Dr. Haydar Dümen İlişki rayına girince düzelir
HABERİ PAYLAŞ

İlişki rayına girince düzelir

Kadının orgazm sorunu biliniyor. Bu durum zaman geçtikçe, ilişki yerine oturdukça, eşler arası uyum arttıkça çözülüyor. Cinsel ilişkideki mutluluk için erkeğe de görev düşüyor. Kadının ruhunu okşamalı, ilişkiye ve orgazma alıştırmak için elinden geleni yapmalı ki huzur olsun.

Yerinde duruyor mu?

18 yaşında kızım. İki yıl önce kötü bir olay yaşadım. Doktora gittim, zarımın bozulmadığını ve ilk gece yüzde 50 ihtimalle kan geleceğini söyledi. Bana yardım edebilir misiniz?

CEVAP

Sevgili okurum, zaten doktor kız olduğunu söylemiş. Daha ne bekliyorsun?

Haberin Devamı

Zevk almıyorum

36 yaşında, iki çocuk annesi kadınım. Eşim 41 yaşında. Eşimle birleşmeden zevk alamıyorum. Bunu daha önce eşime söyledim. Zevk almayınca cinsellik kabus gibi oldu. Zevk almak istiyorum. Eşim film izliyor, bilgisayarın başından ayrılmıyor. Ben zevk almayı nasıl başaracağım?

CEVAP

Sevgili okurum, anlaşılan evlilik zor yıllara gelmiş. 3-7-10-20-30 gibi yıllardan söz edilir. Bu yıllara yakın yıllar sorunlu yıllardır. Yaşından çıkardığıma göre evliliğiniz 10-20’li yıllar arasında. Orgazm olamaman kadınların yüzde 50’sinde yaşanan bir olay. Klitoris orgazm olman ve vajinal orgazm olmak istemen ve beklentin soğuk bir kadın olmadığını gösteriyor. Erkeğin bu konuda ne kadar usta? Çünkü çoğu şey erkeğin elindedir. Eşinin bilgisayarla ilişkisini çıkmaz sokaklarda dolaşmak olarak yorumluyorum. Evliliğin bütünlüğünü göz önüne alarak aranızdaki ilişkileri sağlam temellere oturtun.

Haplardan alsam mı?

44 yaşındayım. Bir rahatsızlık geçirdim, ondan sonra benimki çalışmamaya başladı. Bu yüzden eşimle aramız çok kötü. Piyasada satılan o haplardan kullansam bana faydası olur mu?

CEVAP

Değerli okurum, çok gençsin. Erkekliğinin ve evliliğin en iyi yıllarını yaşıyorsun. Ben ciddi bir bozukluk olduğunu düşünmüyorum. Mutlaka kan tahlili yaptır, şeker var mı diye baktır. Eğer kalp rahatsızlığın yoksa piyasada satılan 3 hap var, faydalı olabilir. Ama varsa kesinlikle üroloji uzmanına gitmen gerekir. Bir bak durumuna, bana da haber ver ki tedaviyi birlikte planlayalım.

Alay ediyorlar

18 yaşındayım. Penisim çok küçük. Her gördüğüm kızla ilişkiye girmek istiyorum. Bu yüzden arkadaşlarıma alay konusu oluyorum. Bir kız gördüğümde mastürbasyon yapasım geliyor. Ne olur bana bir yol gösterin.

Haberin Devamı

CEVAP

Değerli okurum, eğer böyle devam edersen bir taraftan kompleks, bir taraftan istekler ruhunda çatışma yaratır. Seni komplekse sürükler. Yanlış yollara düşersin. Her gördüğün kız senin kullanmalık malın mı? Arada bir mastürbasyon yap. Kızları mastürbasyon malzemesi gibi görme. Ruhun gelişsin. Ondan sonra flört edecek cici bir kız bulursun.

Hamile miyim?

Üç ay önce sevgilimle sürtünme yoluyla ilişkiye girdik, cinsel organıma boşaldı. Adetlerim düzenli. Ancak karnım şişiyor, aş eriyorum. Hamile olabilir miyim?

CEVAP

Sevgili yavrum, adet görüyorsan hamile değilsin demektir. Aş ermeyle, karın şişmesi psikolojiktir. Bu söylediklerimin oranı da yüzde 90’ın üzerinde ama bu işler kapalı kutudur. Biraz bekle, acelen de varsa bir gebelik testi yaptırıver.

Boşalamıyorum

26 yaşındayım, ne yapsam boşalamıyorum. Günde 2-3 kez bile ilişkiye girsem boşalamıyorum. Bunun sebebi ne olabilir?

Haberin Devamı

CEVAP

Değerli okurum, evlendiğinde düzelir diye umuyorum. Mastürbasyonla ilgili olduğunu sanıyorum. Üzerine düştükçe boşalmaman artacak. Başarı şansın azalacak. Kendini sorgulamadan şimdilik öyle kalsın. Mastürbasyondan da elden geldiğince uzak durmaya çalış.

Gebe kalırsam?

20 yaşında kadınım, 8 ay önce sözlümle birlikte olmaya başladım. Çok sık ilişkiye giriyoruz. Hamile kalmaktan korkuyorum. Düğüne 1.5 yıl var. Bu dönemde ne yapacağız? İlişkide mutlu oluyorum. Yardım edin.

CEVAP

Sevgili okurum, ne yapacaksın? Hiçbir şey yapmayacaksın. Tek yapılacak şeyi zaten yapıyorsun. Evleniyorsun. Artık evlendikten sonra da öteki tür sosyal ve baskısal düşünceler silinip bitecek. Çünkü hedefe ulaşılacak.

Geciktirici alsam mı?

22 yaşındayım. Nişanlımla sürtünme yoluyla ilişkiye giriyoruz. En fazla 3 dakika sonra boşalıyorum. İlişkiye girmeden önce geciktirici kullansam sorun olur mu?

CEVAP

Değerli okurum, bu gibi ilaçlar doktor kontrolü olmadan olmaz. Herkes her şeyi satıyor, her şey dilediğiniz gibi kullanılmaz. Erken boşalma için bir uzmana gidiver. Bu kadar zevkin bedeli doktor ziyareti olsun.

Acı hissediyorum

26 yaşında, nişanlı kızım. Nişanlım 28 yaşında. Bir yıldır ilişkiye giriyoruz. İkimiz de çok istekli oluyoruz. Yeterli ön sevişme yaşamamıza rağmen birleşme sırasında acıdan başka bir şey hissetmiyorum. Zevk almadığım için orgazm olamıyorum. Nişanlım geç boşalıyor. Yardım edin.

CEVAP

Sevgili kızım, acıdan şikayet ediyorsun. Önce kadın doğum uzmanına, sonra da psikiyatrlara uzanan bir yoldasın. Bu evlenmene engel değil. İyi ki bizler varız, yardımınıza koşuyoruz.

Eşim korkuyor

29 yaşındayım, penisim 19 santim olması. Eşimle ilişkiye giremiyoruz. Eşimin canı yanıyor, korkuyormuş. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, cinsel organın normal sınırların üzerinde. Ama senin durumunda olan pek çok erkek var. Kadınına iyi davran, mutlu et. Zamanla ve teknik öğrenerek karını mutlu etmeye çalışırsan işler yoluna girer.

Böyle soru yok!

Öpüşünce bir şey hissetmiyorum

26 yaşında kızım. Cinsel ilişkiye girmedim. Hayatımda yeni biri var. İlk kez onunla öpüştüm. Sık öpüşüyoruz ama ben bir şey hissetmiyorum. Sebebi ne olabilir?

CEVAP

Sevgili yavrum, daha işin başındasın, yolun yokuşundasın. Düşmüşsün engebeli, dağ yollarına. Dağ başı yollarını seçmişsin. Orada bir ağaçta 3 elma görmüşsün. Diyelim ki birini sağlam mı, çürük mü diye kokladın. Ötekini ellerinle yokladın. Sonuncusunda karar kıldın, kendine sakladın, dilinle de onu okşadın.

Ama öpüşme bana göre seçime yetmemiş. Sıra soslu öpüşmelere gelmiş. Bak kızım, dikkat et. Dualarımı yabana atma, diline, damağına, eline, ayağına, gerdanına, yanağına sağlıklar diliyorum. Bu önerimi iyi düşün. Kendini yok yere harcatma. Yaşın anneliğe doğru gidiyor, uygununu ara.

Günün soruları

Nasıl büyüteceğim?

Cinsel organım 19 santim. Geçenlerde bir kadınla ilişkiye girdim. Bana penisimin küçük olduğunu söyledi. Çok üzüldüm, uykularım kaçıyor. Acaba ne yersem büyütebilirim?

CEVAP

Okurum, ailenin, ülkenin, benim ve geleceğimizin umudusun. Çok değerlisin. Biz psikiyatrlar mesleki alanda, hastalarımıza ya da bizden yardım bekleyenlere kızmayız. Aslanım, senin iki satır bilgilenmeni isteriz ki ben de işe yarıyoruz diye gururlanayım. 19 santimmiş! Biz 16 yıldır bu köşede 5000 kere, 15 santimin birkaç santim altı ve üstü normal diyoruz. Kadın “Küçük” demişse, sen de ona başka şeyler de. Benden bu kadar. İstediğini bulana kadar yolun açık olsun.

Kızlara zarar verir mi?

Cinsel organım sağa doğru yamuk ve çok uzun. İlişki sırasında kız arkadaşların organlarına zarar verir mi?

CEVAP

Oğlum, o yamuk şimdilik keyfine baksın. Kız arkadaşını ve ilerideki eşini de bir yana bırakalım. Ben senin için dilekte bulunacağım. Sen de beni onaylayacaksın. Sende bir yamuk var. Öteki yamuklukları yapma. İki yamuk yol şaşırtır. İnsan ilişkilerinde yamuk olma.

Borcuna sadık ol, verdiğin sözü tut. Yamuk yumuk oynama. Arkadaşlarına, kızlar dahil, kazık atma. Çünkü atılan kazıklar, atıldığı yerden kolay çıkmaz. Sen yolunu bil, bu yeter. Böyle olunca arkadaşın ve eşin de o yamuğun farkına bile varmaz. Evlendiğinde sorun yaratırsa düzeltilir ve bir daha yamulmaz.

Günün sözü

Fazla özveri düşmanlıkla döner geri. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder