Dr. Haydar Dümen İkincisi için ısrar etmeyin
HABERİ PAYLAŞ

İkincisi için ısrar etmeyin

Erkeklerin sayı peşinde koşması bitmiyor. Beyler, cinsellikle köprü gibidir. Bir ayağı kadın, diğeri de erkektir. Önemli olan iki tarafa zevk verip tatmin etmesidir. Bu şartlar varsa neden aynı gecede birkaç kez ilişkiye girmenin derdine düşüyorsunuz?

Neden kan gelmedi?

20 yaşında, nişanlı kızım. Nişanlımla ilişkiye girdik. İlk ilişkim olmasına rağmen kan gelmedi. Nişanlım benden şüphe etti. Neden böyle olabilir? Daha önce ilişkiye girmediğimi nasıl kanıtlayabilirim? Bir de vajinal orgazm olamıyorum, ne yapayım?

Haberin Devamı

CEVAP

Kızım, bu kadar zor soruların altından Lokman Hekim bile kalkamaz. Ya benim etim ne budum ne? Zar esnekmiş, sevgilin inanmazmış. Sen ona inanıyor musun? Sordun mu kaç kişinin kanına girmiş? Daha şunun şurasında dün 1, bugün 2, kızımız orgazm olamıyormuş. İşte işin zor yanı. Hadi bakalım, biraz bekle. Zaman ne gösterir ona göre karar verelim.

Penisim küçük mü?

19 yaşındayım. Penisimin ereksiyon hali 11 santim. Sizce bu normal mi yoksa küçük mü?

CEVAP

Değerli okurum, normal. Genelde erkekler bilmiyorlar. Kadının vajinası 8 santimdir. Olay penisin boyutuyla ilgili değildir. Ancak psikolojik olarak küçük görmeye başladığınızda hem aşağılık kompleksi oluşur hem de mutluluğunuz bozulabilir. Çünkü kadınların aradıkları şey, kişilik, ruh ve anlayıştır. İşte sana 3 sihirli kelime.

Yerinde mi?

26 yaşında kızım. Üç yıl önce sevgilimle kıyafetler üzerimizdeyken seviştik. Benim canım çok acıdı. Gece idrarla birlikte epey kan geldi. Zarım bozuldu mu? Zedelenmiş olabilir mi? Evlenmeyi düşünüyorum ama bu nedenle çok korkuyorum.

CEVAP

Sevgili kızım, anlattıklarından kızlık zarı bozulmaz. Kan yukarıdan yani rahimden de geliyor olabilir. Aklına kötü şeyler getirme. Başın dik, alnın ak olsun. Sapasağlam kızsın, hiçbir komplekse girme.

Ne kadar kullanayım?

20 yaşındayım. Ön sevişmede boşalıyorum. Daha sonra sertleşme sorunu yaşıyorum. Doktor ilaç verdi ama ne kadar kullanacağımı bilmiyorum. Yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, ben de ilacın ne olduğunu bilmiyorum. Ayrıca benim önermem doğru değil. Önemli bir durumun da tedavisi bu kadar kolay değil. Gittiğin doktora telefon edip sor. Bir süre kullan. Faydası olmazsa yeniden bir uzmana başvurursun.

Haberin Devamı

Orgazm belirtisi mi?

24 yaşındayım. Kız arkadaşım 23 yaşında. Partnerimle ilişkiye girdikten 4-5 dakika sonra kızın bacak ve karın bölgesinde aşırı bir kasılma oluyor. Bu kasılmaların nedeni nedir? Orgazm belirtisi olabilir mi?

CEVAP

Okurum, orgazm belirtisine benziyor. Kas gevşetici haplardan alabilir. Masaj yapabilirsin. Ağrı olduğunu sanmıyorum. Şimdilik merak edilecek bir şey değil.

Karım isteksiz

35 yaşındayım, 10 yıllık evliyim. Birkaç yıldır eşimdeki isteksizlik yüzünden erken boşalıyorum. Eşimi aldatmak ya da ayrılmak istemiyorum. Mastürbasyondan da utanıyorum. Bana yol gösterir misiniz?

CEVAP

Değerli okurum, iki yanlı bir sorun. İnanıyorum ki bu sorunun yüzde 50’si seninle ilgili. Çünkü genel davranışlarında ve ruhsal iletişimlerinde hanımına göre bazı olumsuzluklar olabilir. Eşinin de doğasında böyle bir altyapı vardır. Orgazm güçlüğü çekerse ilişki onun için eziyet haline dönüşür. Önünüzde uzun yılların olduğu düşünülürse, hemen bir uzmana hemen. Mutluluğunuzu zedelemeyin.

Haberin Devamı

Sırtımı dönüp yatıyorum

23 yaşındayım. Bir kez ilişkiye girdikten sonra sırtımı dönüp yatıyorum. Sadece bir sefer ve büyük bir zevkle yaşıyorum. İkinci seferi istemiyorum. Neden böyle oluyor?

CEVAP

Değerli okurum, bedeninin fizyolojisi, duyguların programlanışı ve biyolojik saatin böyle ayarlanıp böyle kurulmuş. Ne güzel. Sen kendini sorgular, stres yaratırsan performansında psikolojik kayıplar olabilir. Hem işine bak hem mutluluğunu bozma.

Canım çok yandı

Kız arkadaşımla sürtünme yoluyla ilişkiye girdik. Kız arkadaşımdan kan geldi. Acaba kızlık zarı bozulmuş mudur?

CEVAP

Değerli okurum, bir ihtimal zedelendi. Yapılacak bir şey yok, bekleyin. Bundan sonra ilişkilerinize karar verin. Kız ve senin için çok önemliyse, evlenmeyecekseniz bir daha denemeyin. Bu yola devam derseniz iyi hesap yapın, kendinize zarar vermeyin.

Zarım bozuldu mu?

19 yaşında kızım. Erkek arkadaşımla sürtünme yoluyla ilişkiye giriyoruz. Bundan sonra bende biraz kanama oluyor. Sizce kızlık zarım bozulmuş olabilir mi?

CEVAP

Kızım, kızlık zarın bozulmadı, hiç üzülme. Bu tahriş kanamaları yüzünden hepiniz paniktesiniz. Normal yaşamına devam et.

Sertleşmedi

18 yaşındayım. Geçtiğimiz günlerde bir deneyimde bulunmak istedim ama sertleşme olmadı. Nedeni ne olabilir?

CEVAP

Okurum, nedeni heyecan, olumsuz koşullar, acemilik, bir parça ön yargı yani korku ve o atmosferin istem dışı sinir sisteminin alarma sokmasından başka bir şey değil. Belki de bu olay senin açından şanstır. Yani lehine gelişmiş bir durumdur. Çünkü birleşme yapsaydınız ne olurdu sorusu aklıma geliyordu.

İkincisi olmuyor

21 yaşındayım. İlk birleşme ve boşalmada bir sorun yok ama ikincide bazen boşalamıyorum. Ya da çok uzun sürüyor. Büyük bir sorun mu? Ayrıca ilişkide aşırı terliyorum. Sizce utandığım için mi böyle oluyor? Yoksa vücudum mu güçsüz?

CEVAP

Okurum, ikinci birleşmeyi yapmayıverirsin. Bünyene saygı duy. Terlemen istem dışı sinir sisteminin canlılığından. Yapabilecek fazla bir şey yok. Zaten sorun yok. Hadi bakalım doğru işinin başına.

BÖYLE SORU YOK!

Kızlar beni terk ediyor

20 yaşındayım, cinsel organım 12 santim. Cinsel organım yüzünden pek çok kız arkadaşımı kaybettim. Onlar istekli, ben ise korkudan isteksizim. Sizce ne yapmalıyım?

CEVAP

Okurum, önce söz alayım. Haber seni mutlu edecekse günlük yaşamdaki olayları değerlendireceğine, ileride yolun açılırsa insanlarla daha iyi iletişim kuracağına bana söz ver. Tamam sözü aldım, bak tabaktaki yemeği önüne koydum. İçine bir sinek düştü. İşte olay bu. İyi ki bu yaşta pek çok kız paçayı kurtarmış. Nazar değmesin çekinmişsin, şimdi ben ne yapayım? Arabanın önüne nasıl taş koyayım? Senin de yolunu nasıl açayım? 12 santim penis normaldir. Sahibine göre fırtına da olur. Yağmuru beklerken bulut dağılıverir, yağmur yağmaz, toprak kurur. Saydıklarımın tümü sana bağlı. Olayı oluruna bırak, zorlama, derdini at kafandan.

GÜNÜN SORULARI

Orgazmı yaşayamıyorum

28 yaşında kadınım, 5 aylık evliyim. Cinselliği seviyorum ama orgazmı yaşayamıyorum. Mastürbasyon yapınca orgazm oluyorum. Eşimle cinsel sorunlar yaşıyorum. Ne yapmalıyım?

Kızım, orgazm olamamanın hem fizyolojik hem de psikolojik nedenleri var. Bunların oranı da yüzde 50, yüzde 50. Klitoris orgazm oluyorsun, bu ileride orgazm olacağının bir işareti. Zamana ihtiyacın var. İlişki sırasında ‘Orgazm olacak mıyım, olmayacak mıyım?’ gibi önyargılar seni olumsuz etkiler. Şöyle 6 ay, 1 yıl geçsin bakalım. Bazı teknikleri de öğrenirseniz yardımı olur. Ortamı ve fantezileri yerinde kullanın.

Nefes alamıyorum

Sekiz aylık evliyim, eşimle birlikte olamıyorum. Evlendiğim günden bu yana bu sıkıntı var. Denerken bende kalp sıkışması, korku ve nefes darlığı oluyor. Yardım eder misiniz?

Okurum, vajinusmuslular kervana hoş geldin. Doğru tedaviyle sorun çözülecek. Vajina düz kaslardan oluşur, çalışıp çalışmamaları iradeye bağlı değildir. Şöyle düşün, mide ve bağırsaklar da isteğe göre çalışmaz. İşte iradeye bağlı olmayan bu kasılmanın karın ve bacak kaslarına da yansımasından, bacaklarını açmak bir yana kendi cinsel organına bile dokunmaktan tedirgin olup korkuyorsun. Kalp sıkışması, nefes alamama, büyük korku oluyor. Sorunun belli, tedavisi de kolay, kabus olmasın.

GÜNÜN SÖZÜ

Yaşamımızın kışına yazdan hazırlıklı girmenin tek yolu her konuda ölçüyü kaçırmamaktır. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder