Dr. Haydar Dümen Kaçacak yer aramayın
HABERİ PAYLAŞ

Kaçacak yer aramayın

Mastürbasyona yakanızı öyle bir kaptırıyorsunuz ki yıllar geçse de kurtulmak mümkün olmuyor. Evleniyor, yuva kuruyor sonra da karınızdan kaçmak için bahaneler uyduruyorsunuz. Beyler, önleminizi alın, her şeyi tadında bırakmayı öğrenin ki derdiniz büyümesin.

Hamile mi?

Kız arkadaşımla ilişkiye girdik, korundum. Ama kız adet görmedi. Karnımda şişlik var sanki adet görecekmiş gibi hissediyormuş. Ben yine de çok tedirginim. Acaba hamile kalma olasılığı var mı?

CEVAP

Değerli okurum, şu anda bu bir hissetme sorunu. Nedense ben de kız arkadaşınla aynı şeyi hissediyorum. Üstelik hissetmekten başka yapacağımız bir şey yok, elimizden bir şey gelmez. Bekleyiver 15-20 gün.

Haberin Devamı

Pişmanım

22 yaşında kızım, isteğim evleneceğim kişiyle beraber olmaktı. Erkek arkadaşımı çok sevdim, birlikte olduk ama ayrıldık. Çok pişmanım. Başka birini seviyorum ama gerçeği söyleyemediğim için ondan sürekli kaçıyorum. Ne olur bana bir akıl verin.

CEVAP

Sevgili kızım, olan olmuş. Şans senden yana dönmüş farkında değilsin. İkinci arkadaşına boşboğazlık yapmana gerek yok. Neyi söyleyeceksin? Hele olaylar pişsin, gelişsin. Bir çözüm yolu noktasında birlikte düşünelim.

Penisim küçük

23 yaşındayım ama penisimin boyunun normalden ufak olduğunu düşünüyorum. Cinsel ilişkiye girmek istemiyorum. Nereye gitmeliyim, ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, hiçbir yere gitmeden şu mübareğin ölçüsünü bir verseydin de, onun ölçüsüne göre bilimsel bir yorum getirseydik.

Genelevden korkuyorum

18 yaşındayım. Cinselliğe karşı çok istekliyim ama geneleve gitmek bana sakıncalı geliyor. Hastalıktan korkuyorum. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, elbette geneleve gitmeyeceksin. Geneleve gittiğinde hastalık da kapmasan bile bedenin değil, ruhunun kapıları hastalığa açılacak. Ya sertleşme olmazsa, ya kadın seninle alay ederse? İşte işin olumsuz yanı bunlar.

Daha cazip geliyor

18 yaşındayım. Boyum, kilom yerinde. Düzenli cinsel ilişkiye giriyorum ama mastürbasyon daha cazip geliyor. Sabah mastürbasyon yaptığımda penisimde şişiyor, acıyor. Penisimi zaptedemiyorum. Yardım edin.

Haberin Devamı

CEVAP

Değerli okurum, şişmedi, şişirdin. Zorladıkça kan basıncı fazla geldi, penis şişti. Bu sorun değil. Sorun tercihinde. Kızları nerede buluyorsun? Bir de bunlarla yetinmiyor, mastürbasyonu daha cazip görüyorsun. İşte sorun burada. Evlendiğinde ne yapacaksın? Karından kaçacak gizli köşeler mi arayacaksın? Acıyorsa, acıtma çocuğum. Az dokunursan, az acır.

Canı yanıyor

24 yaşındayım, penisim 19 santim. Kız arkadaşımla ilişkiye girdiğimizde canı çok yanıyor. Ben sınırları zorlamak istiyorum ama olmuyor. Benden ayrılırsa ne yaparım?

CEVAP

Değerli okurum, hiçbir şey yapmazsın. Evlilik ve ilişkilerde kızların da seçim hakkı var. Bu onun hayatı.

Kızlık zarım duruyor mu?

19 yaşında kızım. Erkek arkadaşımla sürtünme yoluyla tatmin olmaya çalıştık. Üstümüzde eşofmanlarımız vardı, benden kan geldi. Bunun adet kanı olduğunu anladım. Şimdi başkasıyla nişanlanmak üzereyim ve çok tedirginim.

CEVAP

Kızsın yavrum, kızlık zarı orada duruyor. Dua et ki esnek olmasın. Göğsünü gere gere evlenebilirsin.

Haberin Devamı

Çok istekliyiz

Üç yıldır ilişkim var. Birbirimizi seviyoruz ve evlenmek istiyoruz. Çok istekliyiz, sürtünme yoluyla bir şeyler yaşıyoruz. Benimle ilişkiye girmek istiyor ama ben izin vermiyorum. Çünkü kendimi hazır hissetmiyorum.

CEVAP

Sevgili okurum, sizinkisi çok zor bir ortam. Hem istek hem engel hem yüzeysel ilişki hem korunma. Bir labirentin içinde durmadan dönmek gibi bir şey. Bu konudaki karar doğrudan doğruya seni ve aile bağlarını ilgilendirir. Sosyal ve ekonomik koşullar uygunsa en doğrusu evlenmeniz. Ama hep böyle giderseniz bunun cinselliğinize, ruhunuza dahası ilişkinize büyük ölçüde zararı olacak. Onu da bir kız olarak hesaba katman gerekir.

Sevgilim acı çekiyor

22 yaşındayım, kız arkadaşım da 18 yaşında. Birkaç kez ilişkiye girmeyi denedik ama dayanamayacağını söyledi. Kızlık zarının çeşitleri olduğunu öğrenmiş. Kendisininkinin kalın olduğunu, bozulduğunda normalden fazla kan gelebileceğini söyledi. Acaba böyle bir durumla karşılaşırsak ne yapmalıyız?

CEVAP

Değerli okurum, dedikleri olabilir. Doğrudur ya da değildir. Yani kan gelmezse, acı duymazsa yol açık. Haydi vatandaş sefere marş marş mı olacak? Yoksa iştahınızı, iradeniz ve aklınız mı kollayacak? Yapmayın gençler. Bu kadar kolay ve ucuz değil bu işler. Bir oyun oynuyorsunuz hem bilgili ve kuralına göre oynayın hem de içinde birazcık sorumluluğun kokusu olsun.

Erken boşalıyorum

22 yaşındayım. Erken boşalıyorum, 3 dakika sürüyor. Partnerim çok rahatsız. İlaçlara da güvenemedim. Ne yapmam gerekiyor?

CEVAP

Değerli okurum, zamanla düzelecek ama tedavi gerekecek. O zaman erken boşalma sorun olmaktan çıkacak.

Yeterli mi?

18 yaşındayım. Kız arkadaşımla ilişkiye gireceğim. Penisimin boyu 15 santim. İlişkiye girmekten utanıyorum, boyu yeterli mi?

CEVAP

Değerli okurum, yeterlinin üzerinde, dünya standartlarından belge bile alabilirsin. Yaradan, seni bir civan, mert gibi hayata salmış. Gerisini sen niye düşüneceksin ki? Hayat senin, gelecek senin. Ama unutma akıl ve vicdan da senin.

BÖYLE SORU YOK!

Cinsel deneyimim yok

22 yaşındayım. Hiç kız arkadaşım ve cinsel deneyimim olmadı. Bunalımdayım. Ne yapabilirim?

CEVAP

Aman çocuğum, ne oldu, niye bunalıma girdin söyle bakayım. Vallahi annan, baban bu duruma çok üzülüyor, insanların yüzlerinden düşen bin parça. Sen okuyup meslek sahibi olacaksın. “Bizim gurur kaynağımız” diye ailen kasılarak gezecek. Çocuğum daha yolun başındasın, önünde en az 60 yıl var. Yiye yiye canın çıkacak. Geriye bir ufacık sorun kaldı? Ya adam gibi bir kız arkadaş bulup ilişkiyi geliştirmek ya da uygun biriyle tehlikesiz bir ortamda deneyime geçmek. Çocuğum herkes bu köprüden geçiyor, başka yolu yok. Kolay gelsin.

GÜNÜN SORULARI

Başarısız oldum

18 yaşındayım. Cinsel organım çok büyük. Günde 3 defa mastürbasyon yapıyorum. İlişkide başarılı olamadım. Böyle devam eder mi?

Değerli okurum, kendinle hesaplaş, baş başa kal. Cinselliği biraz devre dışı bırak. Zamanı geldiğinde, evlendiğinde ona bir çözüm bulunacak. Daha önünde uzun bir yol var. Tabii ki evlendiğinde eşin ve çocukların senden mama bekleyecek. Şimdilik senin yolun böyle çizilmiş. İyi kullanırsan ararına. Kötü kullanırsan hem senin hem ailenin hem de kızın zararına olur.

Nişanlım inanmıyor

20 yaşında kızım, 9 aydır nişanlıyım. Nişanlımla ilişkiye girdik, benden kan gelmedi. Kendimdem eminim. Nişanlım “Kan gelmedikçe inanmam” diyor. Bana yardım edin.

Sevgili kızım, o nişanlın benim karşımda olsaydı, onu öyle bir inandırırdım ki gelir eline, ayağına kapanırdı. Sorun nişanlın, o da ortada yok. Bu durumda seni güçlendirmem gerekiyor. Aşağıdan alma, aldıkça tepene binecek. Potansiyel suçlu gibi seni görecek. Sen kendini biliyorsun. Dik dur, nişalını cezalandır, birleşmeyi kes. “Bana güvenmeyene ben nasıl güveneyim” de.

GÜNÜN SÖZÜ

Herkesin evreni kendi beyni kadar büyüktür. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder