Dr. Haydar Dümen Kadının gönlü olmalı
HABERİ PAYLAŞ

Kadının gönlü olmalı

Evlilikte bencilliğe yer yok. Çünkü bir ömrü paylaşmak için her iki tarafın da özverili olması gerekiyor. Eşle geçirilen vakit azaldığında, kadının ruhu okşanmayıp ilişkiye hazırlanmadığında evlilik zincirinin halkaları dağılıyor. Elinizdekinin kıymetini bilin, boş yere yuvanız yıkılmasın.

Zevk suyu geliyor

21 yaşındayım. Kız arkadaşımla normal konuları konuştuğumuz zaman bile benden zevk suyu geliyor. Yanına gittiğimde el ele tutuşunca penisim sertleşiyor. Çok kötü durumdayım. Yardımınıza ihtiyacım var.

Haberin Devamı

CEVAP

Değerli okurum, yardıma ihtiyacın yok ki yardım edeyim. İşin doğası böyle. Sende de bezler fazla çalışıyor. Ne yapalım? At enin, araba senin, dizginler senin elinde. Yanlış yapmadan bırakıver gitsin.

Neden kan geldi?

Biriyle evlendim, 2 yıl evli kaldım. Boşandıktan sonra başka bir ilişkim oldu. İlişkiye girer girmez benden pembemsi, çok az bir kan geldi. Sevgilim bu kanın kızlık zarından geldiğini söylüyor. Sizce ne olabilir?

CEVAP

Sevgili okurum, kızlık zarı olsa ne yazar, olmasa ne yazar. Çok merak ediyorum. Ortada zar mı kalmış? Senin bakireliğin bu yakın zamanda mı bitti? Önemli olan ruhunun bakireliği. Ve onu hem cinsel hem insancıl yollardan dengeli kullanarak uzun süreli mutluluklar yakalaman.

İhtimal var mı?

Kız arkadaşımın vajinası üzerine boşaldım ama dakika geçmeden sildim. Sizce hamile kalma ihtimalim var mı?

CEVAP

Değerli okurum, hamile kalma ihtimali çok zayıf da olsa her zaman söz konusu. Kan gelmediyse zar duruyor. Şimdilik zamana bırakalım, dikkatli olun.

Kızlığım bozuldu mu?

19 yaşında kızım. Sevgilimle sürtünme yoluyla seviştik. Çok az acı duydum. Yarım saat sonra kan geldi. O günün sabahı sancım vardı. Eve gidince adet gördüm. Gelen kan adetten mi? Sizce kızlığım bozuldu mu?

CEVAP

Sevgili okurum, sanırım kızlık zarı zarar görmedi. Ama kesin incindi. Gelen kanın adet kanı olma olasılığı yüksek.

Cinsel organım çok küçük

39 yaşındayım, evliyim. İlişkiye çok açım ama erken boşalıyorum. İlişkiden sonra öyle nefret ediyorum ki ikinciyi istemiyorum. Bir de penisim küçük. Ne olur yardım edin.

Haberin Devamı

CEVAP

Değerli okurum, tedavisi var. Tedavi olursun ve hayatı dilediğin gibi yaşarsın.

Yaralar çıkmış

Kız arkadaşımla birlikte olduk, kan geldi. Ama 1 haftadır vajinasının kenarında yaralar oluştu. Bir de adet kanamaları kesildi. Acaba hamile kalmış mıdır?

CEVAP

Değerli okurum, kız arkadaşın hamile kalmamıştır diye düşünüyorum. Yaralar tahrişten olur. Narin bölgedir. Antibiyotikli pomatlar işe yarayabilir. Ama olan olmuş, epey zaman geçmiş. Yapılacak bir şey yok. Dert etmeyin.

Kaç gün bekleyelim?

23 yaşında kızım ve 2 ay sonra evleniyorum. İlk geceden çok korkuyorum. İlişkiye girip kan geldikten kaç gün sonra yeniden ilişkiye girilebilir? Duyduğuma göre 2-3 gün mola gerekiyormuş. Bana bilgi verir misiniz?

CEVAP

Sevgili okurum, 1-2 gün ara vermek iyidir. Ama ilişkiye girerseniz ne olur? Hiçbir şey olmaz. Hijyenik koşullarda aynı gece tekrar ilişkiye girebilirsiniz.

Kocam elini sürmüyor

26 yaşında, 1 çocuk annesiyim. Eşimle birlikte olurken arada bir acı çekiyorum. Ama sorunun kocamda olduğunu çok iyi biliyorum. Ön sevişme yapmadan hemen ilişkiye giriyor. Ben hayatımda değişiklikler istiyorum. Bunu ona söylüyorum ama bir türlü anlamıyor. Ne olur yol gösterin.

Haberin Devamı

CEVAP

Sevgili okurum, yerden göğe kadar haklısın. Pek çok kadının ortak sorunlarından birini dile getiriyorsun. Zaten narin bir çiçek gibi yaratılmış olan (ruhen) kızlarımızın ve kadınlarımızın üzerine özellikle bizim ülkemizde erkekçe gidilmesinden bu sorunlar doğuyor.

Tek çözüm eşinle oturup çok net şekilde konuşman. Bana anlattıklarını bir kez daha ona duyurman. Ardından da ilgini biraz azalt. Bakalım, eşin nasıl tepki gösterecek? Daha sonra yeniden haberleşelim.

Penisi sertleşmiyor

24 yaşında kadınım ve evliyim. Eşim 30 yaşında. Penisi çok küçük ve sertleşmiyor. Sertleşiyor ama 1-2 saniye içinde küçülüyor. Ne yapmamı önerirsiniz? Doktora gitmiyor.

CEVAP

Sevgili okurum, doktora gitmesi gerekli ve şart. Konulacak teşhise göre tedavisi olduğunu bil. Örneğin; birinin dişi ağrıyor ama dişçiye gitmiyorsa, o dişe veda edeceğini bilmeli. Aynen bunun gibi.

Canı neden acıdı?

24 yaşındayım, 2 gün önce kız arkadaşımla birlikte olduk. Canı çok acıdı. O yüzden benimle birlikte olmak istemiyor. Acaba canının acımasının sebebi nedir?

CEVAP

Değerli okurum, sensin. Durup dururken canı acıyıp karnına ağrı girmiyor ki kızcağızın. Sen bir şeyler yapıyorsun onun da canı yanıyor. Yanmasa daha mı iyiydi? Bu defa acaba tecrübeli miydi diye mail atardın. Git kızın acılarına ortak ol, teselli et, koru.

Bana soğuk davranıyor

32 yaşındayım ve 10 yıldır evli kadınım. Eşim 37 yaşında. Bir oğlum var. Eşim bana karşı çok soğuk. Hiç ilişkiye girmiyoruz. En son 6 ay önce birlikte olduk. Eşim neden böyle soğuk davranıyor? Beni aldatıyor mu? Arkadaşlar, keçiboynuzu tavsiye ettiler. Etkisi olur mu?

CEVAP

Sevgili okurum, keçiboynuzunun bu işte yararı yok. Cinsel içerikli, ruhsal bir sorun yaşadığını sanıyorum. Seni aldattığını sanmam. Bir tür kendiyle hesaplaşıyor. Bazı şeyleri içine sindiremiyor. Heyecanları ve sana karşı cinsel isteği sönmüş olabilir. Profesyonel yardım alın. Ama net sonuç alır mısınız bilmem. Bu evliliği biraz akışına bırakın.

BÖYLE SORU YOK!

İkimiz de ağlıyoruz

33 yaşında 3 yılık evliyim. Eşimle 5 senelik birlikteliğimiz var. Evlenmeden önce nadiren erken boşalırdım. Ama son 1 yıldır ağlayarak yataktan kalkıyoruz. Bizi kurtarın.

CEVAP

Değerli okurum, şimdi ben size kızacağım. Beş yıl mutlu mesut cinsellik yaşadınız, bir de baktınız ki biraz tökezlemiş durum. Salya sümük ağlıyorsunuz ne var bunda, çaresi var. Uzman bir hekime görünür, bu engeli ortadan kaldırırsınız.

Olayı kördüğüm haline getirmenize anlam veremedim. Yaşam sadece cinsellik üzerine kurulu olsaydı ben de sizinle ağlar, derdinize ortak olurdum. Ortada iş var, çocuk var, eğlence var, sorumluluk var, var da var. Kaldır başını gerçeklere bak, beni daha çok kızdırma. Eşine selam söyle, olay geçici, üzülmesin.

GÜNÜN SORULARI

Eşim tatmin etmiyor

25 yaşında kadınım, 3 aydır evliyim. Eşim beni tatmin etmiyor. Ona göre yeterli ama ben tatmin olmuyor, zevk almıyorum. 2 haftadır beraber olmuyoruz, yardım edin.

CEVAP

Sevgili okurum, evlilik zaman zaman dikenli gül gibidir. Arada bu dikenleri temizleyecek, suyunu tazeleyip içine yarım ilaç atıp vazona yerleştireceksin. Evlilikte bu hamleler cinsel ilişki isteğini artırır. Bu ruhsal bir olaydır. Cinsel eylemde eşin kendi kadar seni de düşünmeli. Acele etmeyin, renkli tablo yakında duvarınıza asılacaktır. Birlikte hareket edin ve tempoyu tutturun.

Zevk alamıyorum

24 yaşındayım ve cinsel ilişkiye girdiği zaman hiç zevk almıyorum. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, yaşın, cinsel ilişkilere girmen, yeni denemen, aldığın eğitim gereği edindiğin kimlik sende bu tabloyu yaratmış. Ben konuyu ‘İki arada bir derede’ kronikleştirmeden kısa kısa yol al derim.

Sistem kendini çalıştırıyor. Kendini keşfet. Bütün organların sağlam, hayaller de sonsuz daha ne olsun. Bazı olumsuzlukları büyütme, çünkü tıbbi açıdan bir sorunun yok. Evlenince yani zaman içinde her şey yoluna girecek.

GÜNÜN SÖZÜ

Herkesin evreni kendi beyni kadar büyüktür. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder