Dr. Haydar Dümen İlki şaşkına döndürür
HABERİ PAYLAŞ

İlki şaşkına döndürür

Pek çok konuda yapılan ilk denemeler hayal kırıklığına neden olabilir. Bu yüzden umutsuzluğa kapılmamak gerekiyor. Çünkü herkesin acemiliği atlatmak, bilgilenmek için zamana ihtiyacı var. Adımlarınızı çok dikkatli ve yavaş atın, üzüleceğiniz yanlışlar yapmayın.

Kandırmaktan sıkıldım

29 yaşında, 8 aylık evli kadınım. Cinsel ilişki sırasında hiç zevk alamıyorum ama eşimi kandırıp zevk alıyormuş gibi yapıyorum. Eşimi ve kendimi kandırmaktan çok sıkıldım. Sizce ne yapmalıyım?

CEVAP

Sevgili okurum, eşinde erken boşalma yoksa sorun ileride çözülecektir. Burada eşinin ustalığı, estetiği önemli rol oynar. Ayrıca eşinin kendini cinsel yönden istenir bir duruma getirmesi için senin bazı özelliklerini keşfetmesi ve fantezileri dengeli kullanmanız gerekir.

Haberin Devamı

Bu konuda kadınlar biraz hedefe geç ulaşıyor. Ama kafaya takarsan yolun daha da zorlaşır. O sırada dikkatin kendine değil zevklere, fantezilere kaydırırsan cinsel bazı kıpırdanışlar devreye girebilir.

İkinci kez olmuyor

Kız arkadaşımla ilişkiye girdiğimde erken boşalıyorum. İkinci kez denemek hiç içimden gelmiyor. Problem neden kaynaklanıyor?

CEVAP

Değerli okurum, sorun acemiliğinden, gençliğinden ve biraz cahilliğinden kaynaklanıyor. Bu yaşta ne olsun istiyordun?

Sertleşmiyor

41 yaşındayım, 20 yıldır evliyim. 5 aydır sertleşme sorunum var. Birkaç ilaç kullandım, günü kurtarıyor. Hangi doktora gideyim?

CEVAP

Değerli okurum, sertleşme sorunu

1) Sinir sisteminin bozukluğu ve hastalıklarından.

2) Penise gelen damarların dolaşım bozukluğundan olabilir. Tıkalı olmasından ya da sifonun kaçak yapmasından.

3) Psikolojik nedenlerden. Hangi doktora gideceğim dediğin zaman dilim bağlanır. Sıkı araştırma yap, en iyisini bul, gidip yüz yüze görüş ki yaşın çok genç, çözüm bulunsun.

Sevgilim hamile mi?

18 yaşındayım. Sevgilimle ön sevişme esnasında kız arkadaşımın vajinasının üzerine boşaldım. Sevgilim uzun zamandır adet görmüyor. Acaba hamile olabilir mi?

CEVAP

Olabilir değerli okurum, derhal bir gebelik testi yaptırın. Sonuca göre karar verirsiniz.

Neden kan gelmedi?

Haberin Devamı

22 yaşında kızım. Erkek arkadaşımla 2 yıldır beraberiz, 5 aydır ilişkiye giriyoruz. Kan gelmedi. Kimseyle olmadım. Kan gelmeden yırtılmış olabilir mi veya zar esnek mi?

CEVAP

Zar esnek yavrum.

İçim kıpır kıpır

18 yaşındayım. İçim kıpır kıpır, sürekli mastürbasyon yapmak istiyorum. Bu bir sorun mudur? Bunu nasıl çözebilirim?

CEVAP

Değerli yavrum, içinin coşkulu kıpır kıpır akışkan musluğu aşağı doğru. O musluğu kapat, kıpırtılar yukarı doğru aksın. Beynin kıpır kıpır olsun, kazan dolup patlar duruma geldiğinde arada da emniyet sübabını açıp aşağının musluğunu açıverirsin. Bunu haftada 2-3 yaptığında zaten kıpırtılar da yoluna girer, her şey muhteşem olur.

Bozulmuş mudur?

20 yaşında kızım. Erkek arkadaşımla uzun süredir birlikteyiz. Bir kez sürtünme yoluyla ilişkiye girdiğimizde çok hafif pembemsi bir sıvı geldi. Bu zorlamadan mı kaynaklanıyor yoksa kızlık zarım bozulmuş mudur?

CEVAP

Sevgili okurum, giriş bölümünde basınç olursa zedelenmiş olur. O duruma dikkat edilmeli. Kanımca kızlık zarın hafiften incindi ama yerinde duruyor diye düşünüyorum.

Haberin Devamı

Basınç hissetmiyorum

Yeni evliyim ve bu zamana kadar eşimden başkasıyla ilişkiye girmedim. Cinsel ilişki esnasında penisime zevk verecek kadar basınç hissetmiyorum. Acaba bu normal bir durum mu? Yoksa problem mi var?

CEVAP

Değerli okurum, zamanla cinsel birleşmenin değişik yön ve yöntemlerini, tekniği öğrenmen. Gerekirse uzmandan yardım olarak eksiğini gidermen gerekir. Genel bir sorundur. Şimdilik bir süre sabret ve kendini yargılama.

İlk deneyimim berbattı

21 yaşındayım. İlk cinsel denemem kötü geçti. Bu yüzden çok tedirginim. Acaba ileride bu problemi yenebilir miyim?

CEVAP

Değerli okurum, tabii yenersin. Hangi konularda ilk denemeler iyi geçiyor ki? Her şeyde ilk denemeler yanıltıcı ve şaşırtıcı olur. Zamanla da usta olup çıkarsın. Aceleye gerek yok, önünde yıllar var. Tek sorun kendini sakın sorgulama. “Ya başaramazsam?”, “Ya olmazsa?” dersen başarısızlığa davetiye çıkarırsın. Şaşkınlıktan kurtul, önünümüzdeki zaman diliminde ve uygun koşullarda her şey yoluna girecek.

Belirtileri neler?

18 yaşındayım. İlk deneyimimi birkaç gün önce bir hayat kadınıyla yaşadım. Korunmadım. Hastalık kaptım mı? İlk olduğu için ilişki çok kısa sürdü ve hemen sıcak suyla duş aldım. AIDS ya da bel soğukluğunun belirtileri nelerdi?

CEVAP

Değerli okurum, yüzde 99 hastalık kaptığını sanmıyorum. Ama yüzde 1 ihtimal olabilir. Olan olmuş. Mikrobik hastalık kapmışsan bu da bir süre sonra akıntıyla kendini belli eder. Yine de için rahat etsin istiyorsan bir idrar testi ve kültür yaptır.

Heyecanlanıyorum

23 yaşındayım. Kız arkadaşımla ilişkiye giriyoruz, ben çok çabuk boşalıyorum. Kız arkadaşım da istekli ama zevk almıyor. Sevgilimi görünce heyecanlanıyorum, elim, ayağım titriyor. Ne yapacağım?

CEVAP

Değerli okurum, senin erken boşalman geriye çekilmeli. Kız arkadaşın hem cinselliğe alışamadı hem de senin erken boşalmandan sona gidemiyor. Biraz telaşlı görüyorum seni. Bu iş doğal duruma dönüşmeden uyum kolay sağlanmaz. Bir süre daha böyle gitsin. Şu anda yapılacak pek fazla bir şey yok.

BÖYLE SORU YOK!

Kız istiyor, ben korkuyorum

Sevgilim ilişkiye girmek istiyor, ben korkuyorum. Bir de prezervatif takmamı istemiyor. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Dünya değişti be oğlum. Bakıyorum da erkekler korkuyor, kaçıyor. Kızlar Rambo cesareti ile erkeklerin üzerine atlıyor. Yavrum, erkeklerin şerefini iki paralık etme. Önce korkma. Ama asla hakkın olmayan ortamlarda riskli ilişkilere girme. Bunun adı korku değil, çekingenliktir.

Hesap kitaptır, sorumluluktur. Onların toplamı senin kimliğini oluşturur. Bu tür yollardan geçip bu kimliğe ulaşmışsan seni sevdim. Ama sadece korku varsa o zaman durdum, düşündüm. Evlilikte bu konuda ustalık gerekir. Yine çıkmaz sokaktayım. Yukarı bıyık aşağısı sakal. Biraz da kendi problemini çöz.

GÜNÜN SORULARI

Kız büyük istiyor

20 yaşındayım. Kız arkadaşım penisimin 18 santim olması gerektiğini söyledi. Cinsel organım 13 santim. Ne yapmam gerekir?

CEVAP

Okurum, o çok bilmiş kıza vajinasının kaç santim olduğunu sor bakalım, biliyor mu? Normal vajina 8 santimdir. Eğer kız 8 santim dolaylarında demezse ya da 15-20 santim derse, ona “Kendi organının derinliğini bilmiyorsun.

Erkeklerin penisinin 18 santim olması gerektiğini nereden biliyorsun?” diye sor. Senin penisin normal. Kız aklını başına toplarsa toplar. Toplamazsa dert etme, bırak gitsin.

İlişkiye mi girdi?

Sevgilimle 2 hafta önce ilişkiye girdik, kan gelmedi. Sevgilim başkasıyla ilişkiye mi girdi?

CEVAP

Okurum, bilemem. Sen işin içindesin ben olayın çok dışındayım. Genelleme yapalım. Esnekse kanamamıştır. Esnek değil de başka biriyle birleşmiş, kanatmışsa kanatmıştır. Ama sen birleşince kanasaydı o zaman sen şerefli listene çentik mi atacaktın?

Yoksa kızla evlenecek miydin? Bak ikisi çok farklı. Evleneceksen bu senin dünya görüşün ve tercihindir. Ama 3-5 yıl sonra “Şu kadar kızla ilişkiye girdim” diye övüneceksen bu da kompleksindir. Bana sormadan önce kendi hakkında karar ver.

GÜNÜN SÖZÜ

Yerinde övgüler en iyi birer ödüldür, cana can katar. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder