Dr. Haydar Dümen İlişkiye renk katmak şart
HABERİ PAYLAŞ

İlişkiye renk katmak şart

Uzun yıllara dayanan birliktelik monotonlaşıyor. Eşe duyulan ilgi azalıyor. Telaşa kapılmayın. İşin içine fantezileri katmanız, onlardan faydalanmanız iyi olur. Dozunu kaçırmamaya, fantezilere sıkı sıkıya bağlanmaya dikkat edin. Renklenen cinsellik mutluluk getirebilir.

Sevgilim hamile mi?

Kız arkadaşımla ilişkiye girdik, korundum. Sevgilimin bu tarihe kadar adet görmesi gerekiyordu, bir şey yok. Karnımda şişlik var adet görecekmiş gibi hissediyormuş. Ben yine tedirginim. Hamile kalma olasılığı var mı?

Haberin Devamı

CEVAP

Değerli okurum, şu anda bu bir hissetme sorunu. Nedense ben de kız arkadaşınla aynı şeyi hissediyorum. Üstelik hissetmekten başka yapacağımız bir şey yok, elimizden bir şey gelmez. Bekleyiver 15-20 gün.

İsteksizlik yaşıyorum

54 yaşındayım. İki yıldır sertleşme sorunum var. Ayda 1-2 defa ilişkiye girmek istiyorum ama tam birleşirken isteksizlik oluyor, cinsel organım normale dönüyor. Bu duruma çok sinirleniyorum ve sıkıntıya giriyorum. Sizce bir doktora başvurmam gerekir mi?

CEVAP

Değerli okurum, şeker hastalığın varsa onu bilmek gerekir. Tansiyonun nasıl? Kilon fazlaysa derdimiz büyür. Bunlarda sorun yoksa aile içi problemle karşı karşıyayız. İstek olayı, yemeğe duyulan iştah gibi. İlişkiyi renklendirirseniz sanırım monotonluğu kırar, mutluluğu yakalarsınız. Fantezileri kullanır, şansınızı denersiniz. Biri de damağınıza hoş gelebilir. İşte işin sırrı.

Çok pişmanım

21 yaşındayım, isteğim evleneceğim kişiyle beraber olmak, ilk cinsel ilişkimi onunla yaşamaktı. Erkek arkadaşımı çok sevdim, her şey bir anda oldu. Artık onu sevmiyorum, ayrıldık. Çok pişmanım. Başka birini seviyorum ve gerçeği söyleyemediğim için ondan sürekli kaçıyorum. Bu durum işimi, okulumu etkiliyor. Ne olur akıl verin.

CEVAP

Sevgili kızım, olan olmuş. Şans senden yana dönmüş ama farkında değilsin. Ya sevmediğin adamla evlenseydin? Yandı Kerem’in arpa tarlası. Bu durumda seni ben bile kurtaramazdım. İkinci arkadaşına boşboğazlık yapmana gerek yok. Neyi söyleyeceksin? Hele biraz olaylar gelişsin. Bir çözüm yolu noktasında birlikte düşünelim.

Haberin Devamı

Ne zaman belli olur?

29 yaşındayım. Kız arkadaşımla ilişkiye girdik, istemeden içine boşaldım. Hemen ayağa kalktı, banyoda vajinasını şampuanla defalarca yıkadı. Acaba hamile kalma ihtimali ne kadar? Hamile kalırsa ne zaman belli olur?

CEVAP

Değerli okurum, bu durum piyangoya benziyor. Kime rastlayacağı bilinmiyor. Bir sperm kurtulup yol bulmuşsa gebelik oluyor. Şampuan dışında iyi yapmışsınız ama bekleyelim görelim. Kız arkadaşın adetini görmezse, 15-20 gün bekleyin.

Penisim küçük

23 yaşındayım ama penisimin boyunun normalden ufak olduğunu düşünüyorum. Cinsel ilişkiye girmek istemiyorum. Nereye gitmeliyim, ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, hiçbir yere gitmeden şu mübareğin ölçüsünü bir verseydin de, onun ölçüsüne göre bilimsel bir yorum yapsaydık.

Esnek mi, kan gelir mi?

Erkek arkadaşımla sürtünme yoluyla ilişkiye girdik. Penisin yarısı vajinama girdi, canım yandı. Kan gelmedi. Zarım esnek mi yoksa evlendiğimde kan gelir mi? Bir de ilişkide yanma oluyor. İltihaptan mı kaynaklanıyor?

Haberin Devamı

CEVAP

Kızım, yanmalar iltihaptan. Bu birleşmede vajinan esnedi. İlerideki birleşmede penisin çapıyla da ilgili olarak kanayabilir de kanamayabilir de. Esnekse söyleyeceksin.

Çamaşırımda leke vardı

26 yaşında kızım. Erkek arkadaşımla sürtünme yoluyla ilişkiye girerken farkında olmadan biraz vajinama girdiğini anladım. Sonra da iç çamaşırımda açık kahve renginde bir leke gördüm. Sizce kızlık zarım bozulmuş mudur? Kızlık zarı bozulduğunda gelen kan ne renk oluyor?

CEVAP

Sevgili okurum, o kızlık zarı değildi. Ama o giriş çok masum sayılmaz. Yani zarda zedelenme olabilir de. Ama seninkinde olmamış. Kızlık zarı açık pembe ya da tamamen kırmızı olur, yani elin kesilince akan kanın renginde.

Erken boşalıyorum

22 yaşındayım. Erken boşalıyorum. Askerden önce böyle bir sorunum yoktu ama şimdi 3 dakika sürüyor. Partnerim çok rahatsız. İlaçlara da güvenemedim. Ne yapayım?

CEVAP

Değerli okurum, zamanla düzelecek ama tedavi gerekece, sorun olmaktan çıkacak.

Bu uzunluk yeter mi?

18 yaşındayım. Penisimin boyu 12 santim. Kız arkadaşım ilişkiye girmek istiyor. Ama ben kızı tatmin edememekten korkuyorum. Acaba bu uzunluk yeter mi?

CEVAP

Değerli okurum, uzunluğu bırakalım da, sen bir 2 yıl daha korksan ne kadar iyi edersin. Zaten bu iyilik kendine, vicdanına, geleceğine ve ailene faydalı olur. Herkes gözünü dikmiş sana bakıyor, hadi 2 yıl be çocuğum, kırma onları.

Utanıyorum

20 yaşında, 1.80 boyundayım ve 80 kiloyum. Penisim 10-11 santim. Bu canımı çok sıkıyor. Utandığım için ilişkiye girmek istemiyorum.

CEVAP

Değerli okurum, utanılacak bir şey yok. Penisin normal görevini yapar. Bu benden sana rapor. Biraz kasık yağın var, onları erit. 8-10 kilo verebilirsen iyi edersin. Önce bu işin ortamını hazırla, yavaştan denemeler yapabilirsin ama yasaya da uygun olsun. Yoksa ileride acemilik çekersin.

İlk gece sorun çıkar mı?

Penisim 5 veya 6 santim. Bu durum ileride evlenmeme engel olur mu? Gerdek gecesinde bir sıkıntı yaratır mı?

CEVAP

Okurum, yanlış bir hesap verdin. Anlaşılan cinsel organının sönük halini ölçmüşsün. Bir de sertleşince ölç. Gerçek rakamı bir görelim, sonra biz hesabı ödeyelim.

BÖYLE SORU YOK!

Kız arkadaşım çığlık atıyor

İki aydır bir sevgilim var, boşalamıyorum. Kız arkadaşım bir saatten sonra “Canım acıyor, yeter” diyor. Bir de zevk aldığını söyleyip çığlık atıyor. O her çığlık attığında ben geriliyorum. Sevgilim sert davranılmasından hoşlanıyor. Ben ise kibar ve bol sevişmeli olsun istiyorum. Bana “Biraz sert davran” diyor. Ne yapayım?

CEVAP

Değerli okurum, şansına piyangodan bu çıkmış. Sevgilin sana deli oluyor, seni çok seviyor. Bağırması heyecandan ve zevkten. Gerileceğine aksine sen de mutlu olmalısın. Zamanla alışırsın. Cinsellikte zevk ve acı el eledir. Aman aşırıya kaçmadan dozu ayarlayın gençler. Kızın 1 saat ilişkiden sonra acı çekmesi normal. Sevgiden canından can kopuyor. İşin cılkını çıkarmayın.

GÜNÜN SORULARI

Ürkütmek istemiyorum

25 yaşındayım, sevgilim 23 yaşında. Evlenmeyi düşünüyoruz. Ben ilişkiye girmek istiyorum. Ama kız korkar diye tedirgin oluyorum. Ön sevişme 20-25 dakika sürüyor. Ama başka bir şey yapamıyorum, ürkütmek istemiyorum. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Okurum, yol haritanızı çizmelisin. 20-25 dakikalık ön sevişme sırasında cinsel organına dokunamadığına göre her iki taraf da evliliği bekliyor. Ekonomik ve sosyal koşullar uygunsa evlenin. İkili ilişkilerinizin kararı size bağlı. Hesap edin ve zamanı kullanın. Zaman en iyi eğiticidir. Öyle anlaşılıyor ki sevgilin ve senin için imza şart. Atın imzaları, bakın keyfinize.

Karım çok isteksiz

4 yıllık evliyim. İki sene önce çocuk doğdu. Zamanında eşimle kavgalarımız oldu. Karım ilişki konusunda isteksiz. “Yapmasak olur” diyor. Ne yapayım?

CEVAP

Değerli okurum, ‘Dün yediğin hurmalar bugün seni tırmalar’ demiş atalarımız. Yaptığımız tartışmalarda, kavgalarınızda nasıl bir tutum izledin? Yani ses tonun, söylediğin sözcükler, hal ve davranışların nasıldı? Bunların faturaları önüne konulur. Ödeme sıkıntısına düştüğün durumda en kısa zamanda uzman bir klinik psikologdan yardım almanı öneririm. Zira mahkemelik olmayın.

GÜNÜN SÖZÜ

İhanetin meyveleri çürüktür, uzun yaşamazlar. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder