Dr. Haydar Dümen Kadın zevk almaz oluyor
HABERİ PAYLAŞ

Kadın zevk almaz oluyor

Çocuk evliliğin tuzu biber, kadın ve erkeğin aşkının meyvesi. Ama doğum sonrası yatak odası soruna boğulabilir. Çünkü kadın, anne olmanın verdiği duygularla eşinden soğuyabilir, ilişkiden zevk almaz olabilir. Bunlar cinselliğin yaşanmayacağı anlamına gelmez ama konuşmak şart.

İsteksizim

26 yaşında, 6 yıllık evli kadınım. İki çocuğum var. Doğumdan sonra eşime karşı çok isteksiz oldum. Eşim istediğinde itiraz etmiyorum ama zevk de almıyorum. Bazen tiksindiğim bile oluyor. Bana tavsiyede bulanabilir misiniz?

CEVAP

Haberin Devamı

Sevgili okurum, eşinin sana yatak odası dışındaki davranışları nasıl? Bu ruh sağlığın için çok önemli. Tabii yatak odasının renkleri de önemli ama ana yapı ikinizin arasındaki iletişim, birlik ve paylaşım. Bu yatak odasına zemin hazırlıyor. Doğumdan sonra bu tür olayları sık görüyoruz. Önünüzde 50 yıl var. Her şey değişecek ama sen hep “Neden?” diye sorgular, ruh sağlığını rahat bırakmazsan tedavi sürecin uzar. Duygularını saklama, onunla konuş. “Ne oldu bana?” de. Ortak çözüm arayın ve profesyonel desteği yine birlikte alın.

Meni çıkmıyor

24 yaşında, yeni evliyim. Bir yazınızda “Vajina çıkmaz bir sokak gibidir. Meni vajinadan dışarı çıkar” demiştiniz. Ben eşimle ilişkimizi gözlemledim. Meni vajinadan dışarı çıkmıyor. Bunun ilişkimize, eşime ya da bana bir zararı var mıdır?

CEVAP

Değerli okurum, zararı yok. Dediğim doğrudur. Aynı çıkmaz sokak gibidir. Ama meni kadının döl yatağının yani vajinasının içinde, arka fornist dediğimiz bir bölümde, kese gibi bir parça genişleyen yer vardır. Meni orada bir süre kalabilir. Özellikle kadın yataktan hemen kalkmıyorsa. Gelen meninin miktarı önemlidir. Bu miktar çocuk olup olmamasıyla da bağlantılı değildir. Her durumda olay doğaldır. Keyfinize bakın.

Tedavisi var mı?

21 yaşındayım, ilişkiye girince erken boşalıyorum. Bu ne beni ne de kızları tatmin ediyor. Çok da üzülüyorum. Bu konunun tedavisi var mı?

CEVAP

Değerli okurum, bunu tedavi ediyoruz. Ancak bir tedavi olunca hekim ile hasta yüz yüze gelmeli. Yoksa nasıl olacak? Hangi ilacı, ne dozda vereceğimizi nereden bileceğiz? Doğru ve ideal yolu bu.

Haberin Devamı

İsteksizlik yaşar mıyım?

26 yaşındayım, hiçbir kadınla ilişkiye girmedim. İki haftada bir mastürbasyon yapıyorum. Sizce evlendiğim zaman isteksizlik sorunu yaşar mıyım?

CEVAP

Değerli okurum, bir ihtimal olabilir. 14-15 yaşından bu yaşa gelene kadar yani 10 yıldan fazla, sayısı az da olsa cinselliğin mastürbasyona programlanmış. Bunu aşman kolay değil. Bu yaştan sonra senin hemen ilk adımı atman ve olabilirse evlenmen gerekir. Çünkü evlilikte eşine alışana kadar belki bir zaman dilimine ihtiyacın olabilir.

Kız hamile kalır mı?

19 yaşındayım. Kız arkadaşımla ilk kez yakınlaştık. Vajinaya girmedim ama penisimden sıvılar geldi. Beş dakika sonra başka bir yere boşaldım. Bu sıvılar kız arkadaşımı hamile bırakır mı?

CEVAP

Değerli okurum, söylediklerinden arkadaşının gebe kalma durumu binde 1’dir. Bundan sonra dikkatli olun. Binde 1 risk her zaman, her yerde vardır. Bu nedenle de çok tedirgin olmayın.

Nasıl uzun sürer?

22 yaşındayım. İlişkiyi uzun tutmak istiyorum. Ne tür bir ilaç tavsiye edersiniz? İlaç mı iyi gelir yoksa krem mi almak lazım?

Haberin Devamı

CEVAP

Okurum, neden? İlaç niye? İlaç leblebi değil ki. Ye, ye yat. Kimyasal bir madde. En iyi ilaç kendinsin. İraden ve aklın.

Zevk almıyorum

18 yaşındayım. Mastürbasyon yapınca zevk almıyorum. Doktora gitmeye de utanıyorum. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli yavrum, bu bünye sorunu. Altında psikolojik nedenler yatıyor olabilir. Ama bu sorunun başına dert açağını sanmıyorum. Ayrıca olayların üzerine gidip kendini zorlaman da bir yarar sağlanmaz. Bence kız arkadaşlarına olan ilgini duygusal ve dostluk yönünde geliştir. Belki de psikolojik yaşın mastürbasyon sınırına gelmedi. Biraz bekleyelim ama dert etmeyelim.

Kızdan soğudum

Kız arkadaşımla sürtünme yoluyla beraber olduk. Bu olaydan sonra kız arkadaşımdan soğudum. Ayrılmayı bile düşünüyorum.

CEVAP

Değerli okurum, düşünmeden ayrıl gitsin. Neyi zorluyorsun ki? Hem sana hem kıza yazık. Zaman kaybı, iş kaybı ve üzüntü. Sen derslerine çalış, işine bak.

Hayat kadınıyla oldum

Bir ay önce bir hayat kadını ile beraber oldum. O günden beri penisimden sıvı geliyor. Acaba bir hastalık mıdır?

CEVAP

Değerli okurum, pek hastalık tarif etmiyorsun ama insanın dişi ağrıdığında diş hekimine gitmezse oradaki iltihap dişi çürütür. Eğer bir mikrop kapmışsan, bunu hemen bir laboratuvarda öyle mi, değil mi diyerek bir tetkik ettir. İdrar ve meni tahlili yaptır. Sonra da üroloji uzmanına göster. Bence hem iyi olur, hem de pahalı değildir.

Ameliyatla uzar mı?

32 yaşındayım, penisimin küçük olması. Boyu 9 santim. Bu konu beni korkutuyor. Sevgilimi mutlu edemeyeceğim diye korkuyorum. İnternette araştırmak yaptım. Penis büyütücü ilaçlar var. Yararı olur mu? Ameliyat olsam ne kadar uzar?

CEVAP

Değerli yavrum, iç içe geçmiş çok önemli sorunları hemen şurada yazacağım birkaç satır yazıyla iyileştirmek mi istiyorsun? Okurum, şu boy meselesine değinelim. Sadece ameliyatla belki 1-2 santim uzar. Eşinin mutluluğu, senin hormonal sistemin, duyguların, tecrüben önemlidir. Bu konudaki kesin kararı bir uzmanla bire bir konuşup ona göre vermelisin.

BÖYLE SORU YOK!

Sevgilimi öpmek istiyorum

Kız arkadaşımla ne zaman buluşsak onu öpmek, sırnaşmak istiyorum. Bu huyumdan nasıl vazgeçerim? Bir de kız arkadaşım benden sıkılır mı?

CEVAP

Doğaldır yavrum. Gençlikte böyle olur. Bazılarında bu durum ileri yaşlarda nükseder. Tablo aynı gençliktekine benzer. Arada fark; yaşlılar partner bulmakta fazla zorlanmazlar. Araba yokuşa vurmuş çıkamıyorsa, para vitesine takarlar, çok engelleri aşarlar. Gelelim sana; oğlum ne oluyor? Önünde 60 yılın var. Sev, okşa, sırnaş ama dikkat et, elinde, dilinde, vicdanında nasır oluşmasın. Ancak sırnaşmayı daha ileriye götürür, birleşmeye köprü yaparsan? İşte orada çıkabilecek hırlaşmaları da iyi düşün. Hindi gibi düşün düşün ama düşünürken kısırdöngüye girme, ailene üzüntü verme.

Günün soruları

Doğru mu söylüyor?

İşyerinde arkadaşım var; Kobra Murat. Durmadan 5 kez ilişkiye girdiğini söylüyor. Kendimi eksik görüyorum Lütfen yardımcı olun.

Okurum, böyle durumlarda Kobra Murat gibi adamlara ‘mani’ teşhisi koyuyoruz. Böyleleri 5’i değil, 10’u bile bulabilir. Al eline kağıt kalemi, kobraya yaz maniyi: Seni seni seni, bir elime geçirirsem ormanda seni, önce dikleşirim, yeleleri şişiririm. Kafam geride, bakışlarım ileride, bana benzeyen senin şu yavruyu arıyorum. Tamam buldum. Bir fare ölüsü kadar bile yok. Aslanım, senin benzetmelerine karnımız tok. Haddini bil, hayallerini kafandan sil. Kendin gör kendi işini.

Kız çok sinirli

22 yaşındayım, sevgilim 19 yaşında. Üç aydır ilişkiye giriyoruz. Birlikte olduğumuz günden beri kız çok sinirli. Ne yapacağım?

Okurum, tabii sinirli olacak. O sana koruduğu, her şeyine dikkat ettiği, bir tabak ekmek kadayıfı hazırladı. Onu temiz, beyaz örtülü masada tadına vara vara yemek isterken ne görsün? Masa var, örtüsü yok. Sana sokulup yumuşamak istedi. Nerede? Elinde bir kılıç, kellesi koparılacak bir suçluya sarılır gibi sarılıyorsun. Kız ‘Ne umdum ne buldum’ diye sinirli. Geri de dönemiyor. Çünkü kanında hormonlar horhor çeşmesi gibi akıyor. Okurum, ağzından güzel sözler çıksa, övsen dilin mi kurur? Hemen kıza yol ver. Ya da bir gün dinle bakalım ne diyor?

GÜNÜN SÖZÜ

Yaşamımızın kışına yazdan hazırlıklı girmenin tek yolu her konuda ölçüyü kaçırmamaktır. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder