Dr. Haydar Dümen Kadın yorgun düşebilir
HABERİ PAYLAŞ

Kadın yorgun düşebilir

Cinsellik, eşlerin yakınlaşması, çocukların doğması, evliliğin dengede kalması için önemli. Ancak erkeğin ilişki için fazla istekli hatta baskıcı oluşu kadını canından bezdirebilir. Siz siz olun, kadınınızın isteklerine kulak verin, yatak odanızın tadı tuzu kaçmasın, mutluluk sizi bulsun.

Canım yanıyor

32 yaşında, 1 yıldır evli kadınım. Sorunum cinsel ilişki sırasında canımın çok yanması. Canım yandığı için boşalma güçlüğü de çekiyorum. Sizce ne yapmam gerekiyor? Eşimi mutsuz etmek istemiyorum. Yardım edin.

Haberin Devamı

CEVAP

Sevgili okurum, eşinin penisi büyük değilse ve de sert ilişkiyi fazlaca benimsememişse olayın ağrı ve sancıları senden kaynaklanıyor, demektir. O zaman bir kadın-doğum uzmanına gidersin. İltihap, akıntı, mantar, organik türü bir engel yoksa ağrılar vajina kaslarının kasılmasıyla ilgilidir. Onun da tedavisi yapılıyor, endişe etme.

Tedavi gerekir mi?

42 yaşındayım. 24 saatte 4-5 sefer ilişkiye girmek istiyorum. Eşim buna tahammül edemiyor. Nasıl tedavi edilmem gerekiyor?

CEVAP

Değerli okurum, erken boşalman yoksa sorun gerçekten yorucu. Ama erken boşalman varsa bu tedavi edilir. Burada elbette sen aşırı enerjiden yana haksızsın. Eşini de yorarsın. Artık olgunluk dönemindesin. Biraz irade, biraz başka yöntemlerle bu iş çözülür. Aynı tempo zaten sonuna kadar gitmez.

Bozuldu mu?

21 yaşında kızım. Erkek arkadaşımla bir şeyler yaşarken, penisi cinsel organıma 4 santim kadar girdi. Kız olduğum için yarıda bıraktık. Kızlık zarımın bozulup bozulmadığı merak ediyorum. Bozulduğunda kan gelmeme olasılığı var mı?

CEVAP

Sevgili okurum, kızlık zarı barajı aşılmış. Ancak esnekliğinden kanama olmamış. Daha sonraki birleşmelerden zayıf da olsa kanama olabilir. Ama büyük oranda kanamayacak. Bunu böylece bilesin.

Hamile miyim?

Arkadaşımla ilişkiye girdik. Kızlığıma zarar gelsin istemedik. Hamile kalır mıyım? Kızlık zarıma bir şey olmuş mudur? Adet düzensizliği yaşıyorum. Ama ilişkiye girmeden önce de yaşıyordum. Midem bulanıyor. Kilo alıyorum. Bu psikolojik olabilir mi?

CEVAP

Sevgili okurum, kızlık zarın bozulmadı. Gebe de değilsin. Ama zor koşullarda ileri gitmişsin. Bir de bunun ailevi ve sosyal yanı var. Çok tehlikeli yollar. Yapacağın tek şey arkadaşınla ilişkiyi kesmek. Düşündüğün ve hesapladığın yollarda yürümek. Oyunu kuralına göre oynamak. Aklı başında bir insansın. Ama bir zaaf eseri yaşadığın bu olayı umarım bir daha tekrar etmezsin.

Haberin Devamı

Normal mi?

18 yaşındayım. Penisim 10 santim. Sizce normal mi, değilse ne yapmam gerekiyor?

CEVAP

Yavrum, normalin sınırında. Birkaç santim daha büyür diye düşünüyorum ve ayrıca da kilolu olduğuna inanıyorum. Uzaktan teşhiste artık ustanın ustası olduk. Bu dediklerime inan ve güven. Dediğim gibi kilon fazla ise ver. Doğru bildiğin yolda devam.

İsteksizlik başladı

19 yaşındayım. İlk ilişkime 15 yaşında girmiştim. İlk ilişkiye girdiğimde sorun yaşamamıştım. Daha sonra isteksizlik başladı. Sizce benim sorunum nedir? İlk yaşadığım olaydan etkilenmiş olabilir miyim?

CEVAP

Tabii değerli okurum. İnsan midesi de böyledir. Hazmedemeceğin yemeği yersen miden de düğümlenir kalır. Bu işlere ara ver. Sistemler doğru yolu kendileri bulur.

Haberin Devamı

Neden zevk almıyorum?

18 yaşında kızım. Sevgilimle 4 aydır ilişkiye giriyoruz. Ben orgazm olup olmadığımı anlamıyorum. Kaygan bir sıvı geliyor ama mastürbasyon yaparken yaşadığım kasılmaların hiçbirini yaşayamıyorum.

CEVAP

Sevgili okurum, alışacaksın. Zamanla vajinal orgazmı öğreneceksin. Klitoris orgazmdan vajinal orgazma geçiş yapılacak. Bunlar da zamana bağlı. Bir çocuk bile 15 yılda büyüyor. Sanırım sen 15 aylık çabayla bunun üstesinden geleceksin. Tabii ki partnerin usta biri ise ve erken boşalması yoksa.

Acaba kız gebe mi?

18 yaşındayım. 2 yıldır çıktığım kız arkadaşım var. İlişkiye girdik. Ama korunmadık. Kızın içine boşaldım. Acaba hamile midir? Kan da geldi, kızlık zarı bozulmuş mudur?

CEVAP

Değerli okurum, kızlık zarı bozulmuşa benziyor. Gebelik ihtimali çok zayıf. Bana göre binde bir. Ama olduğu zaman, yani o bire rastlarsa o felaket binde bir demektir. Şimdilik yapacağımız bir şey yok. Bekleyin. Gebelik olmuşsa o zaman düşünülür.

Çok zarar verir mi?

18 yaşındayım, basketbol oynuyorum. Çok mastürbasyon yapılırsa vücutta protein azalması oluyormuş. Bir de boyun uzamasını engelliyormuş, doğru mu? Haftada kaç kez mastürbasyon yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, dediklerin yanlış. Öyle şeyler olmaz. Genetiği hiçbir şey kolay bozamaz. Boy da genlerle ilgilidir. Beslenme ve spor arkadan gelir. Ama mastürbasyonun da ölçüsü vardır. Sınır aşılırsa her konuda olduğu gibi o da kendince bazı sorunlar ve sakıncalar yaratır. Haftada 2-3’e dikkat et. Spora, işine aynen devam.

Zevk alamıyorum

18 yaşındayım. Penisimde tam anlamıyla sertleşme olmuyordu. Doktor bir hap önerdi. Onu kullandığım 3-4 gün etkisini gördüm. Sonra da kullanmaya devam ettim ama bu kez de boşalamıyorum bile. İçimden seks yapmak gelmiyor. Ne yapmam gerekiyor?

CEVAP

Değerli okurum, kullandığın ilaç hormonlu bir preparattı. Hekim sana bunu gerek gördüyse işe o açıdan bakalım. Hem hormonal düzeyin ölçülsün hem de testislere bakılsın. Bunun yetkili hekimi de üroloji uzmanlarıdır. Bunları yaptır ki benim de gözüm arkada kalmasın.

BÖYLE SORU YOK!

Kendini toparlıyor ama

Önceki kız arkadaşlarım ilişkide çok iyi olduğumu söylerdi. 1.5 yıllık ilişikm var. Son zamanlarda ilişkide penisim sönüyor. Kendini toparlıyor ama böyle olması beni utandırıyor. Nedeni ne olabilir?

CEVAP

Değerli okurum, bıkkınlık sorunu yaşıyorsun. İç dünyanın hesaplaşmaları da olabilir. Senin seksüel psikolojik yapının durumu budur. Bunun için bir psikologdan yardım almalısın. Çünkü görünen o ki bilinçaltında yeni heyecanlar arıyorsun. Aslanım, hayat o kadar basit değil. Her zaman başka kadınlar olmayacağı gibi, o kadınların da bir umudu ve geleceği var. Bir an önce olayın farkındalığını anlamalısın. Gemi su almaya başlamış, böyle gitmez. Lamba sönmek üzere, ona göre yakıt kullanman gerekir.

GÜNÜN SORULARI

Zevk yok, neden?

21 yaşındayım. Birkaç gündür boğaz iltihabı yüzünden ateşim çıkmıştı, dün düştü. Bugün mastürbasyonu denedim, zevk yok. Zorlayıp biraz sertleştirsem bile boşalma yarıda kalıyor. Acaba doktorun yazdığı ilaçların etkisi mi?

Değerli okurum, ateşli bir enfeksiyon geçiriyorsun ve bağışıklık sistemi düşüyor. Tabii ki ereksiyonda nazlanmalar olabilir. Ancak doktor zararlı ve uzun süreli ilaçlar vermez. Biraz cinselliğe ara vermelisin. Vücut dengeleri kursun. Dinlenme sürecinde kendini başka aktivitelere yönlendir. Merak etme, sorun yok. Olayı kafanda büyütme.

Beni sevmiyor mu?

Almanya’da yaşıyorum. 24 yaşındayım. 5 aydır bir ilişkim var. Ben ona sevdiğimi gösteriyorum. Ama kız sevgisini göstermiyor. Benimle gelecek planları yapıyor. İnsan sevgisini niye gösteremesin? Acaba sevgi yok diye mi?

Değerli okurum, bazı kızlar, kadınlar böyledir. Gelecek güzel günlere bırakırlar bu sözleri. Çünkü onlar için nişan ve düğün gibi yasal bir somut olması gerekir. Kendilerini duygu olarak karşı tarafa ‘hafif’miş gibi hissettirmek istemezler. Kızımıza güven, nişan törenine başlayın. Çok mutlu olacaksınız. Kız da sağlam, ayağı yere basan biri. Mutluluklar sizin olsun.

GÜNÜN SÖZÜ

Kapkaç düzenin esirleri çalarken bile başka çalanları suçlarlar. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder