Dr. Haydar Dümen Hoşgörülü olan kazanır
HABERİ PAYLAŞ

Hoşgörülü olan kazanır

İlk geceden kadın korkar. Çünkü gereksiz yere korkutuluyor, abartılı hikayelerle ne yapacağını şaşırıyor. Erkek de bu konuda endişeli oluyor. En güzeli sabırlı ve hoşgörülü davranmak. Acele etmezseniz, o geceyi bir süre ertelerseniz her şeyin yoluna girdiğini görürsünüz

BÖYLE SORU YOK!

Hep ilişki isteğim var

26 yaşındayım. Ne kadar ilişkiye girsem 1 gün sonra sanki uzun zamandır kimseyle ilişkiye girmemişim gibi oluyor. Sizce bu hastalık mı?

CEVAP

Ne hastalığı be okurum. Şöyle söyleseydin:

1) İlişkiden sonraki 1 ay canım bir şey istemiyor.

Haberin Devamı

2) O dönemlerde kadına, kıza bakmak içimden gelmiyor.

3) Kadın ve kız arkadaşlarımla normal konuşmalarımda bile soğukluk hissediyorum.

4) O zamanlarda renkli resimlere bile bakamıyorum.

5) Neredeyse büyülenmiş gibi oluyor, nefrete yakın duygular besliyorum. İşte bunları yazsaydın, ben de aman klinik bir araştırma ve tedaviye muhtaçsın derdim.

Aslanım, kimseyi kötüye kullanmamak koşuluyla Tarzan gibi göğsüne vur ve nara at.

GÜNÜN SORULARI

Zevk suyu geliyor

32 yaşındayım, bekarım. Porno film seyrederken sertleşme olup zevk suyu geliyor. Bu sorunu nasıl çözerim?

Değerli okurum, her şey kitaplarda var, kitap okumaya meraklanın. Bu konularda ciddi, güvenilir kaynaklar bulun. Bana güveniyorsunuz ama bir gün bir köşeden bir başkası seslenir, aklınızı başınızdan alıverir. Görmeden kararda tecrübe çok önemlidir.

Elmalar bile dalında birbirine benzemez. Her şey özeldir. Özel olan yaratılış olarak güzeldir. Durumunda bir özellikle yok değerli okurum. Olması gerekenleri yaşıyorsun. Ama evlilik için de geç kalıyorsun.

Çabuk yoruluyor

20 yaşında kızım. Erkek arkadaşımla haftada 1 kez ilişkiye giriyoruz ama beni tatmin etmiyor. Çünkü hemen yoruluyor. Bunu ona nasıl söylerim? Sevgili kızım, sıralayayım.

1) Sevgilim susuz mu, uykusuz musun? Yanıt: Değilim, neden sordun?

2) Sen spor yapmıyor musun? Yanıt: Pek değil, neden? Hiç.

3) Parka gidelim, merdiven çıkalım, performansımızı test edelim. Soru: Neden? Yanıt: Hiç.

4) Çok tatlısın, doyamıyorum. Bir tepsi baklava gibisin ama bana sadece bir porsiyon veriyorsun. Sevgilin ne diyeceğini şaşırdı. Açık açık konuş kızım, dolambaçlı yollara sapma.

Haberin Devamı

Rezil olur muyum?

20 yaşındayım. Hiçbir kızla çıkmadım. Kızlara çıkma teklif edemiyorum. Rezil olmaktan korkuyorum. Birkaç kez geneleve gittim. Her gün 4-5 kez mastürbasyon yapıyorum. Ne olur bana bir çare bulun.

CEVAP

Değerli okurum, merak etme, hiçbir şey olmayacak. Her Türk genci gibi senin de yaşam suyun kendi kanalında akacak. Çizdiğin tablo klasik. Bunu aşmak zorundasın. Kızlarla dost, arkadaş ilişkisi kurmayı düşünür ve ön yargıları kafandan atarsan sağlam bir delikanlı olursun.

Eşim çok korkuyor

21 yaşındayım. 1 hafta önce evlendim. Eşim de aynı yaşta. Bir kez ilişkiye girdik, zor oldu. Tekrar ilişkiye girmek istiyoruz ama eşim korkuyor. Ben anlayışla karşılıyorum. Ne yapmamız gerekiyor?

CEVAP

Değerli okurum, biraz sabır, biraz da bekleme. Tabii ki hoşgörülü olman ve kadınının üzerine gitmemen gerekiyor.

Hemen küçülüyor

29 yaşında kadınım ve evliyim. Eşim 33 yaşında. Penisi çok küçük ve sertleşmiyor. Sertleşiyor ama 1-2 saniye içinde küçülüyor. Ne yapmamı önerirsiniz? Doktora gitmiyor.

Haberin Devamı

CEVAP

Sevgili okurum, eşinin doktora gitmesi gerekli ve şart. Konulacak teşhise göre tedavisi olduğunu bilin.

Kan gelmedi

22 yaşındayım, 1 yıldır nişanlı kızım. Nişanlımla uzun zamandır ilişkiye giriyoruz. Geçenlerde tam olarak birlikte olduk ama benden kan gelmedi. Yalnız kasıklarımda çok şiddetli ağrılar hissettim. Acaba neden?

CEVAP

Sevgili okurum, kastın kendini. Doku sıkı. Adam aceleci, biraz da acemi. Zamanla alışıp öğreneceğinizi umuyorum. Mutluluğun ilk temelleri bu ilişkilerle atılır. Burada erkeğin de aceleciliği söz konusu olabilir. Bu aynı tabakta iki kişinin yediği yemektir. Düzelmezse yardım almalısınız.

Çok mu kan gelirdi?

27 yaşında kızım, 3 aya evleniyorum. Nişanlımla sevişirken biraz kan geldi. Nişanlım “Bozulsa çok kan gelirdi” dedi. Ben şüpheleniyorum. Bir de orgazm olmuyorum. Benim sorunum nedir?

CEVAP

Sevgili okurum, bazen kan o kadar az gelir ki bir damla bile olmaz. Kan miktarı ile kızlık zarının bozulmasının ölçümü yapılmaz. Bu saatten sonra bunları hesap etmek yerine zevk ve orgazm peşinde koşman doğrudur.

O yolda bir şeyler yapılır ama bunun için evlilik koşullarının oluşması ya da senin cinselliğe alışman tedavinin birinci koşuludur. İkinci koşulu da nişanlının ustalığıdır. Ve bütün bunlara doğanız son derece uygun alt yapı hazırlamıştır, her şey yoluna girer.

Bozulmuş olabilir mi?

18 yaşında kızım. Geçenlerde erkek arkadaşımla ilişkiye girdik. Bu sırada kan gelmedi. Kızlık zarı bozulunca turuncu renkte bir kan gelir diye duymuştum. Bu kan az miktarda mı olur? Kızlık zarım bozulmuş mudur?

CEVAP

Sevgili okurum, en azından kızlık zarın zedelendi. Üst tarafını ne sen sor, ne ben söyleyim. Ne sen kafaya tak ne ben yorulayım. Şimdilik unut. Bundan sonraki davranışlarında sebep sonuç ilişkilerini düşünerek bir yol izle.

Zevk alıyordum ama...

19 yaşındayım. Kız arkadaşımla hemen her gün ilişkiye giriyoruz. Başlarda bu işten çok zevk alıyordum ama son günlerde cinsel organım kızarmaya başladı. Acı çekiyorum. Acaba neden?

CEVAP

Değerli okurum, ne olacak? Zavallı organın başına bu kadar bela olursan böyle olur. Kızlardan uzak dur, organı da rahat bırak. Aklını kullan ve eğitimini tamamla.

Kız gebelikten korkuyor

20 yaşındayım. Kız arkadaşım da 18 yaşında. Sevgilimin adeti bittikten sonra onunla ilişkiye gireceğiz. Sevgilim hamile kalmaktan korkuyor. Sizce ilk seferde prezervatif kullansam yırtılır mı? Ya da hap kullansa olur mu?

CEVAP

Değerli okurum, kız arkadaşın çok küçük. Cinsel ilişkiyi aklınızdan geçirmeyin. Romantik flört yaşlarındasınız, sınırları aşmayın.

Orgazm olamıyorum

24 yaşında, 5 yıllık evli kadınım. Bir de kızım var. Evlendiğimiz günden beri ilişkide çok orgazm olamıyorum. Hatta hiç boşalmıyorum desek doğru olur. Zevk alıyorum ama orgazmı yaşayamıyorum. Sizce bunun sebebi nedir?

CEVAP

Sevgili okurum, vajinanın yapısı cinsel birleşmeden çok doğuma uygun. Bu nedenle kadınlar vajinal orgazmda zorluk çekiyor. Bir de buna çocukluk yaşında işlenmeye başlayan korkular eklendiğinde orgazm kapısı kolay açılmıyor.

Konu aslında eşlere bağlı. Biraz fantezi yoksunluğu, biraz da kadınların ‘Yine mi orgazm olamayacağım’ korkusu ve kuşkusu. Bunlar bir ölçüde çözümlenirse ve ufak bir pencere açılsa o bile kârdır.

İlişkiye girmek istiyorum

18 yaşındayım, 1.80 yaşındayım. Benim güzel kızlara karşı aşırı bir ilgim var. Benim ufaklık onları görünce hemen devleşiyor. Onlarla ilişkiye girmek istiyorum. Acaba sapık mıyım? Ya elimden bir kaza çıkarsa?

CEVAP

Değerli okurum, kaza çıkmayacak. Sen insansın, genç, yiğit bir delikanlısın. Kaza çıkmadığı sürece de sapık değilsin. Doğanın olması gerekenler yönünde programladığı yoldasın. Buna karşılık da sana verilen irade denilen kavramını şoförlük ehliyeti gibi iyi kullanırsan hedeflere kazasız belasız ulaşacaksın.

GÜNÜN SÖZÜ

Şoför acemi ise arabanın kalitesi fazla işe yaramaz. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder