Dr. Haydar Dümen İlk gece diye ısrar etme
HABERİ PAYLAŞ

İlk gece diye ısrar etme

Genç, tecrübesiz çift evleniyor. Erkek ilişki için ısrarcı, kız yaprak gibi titriyor. Her ikisi de ne yapacağını bilmiyor. Her şeyden önce sakin olun, ilk gece cinsellik yaşanacak diye ısrar etmeyin. Bir ömür birlikte olacaksınız, birkaç gün erteleyin ve birbirinize ısının...

[[HAFTAYA]]

Bozulmuş olabilir mi?

25 yaşında kızım ve 2 ay sonra evleneceğim. 3 yıl önce mastürbasyon yaparken kan gelmişti. Ama sonra adet görmüştüm. Acaba kızlık zarım bozulmuş mudur?

CEVAP

Sevgili okurum, kızlık zarın yerinde duruyor. Bir olasılıkla esnek.

Haberin Devamı

Nasıl engel olurum?

19 yaşındayım, sekse çok düşkünüm. Günde en az iki kere mastürbasyon yapıyorum. Haftada 15-20 arasında değişiyor. Acaba buna nasıl engel olabilirim?

CEVAP

Değerli okurum, önce irade. Sonra akıl. Daha sonra yöntem. Aklına gelince odayı terk et. Dışarı çık. Aileden birinin yanına git. Yapılacak birkaç iş varsa, onları yap. Birileriyle ciddi konularda telefonla konuş gibi.

Kızlarla aram iyi ama...

16 yaşındayım. Kızlarla aram iyi ama hiç ilerleme kaydedemedim. Ne yapabilirim?

CEVAP

Daha ne yapacaksın be çocuk? 16 yaşında bir çocuk kızlarla ne yapar? Hem kendini hem de kızların başını belaya sokar. 18 yaşını bulalım. Sonra seninle oturup tekrar konuşalım.

Kız arkadaşımın korkularını nasıl yeneriz?

25 yaşındayım. Kız arkadaşımla 1.5 yıldır birlikteyiz. Arkadaşım cinsel ilişkiye girmeye korkuyor. Bu korkuyı nasıl yeneriz?

CEVAP

Değerli okurum, kızlar korkar. Kolay da yenemezsin. Ama çocuğum evlenmeden önce bu tür maceralara ön ayak olmak bana da, size de yakışmaz. Bu işlerde niyete bakılır. Niyetin sağlamsa zaman her şeyi halleder. Delikanlı, gençliğini yaşa. İşler yoluna girer.

İlişkiye ikna edemiyorum

26 yaşındayım. Kasım ortasında evleneceğim. Daha önce kimseyle birlikte olmadım. Nişanlımı ilişkiye ikna edemiyorum. Ne yapayım?

CEVAP

Değerli okurum, nikahı kıydıktan sonra onunla balayına çıkacaksın. Ya da evde kimsenin olmadığı sakin bir ortamda onunla bir gece geçireceksin. Evi çiçeklerle süsleyeceksin, loş ışık seçeceksin. İyi bir müziğin eşliğinde elini tutacaksın. Yanına oturacaksın. Ona aşkını ve güzelliğini söyleyeceksin. Hemen cinselliği düşünmeyeceksin. Mümkünse onu güldüreceksin. Bundan sonrası kırmızı nokta... Kolay gelsin.

Haberin Devamı

Sevgilimin kızlık zarı bozulmuş mudur?

25 yaşındayım. Kız arkadaşımla sürtünme yoluyla ilişkiye girdik, ikimiz de çok zevk aldık. Daha sonra sevgilim kızlık zarının bozulup bozulmdağını merak etti. Ben onun haline çok üzülüyorum. Bunu nasıl anlarız? Ne yapabilirim?

CEVAP

Değerli okurum, sevgiline benim de selamlarımı söyle. Hiç üzülüp tedirgin olmasın. Kızlık zarı bozulmadı.

Artık ilişkiye girmek istemiyorum

20 yaşındayım. Kız arkadaşımla her buluşmamızda ilişkiye giriyoruz. Ben artık ilişkiye girmek istemiyorum. Gerçekten soğuyorum. Bunun sebebi ne olabilir?

CEVAP

Değerli okurum, sebebi erken çıktığın yolda dış dünya ile iç dünyanın dengelerini kuramamandan kaynaklanıyor. İleride her şey senin istediğin gibi olacak. Ortada bir sorun yok. İstersen kız arkadaşına bir veda öpücüğü konduruver, daha da üstüne gitme.

Haberin Devamı

3 aylık karım beni neden terk etti?

29 yaşındayım. 3 ay önce evlendim ama eşim beni terk etti. Penisim sertleşmiyor, bir de eğik. Acaba bu yüzden olabilir mi?

CEVAP

Değerli okurum, evliliğin ilk aylarında böyle şeyler oluyor. Erkeklerde de ereksiyon bozukluğu özellikle gençlerde sık görülüyor. Bu konuda oranı çok yüksek düzeyde sorun psikolojik kaynaklıdır. Eğriliği ameliyatla düzeltilir. Birleşmelere engel olmayan eğriliklere dokunulmaz. Zor boşalmana gelince; yeniden bir evlilik oluşsun. Evlenmeden önce tam bir tetkikten geç ki hem sen hem biz aydınlanalım.

Çok mastürbasyon yapıyorum

23 yaşındayım. Gecede 3-4 kez mastürbasyon yapıyorum. Sonra 2 hafta yapmıyorum. Bunun zararı var mıdır? Yoksa haftaya mı yaymak gerekir?

CEVAP

Değerli okurum, yararı da, zararı da yok. Ara veriyorsan ver. Ama başladığında da skoru yukarılara vurma. Bir düzen kurarsan daha iyi. O kadar da ara verme. Böylece sistem çalışsın.

Kız adet gördü ama korkuyoruz

Geçenlerde sevgilimle sürtünme yoluyla ilişkiye girdik. Ben bacak arasına boşaldım. Ertesi gün adet gördü. Bittikten 2 gün sonra açık kırmızı, pembe renkte kan gelmiş. Gebe kalma ihtimali var mı?

CEVAP

Değerli okurum, ne gebe kaldı ne de kızlığı bozuldu, merak etme.

BÖYLE SORU YOK!

Yatağa girince aklıma geliyor

23 yaşındayım, ergenlikten beri mastürbasyon yapıyorum. Günde 5-6 kez boşalıyorum. Ya yalnız kaldığımda ya da yatağa girince aklıma geliyor. Bu durumdan çok şikayetçiyim.

CEVAP

Değerli okurum, mailini atarken elin hiç titremedi mi? “Hocam ya bana kızar, iradesizlikle suçlar” diye bir kuşku aklına gelmedi mi? Girdin yatağa, kalktın atağa. Baktın kapına, kilitli. Sizinkilerden yorgun olanlar uykuda. Ötekiler televizyon başında. Top patlatsan farkında olmayacaklar. Bu durumda koca ev sana kalmış gibi. Mastürbasyon yol arkadaşın, kapı komşun ve arsız kuşunla el ele kumpas kurmuşlar, senin kuyunu kazıyorlar. Elin mahkum ama bir oranda sen de suçlusun. Dile kolay 8-9 yıldır alamadın, veremedin hikayesi... Peki değerli okurum, nereden sağlanacak bu olayın sermayesi?

GÜNÜN SORULARI

Cinsel organım için sıkıntı olur mu?

18 yaşındayım, 130 kiloyum. Şeker hastalığım ve kasıklarımda yağlanma var. Bu cinsel organım için sıkıntı yaratır mı?

CEVAP

Değerli okurum, ok yaydan fırlamış ve de hedeften şaşmış. Kilon almış başını gidiyor. Annen, baban bunu görmüyor mu? Kasık yağlanmış, penisin yarısını içeride esir almış. Sen onu görmüyorsun ama öyle olduğunu da biliyorsun. Şeker hastalığı yakana yapışmış. Rejim, hareket, kilo verme, hekim denetimlerini de eksik etme. Böyle olursa sorun çıkmadan sağlıklı yaşarsın. İleriye yani 3-4 yıl sonraya gelelim; yaş 22. Delikanlısın, okulun biter, hayatın gerçek ve taşlı yolu başlar. Ayağının kaymaması, tökezleyip düşmemen için sana tam 2 yıl veriyorum. Dikkat et diyorum. 80 kiloya inmeni öneriyor ve mutlu haberini bekliyorum.

Sevgilimin kızlığı bozuk mu?

Kız arkadaşımla ilişkiye girdik ama kan gelmedi. Acaba kız arkadaşımın kızlığı bozuk mu?

CEVAP

Ne o değerli okurum? Kan eksperi mi, kan bankası müdürü müsün? Eğer kan gelseydi bir damla alıp büyük bir laboratuvarda analiz ettirerek, arkeolojik kazı yapar gibi o yollardan geçen birileri var mı diye araştırma mı yapacaktın? Sahi senin ne işin vardı o yolda? Buldun bir kısmet, ye, ye bitmez bu nimet. Yemene kalmadan akıl çıktı zıvanadan. Sana “Ey Ahmet, bu yol yani anlarsın ya!” diyerek delinin aklına taş mı getirdi? Öyle olsa ne olacak, böyle olsa ne olacak? Adalet için hayal değil, asıl suçlu yargılanacak. Bana göre sen ilkisin. Zar da esneyiverdi. Gel şimdi er meydanına. Hem kızı sömür hem egoizmanı doyur hem de ‘Acaba?’ diye kompleksini kayır. Oldu mu değerli okurum, oldu mu? Akıl ve insanlık dondu mu?

Sıradaki haber yükleniyor...
holder