Dr. Haydar Dümen Kadın geç uyum sağlar
HABERİ PAYLAŞ

Kadın geç uyum sağlar

Cinsellikte kadınlar geri planda kalıyor. İsteklerini dile getirmekte zorlanıyor, ilişkiyi görev gibi algılıyorlar. Erkeğin anlayışlı ve sağduyulu olması gerekiyor. Kadınların çok hassas olduğunu, yumuşak davranmak gerektiğini aklınızdan çıkarmayın. Çünkü kadın cinselliğe geç uyum sağlıyor.

BÖYLE SORU YOK!

Kuş uyanmıyor 55 yaşındayım, yoğun bir işim var. Gün boyu oradan oraya koşuyorum. Geçen hafta karım ilişkiye girmek istedi ama benim kuş uyanmadı. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, senin kuş göçe yeltendi ama baktı ki kanadında güç yok. Şöyle bir yokladı, kanat felç gibi. Eyleme damardan yol bulamadı. Eeee bir de buna yorgunluk ekle, yengemiz bekle de bekle. Oysa benim bildiğim hareket iyidir. Hareket, insanlara ‘Gençlere taş çıkartıyor’ dedirtir. Yengeden 1 hafta izin iste. Önce kan sayımı yaptır. Şekerine, tansiyonuna baktır. Sonuçları göreyim. Sana doğru bilgiler önereyim.

Haberin Devamı

GÜNÜN SORULARI

Yaş farkı sorun mu?

26 yaşında kızım. Sevgilim benden 25 yaş büyük. Evlenmeyi düşünüyoruz ama yaş farkından dolayı endişeliyim. Ne yapmalıyım?

Sevgili okurum, evlenmeyi düşünüyorsun ama kendinden söz etmiyorsun. Asıl önemlisi evleneceğin adam hakkında tek bilgi yaşı. Bu konular o kadar basit mi? Yani seninkisi daha önce evli miydi? Ne iş yapar? Eğitimi ne? Çocuğu var mı ve tabii boşandıysa neden? Onun hayat görüşü seninkine uyuyor mu? Kıskanç mı, sert mi? Huylu, huysuz mu? Kibar mı, kaba mı? Bunları bilmeden ne yapmamı bekliyorsun okurum?

Seksten soğudum

22 yaşındayım. Haftada en az 3 kere ilişkiye giriyorum. En son ilişkiye girdiğim kadında ikinciye ulaşamadım. Seksten soğudum.

Değerli okurum, bu kadar kolay soğunacaksa sen hemen emekliliğini iste. Bir köşeye çekil, yan gel yat. Senin sorun tuhaf: Ne demek ikinciyi bulamamak? Yani ikinci, üçüncü şart mı? Yoksa Türk gençlerinin kuralı mı? Ya da hepinizin beyni bu sayılarla yaralı mı? Yani sen sevmediğin yemeği yemiyorsan bana ne soruyorsun? Yemeğine dikkat et, mideni zorlama. Gerekirse yemeğine biraz sos kat. Olursa olur, olmazsa ondan uzaklaşmaya bak.

Haberin Devamı

İlişkiden sonra ağlıyor

21 yaşındayım. Sevgilimle hafta sonları birlikte oluyoruz. O ilişkide acıdan ağlıyor. 2 kez ilişkiye giriyoruz. Bir de sevgilim ilişkiden sonra yürüme zorluğu çekiyor. Sizce bunun için ne yapabiliriz?

CEVAP

Değerli okurum, bırak kıza eziyet etmeyi. Sanırım kızcağıza hızlı ve sert davranıyorsun. Aç insanların lokmaları çiğnemeden yutması gibi bir tempodasın. Bu konuda birleşme tekniği açısından kıza tercih hakkı tanımadığını sanıyorum. Organ uyumsuzlukları da var. Vajinada iltihap ya da mantar da olabilir. Gerekirse kızımız bir jinekoloğa başvursun.

Kızlara çok ilgisizim

18 yaşındayım. Kızlara karşı ilgim yok. Birisi bana yakınlaşmaya çalışsa da uzaklaşmayı tercih ediyorum. Sebebi ne olabilir?

CEVAP

Değerli okurum, kuşların tüy değiştirme dönemi vardır. Yani yavruluktan anaç hale geçerler. Sanıyorum senin de tüy değiştirme dönemin henüz gelmedi ama kapıda. İlgi duyacaksın. Yetişme koşullarındaki bilinçaltı baskılar burada rol oynayabilir. Yavaş adımlarla yönel kızlara.

Haberin Devamı

Büyükleri beğeniyorum

19 yaşındayım. 22-28 yaş arası kadınları beğeniyorum. 25 yaşındayken 40 yaşında bir kadından hoşlanır mıyım? Bu hastalık mı?

CEVAP

Öyle olmayacak okurum. Korktukların başına gelmeyecek. Aslında beğendiğin kızlar biyolojik olarak anne olmaya en uygun kızlar. Bunun anlamı doğanın şifresinde gizli. Tabii ki sen 30 yaşına geldiğin zaman yine şimdiki beğendiğin yaştaki kızları beğeneceksin.

Gebe kalır mı?

24 yaşındayım. İlk gecede erkek birleşme esnasında kadının içine boşalırsa kadının hamile kalma ihtimali var mı? Ya da ilk gece hamile kalmamak için ne yapılmalı?

CEVAP

Değerli okurum, her birleşmede kadının hamile kalma ihtimali vardır. Bunun da oranı 1 ayda ortalama 1 haftadır. Yani kadının yumurtlama gününe rastlarsa spermlerde de sorun yoksa gebe kalabilir. İlk gece hamile kalmasın diye değişiklik yapmak o gecenin büyüsünü bozar. Gebelik ihtimali de çok az olduğundan o geceyi mutlu geçir. Daha sonra gebelikten korunma yöntemlerini uygularsın.

Sonu hüsran oldu

19 yaşındayım. Normalde cinsel organım hep sert. Geçenlerde 32 yaşında bir kadınla ilişkiye girdim ve penisim sertleşmedi. Bu neden kaynaklanmış olabilir?

CEVAP

Değerli yavrum, nedeni basit: Yaş farkı. Heyecanlandın, korktun. Atalarımız ‘Davul dengi dengine’ demişler. Ya da ‘Yaşına başına uygun olanı seç’ öğüdünü vermişler. Benim öğüdüm ve önerim dert edinme, hiçbir sorun yok. Kafayı takarsan sorununa zemin hazırlarsın.

İlişkide sorun çıkar mı?

Sağlıklı erkeğin penis boyu nasıl olmalı? Penisim sola eğik, sebebi nedir? Cinsel ilişkiye girdiğimde sorun olur mu?

CEVAP

Değerli okurum, bu tür zararsız eğrilikler, cinsel birleşmeye engel değilse sorun yaratmaz. İleri derecede eğri olanlar ise ameliyatla düzeltilir.

Erken boşalıyorum

26 yaşındayım ve nişanlıyım. Nişanlım da 22 yaşında. Erken boşalıyorum, cinsellikten kaçıyorum. Bu durumdan nasıl kurtulurum? Nişanlım doğum kontrol hapı kullanmak istiyor. Bu haplar ne zaman etki gösterir?

CEVAP

Değerli okurum, sen evlendikten 2 ay sonra erken boşalman devam ederse, sanırım araştırıp soruşturup bir uzman bulacaksın ve onu ziyarete gideceksin. Şimdilik telaşlanacak bir şey yok. Nişanlının doğum kontrol haplarına da ben değil, bir kadın-doğum uzmanı arkadaşımız karar verecek. Genellikle kullanılan ilaçlar olduğundan büyük zararları olduğunu sanmıyorum.

Sevgilim için kâbus

10 aydır kız arkadaşım var ama ilişkiye girdiğimizde boşalamıyorum. İlişkimiz çok uzun sürüyor ve bu sevgilim için kabusa dönüşüyor. Ben boşalmadan o yataktan kaçıyor. Derdime nasıl çare bulabilirim?

CEVAP

Değerli okurum, yaşını yazmamışsın. Bana öyle geliyor ki, çok mastürbasyon yapmışsın. Boşalma kapasitesini mastürbasyona programlamışsın. Kadına geçişte zorlanıyorsun. Kuşkusuz düzelecek. Biraz fantezilerini kullan, kız arkadaşına özen göster. Bir süre böyle idare et, sorun olursa bana yeniden yaz.

Kız bisikletten düşmüş

Kız arkadaşım küçükken bisiklet kazası geçirmiş ve kan geldiğini görmüş. Bekaretini kaybettiğinden şüpheleniyor. Acaba böyle bir şey mümkün mü? Yoksa beni mi kandırıyor? Doğruyu söylüyor olabilir mi? Kafayı yemek üzereyim. Ne olur yardım edin.

CEVAP

Değerli okurumu, sen kafayı yersen bir şey olmaz. Giderler bir doktora yani ustaya düzelttirirler. Ya ben kafayı yersem? Neredeyse, aileler tüm kız çocuklarına bisikleti yasaklama durumuna gidecek. Yok böyle bir şey, yapmayın. Kız seni neyine kandırsın ki? Hint racası mısın yoksa paşa torunu musun?

Adet görmüyordu

10 gün önce kız arkadaşımla sürtünme yoluyla ilişkiye girdik, cinsel organından kan geldi. Adet görmüyordu. Kızlığı bozulmuş mudur? Son günlerde kahverengi akıntıları var. Sizce hamile kalmış olabilir mi?

CEVAP

Değerli okurum, zar incinmiş olabilir. O merak ettiğin kahverengi sıvı rahimden geliyor olsa gerek. Kız arkadaşını bir kadın doğum uzmanı görse iyi olur.

GÜNÜN SÖZÜ

Yürekli kafa, akıllı yol eşittir: İNSANLIK. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder