Dr. Haydar Dümen İleride acemilik çekersiniz
HABERİ PAYLAŞ

İleride acemilik çekersiniz

Çoğu erkek ergenliğe girdiği andan itibaren mastürbasyona başlıyor. Kimseye bundan vazgeçin demiyoruz ama her şeyin kararı var. Ona sarılmak ileride cinsellikte zorluk yaşamak, acemilik çekmek demek. Bu yüzden siz en doğrusunu yapmaya çalışın.

Evliliğe çok var

22 yaşındayım. Sevgilim de aynı yaşta. Ama kız arkadaşım benimle ilişkiye girmek istemiyor. Aslında istiyor ama “Evlenmeden olmaz” diyor. Bunun için de 4 yılımız var. Ne yapayım?

CEVAP

Değerli okurum, zor bir soru. Dört yıl beklemek ikinizin de aleyhine sonuçlar doğurabilir. Bunlar da evlendikten sonra ortaya çıkıyor. Ve mutluluğunuz da olumsuz etkilenir. Ama kız arkadaşın tedirginliğinde haklı. Onun da koruması gereken kutsal değerleri var. Bazen öyle sorular soruyorsunuz ki kale gibi duvarın önünde yapayalnız kalıveriyorum.

Haberin Devamı

Yarıda bırakıyor

24 yaşında kadınım. Beş yıllık bir ilişkim var. Ama son 7 aydır ilişkiye girdiğimizde sevgilim ilişkiyi yarıda bırakıyor. Zevk almadığını söylüyor. Kendisi mastürbasyon yaptığında boşaldığını söylüyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim?

CEVAP

Sevgili okurum, partnerinin mastürbasyon problemi var. Bunu aşması gerekir. Aşması için de iradesini kullanacak, aklına yön verecek. Fantezilerini kullanacak. Kendisiyle kırıcı değil, yumuşak mücadelelerle olayı zamana bırakacak.

Seksten daha zevkli

20 yaşındayım. En son 1 yıl önce cinsel ilişkiye girdim. Artık içimden ilişkiye girmek gelmiyor. Kızlardan soğudum. Ama mastürbasyon yapmaya devam ediyorum. Çünkü seksten zevkli geliyor. Evlenince bu durumun sorun yaratmasından çok korkuyorum. Siz ne dersiniz?

CEVAP

Değerli okurum, elbette yaratabilir. Güzel eşi yatak odasında beklerken banyoya kaçıp mastürbasyon yapan nice erkekler biliyorum. Çünkü beyninizin bilgisayarı kendini buna göre programlıyor. Kız arkadaşınla ilişkini sadece seks zevki ile mastürbasyon zevki kıyaslamasını indirgemişsin. Kendini topla, kızlar, kadınlar yüce varlıklar.

Çekiniyorum

23 yaşındayım. Mastürbasyon yaparken bir dakika bile olmadan boşalıyorum. Bu yüzden ilişkiye girmekten çekiniyorum. Sizce bu normal mi?

Haberin Devamı

CEVAP

Değerli okurum, şimdilik yapacağın tek şey mastürbasyon yaparken süreyi uzatmak. Arada durmak, beklemek ve başka şey düşünmek. Bu sabrı gösterip bu tekniği öğrenmek, saniyeler ve dakikalar kazanmak belki aylar sürebilir.

Deneyimim yok

30 yaşındayım. Cinsel içerikli bir film izlediğimde hemen boşalıyorum. Cinsel deneyimim olmadı. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, boşalıyorsan bu heyecandan kaynaklanıyordur ve seni erken boşalmaya götürür. Ama kadınla cinsel ilişkiye girme yaşın geçmek üzere. İleride acemilik çekersin. Normal bir cinsel hayata adapte olamazsın, uyum sağlayamazsın. Bu işler mahrem olduğundan deneyimlerle öğrenilir.

Biraz kan vardı

18 yaşındayım. Penisimin boyu 11 santim. Bu normal mi? Kız arkadaşımla ilişkiye girdik, biraz kan geldi. Bir şey olmuş mudur?

CEVAP

Okurum, penisinin boyu seni idare eder ama kız arkadaşına bir şey olmuşa benziyor. Geçmiş olsun, kolay gelsin. Ama bir ihtimal yarı yırtılma ya da zedelenme söz konusu olduğundan daha da üzerine gitme, sonra altından kalkamazsın.

Haberin Devamı

Neden olamıyorum?

Üç yıllık evli kadınım. Orgazm olamıyorum. Sürtünme yoluyla sevişirken orgazm oluyorum ama ilişkiye girince olmuyor. Nedenini çok merak ediyorum.

CEVAP

Sevgili okurum, bu kadınların ortak sorunu. Vajinal orgazma geçişi öğreneceksin. Bu bir teknik yöntem ama bunu sana nasıl anlatabilirim?

Evlenince kan gelir mi?

24 yaşında kızım. Mastürbasyon yaparken biraz acı ile birlikte 3-4 damla kan gelmişti. Evlediğimde yine benden kan gelir mi?

CEVAP

Bilemem ki yavrum. Evlendiğinde kan gelebilir de gelmeyebilir de. Dahası bu konuda jinekolojik muayeneden geçsen bile, bir oran içinde doktor bile kanın gelip gelemeyeceğini tam bilemez.

Zararlı mı?

18 yaşındayım. Her gün mastürbasyon yapıyorum. Acaba her gün yaptığım için sağlığıma bir zararı olur mu? Yani her gün yapmak zararlı mı, zararsız mı?

CEVAP

Değerli okurum, hem zararlı hem zararsız. İradene sahip olman ve kendi gücünü kendine kanıtlaman için şu işi gün aşırıya çevirirsen rahat edersin. Hiç yapmamak da olmaz, bunu da unutmayasın.

Bozulmuş mudur?

19 yaşında kızım. Erkek arkadaşımla sürtünme ilişkiye girdik. Penisinin çok az girdiğini hissettim. Eve gittiğimde iç çamaşırımda bir damla kan vardı. Ertesi sabah kalktığımda adetim başlamıştı. Acaba kızlık zarım yırtılmış olabilir mi?

CEVAP

Sevgili okurum, galiba zedelendi. Umarım kurulacak normal bir ilişkide kanar.

Meni geliyor

18 yaşındayım. Karşı cinse çok ilgi duyuyorum. Olgun kadınlardan hoşlanıyorum. Rüyalandığım zaman sabah kalktığımda meni geldiğini görüyorum. Ne yapmam gerekiyor?

CEVAP

Değerli okurum, 40’lı yaşlara gelince bu defa gözün 20’li yaşlara takılıp kalacak. Çünkü zıtlıklar peşinde koşar birileri. İnsanız be, olabilir yavrum. Oluverir okurum böyle şeyler. Kendinle hesaplaş ama çok da hırpalama.

BÖYLE SORU YOK!

Deneyimim yok

49 yaşındayım, hiç cinsel deneyimim olmadı. Cinsel organın boyu mutlu bir cinsel yaşam için ne kadar olmalı? Benimki biraz kısa gibi geliyor. Ben evlenmekten korkuyorum. Bir süredir de sertleşme sorunum var. Bu sorun ilaçla ya da başka bir tedaviyle ortadan kalkar mı?

CEVAP

Değerli okurum, sorunun neresinden tutsam elimde kalıyor. Bugüne kadar bir deneyimin olmamış. Vah ki ne vah! Organ da beklemekten yorulmuş. Çileye girmiş Hint fakirleri gibi dünya nimetlerinden elini, ayağını çekmiş. Öte yandan yok yere, kafaya bir de boy olayını takmışsın. Bu durumda yatak odasında bir meydan savaşına girmek istiyorsun. Bu savaşı şimdiden kaybettin sayılır. Önce organı harekete geçirelim, sonra uygun bir kız istemeye beraber gidelim.

GÜNÜN SORULARI

Neden sertleşme olmuyor?

28 yaşındayım ve son 3-4 kez girdiğim cinsel ilişkimde sertleşme sorunu yaşıyorum. Bu yaşta bu durum normal mi? Acaba doktora başvurmam gerekir mi?

Değerli okurum, cinsellik tamamen psikolojik bir olay. Bu gencecik yaşında kafanı bu kadar meşgul eden neler var? Söyle bana değerli okurum, aşk mı bu sorun yoksa para mı? Vallahi kulağıma söyle, kimseye söylemem. Söz veriyorum. Okurum, önce kafandaki tüm düşüncelerden kurtul sonra cinselliği yaşa. Ancak cinselliği asla görev olarak sakın görme. Anı yaşa kendi başına beceremezsen psikolojik destek almayı ihmal etme. Bu arada uzun soluklu, evliliğe gidecek bir ilişkin olsun.

Kızları görünce fanteziler kuruyorum

18 yaşındayım. Kızlara karşı çok hassas olmam. Onları görünce fantezi kurmaya başlıyorum, bundan kurtulamıyorum. Bu yüzden sürekli erken boşalma sorunu yaşıyorum. Hocam, ben sapık mıyım?

Değerli ve genç okurum, nereden çıktı sapık lafı? Hiç ağzına yakışıyor mu? Duymayayım bir daha. Yavrucuğum, asla sapık değilsin, bunu unut. Bu yaşlarda bu dürtülere engel olmak zordur. Ama yazdıklarından anladığım kadarıyla çok fazla mastürbasyon yapıyorsun. Onu biraz azalt çocuğum, haftada 1-2 kere idealdir. Zamanla her şey düzelir. Kafana böyle şeyleri takma, gençliğini güzel yaşa.

GÜNÜN SÖZÜ

Güneş ısıtırken yakıverir de tıpkı aşklar gibi. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder