Dr. Haydar Dümen Kadın çelişkiye düşüyor
HABERİ PAYLAŞ

Kadın çelişkiye düşüyor

Genç kızlıktan çıkıp ilişkiyle tanışan, kadınlığa adım atanlar sancılı günler geçiriyor. Kendileriyle çelişiyor, mutsuzluğa davetiye çıkarıyor. Taşların yerine oturmadığı bu dönemde korku, heyecan, aşk, özlem ve istek bir arada yaşanıyor, tabii hem kafalar hem duygular karışıyor.

Mutlu olmuyorum

23 yaşında kızım. Erkek arkadaşım 26 yaşında. Sevgilim beni tatmin edemiyor. Onunla sevişirken mutlu olamıyorum. Ayrı kaldığımızda da onu özlüyorum ve istiyorum. Birlikteyken tüm isteğim gidiyor. Öpüşürken bile zevk almıyorum. Ne yapmam gerekiyor? Benim sorunum nedir?

Haberin Devamı

CEVAP

Sevgili okurum, bunun adına genç kızlık sendromu diyelim. Bu dönem çocukluktan kadınlığa geçiş dönemidir. Bu yıllarda hem heyecan, korku, sevgi, aşk, özlem hem de belirsizlik bu tür çelişkilere neden olur.

Arkadaşını özlediğine göre duyguların ona yönelik. Ama “Ben erkek arkadaşımı her yönüyle tatmin ediyorum” derken bundan ilişkiye girdiğiniz kanısına vardım. Öyleyse o koşulları ve değer yargılarınızı bilemiyorum. Bu bakımdan da söz söyleme yetkim yok.

Hamile kalır mı?

18 yaşındayım. Cinsel birleşme sonrasında kız boşaldıysa zarı bozulmuş mudur? Bir de kızlık zarı yırtılmadan kişi gebe kalabilir mi?

CEVAP

Okurum, kızlar, ergenlikten sonra adet görmüyorlar mı? Bu kan nereden geliyor ve nasıl dışarı çıkıyor? Rahimden geliyor, vajina kanalından geçiyor. Vajinanın ağzında olan kızlık zarının açık kapısından dışarı akıyor.

Kızlık zarı yırtılmadan kız hamile kalabilir. Yırtılmayı bırak, bacak arasından akan meniden de hamile kalabilir. Bunları da bilin, bir gençlik hatası gibi görünen ve masum sayılacak ilişkilerde kendinizi frenleyemediğiniz durumda kızların hayatını karartmayın.

Ben istemiyorum

22 yaşındayım, kız arkadaşım var. Kız arkadaşım ilişkiye girmek istiyor ama ben korkuyorum. Çünkü sonra hayatı kararabilir diye düşünüyorum. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Okurum, burada kız değil, sen haklısın. Her birimiz bir şeyler isteyebiliriz. Kuşkusuz kız arkadaşının istediği kişilik, özgürlük hakları çerçevesinde olduğundan o çıkacak sorunları göğüsleyebilecek yapı ve güçteyse, kararı da böyle ise bunu uygulayabilir.

Haberin Devamı

Sana gelince; ben ortadayım. Ne düşünüyorsan doğrusu odur. Beni ilgilendiren, eylemin sonunda çıkabilecek vicdani, ekonomik, sosyal, yasal sorunların boyutu. Bu konuyu karşılıklı bir iletişim ve anlaşma içinde değerlendirin.

Kocam kaçıyor

28 yaşında, 2 yıllık evli kadınım. İlk başta cinsel hayatımız iyi gidiyordu. Sonra her şey değişti. Ben ne kadar istekli olsam da kocam kaçıyor. Onu birkaç kez mastürbasyon yaparken gördüm. Neden böyle oldu?

CEVAP

Sevgili okurum, öyle anlaşılıyor ki ateşin kocanı bırak kaynatmayı, ısıtmaya bile yetmemiş. Sorun senden kaynaklanmıyor. Sanıyorum ki eşin mastürbasyona bağımlı. Erkekler ortalama 10 yıl mastürbasyona alıştıklarından, önlerine konulan son derece güzel bir yemek yerine, damaklarının alıştığı makarnadan vazgeçemiyorlar.

Öte yanda da soslu bonfile soğumaya başlıyor. Soğuyunca da zaten yenmez duruma geliyor. Onun ağzının sularını akıtacak biçimde iştahını kabartmayı keşfetmek kadın olarak sana düşüyor. Biraz akıllı ve kurnaz davran. Eşinin ağızdan laf atmaya bak ve onları uygula.

Haberin Devamı

Bozuldu mu?

Kız arkadaşımla cinsel ilişkiye girdim. Kızlığının bozulup bozulmadığını anlamadı. Sonra duş alırken cinsel organından az kan geldiğini söyledi. Acaba kızlığı bozuldu mu?

CEVAP

Sevgili okurum, olabilir.

Korunmadık

Erkek arkadaşımla 7 aydır düzenli seks hayatımız var. Adetim düzenli. Adet döneminin 3’üncü gününde erkek arkadaşımla ilişkiye girdik ve korunmadık. Hamile kalmaktan korkuyorum. Ne dersiniz?

CEVAP

Sevgili okurum, hamile değilsin. Önerim: Gebe kalmamaya dikkat et! Erkek arkadaşın prezervatif kullanabilir. Bunlara rağmen doğanın bazı sürprizleri olabilir. Bu önerilerden sonra şanssızlık olursa, uzaktan bir sorumluluk yüklenmek beni zedeler. Üst tarafı sana kalmış. Mutluluklar dilerim.

Neden patlamadı?

20 yaşında kızım. Erkek arkadaşımla 2 yıldır ilişkiye giriyorum. Kızlık zarım patlamadı. Kız olduğuma eminim, ilişkide zorluk çekmiyorum. İleride bana sorun çıkarır mı?

CEVAP

Sevgili okurum, kızlık zarı patlamadı lafını sevmedim. Bunlar ürkütücü sözler. ‘Kızlık zarım kanamadı’ deyimi daha uygun. O daha az ürkütücü. ‘Kızlık zarım yırtıldı’ sözü de hoş değil. Orada yırtılma kavramı itici.

Çünkü bu korkular sizin yüreğinize siniyor. Ardından bir yığın vajinusmus. Kızlık zarın esnekti ve kanamadı. İleride yani evlendiğinde de kanamayacak. Bekaret yani zar yerinde duruyor. Bu doğanın yarattığı bir özellik.

Zararı var mı?

18 yaşındayım. Bugüne kadar hiç ilişkiye girmedim. Arada bir mastürbasyon yapıyorum. Bunun bir zararı var mı?

CEVAP

Değerli okurum, haftada 1-2 kez mastürbasyon yapmaya devam et. Ondan önce derslerine ara verme. Ondan önce aile içindeki sorumluluklarını ihmal etme. Annene, babana sevgin ve saygın olsun.

Normal gelişmen için spora, yemeye bilimsel ölçüler içinde yer ver. Çünkü bir yandan da hayat devam ediyor. Sen temponun gerilerde kalma ki aslan gibi ol. Kafana taktıklarının hiçbiri sorduğun soruyla ilgili değil.

Söyleyemedim

20 yaşındayım, ilk kez ilişkiye girdim. Daha önce mastürbasyon yapıp erotik filmler izliyordum. İlişkide de film izlemek istedim ama kıza söyleyemedim. Yardımcı olun.

CEVAP

Değerli okurum, sana sen yardımcı olacaksın. Erotik filmlerden uzaklaşacaksın. Sevgine, duyguna konsantre olacaksın. Önünde gerçek obje ve yemek varken ne diye sanal objeler ya da vitrindeki yemeklere iştah duyduğunu araştır, kendini yargıla bakalım.

BÖYLE SORU YOK!

Kısmet bulamadım

26 yaşında kızım. Evlenince ilişkiye girmek istiyorum. Arada mastürbasyon yapıyorum. Kısmet bulamadım ama sevgisizlikten ölmek üzereyim. İki kez yüzeysel seviştim. Mastürbasyondan da korkuyorum, zara zarar gelir diye. Kaç yaşına kadar çocuk doğurabilirim?

CEVAP

Sevgili kızım, ne iş yaparsın? Okulun bitti mi? Üretiyor mu yoksa tüketiyor musun? Aklını dağıtacak, ev işi, yemek, kitap okumak gibi şeylerden neler yapıyorsun? Aklını belden aşağıya indirmişsin. Bırak kızlık zarı yerinde dursun.

Madem korkuyorsun neden bir şeyler yaşıyorsun? Bunun bir adım ötesi penis içerde. Kızım, hem evlenmeden cinselliği yaşamak istemiyorsun hem de sevişiyorsun. Tavsiyem evlenmeden deneme. Öncelikle içindeki bu ikilemi çöz, gerisi kolay.

GÜNÜN SORULARI

Erken boşalıyorum

26 yaşındayım, 3 yıldır evliyim. Eşimi seviyorum, erken boşalma sorunum var. Çok mutsuzum. Karım ne kadar fark ettirmezse de ben anlıyorum ve çok üzülüyorum. Ne yapmam gerek?

CEVAP

Değerli okurum, tıbbi bir sorun karşısında ne yapılırsa onu yapacaksın. Erken boşalma çok yaygın bir problem. Çözümü de var. Koşullar şimdilik mücadeleyi sürdürdüğümüz CoViD-19 sorunundan dolayı buna uygun değil. Şu virüs derdi bitip hayat normale döndüğünde yaşadığın şehirde bir cinsel terapistin kapısını çalarsın. Sakın şarlatanlara inanma. Bunun reçetesi uzman kişinin işidir.

Kız hep gülüyor

20 yaşındayım, cinsel organım çok küçük. Kız arkadaşım gördüğünde gülüyor ve beni utandırıyor. İnternet sitesinden büyütücü sipariş ettim, işe yaramadı. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, kız arkadaşının gülmesinin nedeni kendi cinsel organını gözünde canlandırmasıdır. İnsanların cinsellik konuşulduğunda bıyık altı gülmesi bu sebeptendir. Cinsel organını asla büyütemezin. Asla şarlatanların eline düşme, onlara inanma. Ancak kız arkadaşının değiştirebilirsin. Vicdanlı, gülmeyen bir arkadaş edin.

GÜNÜN SÖZÜ

Nankörlük vicdanın kanseridir. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder