Dr. Haydar Dümen İşler zamanla rayına oturur
HABERİ PAYLAŞ

İşler zamanla rayına oturur

Kadının orgazmı büyük dert. Eşini ve cinselliği seven kadın orgazmla tanışamayıp beklediği hazzı alamayınca hayalleri yıkılıyor. Hanımlar, bu iş zamanla rayına oturur. Bir de erkeğiniz işini biliyorsa, tecrübesi varsa su akar yolunu bulur.

Kanama olmadı

21 yaşındayım. Kız arkadaşımla 2 hafta önce ilişkiye girdim. Bana bakire olduğunu söyledi. Fakat ilişkiden sonra kanama olmadı. Sizce kızlık zarı bozulmuş mudur?

CEVAP

Değerli okurum, arkadaşının kızlık zarı esnek ve kanamayan türden. Bunu sorun yapmana, büyütmene gerek yok.

Haberin Devamı

Orgazm olamıyorum

28 yaşında kadınım, 2 yıllık evliyim. İlk ilişkimden hiç zevk almadım, diğer ilişkilerimde de böyle devam etti. Bir türlü orgazm olamıyorum, bu beni gerginleştiriyor. Zevk alıyorum ama orgazm olamıyorum. Bekar kızlar gibi mastürbasyon yapıyorum. Neden böyle?

CEVAP

Sevgili okurum, zevk alman olumlu bir durum. Çünkü vajina cinsel birleşmeye değil, doğuma programlı. Zamanla bazı aşamaları öğreneceksin. Bildiğin yönteme devam et. Kendini sorgularsan işin zorlaşır. Ama unutmayalım ki, burada erkeğin yani eşinin ustalığının da büyük bir rolü vardır.

Yırtılmış olabilir mi?

19 yaşındayım. Kız arkadaşımla sürtünme yoluyla ilişkiye girdik. Sevgilim acıyor deyince bıraktık. Eve gittiğinde iç çamaşırında biraz kan görmüş ve kızlık zarının bozulmuş olmasından korkmuş. Acaba kızlık zarı yırtılmış olabilir mi?

CEVAP

Değerli okurum, zedelenmiş olacağı daha akla yakın. Her neyse olan olmuş. Dikkatli olun. Bunu da unutun.

Ne kadar esnek?

22 yaşındayım. Nişanlımla ilk ilişkide kan gelmedi. Esnek olabileceğini düşündüm. İçimdeki şüphe bitmedi. O şüpheyi öldürmek için ilişkiye girdik, kan yok. Sizce bu zar bu kadar esnek olabilir mi?

CEVAP

Değerli okurum, esnek zar o kadar esner ki taaa doğumda yırtılma olur. O zamana kadar yüzlerce kişi, yüzlerce cinsel ilişkiye girmiş ve kızlık zarı yerinde duran kadın vardır. Esnedi mi esner. Kızlık zarı vajinanın tam girişindedir. Derinlerde sanıp orada aramaya gerek yok.

Zararlı mı?

19 yaşındayım. Günde 7 defa mastürbasyon yapmak zararlı mı? Ne olur bana yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, ne diyorsun? İşin gücün, aklın, mantığın, iraden sıfır mı? Önce haftada 7’ye sonra ayda 7’ye in bakalım. İşte hesap, işte meydan.

Haberin Devamı

Eskisi gibi olur mu?

27 yaşındayım. Nişanlımla 2 hafta önce cinsel ilişkiye girdik. Şu an ayrıyız. Beni kızlık zarımı diktirmek için arıyor. Acaba dikilince eskisi gibi olur mu?

CEVAP

Değerli okurum, bu konuyu çok yazdık. Zar yırtılmışsa yeniden kanaması için gerdek gecesinden 1-2 gün önce dikilmelidir ki beklenen olsun. Bu durumda eski nişanlın evleneceği zamana kadar bekleyecek. Ve o zaman harekete geçecek. Şimdiden yapılacak bir şey yok.

Ereksiyon olmuyor

19 yaşındayım. Cinsel ilişkiye girdiğimde ereksiyon olamıyorum. İlişki yaklaşık 20 dakika sürüyor. Sevgilim sıkılıp gidiyor. Bu duruma çok üzülüyorum. Bunu yenmek için ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, gelişmesi, olgunlaşması, kendi yolunu bulması için zamana ihtiyacın var. Hiç komplekse girme. Aklını takıp olayı irdeleme ki sistemler dengesine otursun. Şimdilik bir sorun görmüyorum.

Kadın hamile kalır mı?

Bir hayat kadınıyla birlikte oldum ama fark ettim ki prezervatif yırtılmış. Kadın hemen vajinasını yıkadı. Yıkayınca hamile kalır mı, kalmaz mı?

Haberin Devamı

CEVAP

Değerli okurum, ne bileyim ben? Bu kadınlar gebelikten korunma yöntemlerini uyguluyor. Niye dert edindin anlayamadım. Çocuğu mu istiyorsun? “Babası sensin” diye seni suçlar mı sanıyorsun?

Engeller mi?

18 yaşındayım. Günde 4 kez mastürbasyon yapıyorum. Boyumun uzamasını engeller mi?

CEVAP

Okurum, durmadan bu sayı çok fazla diyorum size. Bana göre boyunu da kısaltmaz ama her şeyin fazlası bir yerlerde düzeni bozar. Erken boşalmaya koşullar. Evlendiğinde de eşinden zevk alamama gibi bir durum yaratır. İdareci yani orkestranın şefi iradeniz olsun.

Penisimin boyu uzun

19 yaşındayım. Penisim normal göre büyük. Sizce bir sorun olur mu?

CEVAP

Değerli okurum, yapılacak bir şey yok. Ölçü sınırını aşmış. İdareli kullanmaya alış. Ayrıca da onun bunun canını yakma. Diyeceklerim bu kadar.

Kaç günde bir olmalı?

24 yaşındayım. Bir yıldır evliyim. Hemen her gün eşimle ilişkiye giriyorum, yoruluyorum Kaç günde bir ilişkiye girmeliyim? Ya da ayda kaç kez cinsel ilişkiye girsem normaldir?

CEVAP

Değerli okurum, önce eşine sor. Bedenin tolore ediyorsa, eşin de bu durumdan memnunsa her gün olabilir. Ama şunu gün aşırıya çevirseniz. Haftada 3, bazen 5 olsa. Yani matematiksel bir düzen yerine birlikteliğinizin isteklerine kulak verseniz hem cinselliğiniz hem psikolojiniz hem de bedeninizin sağlığı iyi olur.

Gebe kalır mı?

Sürtünerek sevişiyorduk ama ben vajinasının üzerine biraz boşaldım. Olaydan sonra sevgilim ıslak mendille temizledi. Sevgilim bakire, hamile kalır mı?

CEVAP

Değerli okurum, nadir de olsa olabilir. Burada önemli olan ihtimal hesapları. Bana göre kafaya takacak bir şey yok.

BÖYLE SORU YOK!

Neden sertleşme olmadı?

20 yaşındayım, hep hayat kadınıyla birlikte oldum. Pek çoğunda sertleşme olmadı. Kadınlarla baş başa kalınca heyecanlandım. Nedeni ne olabilir, ne yapmalıyım?

CEVAP

Okurum, cinsel organını kendi haline bırak. Onun da canı var. İsterse ayağa kalkar, istemezse dönüp yatar. Sen istediğin kadar uğraş, kafasına koymuşsa istediğini yaptıramazsın. Çok da seçicidir, önüne konulan her yemeği yemez. Kendine özel hazırlanmış yemektedir gözü.

Gelelim hayat kadını işine; senin en önemli görevin uygun ortam ve doğru kişiyi bulmak. Bu işi tam yapacaksın. Eğer tam yapmazsan tökezleyeceksin. Klasiğe uyup, önce birine aşık olacaksın, onun kalbini kazanacaksın, ilişkini rayına oturtacaksın. İşte o zaman cinsellikten aradığını bulacaksın. Yoksa akıl almaz kurgulardan kendine bir yol arayıp durursun.

GÜNÜN SORULARI

Erken boşalıyorum

25 yaşındayım, hiç ilişkiye girmedim. Mastürbasyon esnasında erken boşaldığımı düşünüyorum; 3-5 dakika aralığında. Evlendiğimde partnerimi mutsuz eder miyim? Tedirgin olmalı mıyım? Ne önerirsiniz?

CEVAP

Değerli okurum, öncelikle mastürbasyon sayısını haftada 1-2 güne indirmeni öneririm. Bu sağlıklı olanıdır. Erken boşalman olup olmayacağından korkuyorsun, bu yaşa kadar sadece kendi kendini tatmin ettin. Takma be oğlum, sen evlen önce. Eğer sorun çıkarsa, gel konuşalım. Tedavi ederiz be okurum. Üstelik 3-5 dakika değil, sana dolu doluya zaman buluruz. Bu tatsız tedirginlikleri de başından at.

Eşimi nasıl istekli hale getiririm?

Eşimle 5 yıl önce severek evlendik. Bir yıldır eşim soğuk ve isteksiz. Cinsellikten hiç zevk almadığını söyledi. Hep böyleymiş ama bana söylemek istememiş. Ne yapmam gerekiyor? Onu istekli hale nasıl getiririm?

CEVAP

Değerli okurum, konuşmanız iyi olmuş. Aslında bu durum sadece eşine özgü değil, kadınların pek çoğu böyle. Doku zevk almaya programlı değil. Bu nedenle cinsel birleşme onlar için bir işkence oluyor. Yani iştahsız birine zorla yemek yedirmek gibi. Kesin bir tedavisi olmamakla birlikte yine de kıyısından ve köşesinden bazı yardımları almak için bir uzmana başvurun. Zamanı iyi kullanıp fantezileri iyi değerlendirirsiniz. Tabii bunlar sözle olmuyor. Çünkü önünüzde uzun yıllar var.

GÜNÜN SÖZÜ

Aşkın dili gözler, sözler, ellerde yazılıdır, okumasını bilene. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder