Dr. Haydar Dümen İşleri zora sokmayın
HABERİ PAYLAŞ

İşleri zora sokmayın

Erkek bazen ilk denemedeki başarısızlığın sancısını çekiyor, başka ilişkilerde de sıkıntılarla boğuşuyor. Gençler, psikolojinizi düzeltin, yaşanan problemleri, stresi unutun. İşleri zora sokmadan, sevdiğiniz biriyle ve doğru zamanda ilişki yaşarsanız işler yoluna girer.

Kan gelmedi

Biz cinsel ilişkiye girdik. Ancak kan gelmedi. Bir gün sonra bana kan geldiğini söyledi. Böyle bir şey olabilir mi?

CEVAP

Olabilir değerli okurum, oysa mutlu olmalıydın. İşin tam ortasında kaldın, bir elinde vicdanın, bir elinde sorumluluk. Kura çek, hangisinden yana ağırlık basarsa ona oyna. Yapılacak başka bir şey yok.

Haberin Devamı

Doğru mu?

19 yaşında kızım. Adet döneminde de mastürbasyon yapmam sizce doğru mu?

CEVAP

Sevgili yavrum, mastürbasyon olayı sen kafanda çöz, yanlış teknik uygulama. Yapmak istersen yaparsın be yavrum. Buna ben ne diyebilirim ki? Adet döneminde yapmasan daha iyi olur.

Çok mutsuzum

27 yaşında kadınım. Sevgilim erken boşalıyor, bu yüzden mutsuzum. Eskiden olduğu gibi orgazm olamıyorum. Bu durumun önüne nasıl geçebiliriz?

CEVAP

Değerli okurum, erkek arkadaşın bir uzmandan yardım alacak. Ama onun kendisinin gidip bire bir konuşması gerekir. Uzaktan ilaç tavsiyeleri işe yaramaz.

Geceleri boşalıyorum

35 yaşındayım. Gece uyurken boşalıyorum. Sizce ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, doğal bir olay. Önleyici ilaçları var ama bunun için bir doktora gitmen gerekir mi bilemem. Uzaktan ilaç tavsiye etmem tıbba uygun değil. Durumu açıkladığımı sanıyorum karar senin.

Sıvı geliyor?

18 yaşındayım. Kız arkadaşımla konuşurken cinsel organımdan sıvı geliyor. Sizce neden oluyor?

CEVAP

Değerli okurum, hiçbir şey yapmayacaksın. Öyle olması gerektiği için geliyor. Seni neden tedirgin ediyor ki?

Hamile kalır mı?

20 yaşındayım. Kız arkadaşım da 18 yaşında. Üç gün önce ilişkiye girdik. Kızlık zarı yırtıldı. Ben boşalmadım ama yine de hamile kalır diye korkuyorum. Onu çok seviyorum. Ne olur yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum

1) Sevmeye devam.

2) Cinselliğe mümkün olduğu kadar ara ver.

3) İlgini duygusallığa ve arkadaşlığa yoğunlaştır.

Haberin Devamı

4) Asla derslerini aksatma.

5) İyi haber, gebe kalmadı.

Yerinde duruyor mu?

18 yaşında kızım. Bundan 2 yıl önce biri benimle ilişkiye girmeye çalıştı. Yaşadığım bu olaydan 2 hafta sonra kızlık zarımın bozulmadığını ve ilk gece yüzde 50 ya da 60 kan geleceğini söyledi. Bu konuda bana yardım edebilir misiniz?

CEVAP

Sevgili okurum, zaten doktor kız olduğunu söylemiş. Ben yeniden söylüyorum. Kafanı takıp boş yere ruh sağlığını bozma.

Neden doymuyorum?

40 yaşındayım. Haftada 3 kere ilişkiye giriyorum ama hala doymuyorum. Mastürbasyon yapıyorum ve bundan da vazgeçemiyorum. Bana bir zararı var mı?

CEVAP

Değerli okurum, çoğu zarar, ortası karar diyelim, olsun bitsin. Zarar deyince hepinizin aklına sular kesilecek, hortum çürüyecek gibi geliyor. Öyle olmuyor. Ruhun yağmurları kesiliyor. Rüzgarlar ona göre esmeyebiliyor. Ama sizin onlara da aldırdığınız yok. Genede orta yolu bulursanız rahat edersiniz.

Neden ağrıyor?

19 yaşındayım. İç çamaşırı olarak boksır giymeye başladığımdan beri haftada en az bir kez testislerimde ağrı hissediyorum. Normal çamaşır giydiğimde sorun olmuyor. Bu sağlık sorununa neden olur mu?

Haberin Devamı

CEVAP

Değerli okurum, pek olacağını sanmıyorum. Yumurtaların sıkıştığı kesin. Ben o kadar sıkışmasalar derim.

Cinsellikten soğudum

66 yaşındayım, 47 yıllık evliyim. 3-4 yıl önce ikili ilişkiler zayıfladı. Erken boşalma, sertliğin azalması, eşimin sorunları derken cinsellikten soğudum. 1.5 yıl önce by- pass ameliyatı oldum. Penisimde eğilme başladı. Üroloğa gitmedim. Mastürbasyon yapabiliyorum. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, 47 yıllık evliliği cinsellik açısından senin temponda sürdüren çok az kişi var. Sıraladığın sorunlar normal. Bypass ameliyatı olmuşsun yani atar damarlarında sorun var. Penisinizde peyroni dediğimiz süngersi dokuda eğrilme başlamış. Bir üroloji uzmana başvurmanda yarar var. Örneğin; prostat ne durumda?

Başarısız oldum

23 yaşındayım. 1.86 boyundayım. 2 yıl önce ilk ilişkide başarılı olmadım. Şimdi sevgilimle de olamıyorum. 5-6 ay önce de ilişkiye girmek istedim ama tam sertleşme olmadı. Kız arkadaşım bozuluyor. Yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, ustalığın ya da doktorluğun en zor yanı, sağlam bir arabayı, sağlam saati, sağlam bir insanı tamir ve tedavi etmektir. Sapasağlam aslanlar gibisin. Penisin sertleşme olayını ne sen bozabilirsin, ne ben bozabilirim, ne de bir başkası.

O bozulmaz. Yeter ki sizler bu sorunları kafanıza takmayın. Kız arkadaşınla 10 gün devamlı bir ortamda olabilirsen o gün ya da birkaç gün sonra her şey doğal olarak gerçekleşecek. Ve arkası da gelecek. Hadi yavrum, keyfine bak. Çok kafana takıyorsan, herkesin bildiği ilaçlar eczanelerde satılıyor. Ondan bir tane, ilişkinin 1 saat öncesinde yutuver, bir de böyle dene.

BÖYLE SORU YOK!

Bana inanmıyorlar

41 yaşındayım. 2 saatte 15 kez boşalıyorum. Bu konuyla ilgili çevreden tepki alıyorum. Bana inanmıyorlar. Sorun bende mi, onlarda mı?

CEVAP

Değerli okurum, ben desem ki ‘Adem böyle böyle’. Sen muradına erersin, hayallerin gerçek olur, kapına üşüşen kadınlar da aradıklarını bulur. Diyelim ki, beklentilerin oldu. Kapının önü kadınlarla doldu. Şimdi bir hesap yapalım. İki saat, 120 dakika. Böl 15’e. Tam 8 dakika.

Soyunması, yatağa uzanması yıldırım hızıyla olsa, geriye 3 dakika kaldı. 3 dakika için kadın hazır beklese, bu süre şişme bebeğe bile yetmez. Allah’ına kadar erken boşalma derler buna. Sağa, sola yalpalanma boşuna. Tedavi ol, iki saatte bir yeter. Bu konuda da süreyi kadınlar belirler.

GÜNÜN SORULARI

Sorun kimde?

22 yaşındayım. Hiç cinsel deneyimim olmadı. Bu kadar insan niye bu işe kafayı takıyor? Acaba sorun kimde?

CEVAP

Değerli okurum, ben de anlayamadım. İnsanlar birbirini görerek azıyorlar sanırım. Ama sorun onların değil, senin de değil. İradeyle tutku arasındaki örtülü savaşta kimilerinin irade silahları zayıf. Kimileri ise dengeleri senin yaşını geçip daha da uzatarak bir başka alanda kurmaya çalışıyor. Bana göre belli yaşlarda bazı deneyimler olabilir. Bu da 20’dan sonra başlar. Sen koşullarını bulursan içinden de gelirse deneme yapabilirsin.

İlk gece özel olsun

25 yaşındayım, pek çok kere ilişkiye girdim. Yakında evleneceğim. Nişanlım bakire. İlk gecemiz özel olsun istiyoruz. Nişanlım ilk geceden sonra biraz ara vermek istiyor. Ne yapmalıyız?

CEVAP

Değerli okurum, ilk gece üst üste ilişkiye girenler, aç kurtlar gibi saldırıp 7-8’i bulanlar var. Önüne börek tepsisi konulmuş, hepsini bitirecek. Genelde ilk birleşmeden sonra orada yara açılıyor. Kadını kendi haline bırakıp hem duygu hem dokularını rahatlatmak gerekir. İlk geceden sonra, bir gece ara verip sonra devam etmek daha doğru.

GÜNÜN SÖZÜ

Beyin hayalle beslenirken peynir ekmek damağa bal börek gelir. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder