım, ilk deneyimimi birlikte yaşadık. Onun önceki ilişkilerinde sorun olmamış. Kondom kullandığım için mi?

CEVAP

Değerli okurum, partnerinin bir kadın-doğum uzmanına götüreceksin. Acı veren lokal bir neden var mı, yok mu onu öğreneceksin. Varsa zaten doktor onu tedavi edecek. Eğer yoksa olay biraz teknik işi. Kızda bilinçaltı kasılma ya da bilinçli korkular olabilir. Bunların giderilmesi de bizim elimizde. Ama sen ılımlı, daha yumuşak davransan sanırım sorunu aşarsınız.

Ya zarar verirsem?

26 yaşındayım, eşim 4 aylık hamile. Hamile olduğu için birlikte olmak istemiyorum. Sanki çocuğa bir şey olacakmış gibi geliyor. Hep mastürbasyonla idare ediyorum. Eşimle ne zamana kadar birlikte olabilirim?

CEVAP

Değerli okurum, buradan iki sonuç çıkıyor. Sanki mastürbasyona bahane arıyormuşsun da bulmuşsun. İkincisi pek çok erkekteki gibi sende de anne kavramı kutsal. Ya da 'Çocuğa zarar verir mi?' korkusu sizleri eşlerinizden uzaklaştırıyor. Doğuma 1.5 ay kalana kadar ilişkiye devam edebilirsiniz. Zaten eşin doktor denetimindedir. Doğumdan sonra 1.5 aylık bir perhiz süreci var. Evliliklerde fizyolojik perhiz süreci her doğum için 3 aydır.

Bozulacağına mı işaret?

Uzun süredir devam eden bir birlikteliğim var. Erkek arkadaşımla yakında ilişkiye girmeye karar verdik. Ama aşırıya kaçmayacağız. Yine de korkuyorum. Asıl merak ettiğim, canımın yanması kızlığımın bozulacağına işaret midir?

CEVAP

Sevgili okurum, olabilir de, olmayabilir de. Ama sözlere ne kadar sadık kalınır bilemem. Ateşle barut yan yana durmazmış. Aman barutu patlatmayın. İki taraf da bundan zarar görür. Fitil de baruta çok yaklaşırsa ne olur ne olmaz ateşleniverir. Benden bu kadar uyarı. Gerisi size kalmış.

BÖYLE SORU YOK!

Kuşu nasıl uçururum?

22 yaşındayım, cinsel organım kısa. Kuşu yuvadan uçurmak istiyorum ama bir türlü başaramıyorum. Ne yapabilirim?

CEVAP

Değerli okurum, senin zavallı kuş yuvada cik cik eder. O cik cik ettikçe sen onu kandırır, ileride altın kafesler vaat edersin. Kuş bir süre inanır, cik cik diye yeniden nabız yoklar. Sen şimdilik avuç avuç yemini yedirirsin, “Az kaldı, kesme umudunu" dersin. Böylece 2 yıl daha geçer. Kuş yine cik cik. Müjdeli haberi verirsin: “Kafesin seçimi yapıldı. Çarşı pazar aranıyor. Bu akşam ne biçim uçacaksın. Sabaha kadar baygın yatacaksın” diye onun kandırırsın ama boşuna. Artık kuş boş vaatlere inanmıyor ve ötmüyor. Ona dokunacak pamuk gibi yumuşacık birini sabırla bekliyor.

GÜNÜN SORULARI

Mıknatıs gibiyim

18 yaşındayım. Kızlarla iletişim kuramıyorum, aklımdan çıkmıyorlar. Onların üzerine atlayasım geliyor. Kızlarda beni çeken ne var?

Değerli okurum, tabii ki kimsenin üzerine atlamayacaksın. Şakası bile hoş değil. Kızlarda seni çeken güç doğanın, insan soyunun çoğalması için koyduğu kesin ve güçlü bir kural. Olmazsa olmaz. Kızlarla arkadaşlığın yakında olacak. Aceleci olma. Burada sinirlenecek, üzülecek ne var, anlayamadım. Senin dersin, sorumluluğun falan yok mu? İyi bir avcı atış zamanını bekler. Boşa atılan kurşunlar avı ürkütür ve kaçırır.

Artık bıraksam mı?

28 yaşındayım. Pek çok kadınla birlikte oldum. Şimdi gecede bir kez ilişkiye girebiliyorum. İkincisi olmuyor. Geciktirici spreyler ve özel prezervatiflerle süremi 2 saate uzatıyorum. Artık bu işleri bıraksam mı?

Değerli okurum, ben mektubundan hoşlanmadım. Seçici olmayan, gözü kara belki de biraz ruhu kara biri belirdi önümde. Kusura bakma, ama önüne konulan her yemeği yiyor musun? Cinselliğinle çok uğraşıyorsun. Geciktiriciler, spreyler, 2 saat uzatmalar. Tümü dengeleri bozucu nitelikte girişimler. Artık yuvanı ve dengelerini kur. İyi bir baba ol. İyi bir eş olmaya çalış. O konuda da kuşkum var.

GÜNÜN SÖZÜ

Tedirgin aşklar kabuslu bir uyku gibidir. Bitmesini isterken uyumaya da devam ederiz. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder