Dr. Haydar Dümen İlkler hep iz bırakır
HABERİ PAYLAŞ

İlkler hep iz bırakır

İnsan hayatında ilkler öyle kolay unutulmaz. Kimi acı kimi tatlı hatırlarla hafızalarda yerini alır. İlk aşk, ilk ilişki böyledir. Eğer mutluluğu bulursanız her zaman gülümseyerek hatırlarsınız ama zamanından önce yaşandıysa, hoşunuza gitmediyse sonsuza kadar izi kalır.

BÖYLE SORU YOK!

Kızlar peşimden koşuyor

19 yaşındayım. Üniversite sınavına hazırlanıyorum. Kızlar ilişkiye girmek için peşimden koşuyor. Ama ben sınav öncesi istemiyorum. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli çocuğum, koşturma peşinden. Bak koşa koşa ne hale geldiler, üstelik birbirlerine girdiler. Neyse hepsi bir lokma tada mahkum olmuşlar. Bulunmaz Hint kumaşı gibi seni bulmuşlar. Senin sınavın var. Kazan sınavı, aç kapını, doldur kızlarla odanı. Sıraya diz ki kavga çıkmasın. Aman dikkat! Oğluuum, bak anan geldi, üzülüyor. “Çalışmaktan sızmış kalmış” diyor. Uyan hadi çocuğum, rüyanda buldun kızları, uçurdun aklını. Derslere 15 dakika ara ver de kendine gel.

Haberin Devamı

GÜNÜN SORULARI

Haftada 15’i buluyorum

20 yaşındayım. Haftada 15-16 kere mastürbasyon yapıyorum. Bu hormon patlaması nasıl durur?

Değerli okurum, haftada 15-16 mastürbasyon. Her gün en az 2, arada bir 3. Hesaplar karıştı. Zamanı buldun, yeri nerede buluyorsun? Bir insan kendi iradesine hakim olamıyorsa, freni patlamış kamyon gibi yokuş aşağı da gidiyorsa, kaza kaçınılmaz olur. Hormon patlamasıymış! Yanardağ patlaması gibi havalısın. Yavrum, fren patladı. Arkasından ar damarın da patlarsa felaket başlar.

Ya bayılırsam?

27 yaşındayım, şubatta nikah var. Beni kan tutuyor. İlk gece kan görünce bayılırım diye korkuyorum.

Değerli okurum, tebrik ederim. Diyelim ki birleşme oldu. Kızın zarı esnekti, kanamadı. Şans sana güldü. Bayılmadan işi hallettin. Başka bir seçenek: İlk gece “Gözlerimi kapatırım, işimi yaparım” dersin. Gözümü kapayamam dersen bu sefer de gözüne koyu renk bir gözlük takarsın. Hiçbiri aklına yatmıyorsa, sırt üstü yatarsın, kaptanlığı eşine bırakırsın. Eğer ilişkide bayılıverirsen, eşin gazoz şişesini yanında tutar, seni ayıltır.

Sevgilim hamile mi?

3-4 ay önce kız arkadaşımla korunarak ilişkiye girdik. 2 aydır adet görmemiş. Doktora gitmiş “Normal” demiş. Ne yapmamız gerekiyor? Hamile olabilir mi?

Haberin Devamı

CEVAP

Değerli okurum, kız doktora gitmiş, bir şey yok sonucunu almış. Sıkıntıları psikolojik. Ama böylesine ciddi durumda gerekiyorsa başka doktora başvurun.

Karım çok bağırdı

24 yaşındayım. 2 ay önce evlendim. Gerdek gecesi ilişkiye girerken eşim çok bağırdı. Ben onunla bir daha ilişkiye giremedim. Psikolojim bozuldu. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, sabırlı ve sakin ol. Sendeki sistem bozulmaz. Üzülüp kaygılanırsan sorunun çözümü uzar. Ama bu arada o bilinen haplardan alarak atı bir kamçılarsan saplandığı yerden çıkar. Düz yolda da kamçıya gerek kalmaz. Ama eşinin sorununun çözülmesi gerekiyor.

Bozuldu mu?

19 yaşındayım. Kız arkadaşım var. 5 gün önce seviştik. Biraz vajinayı zorladım. Adetinin son günleriydi. Yarım saat sonra kan geldi. Kız zarının bozulmasından çok korkuyor. Tuvalete gittikten sonra yanma oluyormuş. Ne yapmamız gerekiyor?

CEVAP

Değerli okurum, kanadığını sanmıyorum. Ancak bu yanmalar iltihabi olabilir. Aslında kesin teşhi bir doktora gitmekle konulur. Boğazımız ağrıdığı zaman gideriz ama bu konularda gitmeyiz.

Haberin Devamı

Erken boşalıyorum

19 yaşındayım. Erken boşalıyorum ve cinsel organım sadece 13 santim. Bu durum cinsel hayatımı nasıl etkiler? Ne olur yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, penisinin boyu cinsel hayatını normal olarak yönetir. Erken boşalman da evlendiğin zaman tedavi edilir. Şimdi senin yapman gereken mastürbasyon sırasında duraklayarak, süreyi uzatma antrenmanları. Sistemi ona göre koşullandır.

Birbirimizi seviyoruz

21 yaşında kızım. Sözlümle sürtünme yoluyla cinselliği yaşıyoruz. Bir seferinde acı hissettim ama birleşme olmadı. Kan geldi. Ertesi gün adet gördüm. Sözlüm inanmıyor. Kızlığım bozuldu mu? Birbirimizi çok seviyoruz.

CEVAP

Sevgili okurum, beklemede kal. Burada mantık yürütelim. Bir ihtimal zar zedelendi. Yani zedelense, yırtılsa ya da hiçbir şey olmasa ne yazar. Önemli olan sevginiz. Umarım evlenir, mutlu olursunuz.

Kimse yaklaşmasın

21 yaşında kadınım. Çok sevdiğim biriyle ilişki yaşadım ve zevk aldım. Ama daha sonra erkeklerden iğrendim, bana yakınlaşmasın istiyorum. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Sevgili yavrum, ilkinin tadı iyi gelmiş ama hayatta bir kural var. Daima ilk yediğimiz yemeklerin tadını unutamıyoruz. Örneğin bir yerde balık yiyorsun, o tadı bir daha bulamıyorsun. Ama senin yanlışın aramaya devam etmek. Kendini sınava sokuyorsun. Oysa arayacağın şey dışarıda değil, kendi içinde. Hadi, biraz dinlenmeye çekil, ruhuna tatil ver. Kısaca kendini harcama yavrum.

Yine kan gelir mi?

20 yaşındayım. Kız arkadaşım 19 yaşında. İlişkiye girdik, kan geldi. Tuvalette bir miktar daha kan gelmiş. 3 gün sonra yine birlikte olduk. Bu kez kan gelmedi. Bir daha kan gelir diye korkuyoruz. Ne yapmalıyız?

CEVAP

Değerli okurum, zarı kanadı. Burada penisin boyutunun da rolü oluyor. Belki birkaç birleşmenizde kan gelebilir ya da gelmeyebilir. Artık bunlar önemini yitirdi. Kızlık zarı yukarıda dediğim gibi kanadı.

Midesi bulanıyor

Kız arkadaşımla ilişkiye girdi ve kızlığı bozuldu. Sadece idrarla birlikte kan geldi ve içine boşaldım. Ertesi gün midesi bulanmaya başladı. Test yaptırdık, negatif çıktı. Günde 2-3 kez midesi bulanıyor. Ne olur aydınlatın.

CEVAP

Temiz yavrum. Genç kızlarda çok görülen psikolojik bir sorun. Senin kız arkadaşını bırak, daha nicelerinde karın şişiyor, 6-7 aylık gebelik gibi duruyor. Bunun nedeni gaz birikimi. Yani gebeliği taklit ediyor. Gazın hareketlerinden de çocuğun oynadığını sanıyor. Doktora gittiği zaman da yalancı gebelik ortaya çıkıyor.

Titremeye başladım

29 yaşında kızım. 3 yıllık birlikteliğim var. Sevgilimin penisi büyük olduğu için ilişkiden önce ‘Acı çeker miyim?’ diye düşündüm. İlişkide titreme başladı. Bana yardım edin

CEVAP

Sevgili okurum, ilki bu. Acemilik olur, korku olur, heyecan olur, çarpıntı olur. Ayrıca duyduklarının sende yarattığı olumsuzluklar. Tümünü yan yana getirip titremeyip de, kasılmayıp da ne yapacaktın? Zamanla gevşersin yavrum, gevşersin.

Ağrının nedeni ne?

Erkek arkadaşımla sürtünme yoluyla birlikte oldum. Elbiselerimiz vardı. Ayrıldıktan birkaç saat sonra kasıklarımda ağrı başladı. Sabah kanama vardı. Adet görmeme 9-10 gün var. Sizce kızlık zarım yırtılmış mıdır? Ağrı ve kanamanın nedeni nedir?

CEVAP

Sevgili kızım, kesin sonuç kadın-doğum uzmanı tarafından söylenebilir. Ama ben yüzde 99 oranında zarın bozulmadığını düşünüyorum. Karın ve kasık ağrıların cinsel dürtülere bağlı düz kasların kasılmasından kaynaklanıyordur. Erken adet görmen de psikolojik olabilir.

Çok üzülüyorum

18 yaşında, 1.80 boyunda, 62 kiloyum. Penisim çok küçük, 14 santim olduğu için üzülüyorum. Bu sorunu nasıl hallederim?

CEVAP

Değerli okurum, normal ve ideal bir cinsel organın var. Boşuna kuşku ve korku yaşıyorsun.

GÜNÜN SÖZÜ

Duygusallık aklın maskesidir. Fazla kullanıldığında akıl maskenin altında kaybolur. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder