Dr. Haydar Dümen Kadına zaman tanıyın
HABERİ PAYLAŞ

Kadına zaman tanıyın

Kadınlar çocuğu kucağına alınca başka bir ruh haline bürünüyor, annelik ağır basıyor. Bu dönemde erkeğini geri plana atıyor, cinsellik ona cazip gelmiyor. Bu erkeğin sinirini bozuyor, kadından uzaklaşıyor. Beyler, eşinize zaman tanıyın yeni durumuna alışsın, sorun yaşanmasın.

Bir şeyler uyanmadı

25 yaşındayım. 3 ay evli kaldım, ayrıldım. Boşanalı 1 yıl oldu ama geneleve gittiğimde cinsel ilişkiye giremiyorum. İçimde bir şeyler uyanmıyor. Sizce sebebi ne olabilir?

CEVAP

Değerli okurum, uyanır mı? Bir yerde yemeğe gittin. Mutfak pis, masa kirli, yemek bayatlamış diyelim. Hiçbir ön hazırlık olmadan tencereyle önüne konulmuş. “Hadi ye” yiyebilirsin. Doğrusu yiyememen.

Haberin Devamı

Canım yanıyor

20 yaşındayım. Nişanlımla ilişkiye girdik. Ama benden kan gelmedi. İlişkide canım yanıyor. Sizce kızlık zarım yırtılmış mıdır?

CEVAP

Sevgili okurum, yırtılmadı. Acıma kasılmadan. Uzun sürerse o ağrılar giderilmeli. Cinselliğin ana yapısı zevklenme zarar görmemeli.

Kanamam oluyor

5 aydır erkek arkadaşımla cinsel ilişkiye giriyoruz. Ama her seferinde benim kanamam oluyor. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Sevgili okurum, kendini sıkmazsan erkek de hoyrat olmazsa, bazı yumuşatıcı malzemeler kullanırsanız kanamanın olmaması gerekir. Ama bu durum ayları buluyorsa bir kadın doğum uzmanının kontrolü gerekir.

Nasıl büyütebilirim?

Cinsel organım 12 santim. Kısa olduğunu düşünüyorum. Ameliyat dışında doğal olarak nasıl büyütebilirim?

CEVAP

Değerli okurum, penisin seni idare eder. Zaten 12 santim penisi de aklı başında doktor ameliyat etmez. Getirisi götürüsünden fazladır. Başka yöntemlerle de büyümez.

Erken boşalıyorum

22 yaşındayım. Sevgilimle iyi bir birlikteliğimiz var. İlişkiye girince çok erken boşalıyorum. Bu da moralimi bozuyor. Ne yapmam gerekiyor?

CEVAP

Değerli okurum, tedavi olman gerekiyor. Ama ne zaman? Evlilik ya da evlilik gibi sürekli bir birliktelik oluşunca.

Doğru mu söylüyor?

20 yaşında kızım. Nişanlımla sürtünerek ilişkiye giriyoruz. Geçenlerde sevgilimin penisi vajinamı zorladı ve benden kan geldi. Nişanlım zarın zedelendiğini, ilişkiye girince yırtılacağını söyledi. Söylediği doğru mu?

Haberin Devamı

CEVAP

Sevgili okurum, zedelendi belki de nişanlının dediği gibi birleşmeyi beklemeden komple yırtıldı. Uzaktan belli olmadığı gibi bazen kızlık zarı muayenesinde bile kesin teşhis konulamıyor. Olayın devamına kendi aranızda karar verin. Gerekirse bir jinekolojik muayeneden geçerek gerçeği yüz yüze öğrenin.

İlişkiyi düşünüyorum

19 yaşında kızım. 1.5 yıldır devam eden bir ilişkim var. Bu ara aklım hep erkek arkadaşımda. Onunla öpüşmekten ileri gitmedik. Cinselliği düşünmem normal mi?

CEVAP

Sevgili okurum, aşk bu. Düşündürür de, kaşındırır da. Sen ilk etapta kal yeter.

Adetim uzun sürüyor

18 yaşında kızım. Adetim 7 gün sürüyor. Acaba ben hasta mıyım?

CEVAP

Sevgili okurum, normal. Niye hasta olasın? Niye elin, gözün, burnun hastalanmıyor da o zavallı organ hastalansın? O kendi dengesini kurar. İşine karışma, stres yapma.

Eşim isteksiz

2 yıllık evliyim. 3 haftalık bir oğlumuz var. Bebeğimiz olana kadar eşimle cinsel sorunum yoktu. Eşim doğumdan sonra cinsellik konusunda isteksiz. Bize yol gösterir misiniz?

Haberin Devamı

CEVAP

Değerli okurum, sevgili eşin sana bebek veren asıl bebeğin. Bir şok, yorgunluk yaşadı. Şimdi dinlenmeye girdi. Yani senin kollarında yoğun bakımda. Gözünü seveyim, sabırlı ol. En az 1-1.5 ay kadar cinselliği aklından kov.

Sakıncası olur mu?

19 yaşındayım, geneleve gitmek istiyorum, acaba bir sakıncası var mı? Bir de 4 kez mastürbasyon yapıyorum, zararı olur mu?

CEVAP

Değerli okurum, mastürbasyonun sakıncası yok. Geneleve gitmenin pek çok sakıncası olacak. Ruhunu ve hayallerini deforme etme.

Çabuk orgazm oluyorum

Erkek arkadaşımla 2 yıldır birlikteyiz. İlişkiye girmek istiyoruz. Ama ben çok erken orgazm oluyorum. Sizce ne yapmalıyım?

CEVAP

Sevgili kızım, ne güzel. Bas düğmeye aynı şarkıyı 3-5 kere dinle. Birçok kadının bulamadığı bir nimet. Talih kuşu başına konmuş, onu ürkütmek mi istiyorsun?

Geçen yıl başladım

23 yaşındayım. Bu yaşıma kadar hiç cinsel ilişkim olmadı. Geçen yıl mastürbasyon yapmaya başladım. Üzerimde korku var: Ben ne yapmalıyım?

CEVAP

Sevgili okurum, 1 yıla öncesine kadar ne yaptın be yavrum? Bu mübareğe hiç dokunmamak olmaz ki. Bırak biraz çalışsın, antrenman yapsın, kendine gelsin. Biraz da meni boşaltmanın yararı olur, zararı olmaz. Orada takılıp kalmamak gerekir. Hadi yavrum, zaman kaybetmeden önce flört et, aşkını yaşa. Haftada 3 kere mastürbasyon yap. Ve de cinsel birleşme zamanın gelmiş.

Nasıl kurtulurum?

18 yaşındayım. Yaşadığım yer turistik bir bölge. Bu yüzden çok kızla tanışıyorum. Birçoğu benimle ilişkiye giriyor. Bunun sonu nereye kadar? Kurtulmak için ne yapabilirim?

CEVAP

Değerli okurum, sonu sosyal, psikolojik, duygusal, vicdani uçurum kadar. Bu uçurumlardan biri ayağına takılınca bir hayli sendeleyeceksin hatta tepe taklak olacaksın.

BÖYLE SORU YOK!

Çok istekliyim

Durmadan ilişkiye girmek istiyorum. İstekliliğim yüzünden birçok ilişkim bitti. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Ne yapacaksın değerli okurum? Dışarı çıkıp derin derin nefes alacaksın. Bazı parklarda falcılar dolaşır. Yavaştan sokulup aşk falına baktırmalısın. Falcı sana “3 vakte kadar aşk mı desem ama önünde sanki engel var” derken, sen elini cebine atacaksın. Falcı seni sevdiğine kavuşturacağım, uğurlu olması için dua edeceğim” diyecek, şanslısın sadece 10 lira verip kurtulacaksın. Tam o sırada ben çıktım karşına. Fala inananların vay haline. Oğlum, sen “Al bu hapı yut, derdin bitsin” gibi bir şey arıyorsun. Ama işte burada yanılıyorsun.

GÜNÜN SORULARI

Neden kanamadı?

Sevgilim ilk kez benimle olduğunu söyledi ama kanama yok. Yakında evleneceğiz. Buna inanmıyorum. Madem ilk ilişkisi neden kanamadı?

Değerli okurum, ne seni gördüm ne de partnerini. Kızlarda kanamayan kızlık zarları var. Bu da penis boyutu, ilişki tekniği ile alakalıdır. Biraz yavaş ol oğlum, kadının yapısını bilmeden ‘vur keseri yarat eseri’ gibi hareketlerle bu işler olmaz. Zar esnekse ne yapsın kızcağız? Böyle yaratılmış. Harcama kızı, bir uzmana götür, soruver. Esnek kızlık zarının potansiyelini de öğrenmiş olursun.

10 gündür sertleşmiyor

30 yaşındayım, 10 yıllık evliyim. Hemen her gün ilişkiye giriyordum. 10 gündür sertleşme sorunu var. Acaba sebebi ne olabilir?

Değerli okurum, hangi konuda olursa olsun, bir sorun yaşanıyorsa o konuyla ilgili bir uzmana gitmelisin. Daha yolun başındasın, merak etme. Sular şimdilik kesildi. Geçici bir durum olabilir. 10 gün oldu diye panikleme. Arkanda doğa var. Biraz başka hobilerle uğraş. Eşin ve çocuklarınla ilgilen. Bir de bakmışsın, her şey yoluna girmiş. Sorun devam ederse yine yaz ama uyarılarıma kulak ver.

GÜNÜN SÖZÜ

Beyin tutsaklığı uyuşturucu bağımlılığı gibidir. Halinden şikayet etmez. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder