Dr. Haydar Dümen İkinci için ısrar etmeyin
HABERİ PAYLAŞ

İkinci için ısrar etmeyin

İlişkide önemli olan sayı değil, kalite. Çünkü iki tarafın tatmin olması, mutlu hissetmesi gerekiyor. Ancak siz rakamlara değer veriyor, aynı gece 2-3 kez ilişki hayaliyle yaşıyorsunuz. Beyler, sayılar erkekliğinizi kanıtlamaz, boşa yorulmayın.

Güçsüz müyüm?

21 yaşındayım. İlk birleşmede ve boşalmada bir sorun yok ama ikinci ilişkide bazen boşalamıyorum. Ya da çok uzun sürüyor. Sorun benim güçsüz olmam mı?

CEVAP

Değerli okurum, ikinci birleşmeyi yapmayıverirsin. Bünyene saygı duy.

Nasıl yeneceğiz?

26 yaşındayım ve 3 aya evleniyorum. Nişanlımın ilk gece korkusu var. Yüzeysel beraber olduğumuzda çok utangaç. Benden kaçmak için elinden geleni yapıyor, hazır olmadığını söylüyor. Onun bu durumu atlatmasına nasıl yardım ederim?

Haberin Devamı

CEVAP

Değerli okurum, en azından öpebiliyorsan korkularının bir bölümünü yenmişsin. Bedensel temasta da büyük aşama kaydetmişsiniz. Geriye iki şey kalmış. Nişanlının korkuları, acemilikleri ile cinsel birleşmeden korkma, acı duygusu, kasılma. Usta sensin. Evlendiğinde bu korkuları yavaş yavaş yeneceksin. Evlendikten sonra bir süre yavaş yaklaşman gerekir. Baktın ki aşılmıyor, takılıyor çözeriz be yavrum. Ama sakın eşini üzme, kalbini kırma.

Kilo yüzünden mi?

18 yaşındayım ve 90 kiloyum. Penisim 11-12 santim. Sizce boyu iyi mi? Kilom fazla diye mi penisim küçük?

CEVAP

Okurum, kesin kilo ile ilgili. Göbek ve kasık yağlarını erit. Kilonu da 60’lara doğru indir. Sonucu bana bildir. Ama penisin küçük değil, bunu da bilmeni isterim.

Esnek mi, bozuldu mu?

22 yaşındayım. Uzun süre önce erkek arkadaşımla ilişkiye girdim, bir damla kan geldi. Acaba kızlık zarım bozulmuş mudur? Yoksa esnek mi?

CEVAP

Sevgili okurum, senin zar sanıyorum yüzde 75’lik bir oranla yırtıldı. Yüzde 25’lik bir oranla da bir parça zedelenmeyle esnekliğine esneklik kattı. Olan olmuş. Senin içinde hayırlı olur umarım. Akıllı, iradeli ol, hayat dümenini iyi kullan.

Çok tedirginim

20 yaşındayım. İlk cinsel denemem iyi geçmedi. Bu yüzden çok tedirginim. Acaba bunun üstesinden gelir miyim?

CEVAP

Oğlum, sevdim seni. Elbette üstesinden gelirsin. İlk denemeler yanıltıcı olur. Zamanla usta olup çıkarsın. Aceleye gerek yok, önünde yıllar var. Kendini sorgulama, başaramamaya davetiye çıkarma.

Haberin Devamı

Bunalımdayım

25 yaşındayım. 1.84 boyundayım, 82 kiloyum. Penis boyum ereksiyon halinde 8 santim. Bu yüzden iki kez nişanlımdan ayrıldım, onu da mutsuz etmek istemiyorum. Ne yapmam gerekiyor?

CEVAP

Değerli okurum, bir taraftan ruhun bir taraftan organın. Çelişki yaşadığın doğru. Çözüm aramak zorundayız. Elimiz kolumuz bağlı, kendimizi depresyona sokmayalım. Tıbbın ne yapabileceği konusunda bir üroloji uzmanına gidip danış.

Spermler biter mi?

18 yaşındayım. Çok mastürbasyon yapınca 35-40 yaşına gelince spermlerin biteceğini duydum. Mastürbasyon yapmamalı mıyım?

CEVAP

Yavrum, duydukların doğru değil, spermler bitmez. Mastürbasyon yapmamak da olmaz. Senin yaşında haftada 1-2 kez doğaldır. Sen doğal yoldan şaşma.

Canım istemiyor

18 yaşındayım. Arkadaşlarım mastürbasyon yaparken benim canım hiç istemiyor. Ayda bir kere ancak yapıyorum. Kız arkadaşım ilişkiye girmek istiyor ama canım istemiyor. Bu yüzden ondan ayrılıyordum. Ne yapmam gerekiyor?

CEVAP

Haberin Devamı

Değerli okurum, kız arkadaşını bilmem ama senin cinselliğe biraz yoğunlaşman gerekiyor. Bu yaşlar, kendi yörüngene oturman için geçmen gereken sınavlarla doludur. Bunun için de ruhun beslenmesi ve karşı cinsten hoşlanmak, onunla ilişkiler sürdürmek gerekir. Bunun ölçüsü de insandan insana değişir. Doğayı dışlamayın diye buradan bir tüyo vermek istiyorum. Ama ilk önce kendinizin sonra da toplumun değerlerini unutmamak koşuluyla.

Bir kere yetiyor

20 yaşındayım. Haftada 1 kez mastürbasyon yapıyorum. Yaşıtlarımın benden daha çok mastürbasyon yaptığını tahmin ediyorum. İlişkiye girdiğimde bir kere boşalıyorum ve isteğim kalmıyor. Sizce bu normal bir durum mu?

CEVAP

Okurum, her şey normal. Her şey ideal, her şey güzel. Bu her şeye aklına gelen öteki şeyleri de ekle. Ben de onlara iyi ve mükemmel diye imzamı atıyorum.

Hamile miyim?

Erkek arkadaşımla 2 ay önce içime boşaldı. Hemen ertesi gün hapı aldım. Zamansız kanamalar başladı. İnternette dış gebelik belirtilerinde kanama yazıyordu. Karnımda ve memelerimde hafif bir şişlik var ama utancımdan doktora gidemiyorum. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Sevgili okurum, internette her okuduğuna inanma kızım. Gebe falan değilsin. Doğanın sürprizleri her zaman söz konusudur. Milyonda bir de olsa eğer gebe kalmışsan artık bir nevi şanssızlık hanesine yazılır. Bu da yapılacak bir testle anlaşılır. Ben doktor olarak bütün bunlara gerek yok diyorum. Keyfine bak.

Filmle boşalıyorum

23 yaşındayım. Porno veya erotik film izlediğimde boşalıyorum. Bu bir sorun mu? Nasıl önüne geçebilirim?

CEVAP

Değerli okurum, çok heyecanlısın. Ama alışman gerekir. Yaşın artık tecrübe kazanmak için iyi duruma gelmiş.

BÖYLE SORU YOK!

Sevgilimi tatmin edemiyorum

20 yaşında kızım. 23 yaşında bir sevgilim var. Birlikte olduktan sonra sevgilim mastürbasyon yapıyor. Ben onu tatmin edemiyorum. Kendimi çok gereksiz hissediyorum. Ne olur bana yardım edin.

CEVAP

İyi huylu, güzel kızım. Ortada gereksiz tek şey var. O da sevgilinin mastürbasyon sevdası. Ne yazık ki, o kendini engelleyemiyor. Aynen madde bağımlılığında olduğu gibi zevkten çok gereklilikten yapıyor. İşin kötü tarafı, bu yaşa kadar kendini mastürbasyona koşulladığından cinselliğin de ihanetine uğruyor. Cinsel ilişkinin hakkını veremediği için “Tatmin olmadım, doymadım” diyor. Öncelikle sevgilinin mastürbasyonun dipsiz kuyusundan çekilip kurtulması gerek. Bu da bir uzmanla başarılır. Yavrum, sen neden kendi doyumuna bakmıyorsun da, seninkine kalan borcunu sayıklıyorsun?

GÜNÜN SORULARI

İkincide isteksizlik oluyor

19 yaşındayım. İlk ilişki sırasında boşalıyorum. İkincide sertleşmiyor ve isteksizlik oluyor. Ne yapmalıyım? Hap kullanayım mı?

CEVAP

Değerli genç okurum, hiç merak etme düzelir. Çare ilaç ya da hapta değil, tecrübe ve teknik bilgilerde. Sağlam ve doğru durursan, ani dönüşler yapmazsan zamanla ustalaşırsın. Oğlum, “hani ikincisi hani” deyip durma. Seninki yanında. İnsanın başına böyle şeyler gelir. Adam gibi adam doğruyu da, yanlışı da bilir. Bilmezse de öğrenir. Yanlış yoldaysa, Haydar Hocasından öğrenir. İkinci dikişe, ilk dikiş tuttuğu sürece ihtiyaç yok. Zamanla tecrübe seni de doğru yola sokar.

İki yıldır sertleşmiyor

58 yaşındayım. İki yıldır sertleşme sorunu yaşıyorum. Ayda 1 ya da 2 defa ilişkiye girmek istiyorum ama isteksizlik oluyor. O zaman da cinsel organım normale dönüyor. Bu duruma çok sinirleniyorum. Sizce bir doktora başvurmam gerekir mi?

CEVAP

Değerli okurum, sonbahara girdiğimiz bu dönemde sen de yaş olarak sonbaharını yaşıyorsun. Kuşun önüne ne kadar çeşitli ve bol yem de koysan gidişini erteleyemiyorsun. Yine de yuvayı terk etmeyi deniyor. Bu durumda kuşun yuvaya sağlamca oturtulması gerekir. Bunun da adı, mutluluk çubuğudur. Paran yetiyorsa, bir uzmana başvurup tedaviye başlamanı öneririm. Yoksa nasıl geçecek bu yıllar böyle?

GÜNÜN SÖZÜ

Aşıklar sevginizi belli edin, ama ona da aşkınızın tutsağı gibi davranmayın. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder