Dr. Haydar Dümen Israr etmeye gerek yok
HABERİ PAYLAŞ

Israr etmeye gerek yok

İlk geceden sadece kadınlar korkmaz.

Erkekler de endişe duyar. Hele ilişkiye girmemiş, tecrübe edinmemiş erkek için o an kabusa döner.

Kadın da endişeliyse heyecandan sertleşme bozukluğu yaşanabilir, erkek kendini hazır hissetmeyebilir. Bekleyin, ısrarcı olmaya gerek yok

BÖYLE SORU YOK!

Nasıl anlarım?

26 yaşında, yeni nişanlıyım. Yakında evleneceğim. Nişanlımım kız olup olmadığını ilk gece nasıl anlayabilirim? Siz “Kızlık zarı esnektir, kanamayabilir de” diyorsunuz. Ne yapacağım?

CEVAP

Değerli okurum, seninle şöyle bir kafede karşılıklı çay içerek sohbet edelim. Koskoca bir erkeksin, yani ince mi, esnek mi belli olmayan kızlık zarına her şeyi bağlaman ne kadar doğru? Vallahi sana yakıştıramadım. Sen git güzel nişanlının beynindeki zara bak.

Haberin Devamı

Çünkü 70 yıl o beyinle yaşayacaksın, kızlık zarıyla değil. Son aklıma gelen: Beyin zarı esnekse, kız da sana kız gelmişse 50 yıl peşine özel dedektif mi takacaksın? Bari kendinize işkence etmeyin.

GÜNÜN SORULARI

7’den sonrası olmuyor

Güzel bir seks hayatım var, partnerimi memnun ediyorum. Her seferinde 70’e yakın pozisyon deniyoruz. Ama 7’nci seferden sonra boşalma sorunu yaşıyorum, çözümü var mı?

CEVAP

Var değerli okurum, yitirdiğin pırlanta gibi değer yargılarının yerine demir kazık gibi bir yöntem koymuşsun. Ya da insan kavramını yitirmiş anormal bir kimlikle bu işi yapmaya başlamışsın. Sen tümden kaybetmenin sınırlarında at oynatıyorsun. Atın da nalları aşındığından aklın da zıvanadan çıktı mı buna demir bile dayanamaz. Gerisi sana kalmış.

İhanet olmaz mı?

21 yaşındayım. Boyum 1.75 kilom 77. Penisim 13 santim. Haftada 3 kez mastürbasyon yapıyorum, her şey yolunda mı? Bir de kendimi gelecekteki eşime saklıyorum. İlişkiye girersem ihanet edermişim gibi geliyor. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Ah benim yakışıklı okurum. Senin düşündüğü gibi değil bu işler. Çünkü cinsellik birbirini seven iki kişinin kenetlenmesi ve yuva kurup çocuk yapması ve soyların sürmesidir. Bu nedenle ‘Kaç yıl sürse de beklerim’ denkleme uygun değildir. Yasal ve töresel kurallara uymak koşuluyla her şey mubahtır, dert etme. Azcık tecrübe iyidir.

Haberin Devamı

AIDS mi oldu?

24 yaşındayım. 5 aydır cinsel ilişkiye girmedim. En son önceki gün girdim ve kız arkadaşımın vajinasından bir miktar kan geldi. Daha önceki ilişkilerimizde gelmemişti. Bu durum beni çok korkuttu. Acaba sevgilim AIDS mi diye şüphe ettim?

CEVAP

Değerli okurum, bu da nereden çıktı? Kızı biraz kanatmışsın. Bir olayı ikiniz paylaşmışsınız. Buna dışarıdan müdahale hakkımız yok. Bu AIDS’i nereden çıkarttın? Yani bu kız arkadaşın, onunla, bununla mı yattı ki bir yerden virüs kapmış olsun. Her neyse. Kuşkuların çok yersiz.

Orgazm olamıyorum

26 yaşında kadınım. 1 yıldır cinsel ilişkiye giriyorum ama vajinal orgazm olamıyorum. Klitoral uyarılmayla orgazm olabiliyorum fakat çok şiddetli olmuyor. Mastürbasyonlar daha tatmin edici diyebilirim. Acaba kendi kendimi telkin etsem düzelir mi? Bu durum ailemin bana aşıladığı “Cinsellik kötüdür” düşüncesinden kaynaklanıyor olabilir mi?

CEVAP

Sevgili okurum, dediklerinden de olur, bünyenin kendisi de bunu böyle yapıyor. Çünkü vajina sekse değil, doğuma programlı. Birçok kadın senin gibi. Tedaviye büyük umutlarla gitmezsen, evlilik koşulları da oluşursa zaman içerisinde ufak yardımlar yapılabilir.

Haberin Devamı

Burada uzmanın doğru seçimleri öne çıkar. Eşinle senin ve zamanın el ele vermesiyle yol alınabilir. Ancak senin de konsantrasyonunu ‘Neden böyleyim?’ diye o işe yoğunlaştırmaman gerekir.

Benimki sertleşmiyor

1 aylık evliyim. Karımla henüz ilişkiye giremedim. Bunun sebebi de penisim. Çünkü sertleşme olmuyor. Tam ilişkiye girecekken sönüyor. Cinsellikten soğudum. Ne yapmam gerekiyor?

CEVAP

Değerli okurum, birçok erkeğin başına gelir böyle şeyler. Endişe etme. Heyecan, önyargılar bu olayı tetikler. Kadının korkusu ve rahat duramaması da üzerine tuz biber eker. Bir süre daha birbirinizi asla kırmadan deneyin. Ama sonuç alamazsanız kesin çözümü var. Bunu bilin, sakin üzülmeyin.

Deneyince acı çekiyorum

25 yaşında, nişanlı kızım. 2 yıldır nişanlımla birlikte oluyoruz. Uzun süre ilişkiye girmezsek, denediğimizde bende acı, yanma ve kuruluk oluyor. Orgazm olup olmadığımı anlayamıyorum. Ne yapacağım?

CEVAP

Sevgili okurum, cinselliğin kadından yana püf noktası evlilik ortamının düzeni ve güvenilir olmasında düğümleniyor. Evlilikte bile bu tür dengesizlikler cinselliğin dinamiğini bozuyor. Örneğin; erkeğin işi gereği her zaman kadının yanında olmaması gibi. Bildiğimiz yolda yürümek zorundasın. Sen mastürbasyon yap. Ama klitoris orgazmda saplanır kalırsan vajinal orgazma zor geçersin. Bunu da zaman belirleyecek. Şimdilik telaşlanma, tamam mı?

Nasıl büyütebilirim?

19 yaşındayım. Penisimin boyu 13 santim. Doğal yolla nasıl büyütebilirim?

CEVAP

Büyütemezsin çocuğum. Bu sana yeter. Hiç merak etme, eşine de yeter.

İlişkimiz ilerlesin

Sevgilimle 2 yıldır birlikteyiz. İlişkimizi bir adım ilerletmek, ilişkiye girmek istiyoruz. Bu benim için önemli bir sorun. Çünkü ben çok çabuk orgazm oluyorum. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Sevgili kızım, ne güzel, daha ne istiyorsun? Bas düğmeye aynı şarkıyı 3-5 kere dinle. Birçok kadının bulamadığı bir nimet. Bir şans kuşu başına konmuş. Akılsız şey onu ürkütmek mi istiyorsun?

Geçen yıl başladım

23 yaşındayım. Bu yaşıma kadar hiç cinsel ilişkim olmadı. Geçen yıl mastürbasyon yapmaya başladım. Üzerimde korku var. Ben ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, 1 yıla öncesine kadar ne yaptın be yavrum? İşi rüyalara mı bıraktın? Bu mübareğe de hiç dokunmamak olmaz ki. Bırak biraz çalışsın, antrenman yapsın, kendine gelsin. Biraz meni boşaltmanın yararı olur zararı olmaz. Orada takılıp kalmamak gerekir. Hadi yavrum, zaman kaybetmeden önce flört et, aşkını yaşa. Haftada 3 kere mastürbasyon yap. Ve de cinsel birleşme zamanın gelmiş.

Başarılı olamadık

28 yaşındayım. Nişanlımla birçok kez ilişkiye girmek istedik. Ama bir türlü başarılı olamadık. Bütün uğraşlarımıza rağmen penis vajinaya girmedi. Acaba bu bir sorun mu?

CEVAP

Değerli okurum, tabii ki sorun var. Sorunun da adı; vajinismus. Hiç üzülme. Bu rahatsızlığın kesin tedavisi var.

Sevgilim şikayet ediyor

24 yaşındayım. Günde 8 defa boşalıyorum. Sizce zararı var mı? Kız arkadaşım bu durumdan rahatsız oluyor ve şikayet ediyor. Ona sorun yaratır mı?

CEVAP

Değerli okurum, şikayet edeceğine “Hayır” deyiversin. Bir de birleşme süren kaç saniye kaç dakika? Ayrıca kızın bu konuda ne kadar mutlu ettiğini onu ne kadar hazırladığını ve orgazm olup olmadığını biliyor musun? Tek taraflı pilav kaşıklamaya devam! Değerli okurum paylaşın, bölüşün ve ortadan gidin. Bu sayılar gereksiz ve faydasız. Ve her iki taraf için zararlı. Kızın da cinsel yaşamını köreltme.

Hastalık kapar mıyım?

20 yaşındayım. Kız arkadaşımla adet döneminde ilişkiye girdik. Bu ikimiz için de sorun yaratır mı? Hastalık kapar mıyım?

CEVAP

Değerli okurum, bu dönemlerde hastalık kapılmaz ama yine de cinsel birleşme yapılmaz. Kadının hastalık kapma ihtimali artar. Senin de psikolojin zarar görebilir. O günlerde sabrediverin canım.

GÜNÜN SÖZÜ

Kimi zaman ruh aklı devirir. Akıl ise ona hala öğüt verir. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder