Dr. Haydar Dümen İlişkinizi canlı tutun
HABERİ PAYLAŞ

İlişkinizi canlı tutun

Haberin Devamı

Cinsel yaşam bir süre sonra monotonlaşıyor. Ama evlilik bu, uzun yıllar sürecek. Bu yüzden arada bir fantezilerle ilişkiyi renklendirmek gerekiyor. Romantik bir yemek, güzel müzik, neşeli konuşmalar, baş başa çıkılan tatiller cinselliğin eski tadına kavuşmasına yardım eder

BÖYLE SORU YOK!


Daha öpüşürken boşalıyorum

23 yaşındayım, 3 yıllık ilişkim var. Kız arkadaşımla öpüşürken boşalıyorum. Bu hastalık mı yoksa endişeleniyorum. Ne yapmalıyım?

CEVAP Değerli okurum, sevişiyor musun yoksa kadınla savaşıyor musun? Bir kızla öpüşecek kadar yakınlık kurmuş, onu tavlamış ama kendini havalandıramamışsın. Kısaca tavayı ısıtmış ama mercimeği fırına verememişsin. Bir de bu olaya kızın penceresinden bakalım, ne diyor, ben tercüme edeyim: “Bu arkadaş 3 yıldır beni öpüşmelerle oyalıyor” diye düşünürken aklı senin erkekliğine kayıyor. İçindeki pek çok soruya yanıtlar arıyor. Bu konuda herkese de danışıyor. Niyeti seninle evlenmek. Ayrıca bu ilişkiden de memnun. Çünkü ne şiş yanıyor ne kebap. Şiş kızarıyor, kebap lokmalık oluyor da senin içerideki kemikleşmiş bir yapılanman onun da senin de elini ayağını bağlıyor.


Sertleşme olmuyor

27 yaşındayım, 4 yıllık evliyim. Kilo-boy problemim yok. İlişkiye girerken sertleşme olmuyor ve erken boşalıyorum. Bazen başarısız olacağım korkusuyla mastürbasyon yaparak kendimi tatmin ediyorum. Doktor bazı tahliller yaptı, ilaç verdi ama faydası olmadı. Ne yapmalıyım?

CEVAP Değerli okurum, evlilikte yaşanan sorunlarda ‘Evlilik tedavi edilir’ diye bir kural vardır. Ortak yaşamınızın tablosuna bir de kadının tarafından bakalım. Yengemiz yanmış ki ne yanmış! Bu evlilikten birçokları gibi o da bir şey anlayamadı ve mutluluğu yakalayamadı. Cezaevindeki mahkumlar gibi ‘Bugün de geçti’ diye diye yıllarını bitirdi. Gelelim şu senin tahlil olayına: Cinsellik kan kimyasından anlaşılmaz. Burada beyin yani ruh olaya el atar. Aynı beyin bir uçağı uçururken, bir başka durumda at arabasını bile kullanamaz. Bizim meslekte nereye bakılacağını bilmek gerekir. Bu olay da böyle bilinmeli ve bu yolda asıl uzmandan yardım istenmeli. Ve kesinlikle bir biçimde evliliğe çare bulunmalı.

İlişkiden hiç zevk almadım

18 yaşındayım, 2 farklı kişiyle birçok kez ilişkiye girdim ama hiç zevk alamadım. Bunun sebebi ne olabilir?

CEVAP Değerli okurum, bir sevgilin varken kumalamış, 2’ye çıkarmışsın! Yani pes etmemiş, üzerine de gitmişsin. Üstelik zevk de almamışsın. Sanki hep kaybettiği ata oynayan altılı ganyancı gibi bu konuda inat etmişsin. Bu kadar ısrar neden? Ortada fol yok, yumurta yokken ‘Bas bas paraları Leyla’ya’ der gibi inadına hep çalışmayan arabanın marş düğmesine basıyorsun. Bana göre marş bassa, araba hareket etse de lastikler hava kaçıracak yine yolda kalacaksın. Bozukluk nerede diye baksak? Bozukluk da yok. Geriye ne kaldı? Günah keçisi. İşte şu anda senin avcunun içinde ve adı mastürbasyon. Hayat zincirinin yalnız o halkası sorun yaratıyor. ‘Ya yardan ya serden geçecek’ kendine doğru yolu seçeceksin.


* * *

Sakıncalı mı?

18 yaşında kızım, adet dönemindeyken mastürbasyon yapmak sakıncalı mıdır? Mastürbasyon yaptım ve kanama kesildi. Bunun bana bir zararı olur mu?

CEVAP Sevgili okurum, belirli bir sakıncası yok ama o birkaç günü perhizle geçirsen daha iyi olur.

Kızlık zarım bozulmuş mudur?


Mastürbasyon yaptım ve iç çamaşırımda birkaç damla kan gördüm. Sizce kızlık zarım bozulmuş mudur?

CEVAP Sevgili okurum, galiba bozulmadı. Galibayı da atalım, bozulmadı. Bir ihtimal kesinlikle bozulmadı. Ama kıyıda köşede çok ufak bir soru takılıyor insanın kafasına. Görmeden belli olmuyor ve bilinmiyor ki...

Kilo versem penisim uzar mı?

26 yaşındayım, penis boyum 13 santim. 1.82 boyundayım ve 94 kiloyum. Acaba kilo versem penisim uzar mı?

CEVAP Değerli okurum, penisinin boyu normal. Kasık yağları eridiği zaman 1-2 santim daha ortaya çıkacak. Zaten normal. Normale 2 santim daha eklenirse kuşkular da bitecek.

Kısır olur muyum?

16 yaşındayım. Yaklaşık 2 yıldır mastürbasyon yapıyorum. İleride kısır olur muyum?

CEVAP Değerli okurum, olmaz.

Kocam beni aldatır mı?

25 yaşında, 2 yıldır evli kadınım. Eşimle cinsel hayatımız iyi. Ama son zamanlarda kocamın gözü sürekli dışarıda. Başka kadınlara ilgi gösteriyor. Ne olur bana bir yol gösterin.

CEVAP Sevgili okurum, eşinin başka kadınlara gidip gitmemesi ayrı bir sorun. İçinde varsa sen ne yaparsan yap, onun gözü dışarı kayar. İçinde yoksa sorun çıkmaz. Yatak odanızı fantezilerle biraz renklendirirseniz iyi olur. Kocanla baş başa zaman geçirin, güzel müzikler dinleyin, romantik yemekler yiyin. Bir de böyle deneyelim. Olmazsa yeniden konuşalım. Göreceksin her şey eski tadına kavuşacak.

İlk ilişkide kanama olur mu?

İlk ilişkide kızlık zarının yırtıldığını erkek anlayabilir mi? Mutlaka kanama olur mu? Olmazsa sebebi nedir?

CEVAP Değerli okurum, sanırım rekor kırıyoruz. Bu konuda kaçıncı baskı artık bilmiyorum. Kızlık zarı esnekse kanamaz, erkek de kanamadığı zaman da erkek bunu anlayamaz.

Sevgilimle ilişkiye girdik

Erkek arkadaşımla ilişkiye girdik ama acı ya da kanama olmadı. Şimdi her ilişkiye girdiğimizde 2 ya da 3 gün acı çekiyorum. Ne olur bana yardım edin.

CEVAP Sevgili okurum, hazırlıksız yakalanıyorsunuz. Acele ediyorsunuz. Adam da acemi, geçiş süresi kısa. Yeterli ıslanma yok. Vajina yeterince esnek değil (zamanla esneyecek). Son bir ihtimal vajinada iltihabi bir durum da olabilir. Ama erkeğin yapısal özellikleri de rol oynar.

Canı yanacak diye kaçıyor

21 yaşındayım. Kız arkadaşımla yüzeysel bir şeyler yaşıyoruz. Sevgilim ilişkiye girince canının yanmasından korkuyor. Evlendiğimizde de aynı sorun olur mu?

CEVAP Değerli okurum, hem kızı hem kendini koru. Hele bir evlenin bakalım. Şimdi ben ne desem boş.

Erken boşalıyorum

Birkaç kez ilişkiye girdim. Ancak çok erken boşalıyorum. Bu sorunuma çare bulabilir misiniz?

CEVAP Değerli okurum, buluruz ama nasıl bulacağız? Birebir karşılaşmak gerekir. Ve de o arkadaşınla ilişkilerin sürmesi tedavinin ana prensibi. Bunları göze alırsan sorun çözülür.

Kilom yüzünden mi?


16 yaşındayım, kilom var. Penisim 5 santimin altında. Bunun kilolarımla bir ilgisi var mı?

CEVAP Var değerli okurum. Zayıfla. Uzmana git. Yemeklerini azalt. Abur cuburdan kaç. Gazlı içecekleri bırak. Şekerli ve tatlı yiyeceklere asla parmağını uzatma.

Hamile miyim?


18 yaşında kızım. Erkek arkadaşımla prezervatif kullanarak ilişkiye girdik ama içimde kaldı. Prezervatifi çıkardığımda içinde çok az sperm vardı. Sizce hamile kalmış olabilir miyim?

CEVAP Sevgili okurum, bir ihtimal. Ben ne diyeyim? Ama o ihtimal de çok yüksek değil. Bari seni böyle teselli edeyim.

Vajinamda morarma var


21 yaşında kızım. Vajinamda hafif açılma ve morarma var. Erkek arkadaşımla cinsel birlikteliğimiz olmadı. Yine de çok korkuyorum. Peki bunların nedeni ne olabilir?

CEVAP Sevgili okurum, bilemem. Uzaktan görüntüleme makineleri henüz keşfedilmedi. Falcı ve kahin de olmadığıma göre bilemem. Aklıma gelen mantar ya da efenksiyon ihtimali. Teşhiste en doğru yol kadın doğum veya cildiye uzmanlarıdır.

GÜNÜN SÖZÜ

Aptallık aklın lanetidir ama ölünceye dek de kapı komşusudur. H.D.

16

Sıradaki haber yükleniyor...
holder