Dr. Haydar Dümen İpler evlenince kopar
HABERİ PAYLAŞ

İpler evlenince kopar

Haberin Devamı

Uzun soluklu ilişkilere dışarıdan bakılınca çiftler birlikte büyüyor gibi gözüküyor. Oysa erkek ya da kız gençliğini doyasıya yaşamadığından evlenince sıkıntı başlıyor. Evlilik ağır geliyor, orgazm olamama ortaya çıkıyor ve bilinçaltı eşi suçluyor

BÖYLE SORU YOK!

Cinsel hayata erken atıldım

18 yaşındayım, seks hayatına çok erken atıldım. Şu anda benim at şahlanmıyor. Ne olur yardım edin.



CEVAP K
esesi dolgun, işi fabrikasyon olan baban her fırsatta “Ufak yaşta iş hayatına atıldım” diye diye sende bir baba hayranlığı yaratmış. İşte sorun bundan kaynaklanıyor. Ağız alışkanlığıyla “Seks hayatına erken yaşta atıldım” diyorsun. Bu konuda yanlış ata oynuyorsun. Atının dizginleri senin elinde değil. O bildiğini okuyor, istediği kadar koşuyor. Ve seni de 16 yaşından beri sırtında taşıyor. Sana “İn gayri, 3-5 ay dinleneyim” diyor. Ben aracı oldum, isteğini de uygun buldum.

GÜNÜN SORULARI

Seks oyunları işe yarar mı?

30 yaşındayım. 2 yıllık evliyim. Karım bir türlü orgazm olamıyor. Acaba seks oyunlarının onun orgazm olmasına yararı olur mu?

CEVAP Değerli ve de sevgili okurlarım, seks oyunları deyip geçivermek kolay da bu sorunun yanıtını bulmak zor. Yavruşlar, bu oyunları nerede arayacağız? Yatakta mı, ormanda ya da yaylada mı? Evliler arasındakine mi, sevgililer arasındakine mi bakacağız? Oyun var, oyuncuk var. At üstünde kılıç oynama var, kaçamak derken kodesi boylama var!!! Var oğlu var. Tümüne yanıt verelim. Çıkın yatak ya da kumsal pistine. Altta kalanın canı çıksın. Üstteki ceviz kırsın!!! Sonra roller değişsin... Bilmem ki sizler ne istersiniz? Alamadım, veremedim, her şeye “He” diyen yine de orgazm olamayan kadına da hiçbir şey diyemedim, Allah kurtarsın.

Sertleşme olmuyor

21 yaşındayım. 1.80 boyunda, 62 kiloyum. İlk ilişkimde sertleşme olmadı. O günden bu yana mastürbasyonda da sertleşmiyor. Kız arkadaşım ilişkiye girmek istiyor “Bu sefer olacak” diyor ama olmuyor. Çok utanıyorum, ne yapacağım?



CEVAP
Değerli okurum, hiç merak etme. Bugün olmasa yarın mutlaka olur. Bu yarın sözüm gerçek yarın ya da 3 ay içerisindeki bir başka yarındır. Ne kadar üstüne düşersen, “Hadi hadi” dersen, heyecan ve stresten salyangoz gibi büzüldükçe büzülür. Hiç ilgilenmezsen uyurken bile gökyüzünde uçurtma gibi süzülür. Kızın “Bugün olacak” fetvası, onun psikolojisinde “Hayır, olmayacak” levhası gibi ruhuna işlemiş. Ne yapsan boşuna. Çünkü emir almak gitmiyor hoşuna. “Eehh hadi be sen de. İster banarsın, ister kaşıklarsın. Sen seni bil sen seni. Bir de senin yüzünden incitmeyelim sevgimizi” deyin. Görün bakalım neler olacak.


Acaba bıkar mıyız?

20 yaşındayım. 1.5 yıllık ilişkim var. Kız arkadaşım 17 yaşında. 3-4 aydır yakınlaşıyoruz. Sadece öpüşüyoruz. Evleninceye kadar bundan bıkar mıyız?

CEVAP Değerli okurum, bıkarsın yavrum bıkarsın. Bir atasözümüz vardır; ‘Bal yiyen baldan, yar yiyen yardan bıkar’ diye. 15,5 yaşında çocuğu bir biçimde kafeslemişsin! Kafeste kuş gibi onu yemleyip besliyorsun. Günün birinde sen de büyüyeceksin, o da büyüyeceksin. Acaba o kuş yemleri kocaman anaçlaçmış, örneğin bir kartala yeter mi? Sizin ciddi yardıma ihtiyacınız var. Akıntıya kapılmış gidiyorsunuz. İkiniz de yanlış yoldasınız.

Penisim çok küçük

15 yaşındayım. 90 kiloyum. Penisim 3 santim. Çok utanıyorum. Evlenince çocuğum olmayacak. Karıma ne derim? Yardım edin.

CEVAP Değerli okurum, plastik cerrahi ile ilgilenen bir üroloji uzmanına gideceksin. Onunla konuşacaksın. Ne olup bittiğine sen değil, hekim karar verecek. Hadi bakalım burada bir çekinme ya da utanma olmaz. Yaşam söz konusu. Neden boşu boşuna çile çekiyorsun ki?

Benim de ihtiyaçlarım var

25 yaşındayım ve kız arkadaşım var. Onu çok seviyorum. Evlenene kadar ilişkiye girmiyor. Geneleve gidince kendimi suçlu hissediyorum. Ama ihtiyaç da duyuyorum. Mastürbasyonu sevmiyorum. Ne yapmalıyım?

CEVAP Değerli okurum, yoluna devam ederken, bir dere ile karşılaşmışsın. Oturup düşünüyorsun. “Öyle mi olacak, böyle mi olacak? Dereye girersem boğulacak mıyım, oturursam hedefe nasıl ulaşacağım?” diye. Yavrum herkes gibi derenin köprüsünden geç. Ya da dar bölümünden atla. Yani zamanıdır, evlen. “O olmaz, bu olmaz, ben ne yapayım?” diyorsun. Önünde kocaman hayat kapısı açılmış, oradan gireceksin. Başka ne yapacaksın?

Beklemek çok zor

22 yaşındayım. Sevgilim de aynı yaşta. Ama kız benimle ilişkiye girmek istemiyor. Aslında istiyor ama çekiniyor. “Evlenmeden olmaz” diyor. Evlilik için 4 yılımız var. O kadar yıl beklemek çok zor. Ne yapmalıyız?

CEVAP Değerli okurum, zor soru. 4 yıl beklemek ikinizin de aleyhine sonuçlar doğurabilir. Bunlar evlendikten sonra ortaya çıkar. Ve mutluluğunuz olumsuz etkilenir. Ama kız tedirginliğinde haklı. Onun da koruması gereken kutsal değerleri var. Bazen öyle sorular soruyorsunuz ki kale gibi duvarın önünde yapayalnız kalıveriyorum.

Yeniden kan gelir mi?

30 yaşındayım, 6 ay önce sevgilim zor kullanıp benimle birlikte olmaya çalıştı. İçime tam giremedi. Kızlık zarım bozulmuş olabilir mi? Sevgilim “Uzun süre kimseyle birlikte olmazsan zardan kan gelir” demişti. Acaba doğru mu? Ondan ayrıldım, şimdi mutluyum.

CEVAP Sevgili okurum, geçmiş olsun. En iyi şeyi yapmışsın. O adamdan kurtulmuşsun. Evlendiğinde bir ihtimal kanama olabilir ama olmayabilir de. Şimdi bunları düşünmek için çok erken, ancak uzun süre birlikte olmadığın zaman kızlık zarı yeniden oluşacakmış gibi bir düşünce yanlış. Direkten dönmüşsün yavrum. Şimdi bunları düşünme işine. bak.

İlişkiye girmek istiyoruz ama ben tiksiniyorum

17 yaşındayım. Kız arkadaşımla ilişkiye girmek istiyoruz. Yakınlaşıyoruz ama ben tiksiniyor ve vazgeçiyorum. Bana yardımcı olabilir misiniz?

CEVAP Sevgili yavrum, cinsel isteğin olabilir. Sen daha çocuksun. Denemeye kalkmayın. Çünkü kızın gebe kalma ihtimali var. Kız arkadaşından derhal uzaklaş. Manevi sorumluluk alma. O da kendi yoluna yürüsün, işine baksın. Sonra vicdan azabı çekersin.

Meni geliyor

24 yaşındayım. 1 aydır bir sevgilim var. Onunla baş başayken, elini tutarken cinsellik düşünmediğim halde penisimden meni geliyor. Acaba bu bir sorun mu?

CEVAP Değerli okurum, anlattığın şey meni değil. Halk arasında söylenen zevklenme suyu. O senin cinsel sağlığının işareti. Bu nedenle bunu kendine dert edinme.

İktidarsız olur muyum?

15 yaşındayım. Her gün mastürbasyon yapıyorum. İleride iktidarsız olmaktan çok korkuyorum. Beni aydınlatır mısınız?

CEVAP Sevgili okurum, hiçbir şey olmayacaksın, her şey güzel güzel gidecek. Şimdilik sen de mastürbasyon yapmayı gün aşırıya indir. Normal uykunu al, beslen, derslerine çalış, spor yap. İnsanlar arasına katıl. Flörtlerin olsun ve de gün aşırı mastürbasyon yapmaya devam et.

Mastürbasyon nedir?

Mastürbasyon nedir ve gençler onu neden kullanma ihtiyacı duyuyor?

CEVAP Sevgili okurum, mastürbasyon bir dolmakalem ya da gözlük değil ki. “Gençler bunu niye kullanıyor?” sorun böyle çağrışımlar yaptı bende. Mastürbasyonun ne olduğunu arkadaşlarına sorsan iyi edersin. Onlar benden daha iyi ders verirler sana.

GÜNÜN SÖZÜ: Gökyüzü eğer karanlık olmasaydı yıldızlar nasıl parlardı? H.D.

13

Sıradaki haber yükleniyor...
holder