Dr. Haydar Dümen Kadın anlayış göstermeli
HABERİ PAYLAŞ

Kadın anlayış göstermeli

Kadınların ilişkide enerjileri kolay tükenmiyor ama erkekler öyle değil. Pek çoğu ikinci ilişkiyi istemez. Bu konuda kadının anlayışı şart. İlişki her iki tarafı da tatmin ediyorsa aşırıya kaçmayın. Ama erkeğin erken boşalması varsa ve kadın mutsuzsa tedavi gerekiyor.

Neden orgazm olamıyorum?

3 yıllık evli kadınım. Orgazm olamıyorum. Sürtünme yoluyla sevişirken orgazm oluyorum ama ilişkiye girince olmuyor. Nedenini merak ediyorum.

CEVAP

Sevgili okurum, bu kadınların ortak sorunu. Vajinal orgazma geçişi öğreneceksin. Bu bir teknik yöntem ama bunu sana bu köşeden nasıl anlatabilirim?

Haberin Devamı

Meniyle birlikte kan geliyor

19 yaşındayım. Mastürbasyon yaparken menimden kan geliyor. Bu 2-3 defa oldu. Bir de belim ağrıyor. Sizce bunun sebebi ne?

CEVAP

Değerli okurum, cinsel organın iç yüzeyindeki dokuların kılcal damarlarından gelen bir kanama olduğunu sanıyorum. Ancak her kanamaya dikkat edilmeli. Nereden geliyor diye incelenmeli. Ola ki böbrek ve mesane taşları söz konusudur. Yeniden kanama olduğunda üroloji uzmanına başvurmalısın.

Prezervatifi bulamadık

Kız arkadaşımla ilişkiye girdik. Prezervatif takmıştım ama sonrasında prezervatifi bulamadık. Ne yapmamız gerekiyor?

CEVAP

Değerli okurum, hiçbir şey yapma. Senin cebinde 10 TL vardı. Bir ara bulamadın onu. Ne yaptın sahi? Her yeri aradın yok. Meğerse o düştüğü yerde kalmış. Bir rüzgar alıp götürmüş. Prezervatif de içeride kaldı. Zamanı gelince de çıktı gitti. Ayrıca içeride kalsa ne olacak? Kendi kendine çıkacak.

Ya kan durmazsa?

İki yıldır düzenli ilişkimiz var. Kız arkadaşımla birlikte olmak istiyoruz ama kızlık zarı yırtıldıktan sonra kanın durmaması bizi ürkütüyor. Kan çok gelirse ne yaparız?

CEVAP

Değerli okurum, dediğiniz gibi olmayacak. Belki kanamayacak. Ama işin öteki bölümüne beni niye karıştırıp bulaştırıyorsunuz? Ben ne diyebilirim? Sorumluluklarınızı nasıl üstlenebilirim? Benim çocuklarım olsaydınız kulaklarınızı çekerdim. Mesajı anladınız mı?

Elime fırsat geçiyor

Penisimin çok küçük olduğunu düşünüyorum. Birçok fırsat elime geçiyor ama ilişkiye girmedim. Ne yapacağım?

Haberin Devamı

CEVAP

Değerli okurum, boyutunu yazıverseydin de, sana doğru dürüst bir şey söyleseydim.

Hamile kalır mı?

20 yaşındayım. Kız arkadaşımın vajinasına penisim değdi. Bu sırada bazı salgılar geldiğini fark ettim. Bu olaydan 5 dakika sonra farklı bir yere boşladım. Bu gelen sıvı kız arkadaşımı hamile bırakabilir mi?

CEVAP

Değerli okurum, genel bir yorum olarak yazıyorum. Kız arkadaşın gebe değil ve gebe kalmadı. Vajina üzerine dışarıdan da meni boşaltılsa kızın gebe kalma ihtimali vardır. Bu konuya dikkat edin.

Evlenince kan gelir mi?

25 yaşında kızım. Mastürbasyon yaparken biraz acı ile birlikte 3-4 damla kan gelmişti. Bana “Kızlık zarın zedelenmiş” demiştiniz. Evlediğimde yine benden kan gelir mi?

CEVAP

Bilemem ki kızım. Zedelendiğini bile bilemem de burada ihtimalleri konuşuyoruz. Evlenince kan gelebilir de gelmeyebilir de. Bu konuda jinekolojik muayeneden geçsen bile doktor bile kanın gelip gelemeyeceğini tam bilemez.

İlaç kullansam mı?

27 yaşındayım. Çok erken boşalıyorum. Bir yıllık evliyim. En fazla 30 saniye sürüyor. Sizce ilaç kullansam doğru olur mu?

Haberin Devamı

CEVAP

Değerli okurum, uzman bu işi çözer. Tabii ki ilaç kullanacaksın. Tedavisi var.

Neden tatmin olmadı?

20 yaşındayım. 1.83 boyunda, 72 kiloyum. Sevgilimle 3 gün önce ilişkiye girmiştik. Penisim 17 santim. Bu boy partnerimi tatmin etmedi. Ne yapmam gerekiyor?

CEVAP

Değerli okurum, benim elimde olsa onu 15 santime indiririm. Niye tatmin olmuyor? Ruhu, kimliği, dokusal yapısı sorumlu. Suç senin mi? O da alışacak, orgazm olacak. Kadınların yüzde 50’si hiçbir koşulda orgazm olamıyor. Çünkü klitorisi keşfedemiyorlar.

Seksten soğuyorum

18 yaşındayım, kızlara aşık olamıyorum. İlişkimiz hep seks üzerine oluyor. Bu durum geçici mi? Artık ben aşık olmak istiyorum. Bu tür ilişkiler seksten soğutuyor. Ne yapayım?

CEVAP

Değerli okurum, önce aşkla seksi karıştırma. Yoksa çorbanın tadı tuzu kalmaz. İşe seksten başlayıp yukarıya yüreğe, beyne çıkmak istersen göbekten yukarı tırmanamaz, orada takılır kalırsın. Tersini yapsan, doğru yoldasın demektir.

Genetik mi?

Ergenlikte ilişkiye girmek penisin uzamasını sağlar mı? Yoks penis boyu genettik mi?

CEVAP

Değerli okurum, uzamasını sağlamaz. Eğer öyle olsaydı babalar ergen çocuklarına kiralık kadınlar tutarlardı değil mi?

Kanama başladı

25 yaşında kızım, ilişkiye girmedim. Yaklaşık 10 gün önce kanamam başladı. Kanama başlamadan 2 gün önce mastürbasyon yapmıştım. Acaba onunla ilgisi var mıdır?

CEVAP

Sevgili okurum, yoktur, merak etme.

Kız sekse doymuyor

Yabancı kız arkadaşım sekse bir türlü doymak bilmiyor. Benim de artık halim kalmadı. Terk etsem çare olur mu?

CEVAP

Değerli okurum, terk edersen kız karalar bağlamaz. Keyfine göre, dengini bulmaya çalışır. Sen niye dertlendin?

BÖYLE SORU YOK!

Devam etmeli miyim?

Evlendikten sonra eşimle ilişkiye girdik ve kızlık zarını patlattım. Ondan sonra ilişkiye devam etmeli miyim?

CEVAP

Okurum, kimse duymadan bana söyleyiver. Şu zar patlarken nasıl bir ses çıkardı? Bildiğimiz balon gibi mi, futbol topu gibi mi? Yoksa havan topu gibi mi? Konu komşu hatta çevrenin duyacağı bir sesle mi patladı? Neyse olan olmuş, gözün aydın.

Artık yoluna bakabilirsin. Unutmadan duygularına hakim ol. Bir de gözüne bir uzak gözlüğü tak. Yani yaş kaç yaş? Bana göre 20’le girdiniz. Başınıza dikkat, yanlış bir taş düşmesin, hayat boyu izi kalır. Bu nedenle olaya duygusal ve vicdansal mayonez katın.

GÜNÜN SORULARI

Sinirli biri oldum

40 yaşındayım. Birkaç yıl önce eşimden ayrıldım. Cinsel hayatım aktif değil. Düzenli seks olmayınca çok sinirli biri oldum. Sık sık kalbim sıkışıyor. Doktora gittim, sorun yok. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, kilonu, tansiyonunu, şekerini normal sınırlarda tut. Ağır yemekten sonra ya da tok karnına hemen seks yapma. Seks beden hareketlerini de devreye soktuğundan ölçülü ve bilinçli olanın kalbe yararı oluyor. Alkol ve sigaradan uzak dur. Başka türlü bir şanssızlık olmazsa ve bu dediklerime de uyarsan 90’lı yaşları rahatlıkla bulursun.

Kıllardan mutsuzum

25 yaşındayım. Penisimde sürekli kıl tüy çıkıyor. Kız arkadaşım bu durumdan rahatsız. Bunun kalıcı bir çözümü var mı?

CEVAP

Değerli okurum, şu kız arkadaşını merak ettim doğrusu. Bunca sıkıntı, dert arasında bula bula kılı, tüyü mü sorun ediyor? Şimdi bu kız ne yapar? Ülkeye hizmete başladı mı? Yoksa epilasyon işleri yapan bir merkezde mi çalışıyor?

Gözlerini senin kıllara, tüylere mi dikti? Sen de nazlanma, geç karşısına. Yolsun kıllarını olsun bitsin. Bu da dert mi aslanım? Sonra dön işine gücüne.

GÜNÜN SÖZÜ

Çığ ne kadar güçlü de olsa, doruklardan düşünce bir daha oraya çıkamaz. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder