Dr. Haydar Dümen İçinizden geldiği gibi davranın
HABERİ PAYLAŞ

İçinizden geldiği gibi davranın

Evliliklerin ilk zamanlarında bazı sorunlar olabilir, doğaldır. Birbirini tanımayan iki ruh buluştuğunda bir de işin içine cinsellik gibi karmaşık bir konu girdiğinde sıkıntılar yaşanır. Bunlar zaman içinde rayına oturur. Sıkılmayın, karşınızdakini üzmeyin. İçinizden geldiği gibi davranın.

Eşime döneyim mi?

23 yaşında, 3 yıllık evli kadınım. Eşimle severek evlendik. Eşimin kumar borçları yüzünden eşyalarımızı sattık ve ayrıldık. Eşim barışmak istiyor. Ne yapmalıyım? Birlikteliğimiz boyunca ben hiç orgazm olmadım. Bana yardımcı olur musunuz?

Haberin Devamı

CEVAP

Sevgili okurum, eşin ne iş yapıyor? Eğitimi ne? Bir adam evdeki eşyaları satacak kadar duygusal ve maddi bakımından yolundan sapmışsa onu düzgün yola çekmek kolay değildir. Kocan, olgun, aklı başında bir erkek hem baba, hem deneyimli bir eş olmalıydı. Ve deneyimlerinden dolayı da seni orgazmdan alıp öteki orgazma taşımalıydı. Orada da şans yüzüne gülmemiş. Dışarıdan bakanlar sana öneriyi ve öğüdü vermişler. “Dönme” diyorlar. Ben de dışarıdan bakan bir gözüm. Ne demek istediğimi anladım mı yavrum?

Zevk almıyorum

23 yaşında, 3 aydır evli kadınım. Eşimle 8 ay nişanlı kaldık. Üç aydır normal birliktelik yaşamamıza rağmen zevk alamıyorum. Alsam bile orgazm olamıyorum. Doktora gittim, iltihap olduğunu söyledi ve ilaç verdi. İlaçları kullandım, geçti ama değişen bir şey yok. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Sevgili kızım, dert ettiğin şeyler hiç sorun yaratmayacak. Zaman lehine işleyecek. Evliliğinizin öğrenme ve birbirinize alışma aşamasındasınız. Tabii ki iki ayrı ruh, acemilik yaşanır. Bazı kadınlar cinsel birleşmelerde orgazmı yakalayamazlar. Sanırım bu konuda bazı öneriler almak zorundasınız.

Her birleşmede tedirgin olursan, konsantrasyonunu orgazm olacak mıyım ya da olamayacak noktasına çekersen işin zorlaşır. Olacağı varsa da olmaz. Doğal olmak ve biraz da içinden geldiği gibi davranman en güzelidir. Bana göre bir süre böyle devam etsin. Daha sonra gerekirse biz devreye gireriz.

Orgazm oluyorum

25 yaşında kızım. Kızlık zarım ilişkide bozulmuyor. İki kez kürtaj oldum. Yine de doktorlar kız olduğumu iddia ediyorlar, doğru olabilir mi? Bir de hemen orgazm oluyorum. Bu evlilikte sorun yaratır mı? Geç orgazm olmak için ne yapabilirim?

Haberin Devamı

CEVAP

Kızım, kızlık zarın o kadar esnek ki bozulmamış. Ne yapalım bozulmamışsa kendi bileceği iş. Evlilik hayatında bu sana niçin sorun yaratsın, onu anlayamadım. Birçok kızın hayali ettiği bir şey de olabilir. Kocan kuşkulanırsa, gidersin doktordan kapı gibi kızlık bozulmamış raporu alırsın. Hemen orgazm olduğun için de şanslısın.

Bozulmuş olabilir mi?

24 yaşında kızım, 2 yıl önce erkek arkadaşımla seviştik. Eliyle tatmin etmeye çalıştı. Epey canım yandı. İç çamaşırımda çok az kan vardı. Kızlığım bozulmuş olabilir mi? Dıştan bastırmayla bozulur mu?

CEVAP

Sevgili okurum, bozulma olmadı. Ondan emin ol. Ancak ilk gece birleşmelerinde kızlık zarın esnekse kanama da bu nedenle olmazsa bunu o bastırma olayına bağlama.

Tatmin eder mi?

20 yaşındayım. 1.96 boyunda, 63 kiloyum. Penisimin ereksiyon hali 13 santim. Sizce bu kızlık zarını bozmak için yeterli mi? Partnerimi tatmin eder miyim?

CEVAP

Değerli okurum, her şey için yeterli. Partnerini tatmin edersin.

Haberin Devamı

Sevgilim gebe kalır mı?

18 yaşındayım. Sevgilimle sürtünme yoluyla seviştik, vajinanın üzerine boşaldım. Kız vajinasını yıkarken alt tarafta biraz sperm görmüş. Onu da sildi. Acaba kız arkadaşım hamile kalır mı?

CEVAP

Sevgili okurum, kalacağını sanmıyorum.

İlişkiye mi girmeliyim?

20 yaşındayım. Haftada 4 kez mastürbasyon yapıyorum ama bir kerede tatmin olmuyorum. Hemen ikinciyi de yapıyorum. Acaba ileride sorun olur mu?

CEVAP

Okurum, haftada 3-4 mastürbasyonu yap. Birinci mastürbasyonun kısa sürdüğünü sanıyorum. Bu da seni erken boşalmayı hazırlar. Üst üste orgazmlar yorucu olur. Tek formül her şeyin ortası, iradenin rotası.

Kısalır mı?

Beraber olduğum kadınlar penisimin büyük olduğunu söylüyorlar, benimle ilişkiye girmek istemiyorlar. Ameliyat ya da başka yöntemle kısaltmam mümkün mü?

CEVAP

Değerli okurum, büyük penis ameliyatla küçülmez. İdareli kullanmayı öğreneceksin.

Yırtılmış olabilir mi?

20 yaşındayım. Kız arkadaşımla birbirimizi sürtünme yoluyla tatmin ediyoruz. Son ilişkide sevgilim kan görmüş. Acaba kızlık zarı yırtılmış olabilir mi?

CEVAP

Okurum, olabilir. Belki de zedelendi. Ama bilinmez. Sonunda kapalı bir kutu. Orada da ne senin ne arkadaşının gözü var. İnce hesap bunlar. Çare: Dikkatli olmak.

Erken boşalıyorum

Gece yatarken mastürbasyon yapmadığım halde sperm geliyor. İlişkiye girdiğimde de erken boşalma oluyor. Bundan 1 ay önce girdiğim ilişkide 5 saniye içinde boşaldım. Erken boşalmanın tedavisi var mı?

CEVAP

Okurum, erken boşalmanın tedavisi evlilik koşulları oluşmuşsa var. Çünkü tedavide alacağın ilaçlar, kullanacağın yöntem duruma göre ayarlanıyor. Diyelim ki ilacı aldın, kadın yok. Başarı şansın azalıyor. Şimdilik idare et. Evlendiğinde düzeltiriz.

Sedef bulaşır mı?

22 yaşındayım. Kız arkadaşımla 3-4 defa sürtünme yoluyla birlikte olduk. Kızda sedef varmış. Bunu bana ilişkiye girerken söylemedi. Sedef öpüşmeyle bulaşır mı?

CEVAP

Değerli oğlum, meraklanma, sedef hastalığı bulaşmaz.

Böyle soru yok!

Hep sevişiyoruz

Üç aylık nişanlıyım ve nişanlımı seviyorum. Onunla ne zaman baş başa kalsak sevişiyoruz. Konuşma en fazla 10 dakika sürüyor. Bu durum evlilikte sorun yaratır mı?

CEVAP

Okurum, gençlik yıllarının büyülü enerjisini yaşıyorsun. Yanında sevdiğin kız var, o da seni seviyor. Sevişmeyip ne yapacaksınız? İlkbaharda çiçekler, neden öylesine güzel açmışlar renk renk ve nefis kokular salıyorlar? Üreyecekler yeni çiçekler, yeni meyveler oluşacak. Yine ilkbaharda kuşlara, kedilere bakın.

Damlardan aşağı inmiyorlar. İlkbahar mevsimlerin aşk dönemidir. Siz de aşk dönemizini yaşıyorsunuz. Sevişiyorsunuz ya sevişin sevişebildiğiniz kadar. Konuşmaya önünüzde daha uzun yıllar var. Şimdi kendinizi bırakın bir akıntıya, bünyeniz ne istiyorsa ona uyun ama bazı ciddi kuralları da zedelemeyin.

Günün soruları

Zara zarar geldi mi?

Adetimin son günlerinde erkek arkadaşımla bir şeyler yaşadık, beni eliyle tatmin etti. Lavaboya gittim, kan gördüm ama kahverengiydi. Acaba zarıma zarar gelmiş midir? Eve gelince vajinamda yanma vardı. Ne olabilir?

CEVAP

Sevgili okurum, gelmemiştir. Duruyor orada. Yerinde uslu uslu oturuyor. Arada bir uyanıyor, halini hatrını soruyor. Sen de derin uykudasın, anlamıyorsun. Sonunda kendine bir ulak buluyor. Ulak arkadaşının eli. Onun eline bir mektup sıkıştırıp sana yolluyor. Bak ne diyor: “Sahip hem bana çok değer veriyorsun hem de benimle hiç ilgilenmiyorsun. Ben de can taşıyorum. Şurada günleri sayıyorum. Beni yok yere incitmeyeceğini umuyorum. Bak yoruldum. Yeniden uykuya dalıyorum.

Çok utanıyorum

21 yaşındayım, mastürbasyon ya da cinsel ilişki yaparken erken boşalıyorum, bir dakika sürmüyor. Bu beni utandırıyor. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli genç okurum, Allah utandırmasın diyelim. Bu konuyu defalarca köşemden yazdım. Bu kadar çok yazdığım için kendime de kızdım. Mastürbasyon, durumu daha da tetikler. Bu kabusun bitmesinin tek yolu, en kısa zamanda bir uzmanla görüşmekten geçer.

Günün sözü

Her gülen neşeli, her ağlayan dertli değildir. Her ikisinin de sahtesi vardır. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder