Dr. Haydar Dümen İlk geceye sıkıştırmayın
HABERİ PAYLAŞ

İlk geceye sıkıştırmayın

Pek çok kız ilk geceyi gözünde büyütüyor. Çünkü olmadık sözler duyuyor. Acı, duvara fışkıran kanlar derken kabus gün geçtikçe büyüyor. Eşin anlayışı çok önemli. Her şeyi ilk geceye sıkıştırmaya kalkmaz, eşinizi hazırlarsınız mutluluk sizi bulur.

Alay eder mi?

20 yaşındayım, hiç ilişkiye girmedim. Çok istiyorum ama penisim 13 santim. İlişkiye girdiğimde benimle alay etmez mi?

CEVAP

Okurum, kız niye alay etsin? Normal bir penis.

Fantezi kuruyorum

18 yaşındayım. Kızlara karşı çok hassasım. Onları görünce hemen fanteziler kurmaya başlıyorum. Bu yüzden bende erken boşalma sorunu var. Ben sapık mıyım? Ne olur bana yardım edin.

Haberin Devamı

CEVAP

Değerli okurum, her şey düzelecek. Hayaller gerçekleşecek. Kimi zaman bir duvara çarpar gibi bir kayaya çarpacaksın. Dersini alacak, büyüyecek ve hayatı öğreneceksin. Bu arada da oyunu kuralına göre oynayacaksın. Gerisi şansa ve yeteneğine bağlı.

Nişanlım korkuyor

23 yaşındayım. Nişanlıyım, yakında evleneceğim. Nişanlım bakire ve ilk geceden çok korkuyor. Elimden geldiğince onu sakinleştirmeye çalışıyorum ama ikna olmuyor. İlişki konusunda ona çok abartılı şeyler anlatılmış. Bana yardımcı olur musunuz?

CEVAP

Değerli okurum, büyük bir dert. Çok yaygın. Adı da vajinismus. Korkunun yarattığı bir açılamama ve kasılma. Evlenin bakalım. Biraz sabredin, aceleye getirmeyin. 15-20 gün baktınız olmuyor, sorunu çözeriz.

İzin vermiyor

20 yaşındayım. Kız arkadaşımla ilişkiye giremiyorum. Çünkü istemiyor. Beni tahrik ediyor ama ilişkiye girmiyor. Kız arkadaşım benden 10 yaş büyük. Aslında ilişkiye girmek istiyor ama bir şeylerden korkuyor. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, bu yaşta ne yapman gerekiyorsa onu yap. Kendinden 10 yaş büyük üstelik de bakire olduğunu sandığım bir kızın sorumluluğunu, belki gözyaşlarını yüklenmek için niye acele edip bu sıkıntıya bulaşmak istiyorsun anlayamadım. İyi düşün, taşın. Ben ne dersem diyeyim, bu yoldan pek geri dönüş olmuyor. Kurallar kendine göre işliyor. Umarım, şans senden yana olur.

Korkuyorum

24 yaşında kızım. Bir ay sonra da evleneceğim. Ben ilk geceden çok korkuyorum. Ne yapacağım?

CEVAP

Değerli okurum, doğa ve eşin senin yardımcın olacak. Her şeyi ilk geceye sıkıştırma telaşına kapılmazsanız iyi olur. İlk gece yatağın kenarına oturup biraz seni alıştırırsa geçiş daha kolay olur. Alışacaksın. İçin alıştı ama organ kendini kapatmışsa o zaman bana yeniden bir mail at lütfen. Çaresine o zaman bakalım.

Haberin Devamı

Neden bozulmuyor?

19 yaşındayım, penisim bana büyük geliyor. Kız arkadaşımla cinsel ilişkiye girince tatmin oluyorum, düzenli olarak boşalıyorum. Ama kız arkadaşımın kızlık zarı bir türlü bozulmadı. Sebebini merak ediyorum.

CEVAP

Ne yapacaksın oğlum zarı? Kimisi zarını bulmuş kanını arar, kimi kanı görünce ‘Acaba bu zara ne oldu?’ diye panik yapar. Haydar Hoca da uzaktan bakar bakar, kendine sabır diler.

Yeter mi?

22 yaşındayım. 1.88 boyunda, 63 kiloyum. Penisim 13 santim. Kızlık zarını bozmak için yeterli mi? Partnerimi tatmin eder miyim?

CEVAP

Okurum, her şey için yeterli. Partnerini tatmin edersin. İçin rahat olsun.

Kızlık zarı yırtıldı mı?

Kız arkadaşımla seviştik. Eve gittiğinde iç çamaşırında kan olduğunu fark etmiş. Acaba onu kucaklarken zedelenme mi oldu? Acaba kızlık zarı yırtılmış mıdır?

Haberin Devamı

CEVAP

Okurum, niçin yırtılsın? Tahrişlerden, hormonal dengesizlerden böyle şeyler olabilir. Zarın yırtılması için vajinanın girişi olan, 2-3 santimlik yerde dışarıdan bir cismin girip o kanalı zorlaması gerekir. Tabii dışarıdan girecek cismin yani penisin çapı önemli. Esnek ise kanamıyor.

Nasıl boşalır?

22 yaşındayım. Kız arkadaşım 20 yaşında. Kısa süre içinde orgazm olmasını nasıl sağlayabilirim? Bu durum psikolojik midir yoksa ilişki sırasındaki fanteziye mi bağlıdır?

CEVAP

Değerli okurum, neredeyse yüzde 50 erkek ve kadının çözemediği sorunu sen hemen çözmeye soyunmuşsun. Bir de fantezilerden söz ediyorsun. Çok uğraşma, üstesinden geleceğin bir şey değil. Kızın kimliği ile ilgili. Cinselliği sevdikçe ve yıllar geçtikçe her şey yoluna girer.

Çözümü yok mu?

18 yaşındayım. Penisim istem dışı sertleşiyor. Kızın yanında zor duruma düşüyorum. Sevgilimle öpüşünce testislerime ağrı giriyor, mastürbasyon yapınca geçiyor. Çözümü var mı?

CEVAP

Yavrum, bırak o bildiği yoldan yürüsün. Sertleşecekse sertleşin. Uyuyacaksa uyusun. Onun bu azgınlıkları geçecek. Her akşam yuvasına dönen uslu bir at olacak. Şimdi deli fişek tay dönemini yaşıyor. Tabii zaman zaman da mastürbasyon yapacaksın.

Hamile kalınır mı?

18 yaşında kızım. Kızlık zarı bozulmadan hamile kalınabilir mi? Sürtünme ile hamile kalma olasılığı nedir?

CEVAP

Okurum, her iki durumda da hamile kalınabilir. Birincisinin oranı doğal birleşmede nasıl kalınırsa o kadardır. İkincisinin oranı da ötekine göre dörtte bir düzeydedir. Dikkat!

Gebe kalır mı?

20 yaşındayım. Sevgilimle sürtünme yoluyla seviştik. Ben vajinanın üzerine boşaldım. Kız arkadaşım biraz sperm görmüş. Onu da sildi. Kız hamile kalır mı?

CEVAP

Değerli okurum, kalacağını sanmıyorum.

BÖYLE SORU YOK!

Sayıyı artırsak sorun çıkar mı?

25 yaşındayım. Kız arkadaşımla her gece 4 kez birlikte oluyoruz. Sayıyı artırsak zararı olur mu?

CEVAP

Değerli okurum, sözüm ona hava atıyorsun halbuki her biri 5 dakika bile sürmeyen birlikteliklerinizi 4 defa ya da 5 defa tekrarlasanız ne olacak? Ben cevap vereyim, hiçbir şey! Ne tür zarar bekliyorsun bilemiyorum ancak sağlık açısından için rahat olsun. Bir diğer yandan, partnerin az az ama sık sık sunulan bu porsiyonlardan zamanla bıkacak. Biraz da canı sıkılacak. Arkadaşlarından dinlediği akşam ziyafetlerinin hayalini kuracak. Bir oturuşta o da doya doya yemenin zevkini arayacak. İşte problemler bu noktada başlayacak, oluşacak zararlarının boyutunu hesaplamayı okuruma bırakıyorum.

GÜNÜN SORULARI

Vajinadan korkuyorum

24 yaşındayım, cinsel ilişkiye girmedim. Aslında vajinadan korkuyorum. Kız arkadaşım olmadı. Geneleve ya da hayat kadınına gitmek istemiyorum. Ne önerirsiniz?

CEVAP

Değerli okurum, işi çözmüşsün. Bir takım kararlar vermişsin. Bana da sorsan bu kararlara ‘Doğru’ derim. Yaş konusunda da kaybedilmiş bir zaman yok. Umarım bugün, yarın bu işi gerçekleştirmenin yolunu bulursun. Vajinadan korkma yavrum, su çocukluktan kalma bilinçaltı bir komplekstir. Yani penis vajinaya girince, vajina sanki onu koparacakmış gibi bir korku bilinçaltına yerleşir. Dikkat et fazla uzatmadan bir arkadaş bul. Dost ol, sevgili ol. Sanırım o sana hayatı gerçeklerini öğretir.

Karım kendini geri çekiyor

30 yaşında, 2 aylık evliyim. Haftada 1-2 kez ilişkiye girerdik. İlk adımı da hep ben atıyorum. Şimdi ilişkiye giremiyoruz. O kendini geri çekiyor, bahane uyduruyor. Ne yapayım?

CEVAP

Okurum, bir düşünelim ne yapabilirsin? Hmm, eşinle birlikte psikiyatriste ya da evlilik danışmanına gidebilirsin. Yapılabilecek tek şey bu. Kadınlarda, cinsel soğukluk ya da isteksizlik genellikle bir psikolojik durumun sonucudur. Bu problemin ne gibi özel durumlarda oluştuğunun saptanması nazik bir konudur. Ayrıca durumunuzun nedeni eşinle cinsel yaşamın başlangıç ve denge döneminde olmanız. Önünüzde uzun yıllar var. Eşinle el ele verip sorunlarınızı uzmanın yardımı ile çözümlerseniz doğru yaparsınız.

GÜNÜN SÖZÜ

Yalan yağ lekesi gibidir. Zamanla yağılır ve büyür. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder