Dr. Haydar Dümen İlk gece zehir olmasın
HABERİ PAYLAŞ

İlk gece zehir olmasın

İki genç birbirini seviyor, evleniyor. Ama korkuyorlar. Neden mi? Elbette ilk gece yüzünden. Gençler, ilk geceyi kabusa çevirmeyin, kendinizi yıpratmayın. Her şey günü gününe olacak diye bir şey yok. Beyler, eşinizi korkutmayın ve asla zorlamayın. Mutluluk kapınızı çalacaktır.

Kız görünce kaçtı

24 yaşındayım. Sevgilim ilişkiye girecekken penisimi gördü ve büyük diye vazgeçti. Bana karşı çok soğuk davranıyor, ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, hiçbir şey. Kız korkmuş, kaçmış. Ne yapalım? İlişkiler için zamanını bekle. Organ uyumunu sağladığın bir kızla bana göre evlilik koşullarını oluşturursan ileride mutlu olursun. Kiminle birleşme yaparsan yap, ilk aylar çok sıkıntılı geçecektir. Bu da kızın dünyasını karartabilir.

Haberin Devamı

Çok ağrım var

24 yaşındayım. Sevgilimle cinselliği yaşamaya çalışıyoruz ama ağrılarım yüzünden olmuyor, erkek arkadaşımın hazzı gidiyor. Evlenince sorun olmasın diye doktora gittik ama çare olmadı. Bu bir hastalık mı? Ne yapmalıyım?

CEVAP

Sevgili kızım, sanırım vajinismussun. Vajina iradeye bağlı olmayan kaslarla çalışır. Kapısını kapatmışsa, açamazsın. Evlendiğinizde bu sorunu yaşarsanız vajinusmusu çözeriz. Hele bir evlenin bakalım. Gözyaşlarını kesin, ruhunuz ve bedeninizi incitmeden ilişkinize devam edin.

Kızlık zarım yok mu?

25 yaşında kızım. Nişanlımla birçok kez ilişkiye girdik, benden kan gelmedi. Zarım bozulmadı mı yoksa bende zar yok mu?

CEVAP

Sevgili okurum, kızlık zarın bozulmadı. Birçok kızda olduğu gibi sen esnekler grubuna dahilsin. Ama zar orada duruyor.

Orgazm olmadım

30 yaşında, evli kadınım. Eşimle 8 aydır evliyiz. Orgazm öncesi bende aşırı ıslaklık oluyor. Erkekten gelen sıvı kadar olmasa da akıntım var. Eşim boşaldığımı söylüyor ama ben boşalmadığımı biliyorum. Hiç orgazm olmadım. Kendi kendime daha rahat tatmin oluyorum. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Sevgili okurum, bunları dert edinme. Sonra kendi kendine doyuma bir saplanırsan bir süre sonra eşinin vay haline. Artık kendi kendine tatmini terk et demiyorum. Biraz ondan, biraz ondan cinsel ateşini söndürmeden yola devam et. Unutma ki eşini de kırmamak gerekir. Boşalmadan kastın eşinin menisi gibi akıntı ise böyle bir şey yok. Akıntı dediğin olay da iltihaptan kaynaklanabilir. Eğer böyle bir şey yoksa sorun da yok.

Haberin Devamı

15 santimi geçer mi?

18 yaşındayım. Mastürbasyon yapmanın yarar ve zararları neler? Penisi büyütür mü? Benim penisim 10 santim. İlerleyen yıllarda büyür mü? Büyüme kaç yaşına kadar devam eder. Bu yaşta penisimin boyu normal mi?

CEVAP

Değerli okurum, mastürbasyon penisi büyütmez. Arada bir yapmanın zararı değil, yararı var. Ama her gün yaparsan zarar verir. İkisinin arasında bir yerde kal. Gıdana dikkat et. Kilo alma, spor yap. Derslerine de iyi çalış. Gerisini doğaya bırak.

Pişman oluyorum

25 yaşındayım. Her gün mastürbasyon yapıyorum, sonra da pişman oluyorum. Haftada bir kez yapmam gerekiyor ama ben dayanamıyorum. Bir de yolda yürürken kızların bacak ve kalçalarına bakıyorum. Penisim sertleşiyor. Yoksa ben sapık mıyım?

CEVAP

Değerli okurum, sapık falan değilsin. Halk deyimine göre sapına kadar erkeksin. Her gün mastürbasyon çok. Haftada 1 gün olabilir. Şunu gün aşırıya indirirsen, sanırım iradenle büyük savaş yapmazsın. O boşalma bir bakıma zaten gerekli. Tek karşı geldiğim şey suçluluk duygusuna kapılmaman. Bazı olaylar vardır ki ‘Öyleyse öyledir’ diyerek geçer gidersin. Suçluluk duygusu mastürbasyonun kendisinden daha zararlı olur.

Haberin Devamı

Hiç deneyimim yok

25 yaşındayım ve bugüne kadar hiç cinsel deneyimim olmadı. Yakında da evlenceğim. İlk gece ne yapacağımı bilmiyorum. Evlenmeden önce bir deneyim yaşamam iyi olur mu? Yoksa bundan olumsuz bir şekilde etkilenir miyim?

CEVAP

Değerli okurum, deneme yapmak için biraz geç kalmışsın, olayı ilk geceye bırak. Çünkü yapacağın denemede olumsuz sonuç alma oranın yüksek. O ortamlarda öyle olur. Düş kırıklığıyla ilk gece paniklersin ve kendi olumsuzluğunu kendin yaratırsın. Ama ilk denemeni eşinle yaparken acemilik çeksen bile üzülme. Acemiliğin bazen bir avantaja dönüşebilir. Nasıl olsa arkanızda sonsuz bir doğa gücü var. Bir de bakarsınız ki ‘Oldu bitti maşallah’ neşesiyle birbirinize sarılırsınız ama ufacık bir önerim var; kapı önünde bekleyen kimse olmasın.

Ya işe yaramazsa?

18 yaşındayım. Bu zamana kadar hiç ilişkiye girmedim. Hatta hiçbir kızın elini bile tutmadım. Hocam, penisim de çok küçük. İleride hiçbir işe yaramayacağından korkuyorum.

CEVAP

Değerli okurum, bu işin çıkar yolu zaten kendi mecrasında akıyor. Organ normaldir ama sana küçük geliyor olabilir. Tabii bu yaşa kadar hiçbir kızın elini tutmaman da doğaldır. Anlamadığım şimdiden bunları neden düşündüğün? Önünde düşüneceğin çok önemli dersler, işler ve sorunlar var. Ayrıca da zorunlu duruma gelinirse operasyonla penisi büyütmek gibi bir şansın var. Ama bütün işler bitip evlilik yapıldıktan, tıp ve hanımın da bu işe “Evet” dedikten sonra olur.

Sevgilim hamile kalır mı?

Tam anlamıyla bir beraberlik yaşamadık. Kız arkadaşım bakire. Ama cinsel organına meni bulaştı. Acaba hamile kalır mı?

CEVAP

Değerli okurum, bulaşmanın zamanına, yerine göre durum değişir. Tam vajinanın ağzına bulaşmışsa, ‘Bir ihtimal daha var. Acaba gebe kaldı mı?’ şarkısını söylemekten başka çare yok. Ama ihtimal hesaplarına vurduğumuzda gebe kalma şansı çok zayıf. Özellikle yukarılara bulaşmışsa hemen hiç yok. Hadi bakalım, keyfine bak, işini yap.

BÖYLE SORU YOK: Kaç kere yapmalıyım?

30 yaşındayım, bekarım. Kız arkadaşımla ayrı şehirlerde yaşıyor, ilişkiye giremiyoruz. Bir hafta ya da 10 gün mastürbasyon yapmayınca çok zor sertleşiyor. Sizce haftada minimum kaç kere mastürbasyon yapılmalı?

CEVAP

Okurum, sayı kişiden kişiye değişir. Bu konunun maksimum ya da minimumu kişiye göre değişir. Matematiksel bir şeyler söylemek yanlış olur. Yoksa o günü bekler duruma gelebilirsin. Bir bakarsın gününden önce baş kaldırır “İlla da isterim de isterim” der.

Sen de başına vurur, “Bugün günü değil, bekle yarını” dersin. Mekanizma şaşırır. Gerilir ve sana küser. Sonra “Haydar Hoca, çöz bu olayı” dersin. Beni uğraştırma. Evlilik yaşın gelmiş. Hem ruhunun hem de bedeninin isteklerini dengele, gerisi kolay.

GÜNÜN SORULARI

Evlilik için erken mi?

22 yaşındayım, 7 yıllık sevgilim var. Erkek arkadaşım 23 yaşında. Ben evlenmek istiyorum. Kendisi daha ileride olabileceğini söylüyor. Ben çok istekliyim. Ama bu isteklerim evlilik içinde olacak şeyler. Sizce evlilik için erken mi?

CEVAP

Sevgili okurum, yaş bakımından sorun yok. Şekil bakımından yani 7 yıl geçmişe baktığımızda sorun var. Sevgilin bu konuda kararlı olmadığından biraz daha hesaplı olmalısın. Zaman her şeyi değiştirir. Üstelik bu yaşlar boynuna can simidi takmadan okyanusta yüzmeye benzer. Bu arkadaşını gözüm ve gönlüm tutmadı.

Yıkıyorum, gebe kalır mıyım?

20 yaşındayım. Sevgilimle sürtünerek ilişki yaşıyoruz. Boşalma olmuyor ama ben hemen su ve sabunla yıkıyorum. Zevk suyunda meni olma ihtimaline karşı her defasında yıkıyorum. Adetim 8 gün gecikti. Sizce yıkamama rağmen hamile kalır mıyım?

CEVAP

Pardon sevgili okurum, neyi yıkıyorsun? Beynini mi? Pırıl pırıl, lekesiz mi olsun? Gelsin şimdi Haydar Hoca, sorununuza derman olsun. Her şey yolunda. Ancak sabunun dozu az gelmiş olabilir. E normal, her defasında sabun, buna can dayanmaz. Dikkatli bir korunma gerekir.

GÜNÜN SÖZÜ

Hekimin dört gözü olmalıdır. Öteki ikisinden biri akıl diğeri yürektir. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder