Dr. Haydar Dümen İpuçlarını birlikte arayın
HABERİ PAYLAŞ

İpuçlarını birlikte arayın

Evlilik uzun bir yolculuk. İki kişi bir hayat kuruyor, çocuk büyütüyor, evi geçindiriyor. Yıllar içinde cinsel sorunlar ortaya çıkıyor. Hemen pes etmeyin, eşinizle birlikte ipuçlarını takip edin. Birbirinize zaman ayırın, el ele verin ve yatak odanızı renklendirmeye çalışın.

Orgazm olamıyorum

23 yaşında kızım. Erkek arkadaşımla 1 yıldır ilişkiye giriyoruz. Orgazm olamıyorum. Ama mastürbasyon yapınca daha çok keyif alıyorum. Bir de ilk ilişkiye girdiğimizde vajinamdan kan geldi ama çok azdı. Kızlık zarımın bozulup bozulmama durumu nedir?

Haberin Devamı

CEVAP

Sevgili okurum, kızlık zarın esnek. Son kalıntı, az bir bölüm kanamış olabilir. Buna kafayı takma. Klitoris orgazmı doğaldır, kadınların bu konudaki potansiyeli yüksektir. Vajinal orgazm zaman ve antrenman işi. Klitoris orgazmdan vajinal orgazma transfer olmak daha çok teknikle ilgili. Şimdilik ortada sorun yok. Evlendiğinde orgazm sorunu yaşarsan bir uzmandan yardım alırsın.

Büyür mü?

19 yaşındayım. Penisim 12.5 santim. Bana küçük geliyor, büyür mü? Yoksa büyümesi durmuş mudur? Büyümesi durmuşsa internetteki ilaçları kullanmalı mıyım?

CEVAP

Değerli okurum, internetteki ilaçları aklından bile geçirme. Boyutu idare eder, normaldir. Mutlu cinsel yaşamını sürdürebilirsin. Ama kafayı takar, komplekse girersen sistemin işlevini bozarsın. Yalnız organdan değil bunun psikolojine yansıyan bölümü de seni mutlu etmez. Aslanlar gibi yolunda yürü, ruhunu geliştir, duygularını öne çıkar.

İlişkiye girmedim

29 yaşındayım ve bugüne kadar hiç ilişkiye girmedim. Günde 2 kez mastürbasyon yapıyorum ve 2 ay sonra nişanlanacağım. Bunları sözlüme anlatınca benden korkmaya başladı. Ne yapmalıyız?

CEVAP

Değerli okurum, mastürbasyona koşullanmak, ondan vazgeçememek gibi bir açmaza düşeceksin. Ve güzel karın seni içeride beklerken büyük olasılıkla sen banyoda mastürbasyon yapacaksın. Umarım böyle olmaz. Bu yıla kadar günde 2 mastürbasyon, sana da yazık evleneceğin eşine de. Senden yana ne iyi ki eşin bunun farkında değil. Yoksa senden kopardı.

Daha çok çıktı

20 yaşındayım, temizlik için jilet kullanıyorum. Bu tüyleri daha çok çıkardı. Ne yapmalıyım? Doktora gidilir mi, gidilmez mi? Bu tüyler penisin başına doğru ilerliyor.

Haberin Devamı

CEVAP

Değerli okurum, jiletin estetik sakıncası olabilir. Fiziksel bir sorun yaratacağını sanmıyorum.

Ne zaman bir kadın görsem

18 yaşındayım, henüz ilişkiye girmedim. Ben mastürbasyon yaparken hemen boşalıyorum, kendimi tutamıyorum. Bir kadın gördüm mü onunla ilişkiye girmek istiyorum. Acaba ileride bana sorun yaratır mı?

CEVAP

Değerli yavrum, mastürbasyonu uzatmaya çalış. Konsanstrasyonunu başka yönlere kaydır. Başlarken biraz otur, dolaş tekrar otur. Çok gençsin. Erken boşalman ileride düzelmezse evlendikten sonra tedavisi var.

Zevk almıyorum

21 yaşında kızım. Sevgilimle 4 aydır ilişkiye giriyoruz. Boşalıp boşalmadığımı anlamıyorum. Kaygan bir sıvı geliyor ama mastürbasyon yaparken yaşadığım kasılmaları yaşayamıyorum. Ne önerirsiniz?

CEVAP

Sevgili okurum, alışacaksın. Zamanla orgazmı öğreneceksin. Klitoris orgazmdan vajinal orgazma geçiş yapılacak. Bunlar da zamana bağlı. Bir çocuk bile 15 yılda büyüyor. Sanırım sen 15 aylık çabayla bunun üstesinden geleceksin. Tabii ki partnerin usta biri ise ve erken boşalması yoksa.

Haberin Devamı

Kan gelmiş

Kız arkadaşımla sürtünme yoluyla birlikte olduk. Üzerinde pijama vardı. 9-10 saat sonra idrarını yapınca kan gelmiş. Acaba kızlık zarı bozulmuş olabilir mi? Doktora gitmeye gerek var mı? Bizi aydınlatır mısınız?

CEVAP

Değerli okurum, ilk önce doktora gitmenin bir gereği yok. İdrarla da kızlık zarının ilgisi yok. Böyle yokluklar içinde varlık araman yanlış. Ayrıca doktorun söylediği size ne gibi katkıda bulunacak, merak ediyorum. Diyelim ki çok az zedelenme olsa ne yapacaksınız? Hiç. Bana göre de bir şey olmadı.

Kısır mıyım?

27 yaşındayım, 3 yıldır evliyim. Bugüne kadar hep prezervatifle korunduk. Sürekli kullanılırsa kısırlığa neden olduğunu duyduk. Acaba doğum kontrol hapıyla korunmaya başlasak ne kadar etkili olur?

CEVAP

Değerli okurum, saçmalık duydukların. Eşin ve senin için prezervatif zevk ve kullanım bakımından bir sorun yaratmıyorsa en pratiği o. Koruma yüzdesi 80 dolaylarında. Doğum kontrol hapları için bir kadın doğum uzmanının önerisini alın.

Cinsel organım eğri

1.73 boyundayım ve 72 kiloyum. 8 santimlik penis yeterli mi? Yoksa çok mu kısa? Penisimde bir eğrilik söz konusu. 45 derece kadar sağa dönük. Sol testisim ise yukarıda. Onun dışında bir sorunum yok.

CEVAP

Değerli okurum, penisinin bir üroloji uzmanı tarafından görülmesi ve bir karar verilmesi gerekiyor. Penis üzerinde yapılan operasyonlar çok sıradan şeyler değildir. Önemli olan en etkilisini ve doğruyu bulmaktır. Araştırırsan hemen bulursun.

Hiç isteğim kalmadı

30 yaşındayım, 2 çocuk annesiyim. 10 yıllık evliyim. 2 yıldır cinsel isteğim kalmadı. Eşim istemese hiç aklıma gelmiyor. Arkadaşıma anlattım o da bana “Sigara içen kadınlarda zamanla cinsel isteksizlik olurmuş” dedi. Acaba bu doğru mu? Ne yapmam lazım?

CEVAP

Okurum, sigara için ne söylenirse doğru. Ama bu konuda doğru mu değil mi bilemem. Ama sigara, incelmiş bir ipin kopmasına yardımcı oluyorsa, doğrusu içmemek. İsteksizliğine ilaçla ya da uzaktan yapılacak bir yardım yok. Karı-koca bir uzmana başvurursanız yararlı olacak bazı ipuçları yakalayabilirsiniz.

BÖYLE SORU YOK: Penis küçükse migren olurmuş

26 yaşındayım, penisim 11 santim, migrenim var. Fizikçi arkadaşım var, penisim küçük olduğu için migrenimin tuttuğunu söylüyor. Onların penisi büyükmüş ve migrenleri yok. Başka bir arkadaşımın da migreni var, onunki de küçükmüş. Büyütücü kullansam penisim büyüyünce migren geçer mi? RUMUZ: KÜÇÜK MİGREN

CEVAP

Değerli okurum, penis boyu ile migrenin bir ilgisi yok. Fizikçi arkadaşın senin penisini nerede görüyor? Ayrıca seninle dalga geçmiş ve öyle görünüyor ki seni inandırmış. Kendi penis boyunu söyleyip böbürlenmek için seni kullanmış. Ben senin yerinde olsam o fizikçi arkadaşla görüşmem. Çünkü seninle epey oynamış. Bu durum rastlantıdır, bilimin yolundan ayrılmayın. Şarlatanlara da kanmayın.

GÜNÜN SORULARI:

Kocam sinirli oldu

25 yaşında evli kadınım, doymak bilmiyorum. Eşimle ilişki 1 saat bile sürse doyamıyorum. Kocam bana yetişemediği için sinirli biri oldu. Nasıl isteğimi azaltırım?

CEVAP

Sevgili okurum, sen cinsellik oburusun. Zevk alman güzel. Cinsellik için önemli nokta orgazm olmaktır. Eğer olamıyorsan doyamayabilirsin. “Yok Hocam, defalarca orgazm oluyorum” diyorsan öp de başına koy. Bir kere bile orgazm olamayan milyonlarca kadın var. Ama bu arada dengeyi sağlamak önemli. Yoksa eş elden gider, demedi deme. Çocuğa ve oyalanacak işlere ihtiyacın var. Eşini idareli kullan, posasına çıkartma, sonra ortada kalırsın.

Performans kaybı mı?

Bir yazınızı okumuştum “Fazla mastürbasyon iyi değil” diyordunuz. 35 yaşına geldim, 3 günde bir yapıyorum o da film izleyerek. Performans kaybı mı yaşıyorum. Ne yapabilirim?

CEVAP

Okurum, cinsellikte performanstan söz ederken partnerinle yaşadığın cinsel ilişkiden bahsediyoruz. Mastürbasyon sıklığından değil. Sana genç delikanlı da diyemeyiz, malum yaş 35, elini çabuk tutmalısın. Artık mastürbasyonu haftada 1’e indir. Çok vakit kaybetmeden de bir yuva kurmaya çalış, çoluk çocuğa karış.

GÜNÜN SÖZÜ

Yalan dürüstlüğün tuzağıdır. Yalan yılanı doymaz. Sonunda söyleyeni de yutar. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder