Dr. Haydar Dümen Kadın da mutluluk için çabalamalı
HABERİ PAYLAŞ

Kadın da mutluluk için çabalamalı

Her şeyi erkekten beklemek yanlış. Tamam onlar ilk adımı atmalı, sevdiklerini söylemeli ama kadınlara da iş düşüyor. Kadın bakımlı, güler yüzlü olmalı, saygı göstermeli. İşte böyle yapan kadın kazanır ve mutluluğu yakalar.

İlişkiye girmek doğru mu?

Evlendikten sonra gerdek gecesinde yani ilk gece sadece kızın zarı bozulup bırakılmalı mı? Yoksa ilişkiye devam edilmeli mi?

CEVAP

Değerli yavrum, devam edebilirsiniz ama bunu eşin de isterse.

Hayat sürer mi?

24 yaşında kadınım, kocam da 27 yaşında. Cinsel soğukluk yaşıyoruz. Ben istememe rağmen eşim istemiyor. Ben de o istediği zaman istemiyorum, daha doğrusu inat olsun diye yapmıyorum. Çocuğumuz var. Ne yapacağız? Cinsellik olmadan hayat sürer mi?

Haberin Devamı

CEVAP

Okurum, neden inatlaşıyorsun? Eşini yola getirecek olan sensin. Ona yorgunluğunu unuttur, güzel yemek, ince belli bardakta demli çay, güzel bir sohbet ne kadar işe yarar. Olayın nedenini tam bilemediğim için, evliliğinizin de sürmesini canı gönülden dilediğimden sen kendin için, çocuğun için biraz da doktorunun hatırı için biraz yumuşa yavrum. Sabırlı ol, akşamları bir parça makyaj yap, güzel ol, hoş ol. Onun cinselliğinden önce ruhunu okşa.

Bilmediğimi sanıyor

Beş aylık hamileyim, 28 yaşındayım. Eşim bebeğe zarar gelecek diye haftada 3 kez banyoda mastürbasyon yapıyor. Benim bilmediğimi zannediyor. Bunu bildiğimi ona söylemeli miyim?

CEVAP

Sevgili okurum, evli erkeklerin kimileri mastürbasyondan vazgeçemiyor. Neredeyse 10-15 yıl mastürbasyona alışmış bedenleri ve ruhları önlerine konulan en lezzetli yemekleri bile istemiyor. Alıştıkları çorbadan daha çok zevk alıyorlar. Eşin gebeliği bahane etmiş. Onu kırmadan, anlayışlı, yardımcı olmak için konuşman doğru. Çocuk doğduktan sonra çözüm için el ele tutuşun bir uzmandan yardım isteyin.

AIDS mi oldum?

Bir ay önce biriyle ilişkiye girdim. Kadının AIDS olduğu söylentisi dolaşıyor. Acaba bu virüsü kaptım mı?

CEVAP

Değerli okurum, bana göre AIDS virüsünü kapmamış olman olasılığı büyük. Ama bu virüs. Neredeyse iki hücre aralığından bile kana karışabiliyor. Bu mailinin adresi yanlış. Soruyu bana sorma. Bir laboratuvara giderek testten geçtikten sonra laboratuvardaki kişilere sorman gerekir. Onlar sana yanıtı yazılı olarak verirler.

Haberin Devamı

Büyüsünü kaybetti

Eşimle 8 yıldır evliyim. Eşim evlendikten sonra eski romantizmini kaybetti. Cinsel hayatımız zevk almak yerine bir zorunluluk haline dönüştü. Ona bakılırsa beni halen seviyor ve tutkuyla istiyor. Ama ben ona cinsel olarak katlanamaz haldeyim. Ne yapacağımı bilemiyorum. Bize ne önerebilirsiniz.

CEVAP

Değerli okurum, klasik bir evlilik sorunu koyuyorsunuz önüme. Aileye saygı duymamız gerekiyor. Ayrıntılara daha çok girmelisin. Bu nedenle sizin eski romantizmi yakalamanızın anahtarı eşinin elinde. Kadının gönlünü kazanmak çok kolaydır. Keşke bu mektubu kocan bana yazsaydı. Bir kez bir demet papatya koparıp getirse, günde 2 kere saçını okşayıp 1 kere iş yerinden telefon etse, romantizm kasasının kilitleri açılırdı.

Çekiniyorum

25 yaşındayım, mastürbasyon yapmaya utanıyorum. Çekici ve yakışıklı olduğumu söylüyorlar ama kadınlardan çekiniyorum. Çok korkuyorum, gençliğim elden gidiyor. Bana yardım eder misiniz?

Haberin Devamı

CEVAP

Değerli okurum, durmadan şahlanan atı sürekli dizginlersen, bir süre sonra at şahlanmayabilir. İşte o zaman da o doktor senin bu doktor senin bir panik başlar. Önce beğeni, arkadaşlık, duygusallık sonrasında cinsel çekiciliğe bağlı flört ve onun ardından el ele tutuşmak, öpüşmek, dans etmek. Tüm bunlar cinselliğe giden yolları döşer. Her şey yolunda ve yerinde. Adımını at yeter. Bana niye soruyorsun ki? Ben mi seni o yoldan geçireceğim? Kızlar çekingen ve korkak erkekleri sevmezler.

Neden yırtılmıyor?

20 yaşında kızım. Bir ay sonra düğünüm var. Nişanlımla 2 ay önce birlikte olduk ama zarım yırtılmadı. Sevdiğim kişi doktora götürmeye gerek duymadı ama ben üzülüyorum. İlişkiden önce adetim bitmişti. Kanama oldu, bence adet kanamasıydı. Zarım neden yırtılmıyor?

CEVAP

Sevgili okurum, kızlık zarı kanaması da, adet kanaması da olabilir. Şu kan sözcüğü biraz ürkütücü kavram içerir. Artık bu ürkütücü kavrama kafanızı takmayın.

İlk deneyimimdi

24 yaşında kadınım, sevgilim 32 yaşında. Çok tatlı, romantik biri ve ilk deneyimimi onunla yaşadım. Fark ettim ki o çok erken boşalıyor. Bu adamla evlendiğimde sorun yaşamak istemiyorum. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Sevgili okurum, her şey erkeğin erken boşalmasıyla ilgili ise onu tedavi ederiz. Sana gelince sevdiğin, hoş sohbet ve beğendiğin ama belki de ilk deneyimin olduğu için karmaşık ruh halindesin. Çünkü “Bu adamla evlendiğim zaman” cümlesindeki bu adam bana yukarıdaki edindiğim kanıyı verdi. Ne yapacağını bilemem. Evlenmeden ilişkini biraz daha sürdür. Kendini ve onu iyi tanımaya çalış. Öteki sorunlar kolay çözülür nitelikte değil.

Sorun yaşıyoruz

24 yaşındayım ve 3 senedir evliyim. İki yaşında bir kızım var. Eşim yurt dışında. Eve geldiğinde cinsellikte sorun yaşamıyoruz. Bir süre daha ayrı kalacağız. Acaba bizim cinsel hayatımız bozulur mu?

CEVAP

Sevgili okurum, iş, iştir. İş olmazsa, aş olmaz. Aş olmazsa, mutluluk olmaz. Evliliğin ilk yıllarında her iki taraf sabırlı ve hoşgörülü olmalı. Evliliğin başlangıcında yaşanan zorluklar aşılıp çocuklar olduktan sonra bir düzen sağlandığında evlilik amacına ulaşır. En az 50 yıllık kenetlenme sağlanır. İşte evlilik bu 50 yıl için yapılır. Boşuna korkuyorsun. Eşinle birlikte olduğun günleri dolu dolu yaşa.

BÖYLE SORU YOK!

Seks aklımdan çıkmıyor

25 yaşındayım. Canım hep seks yapmak istiyor, hiç aklımdan çıkmıyor. Şimdiye kadar hiç mastürbasyon yapmadım. Seksle yatıp kalkıyorum. Bu durum beni rahatsız ediyor. Ne olur bana yardım edin.

CEVAP

Ne yapacaksın değerli okurum, şimdilik keyfine bakacaksın. 40 yaşından sonra da derdine çare bulabilmek için kapı kapı dolaşacaksın. Okurum, istersen gaza gel, ilişkilerini artır. Kırma şu kadınları, kızları? Kimi gününü gün etsin, kimi de “Allah nasıl biliyorsa öyle yapsın” desin.

Oğlum, bu iş kavun, karpuz almak değil ki. Seni kadınlarla ilişkiye teşvik eden mi var yoksa mastürbasyon yapmaman için elini tutan mı var? Gün senin, araba senin, sorumluluk senin. Ama hayat böyle akıp gitmez. İyi bir iş sahibi, eğitimli bir delikanlı olursan kadınların gözüne girebilirsin.

GÜNÜN SORULARI

Kızlık zarı etli ve kalınmış

Bir kadın doğum uzmanına gittim ve kızlık zarımın etli ve kalın olduğunu öğrendim. Doktor, cinsel ilişki esnasında sıkıntı çekeceğimi ve normalden fazla kanamam olacağını söyledi. Bu şekilde ilişkiye girmek istemiyorum. Kızlık zarı alınması ameliyatı olduğunu öğrendim. Ne yapmamı önerirsiniz?

CEVAP

Sevgili yavrum, kadın doğum uzmanına niye gittin? Başka bir sıkıntı vardı da doktor hemen kızlık zarını da mı araya sıkıştırdı? Kafanı bulandırdı. Daha evli hatta nişanlı bile değilsin. Dur biraz. Dereyi görmeden paçayı sıvamak derler buna. Gün ola harman ola yavrum. Sen hele bir koca adayı bul, sonra bana yeniden yaz. O zaman çaresine bakarız emi benim güzel kızım.

Acaba yırtığı diktirebilir miyiz?

27 yaşındayım, evlenmeyi düşündüğüm kız arkadaşım var. Kızlık zarında yırtık oldu. Yırtık problem yaratır mı? Kendi kendine büyür ya da küçülür mü? Bir de yırtığı diktirebilir miyiz?

CEVAP

Değerli okurum, evleneceksen yırtık büyükmüş, küçükmüş ne fark eder. Diktirmek ya da kendi haline bırakmak, bunların ne anlamı var? Orada yırtılma olabilir. Kanama da birkaç gün sürebilir. Hiçbir tedaviye başvurmasanız bile ilk gece kanama olabilir. Neyin peşindesiniz, nereye koşuyorsunuz, doğrusu anlamıyorum. Kızı üzme. Sorumlu ol, kız arkadaşını zor duruma sokma.

GÜNÜN SÖZÜ

Aşk özgür bir kuş gibidir. Onu tuzak ya da silahla yakalamaya çalışırsan yaralanır, ölür. Ama yüreğinin kapılarını açarsan, kendiliğinden gelip içine girebilir. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder