Dr. Haydar Dümen Heyecanlar azalabilir
HABERİ PAYLAŞ

Heyecanlar azalabilir

Her evde sorunlar çıkar, dertler olur. Evlilik ve onun parçası olan eşler bu durumdan etkilenir, bazen içlerine dönebilirler. Ya da heyecanlar ve eşe duyulan cinsel istek azalabilir. Böyle durumlarda kadın ve erkek üzerine düşeni yapmalı, fantezileri devreye sokmalı, hayatı renklendirmeli ki sorunlar çözülsün. Yoksa acı çekebilirsiniz.

BÖYLE SORU YOK

İleri gitmek istiyorum

18 yaşındayım. Artık mastürbasyon yapmak istemiyorum, bir adım ileriye geçmek istiyorum. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, bir futbol takımı düşün. Yeni bir futbolcu arkadaş yedek kulübesinde ve sürekli “Hocam beni de oynatın, hazırım” diyor. Ama hocası daha eksiklerinin olduğunun farkında ve zamanını bekliyor. Sen de o futbolcular gibisin. Yeteneğini ortaya çıkaracak hocanla bir gün karşılaşacaksın. Ama böyle tez canlı olup yanlış hamleler yaparsan paragöz bir menajer tarafından olmadık takımlara 3 kuruşa satılırsın, bunu da unutma.

Haberin Devamı

GÜNÜN SORULARI

Her şey yolunda mı?

21 yaşındayım, kilom 88. Boyum 1.83. Penisim 20 santim. Sizce her şey yolunda mı?

Değerli okurum, evladım tek yolunda olan şey yer çekimi. Belli ki boyunun uzun olmasından yukarı kan pompalamıyor ve bütün kan penisine gidiyor. Beynine gitmesi gereken kana penisin ve yer çekimi engel olduğunda da sonuç bu mektubu doğruyor.

Çıkmazdayım

43 yaşındayım. Eşim 39 yaşında. 10 yıllık evliyim. 10 senede 10 kere boşalmışımdır. Eşim sekse düşkün. Ben isteyerek başlıyorum ama sonu hep aynı, artık bıktım. Çok yoruldum. Mastürbasyon yaparken boşalıyorum. Üroloğa gittim, sonuçlar normal. Çıkmazdayım, bunun çaresi var mı?

Değerli okurum, senin sorunun tamamen psikolojik. Bunun için bir psikologtan yardım almalısın. Hatta eşinle birlikte gitmenize fayda var. Mastürbasyondan cinselliğe geçişlerde sıklıkla karşılaşılan epey can sıkıcı bir durum. Kesinlikle mastürbasyondan uzak durmalı ve ilişkilerinizi biraz süslemelisiniz.

Başarılı olamadım

20 yaşındayım. Yakında askere gideceğim. Bugüne kadar hiç ilişkiye girmedim. İlk denememde ereksiyon olamadım. Bu beni bunalıma sürüklüyor. Çocuğum olacak mı?

Haberin Devamı

CEVAP

Değerli okurum, çocuğun da olacak, ereksiyon da olacaksın. Evleneceksin de. Askerliğini bitireceksin. Aslan gibi evine döneceksin. Annenin, babanın ve hepimizin göğsümüzü kabartacaksın. Bütün Türkiye siz askerlerimize dua edecek. Hepimizin sizlere minnet borcu var. Haydi yolun açık olsun.

Beni aldatıyor mu?

32 yaşındayım ve 10 yıldır evliyim. Eşim 37 yaşında. 5 yaşında oğlum var. Güzel bir kadınım. Eşim bana karşı çok soğuk. Hiç ilişkiye girmiyoruz. En son 6 ay önce birlikte olduk. Sizce eşim neden soğuk davranıyor? Beni aldatıyor olabilir mi? Arkadaşlarım keçiboynuzu tavsiye ettiler. Etkisi olur mu?

CEVAP

Sevgili okurum, keçiboynuzunu unut. Eşinin cinsel içerikli, ruhsal bir sorun yaşadığını sanıyorum. Seni aldattığını düşünmüyorum. Kocan kendiyle hesaplaşıyor. Bazı şeyleri içine sindiremiyor. Heyecanları ve sana karşı cinsel dürtüleri azalmış, sönmüş de olabilir. Zor bir konu. Bir profesyonel yardım almanız gerekecek. Ama oradan da çok net bir sonuç alır mısınız bilemem. Belki de bu evlilik zaman içinde gözden geçirilecek.

Haberin Devamı

Hamile miyim?

20 yaşında kızım. 1 yıldır erkek arkadaşım var. Düzensiz adet görüyorum. Adet belirtileri başladığı zaman sevgilimle ilişkiye girdik. Adet görmeme 7-8 gün var. Acaba hamile kalmış olabilir miyim? Bir yerde okumuştum. Adetten bir hafta önce ve sonra gebelik olmazmış, doğru mu?

CEVAP

Sevgili okurum, zayıf bir olasılıkla hamile kalmış olabilirsin. Bunun oranı çok düşük olduğundan şimdilik üzme tatlı canını. Keyfine bak. Bekleyelim, görelim.

Canı neden acıdı?

2 gün önce kız arkadaşımla birlikte olduk. Canı çok acıdı. O yüzden bir daha benimle birlikte olmak istemiyor. Acaba canının acımasının sebebi nedir?

CEVAP

Değerli okurum, sebebi sensin. Durup dururken canı acıyıp karnına ağrı girmiyor ki çocuğun. Sen bir şeyler yapıyorsun onun da canı yanıyor. Yanmasa daha mı iyiydi? Bu kez acaba tecrübeli miydi diye bana mail atardın. Git onun acılarına ortak ol, teselli et. Onu koru.

İnternette seks yapıyorum

22 yaşında kızım. Korkudan erkeklere yaklaşamıyorum. Ama cinsel isteğim çok. İnternette seks yapıyorum. Bundan hoşnut değilim. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Sevgili okurum, herkesin hayat yolu kendisine aittir. İyisiyle, kötüsüyle insanlar yaptıklarını göğüslemek zorundadır. İnternet yoluyla zevklenme, mastürbasyon ya da orgazm doğal yolun dışında, psikolojik açıdan da çok önerilecek bir yöntem değil. Bu senin ruhunu da yozlaştırabilir. Çünkü kullanılan sözcüklerin kendisi de önemli. Bu sözcükler estetik boyuttan dışarı çıkmamalı. Ama sana şunu yap ya da yapma deme durumunda değilim.

Bozuldu mu?

Sevgilimle sürtünme yoluyla sevişirken onun vajinasının üzerine boşaldım. Hemen sildik, sevgilim duş aldı. Acaba hamile kalır mı? Bir de kızlık zarı bozulmuş olabilir mi?

CEVAP

Değerli okurum, şu anlattıklarına göre kız arkadaşın hamile değil. Bakirelerin gebe kalması her zaman söz konusudur. Biraz daha dikkatli davranırsanız iyi edersiniz.

Akıntı geliyor

29 yaşında, evli, 2 çocuk babasıyım. 1 haftadır idrara çıktığımda penisiminden sperme benzer bir akıntı geliyor. Neden olabilir?

CEVAP

Sevgili okurum, hiçbir şeyden olmaz. Doğaldır. Pek çok insanda olur. O kayganlaştırıcı sıvı ayrıca sağlık işaretidir.

Sivilcelerim artar mı?

18 yaşındayım. Sürekli mastürbasyon yapasım geliyor ama haftada 1 kez yapıyorum. Bu sefer sivilceler artıyor. Mastürbasyonun sivilcelere zararı olur mu?

CEVAP

Olmaz, değerli okurum, hadi benden sana izin. Haftada 2’ye çıkabilirsin. İ

lişkiden soğudum

20 yaşındayım. Penisim eğri, boyu 17 santim. Eğrilmesi beni ilişkiden soğutuyor. Birçok kız ilişkiye girmek istiyor ama ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, eğriliği kafana takma. Cinsel birleşmeye engel oluyorsa operasyonla düzeltilir. İyi ki biraz eğri. Yoksa birçok kızın kanına girecektin. Buna da bir denge diyelim.

Kızlar görünce korkuyor

22 yaşındayım. Penisim çok büyük. Hangi kıza göstersem korkuyor. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, bilemem. Ona göre kendine uygun bir kadın bulursun. İkide bir ona buna göstermenin de ne anlamı var anlayamadım. Tabii kızlar korkar. Günün birinde seninkisinin de meraklısı çıkabilir. Yılmak, depresyona girmek, boyun eğmek yok. Ama aklı ve iradeyi de kullanmak şartıyla her önüne gelene göstermek yok.

Aynı zevki alır mı?

22 yaşındayım. Kız arkadaşımla yüzeysel birlikte oluyoruz. Sevgilim çok zevk alıyor. Bu aldığı zevk onu ileride seksten soğutur mu?

CEVAP

Endişe etme yavrum, kız arkadaşın zevk alacak. Depolar arzuyla dolacak. Belki 60 yaşından sonra bu çiçek az da olsa solacak. İşte hepsi bu kadar. Şimdiden hesap yapma.

GÜNÜN SÖZÜ

Koca bir çığı bazen kuru bir gürültü harekete geçirir. H.D

Sıradaki haber yükleniyor...
holder