Dr. Haydar Dümen İşi şansa bırakmayın
HABERİ PAYLAŞ

İşi şansa bırakmayın

Haberin Devamı

Evlilik, kadın ve erkeğin hayatı paylaşması, nesillerin sürmesi için gerekli. Ama doğru insanla yapılırsa anlam kazanır. Evlilik kararı almadan önce iyi düşünün, işinizi asla şansa bırakmayın. Çünkü aynı kişiyle ömür geçireceksiniz. Ya kabusa dönerse?

BÖYLE SORU YOK!

Hanım beni reddediyor

61 yaşındayım, emekliyim. Eşim de 57 yaşında. İsteğim var ama hanım artık beni reddediyor. Niye böyle oldu, nasıl düzelir?

CEVAP

Değerli okurum, evlilik bahçenin meyvelerini topluyorsun. Bahçe sana teslim edildikten sonra çiçeklere merakın var mıydı? Onlara baktın mı yoksa koparıp attın mı? Armut ağacının gölgesinde yattın. Armut düştü üzerine, yedin mi yoksa kenara attın da, ‘Yenisini dalından koparayım’ mı dedin? Bu işin yazı var, kışı var. Eşinin sık sık halini hatırını sordun, isteğine uydun mu? Yoksa kral benim deyip hemen soyundun mu? Bu sorular uzayıp giden tren yolu gibidir. Hanımında pil bitmiş. Mermi var, hedef yok.

İkinciyi istemiyorum

30 yaşındayım, 2 yıllık evli kadınım. Çabuk orgazm oluyorum ve bir daha ilişki istemiyorum. Ne yapayım?

CEVAP

Sevgili okurum, pek çok kadın “Ah bir kere orgazm olsaydım” diye yakınırken maşallah sen bol kepçe! Ne var ki bir kere doldur çıkar kepçeyi hemen kapat tencereyi. “Bu kadarı bana yeter” diyorsun. Oysa bu yarış çizgisinde eşini hep yaya bırakıyorsun. Oldu mu ya! Ok hedefini buldu mu ya! “Buldu” diye zıplama.

O hedefe ulaştığında “Oh be” dedi mi yani? Senin durumun ise bir hayli garip. Örneğin; bir ilişkide 3-5 orgazm olan var. Bir dakikada işi bitirip uykuya dalan ise pek yok. Çünkü ateşlisin ama üfleme tekniğini bilmediğin için kendine haksızlık ediyorsun.

Görünce tiksiniyorum

25 yaşındayım, nişanlandım ama ilişkiye girmek istemiyorum. Çünkü vajinanın görüntüsü beni tiksindiriyor. Ne yapacağım?

CEVAP

Değerli okurum, kimi erkekler kadınların cinsel organlarını görünce senin duyduğun hissi duyarlar. Bu durum çocukluktan ve gençlikten kalan bir saplantıdır. Bu yapıya başka söylentiler ve görsel imajlar da katılınca, genellikle ilişkiler de aşağılanınca tiksinme, bedene ve ruhsal yapıya karşı bir savunma mekanizması olarak ortaya çıkar.

Bu çelişki psikolojiyi zedeler. Evlenmeden önce bir psikologdan birkaç seans yardım almalı, kendini evliliğe hazırlamalı, organa ve kadın bedenine alışmalı, zavallı bir kadının hayatıyla oynamamalısın.

Ben istemiyorum ama...

17 yaşındayım. Penisim istem dışı ereksiyon oluyor. Okulda ya da kız arkadaşımın yanında zor duruma düşüyorum. Bunun çözümü var mı?

CEVAP

Değerli yavrum, elleşme. O bildiği yoldan yürüsün. Senden daha iyi biliyor. Karışma ona. Sertleşecekse sertleşin. Uyuyacaksa uyusun. Onun da bu azgınlıkları geçecek.

Erken boşalıyorum

28 yaşındayım, 3 yıllık evliyim. Erken boşalıyorum. Karım bu durumdan çok mutsuz. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, tedavi olacaksın. Bir uzmanın karşısında bazı şeylerin ortaya çıkması gerekiyor. Tek bir ilaç verip her şey bitsin olmuyor. Bir kere doktora git, sonrasını da uzmana bırak.

Çok kan geldi

19 yaşında kızım. Erkek arkadaşımla ilişkiye girdim, çok kan geldi. Hatte et parçası da vardı. Zarımı diktirsem mi?

CEVAP

Sevgili okurum, vajina yırtığı olduğunu sanmıyorum. Sanki kızlık kanı ile adet kanı birbirine karışmış gibi geldi bana. Çünkü “İçeriden parçalar geldi” diyorsun. Kızlık zarı ya da vajina yırtığında o parçalar gelmez. Vajina yırtığı öyle kolay bir şey değildir. Kanama durmaz, acil tedaviye gidilir.

Komşunun kızını seviyorum...

19 yaşındayım, komşumuzun kızıyla birbirimizi seviyoruz ama korkudan uzak duruyoruz. Ne yapmalıyım? Sizce evleneyim mi?

CEVAP

Sevgili çocuklarım, bu aşkınız bir süre sonra bitecek. Kusura bakma ama daha çocuksun. Uzaktan sevmeye devam edin. Okulsa okul, askerlikse askerlik bitsin. Dışarıda çok güzel bahçeler ve çiçekler var. Biraz oralara bak. Boyuna posuna, bilgine, kaslarına önem ver. Çünkü ileride adam olacaksın. Adam olduğun zaman da evlenirsin.

Yarım saat geçti ama...

20 yaşındayım. Birkaç gün geneleve gittik. 30 dakika geçmesine rağmen boşalamadım. Acaba alkollü olduğum içni mi böyle oldu yoksa kadının isteksizliği yüzünden mi?

CEVAP

Değerli okurum, her ikisi de olabilir. Bu gibi durumlarda ortam uygun değil. Erken boşalma yaşamayacaksın gibi haber veriyorsun adeta. İleride bu da senin lehine olur. Şimdilik söylediklerinden anlamlı bir yorum yapamıyorum. Yani keyfine bak.

Bana bir kez yetiyor

25 yaşında, nişanlı kızım. Nişanlım bana yaklaştığında onu istemiyorum. Ama görmeyince istiyorum. İlişkiye girdiğimizde acı çekiyorum. Nişanlım 2-3 defa birlikte olmak istiyor ama bana 1 kere yetiyor. Sizce sorunum ne olabilir?

CEVAP

Sevgili okurum, evlilik yoluna girilmiş. Bu süreç devam edecek, evleneceksin. Her gün beraber olduğunuz için dengeler kurulacak. Acı gibi sorunları halledeceğiz. Eşinle aranızda ortak bir payda oluşacak. Senin içindeki çelişkiler aslında sorun değil. Sayı konusunun da düzeleceğine inanıyorum. Ama biraz fantezilerle oynayın bakalım.

Büyütücü alsam mı?

21 yaşındayım, 1.69 boyundayım. Kilom 78. Penisim 11 santim. Sizce ne yapmam lazım?

CEVAP

Değerli okurum, hiçbir ilacın faydası yok. Bunu beynine kazı. 11 santim penis için bir şey yapmaya da gerek yok. İyidir ve eşini mutlu eder. Ama yavrum biraz kilon var. Hele bu yaşta. Kasık yağların penisin boyunu 1-2 santim örtüyor olabilir. Kilo alma, sorunun yok. Kulaktan dolma zırvalıklara da kanma.

Acaba hangisi?

20 yaşında kızım. Adetimin düzenli olması için doğum kontrol hapı kullanıyorum. Adetime 2-3 gün varken erkek arkadaşımla seviştik. Benden kan geldi, acı çektim. Üzerinden birkaç gün geçtiği halde hâlâ kan geliyor. Acaba kızlığım mı bozuldu yoksa zorlamadan dolayı adetim erken mi geldi?

CEVAP

Sevgili okurum, her ikisi de olabilir. Kızlık zarının bozulmuş olacağı sanki akla daha yakın. Şu kan olayı dursun. Çok kuşkuluysan doktora görünürsün. Ama erkek arkadaşınla ilişkine devam edeceksen doktora görünmene ne gerek var!

Artık uzamıyor

Penisim 15 santim. 20 yaşındayım. Artık penisim uzamıyor. Evlenince ne yaparım?

CEVAP

Değerli okurum, seni anatomi kitabına havale ediyorum. Bu kitap doktor olacak öğrencilere insan bedenini öğreten kitaptır. Penisle ilgili sayfayı açıyorum. “Normal penis 15 santim dolaylarındadır” diyor. Yavrum, daha ne istiyorsun? Bunun birkaç santim altı ve üstü de normaldir. Biraz da kafalarınız normal olsa diyorum.

Mantar mı oldum?

23 yaşındayım. Bacak aram acayip kaşınıyor. Bu kaşınma bazen dayanılmaz hale geliyor. Acaba mantar olabilir mi?

CEVAP

Sevgili okurum, doktora gitmeden hiçbir şey tavsiye edemem. Yüzde 90 mantar, yüzde 10 alerji. Belki her ikisi de birden. Doktor mantar ya da alerji derse, bunun ilaçları belli.

GÜNÜN SÖZÜ

Eğer onu düşünürken kirpiklerinizin arasında buğuulu bir ışıltı gibi görüyorsanız aşıksınız. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder